OKTOBER 2016

groep 1

 

groep 2

 

Groep 1 reed zaterdag 1 oktober met Toon Antens 16 man sterk de clubrit Alphen. Toon werd op kop geassisteerd door Jan Verbocht, Toine van Oers en Jacques van Benthem. Na een uurtje werd er een sanitaire stop gemaakt. De rit kwam wel langs Alphen, waar een paar druppeltjes vielen, maar koffie werd gedronken in Baarle Hertog bij 't Brussels Hof. Vanuit de groep werd gevraagd om de 13 km lange Hoogstraatse Baan te mijden en met behulp van Theo lukte het Toon om door de Maxburgdreef en Gestelsestraat alternatief naar Minderhout te rijden. Jan Verbocht verliet  bij de kogelvanger in Breda de groep en reed alleen naar huis, zijn positie werd over genomen door Toon Jansen. In totaal werd 108 km gereden.

Groep 2 was met 13 leden op stap deze zaterdag. Hennie Manniën en Wim Schot reden deze keer naar Grenszicht in Putte voor de koffie. Vlak voor Putte kwam Arnold van Tilburg ten val toen hij moest stoppen voor de oversteek bij de Kar en niet meteen uit zijn klikpedalen kwam. Dat was hem vorige week ook al overkomen. Toen zijn fiets van hem losgemaakt werd bleek dat de pas aangeschafte klikpedalen op de zwaarste stand stonden. Geen wonder dat hij er dus niet snel uit kon komen. Overigens vonden de overige deelnemers wel dat hij heel sierlijk kon vallen. Dat hij op dezelfde elleboog viel als vorige week was wat minder, maar verder hield hij er gelukkig weinig aan over.

groep 1

 

groep 3

 

Zondag 2 oktober was Alfons expres al om kwart over 8 naar Huis ten Halve gekomen om te kijken welke leden vergeten waren dat per 1 oktober om 9 uur vertrokken werd en niet om half 9. Gelukkig was hij de enige die de website of het clubblad niet gelezen had... Hij kon zodoende wel tot Nispen met de MTB-ers Toine, Gerard en Ad meerijden die voor hun eerste veldrit naar Essen gingen. Daar kon hij weer omdraaien en samen met Jacques terug naar Huis ten Halve rijden voor de start van groep 1. Ze kwamen ook nog Mateo tegen die ook op weg was naar Essen om daar € 5,- (!) neer te leggen om deel te nemen.
Om 9 uur vertrok Cees Mathijssen met een groep van 16 AKN-ers voor zijn clubrit met de laatste loodjes. Om niet te verdwalen bleven ze de hele rit binnen 15 km van Roosendaal. Geen probleem om toch nog een leuk rondje te rijden van 60 km op zondagmorgen! Christ moest in Wouwse Plantage nog even zijn band wat extra lucht (laten) geven om een toppositie in het lekke bandenklassement te voorkomen. Terwijl Christ stevig zijn fiets vasthield deed Toon het pompwerk. Onderweg riep er nog iemand om even te stoppen voor een plaspauze en daarom deed Theo ook maar even mee. In de Wildert kwamen ze bij de molen middenin de pompoenenoptocht terecht. De karren met de enorme pompoenen maakten op diverse leden behoorlijk indruk, want zo'n grote pompoenen hadden ze nog niet gezien. Jacques werd na 40 km bijna thuis afgezet en Ilse reed als een moderne Florence Nightingale met hem mee, om te zorgen dat hij veilig thuis kwam.

Groep 2 reed deze dag niet. Tonnie had de rit van Geert overgenomen, maar zijn buienradar voorspelde vanaf half 9 anderhalf uur regen en daar had onze kersverse 75-jarige niet zoveel trek in. Buienradar was deze ochtend toch van slag, want Alfons had hetzelfde gezien 's ochtends, maar bij anderen was wel keurig te zien geweest dat de buien pas om 12 uur Roosendaal zouden bereiken.

Zodoende was groep 3 iets groter: 6 man sterk reed John met de groep naar de Wildert. Net voordat de optocht daar aankwam stapten zij weer op de fiets voor de terugtocht naar Huis ten Halve. Zij reden 30 km deze dag.

groep 1

 

groep 2

 

Zaterdag 8 oktober was de eerste verkenning van onze veldtoertocht van 6 november. De groep met veldrijders werd in tweeën gesplitst. De ene groep reed de Horendonk route en de andere de Rucphense Heide. Het was de eerste verkenning dus werd er regelmatig gestopt om de route te analyseren en aan te passen. De veldrijders waren in totaal met 16 leden en hebben ieder een kleine 35 km afgelegd.

De wegrijders reden hun laatste ritten van het zomerseizoen. Groep 1 reed de “allerlaatste loodjes” rit met Cees van Sluijs op kop en hebben 50 km gereden. Zij waren met 16 leden. Groep 2 met Tonnie op kop hebben de 2e Regelmatigheidsrit van september gereden. Koffie werd gedronken in Achtmaal bij de Bastognekoeken van de Toekomst. Zij hebben met 6 leden een kleine 61 km afgelegd.

groep 1

 

groep 3

 

Zondag 9 oktober reed groep 1 een ritje van 50 km met Cees van Sluijs. Na de laatste loodjes van vorige week en de allerlaatste loodjes die de dag ervoor weggewerkt moesten worden, was het nu gewoon een clubritje dat op het programma stond. Bij een heerlijk zonnetje en een temperatuur die snel opliep van 7 naar 14 graden was dat geen straf. Het werd een verrassend rondje rond Roosendaal. Waar ze hebben gereden is onbekend, maar het was wel vernieuwend zonder de fietsrol... Ze waren met 21 leden deze ochtend.
Groep 2 vertrok met Tonnie naar Zundert om koffie te drinken bij Neefs. Via Rijsbergen, Ettenseweg en Sprundel reden ze weer terug naar Roosendaal. Ze hebben deze dag 49 km afgelegd.
Groep 3 reed met John en nog 4 leden naar Wildert waar koffie werd gedronken bij Ann. Leo was hier al aanwezig. Ze hebben 31 km afgelegd. Het is toch het winterseizoen.

Bij terugkeer in Huis ten Halve werd Willy nog toegezongen voor zijn verjaardag. Precies vandaag 9 oktober was Willy jarig. Jan Boeren kwam ook nog even op visite.

Alfons reed in Hoogerheide de veldrit van de Grensrijders samen met Mateo, maar die moest met rugproblemen na 10 km afhaken. Onderweg haalde Alfons Gerard nog in, die de 35 km reed. Beiden waren het erover eens dat dit in de zuidwesthoek de mooiste veldrit is. Dat was aan de opkomst ook te merken, want het was razend druk, wat bij de moeilijke hindernissen af en toe tot wat filevorming leidde.

groep 1

 

 

Zaterdag 15 oktober vertrok Toon Jansen met 4 andere leden voor zijn clubrit van 51 km. Hij reed via de Tolberg naar de Welberg en naar Moerstraten en via 't Laag werd het nieuwe fietspad langs de Zoom opgezocht. Op dit pad reed Jan Mulders nog lek. Via Wouwse Plantage ging het weer naar de Kruisstraat.
De verkenning van de veldrit werd deze keer met 5 man en 1 vrouw gereden. Het eerste stuk werd tot aan de rust gereden, omdat er van het traject Horendonk geen uitpijlers aanwezig waren. Zodoende werd er naar de bossen bij Rucphen gereden. Daar konden de zwagers Cees hun stuk nog mooi verkennen. Na de regen van de nacht ervoor was het parcours een stuk zwaarder en natter dan vorige week. Ook Ad van Iersel en Wim Schot kwamen nog op bezoek bij Huis ten Halve nadat zij hun stuk in het bos nog hadden verkend.

groep 1

 

groep 3

 

Zondag 16 oktober vertrok groep 1 met Chris Sonke met 17 man. Hij reed deze keer een rondje via Visdonk, Lange Schouw, De Bosrust, Horendonk, Nieuwmoer, Wildert, Kalmthout, Kalmthoutse Heide, Huijbergen en Nispen. Hierbij werd hij geassisteerd door Cees, Ad en Toon. Voor de Wildert reed Christ Couwenbergs op een kei, met een lekke band tot gevolg. Ad van Haperen had liever in de zon gestopt voor de reparatie, want het was toch wel koud in de schaduw in zijn zomeroutfit... Zij reden precies 50 km.
Groep2 was met 5 man op pad. Zij reden deze morgen met 55 km de meeste kilometers. Via de Boerenweg en De Heide reden ze naar de Klavervelden. Er werd koffie gedronken bij Non Plus Ultra in Woensdrecht. Via het vliegveld werd de kortste weg terug gereden.
Groep 3 reed deze morgen met 8 man naar hun koffiestop in de Wildert.
Robert kwam ook nog naar Huis ten Halve gereden. Hij reed de veldrit in Wouwse Plantage samen met Mateo en ook Alfons heeft hij nog gezien.

 

groep 1

 

 

 

 

Zaterdag 22 oktober is de verkenning geweest van onze veldtoertocht die op 6 november wordt gehouden. Deze keer is de grootste afstand van 43 km gereden. 9 Personen hebben hieraan deelgenomen. Het parcours lag er redelijk bij: hier en daar een plasje. Ook Brigitte Vos was van de partij. Zij is pas aan haar eerste veldritten bezig. Genoten heeft ze. Modder is voor haar geen probleem.

Het was toch wel redelijk weer bij de start van groep 1. Omdat groep 2 maar met 3 man was, besloten zij bij groep 1 aan te sluiten. Cees Mathijssen reed deze keer de 7 dorpentocht. Samen met Toon op kop ging het eerst naar Nispen om daar terug te draaien naar Schijf. Hier ging het verder naar Zundert om daar weer naar Sprundel te rijden. Sint Willebrord was dorp nummer 5. Ook etten-Leur werd nog aangedaan en Bosschenhoofd net niet. Theo kwam hier vragen om na de bochten rustig aan te doen, In dorp nummer 7 Roosendaal (!) werd er met 50 km op de teller weer gefinisht. In totaal waren ze met 20 man.

groep 1

 

groep 3

 

Zondag 23 oktober heeft Tonnie de rit van groep 2 van Geert Lazeroms overgenomen. Mist en koude gaf de doorslag om groep 2 en 3 samen te voegen. In totaal waren ze met 11 personen. Onder leiding van John van Turnhout vertrokken ze richting Wildert. Net voorbij Horendonk gaf Tjebbe te kennen terug te keren naar Roosendaal, want het ging niet. Mist en kou, niet prettig. Via een kleine omweg zijn ze naar Nieuwmoer gereden. Daarna door naar Wildert. In café de Volksvriend was het heerlijk warm. Misschien iets te warm, want Ad van Iersel werd even bevangen door de sterke overgang van kou naar warm, maar hij herstelde gelukkig snel. In totaal hebben ze 30 km afgelegd.

De thermometer wees -0,5 graden bij de start en toerleider van groep 1, Cees van Sluijs, had zijn routerol er weer op staan. Maar omdat het zo mistig was kon hij zijn bril niet op, wat weer tot gevolg had dat hij de tekst niet kon lezen. Zwager Cees, die gewend is om blinden te rijden, besloot maar mee op kop te gaan. De 21 man hadden zo hun twijfels of het allemaal wel goed zou komen. Via Nispen ging de route binnendoor om bij Trapke Op weer uit te komen en langs het vliegveld naar Klavervelden te rijden. Langs het crematorium over het viaduct naar De Heide ging het richting Moerstraten. Hier kwam de zon nog door en was er weer redelijk zicht. Via de Diefhoek reden ze naar de Maai om vervolgens vis de Spellestraat en Wouw weer terug te rijden naar Roosendaal, waar het weer erg mistig was. Via het Everlandwegje en Nispen werden er deze morgen 48,5 km afgelegd; wel binnen de 5% norm afwijking.

Hans de Vogt nam alvast een voorproefje op zijn verjaardag van 30 oktober en gaf een rondje. Hans nogmaals van harte gefeliciteerd op 30 oktober.

groep 1

 

 

groep 2

Zaterdag 29 oktober werd de laatste verkenning van de veldrit met 13 man gereden. De groep ging het eerste stuk gezamenlijk op pad. Na de rust splitste de groep zich op om hun eigen stuk te verkennen. Geheel vlekkeloos verliep het nog niet, maar het gaat komend weekend allemaal goed komen.
Groep 2 reed deze morgen met 8 man onder de bezielende leiding van Tonnie Dekkers. Voor de rust reed 'Geert mee op kop en na de rust nam Ad van Iersel het van hem over. Zij reden via Rosada naar Wouw, waarna via de Maai naar Moerstraten werd gereden. Door 't Laag kwamen ze in Vrederust uit voor de koffie. Terug ging het via de Heide, Huijbergen en Essen Hoek. Zij reden deze morgen 54 km.
Groep 1 reed met de zwagers Cees op kop in dezelfde buurt als groep 2. Dat zij elkaar nergens zagen lag alleen maar aan het weer: het zicht was deze morgen dikwijls niet meer dan 100 m. Via Nispen ging het naar Café t Anker om op Kruislandse weg via de vuilverbranding naar Gastels Sfeer te rijden. Kruisland was de volgende plaats op de route. Door de polder werd er via de Boomdijk op de tast naar Moerstraten gereden. Na Moerstraten was er een gat in de weg en het gerucht gaat dat de voorrijders niet waarschuwden omdat Christ Couwenbergs in de groep reed. En jawel Christ reed er vol in, wat hem ook direct aan de leiding bracht van het lekke banden klassement. Cees v. Sluijs had er wel schik in maar 300 m verder lachte hij niet meer, want toen stond hij zelf met een lekke achterband. Via de Heide en achter de Wouwse Tol langs werden de 50 km via Nispen vol gemaakt.
Gezongen werd er ook nog deze morgen. Eerst voor Wim Schot en de tweede keer voor Toon v.d. Broek die beiden afgelopen week weer een jaartje konden bijschrijven.

groep 1

 

groep 3

 

Zondag 30 oktober was er van mist geen sprake en hadden heel veel leden zin om te fietsen:
De veldrijders reden met 10 man en een vrouw naar Essen, waarna er 8 voor de 29 km gingen en 3 voor de 45 km. Het parcours lag er geweldig bij en er kon dan ook een hoog gemiddelde gereden worden.
Groep 1 was met 15 man en met Cees en Cees op kop reden zij een rondje Putte. Op de Kalmthoutse Heide kwamen ze heel veel veldrijders tegen, waaronder Ad, Hans, Alfons, Peter en Ad.
Groep 2 volgde Tonnie en Wim Schot naar De Zwaluw in Loenhout voor koffie met koeken. Over Nispen, Essen, Nieuwmoer en de Maatjes reden ze naar de koffie. Na de koffie stond de voorband van Ad van Iersel ineens leeg, maar Tonnie had geen idee hoe dat nou gekomen was... Over de Vloeiweg, Wernhout, Achtmaal en Jagersrust kwamen ook zij weer bij Huis ten Halve aan. Daar was het ondertussen volle bak, want naast de 6 man die John meegebracht had met groep 3 waren ook Wim en Wieger en de Bidon binnen. Er was dan ook een groot koor om de jarige Henk en Theo toe te zingen.