FEBRUARI 2016

Zaterdag 6 februari vertrok groep 2 als eerste groep, zij waren met 10 leden deze morgen. Zij reden via Nispen terug naar de Tolberg om vervolgens via Wouw en Moerstraten langs het Monument, om zo bij de koffiestop in Vrederust uit te komen. De terugweg ging langs de Heide en Trapke Op en daarna langs de voetbalvelden van de Rimboe. Zij reden deze morgen 50 km.
Groep 1 reed ook naar Nispen. Jacques v.d. Heijden was deze keer de toerleider; samen met Toon Jansen nam hij dan ook resoluut de koppositie in. Zij waren met 22 man. De dames waren goed verdeeld deze ochtend: Ilse bij groep 1 en Brigitte reed met groep 2 mee. Na veel draaien keren in Essen reden zij via de Wildert naar de Kalmthoutse Heide. Ondertussen werd er regelmatig van koppositie gewisseld. Hierna ging het naar Huijbergen, Hoogerheide en Woensdrecht, waar over het nieuwe fietspad door de Onderstal gereden werd. Langs Non Plus Ultra en een stukje Zeeuwse weg reden ze langs het spoor richting Mattemburg. Hier werd nog een ommetje gemaakt om vervolgens via de Klavervelden, Wouwse Plantage en Nispen de 55 km vol te maken. Ad van Haperen reed onderweg nog lek. Om 12.30 uur waren zij nog ruim voor de start van de optocht in Roosendaal weer terug.

Groepen 2 en 3 reden deze zondagmorgen gezamenlijk naar de Wildert. Groep 1 reed met Cees en Cees op kop een rondje via Nispen terug naar de Tolberg. Hier reed Ad v. Haperen lek (dat maakt hem meteen kandidaat voor het lekke bandenklassement), maar gelukkig voor hem is het zomerseizoen nog niet begonnen en tellen zijn 2 lekke banden van dit weekend nog niet mee voor het klassement. Via Wouw en Heerle ging de rit verder langs de Maai. Na nog een stukje Boomdijk en terug via Moerstraten was het voor de mannen nog even aanpoten tegen de wind in. Ook werd er nog een rondje over Vrederust gemaakt. Daarna reden ze via de Heide langs Stayokay en vervolgens langs het vliegveld. Bij Trapke Op kozen de mannen de voordeligste route om met de wind vol in de rug na 53 km weer aan te komen.

Zaterdag 13 februari reed Chris Sonke samen met Ad van Haperen en nog 16 volgers een rondje van 60 km. Met een beetje zon, maar met 2 graden wel fris, beloofde het een mooie dag te worden. Ze vertrokken naar Visdonk en reden door naar Achtmaal. Het was koud en het had licht gevroren; oppassen dus. Het viel mee met de gladheid, want er werd bewust gekozen voor veel bereden doorgaande wegen en er was goed gestrooid. Via 8x reden ze naar Wernhout, Zundert, Rijsbergen en FF. Voorlangs de meubelboulevard ging het daarna terug op huis aan: even langs Airport Breda en via Zegge naar de thuisbasis.
6 Leden gingen om 10.00 uur de wandeltocht voor zondag uitpijlen. Deze keer was er buiten de 12, 15 en 25 km ook nog een 40 km tocht uit te zetten. Ga er maar aanstaan.
Groep 2 heeft met 7 man een rondje Bosschenhoofd gereden en hebben koffie gedronken bij de Cockpit in Seppe. Ze hebben nog 50 km afgelegd.

Zondag 14 februari waren de weersomstandigheden het tegengestelde van zaterdag. De gehele nacht had het geregend en ook om kwart voor acht regende het nog. De vaste groep wandelaars had hun regenjas aangetrokken en ging meteen na de inschrijving op pad. Vanaf half negen werd het nagenoeg droog. Een beetje miezeren deed het de resterende dag. Je werd er net niet nat van. Maar het weer was helaas wel de reden dat vele wandelaars zich niet lieten zien. In totaal 20 Audax-leden hebben zich deze ochtend toch aan de wandeling gewaagd. Drie leden hebben het traject gecontroleerd. Op verschillende plaatsen was het door de regen van afgelopen behoorlijk natter dan de voorgaande dag. Vier leden hebben of bij de inschrijving of op de controleposten bij de Arabieren in Horendonk en bij Tivoli in Nispen gezeten. In totaal hadden we 210 deelnemers waarvan er 22 de 40 km hebben gelopen.
Annie van de Riet vierde nog haar verjaardag. We hebben haar uit volle borst toegezongen, hetgeen de andere wandelaars in het café heel verbaasd deed kijken: "Wat gebeurt hier?", zag je ze denken!

De weersvoorspelling was heel de week al bar en boos voor zaterdag 20 februari, maar om 10.00 uur bij de start van de clubrit was het droog. Groep 2 ging gelijktijdig met groep 1 van start, met de zwagers op kop waren zij met 17 man. Via Nispen ging het naar Huijbergen en vervolgens naar Hoogerheide en Woensdrecht. De wind was op sommige momenten vrij krachtig. In Woensdrecht ging groep 2 met 4 man aan de koffie. Naast de kringloopwinkel kon men voor 1 euro een goede bak koffie drinken. Groep 1 reed ondertussen met de overgebleven 13 man langs Non Plus Ultra naar de Kreekraksluizen om bij Bergen op Zoom weer uit te komen. Hier werd achter het Zoommeer door gereden via de Heimolen over de Klavervelden naar de Westelaar. Bij Camping Zonneland zagen de mannen groep 2 voor zich uit rijden. Die waren over Borgvliet teruggekomen. Na een lange achtervolging kwamen beide groepen net na Nispen weer bij elkaar, zodat de 17 man weer compleet waren. Groep 1 reed bijna 59 km en groep 2 had een 15 km minder gereden. Onderweg is er geen druppel regen gevallen!

Zondag 21 februari stond er weer een flinke dot wind en miezerde het heel lichtjes. Geen probleem natuurlijk voor een echte AKN-er. Zoals gebruikelijk deze winter namen Cees en Cees de kop bij groep 1, die 12 man sterk over Essen-Hoek naar de Kalmthoutse Heide reed. Achter het informatiecentrum werd wat gelaveerd, voordat richting Putte gereden werd. Langs de Bosweg reden ze achter Putte door naar de Putseweg. Langs Familyland reden ze naar De Kooi. Op de Schouwenbaan vond Toine het even tijd om even wat off-piste te gaan rijden met zijn mountainbike, waarbij het water en de modder hoog opspatten. Kort daarop reed Jacques v.d. Heijden lek bij het oprijden van de Ouwerveldenweg. Bij het verwisselen van zijn band werd hij volop ondersteund, al was Toon de enige die ook echt wat deed... Wind mee was de groep daarna snel weer warm gereden en kon er bij Huis ten Halve voor de laatste keer dit winterseizoen van de heerlijke erwtensoep gegeten worden.
Groep 2 en 3 reden deze ochtend samen naar De Wildert onder aanvoering van Rini Broeren, die in training is voor de Elfstedentocht (op de fiets natuurlijk), en John van Turnhout. John verraste deze keer door tegengesteld langs de Pastorijdreef, Moleneind en Joris Jansendreef te rijden. Toen de zeven in De Wildert aankwamen zaten Willy en Janus daar al aan de koffie. Even later kwam ook nog Tonnie op eigen gelegenheid binnen. Zodoende kon de terugreis met zijn tienen aanvaard worden.
Na de soep kwam Frans van Geloven ook nog even gezellig langs. Hij kon melden dat zijn sleutelbeen alsnog keurig recht gezet was en dat hij nu geen pijn meer had.

Het was de laatste winterrit deze zaterdagmorgen 27 februari en al was het niet warm: de zon scheen volop. Maar liefst 35 leden stonden aan het vertrek. Groep 1 ging als eerste van start. De zwagers Cees wilden ook deze winterrit tot een goed einde brengen. Met 22 man en 1 vrouw vertrokken zij richting Nispen. John, die normaal met groep 3 rijdt, was een van hen. Bij de eerste rotonde reden zij linksaf om naar Jagersrust te rijden. Via het Schijf reden zij weer terug naar Achtmaal. Via Wernhout werden de dorpen Zundert en Rijsbergen gemeden, om achterdoor weer naar Schijf te rijden. Chris Sonke reed hier nog lek. Uiteraard was er weer hulp genoeg en gelukkig telde het ook nog niet voor het lekke bandenklassement. De groep was om 12.20 uur met 60 km op teller weer netjes op tijd terug.
Groep 2 reed deze morgen met 11 man en 1 vrouw. Eén van hen was Tonnie Dekkers die na zijn valpartij van 5 weken geleden voor het eerst weer present was. Via Horendonk en Nieuwmoer reden zij naar Achtmaal. Hier zagen zij groep 1 nog rijden maar, zij konden nog zo hard roepen, groep 1 heeft ze niet gehoord of gezien. In Zundert bij Neefs dronken zij de koffie. Die kostte € 1,60, maar bij het afrekenen bleek tot ieders verrassing het 2e bakje gratis te zijn. Via de Palmboschstraat en Ruchpen kwamen zij iets later aan dan groep 1 en hadden toen 52 km op de teller.

Wim opende zondag 28 februari na het eerste gratis koffierondje van de directie (!) van Huis ten Halve, de jaarvergadering om 9:05 uur voor 73 aanwezige leden. Bericht van afmelding was er van 13 leden. De notulen van de vergadering van vorig jaar, het jaarverslag van de secretaris en van de penningmeester werden in hoog tempo goedgekeurd. Nadat de vergadering er akkoord mee ging dat de contributie 2017 ongewijzigd blijft, werd door de kascontrolecommissie het bestuur gedechargeerd voor de jaarrekening. De aftredende leden Wieger Broodwinner en Oscar Timmers werden opgevolgd door Christ Couwenbergs en Jacques v. Benthem.

Cees van Sluijs verzorgde daarop het verslag van de toercommissie en kreeg zowaar al applaus toen hij aangekondigd werd. Het bestuur had dan wel besloten om in het clubblad voortaan vooruit te kijken en niet meer achterom, maar ondanks dat en ondanks de ingestelde commissie “stiekum” (doel: verslag van Cees inkorten) heeft Cees toch een verslag kunnen presenteren aan de vergadering. Wel werden diverse alinea’s geschrapt en moest hij zich beperken tot het noemen van slechts de initialen van de leden. Al met al presteerde hij het om zijn verslag in te perken tot een kleine 20 minuten…

De lekke bandentrofee werd dit keer gewonnen door Toon Jansen. Hij ontving daarvoor 3 nieuwe binnenbanden en de trofee. Chris Sonke kreeg 2 banden voor zijn tweede plaats.

 

 

Aftredende leden Alfons Govers, Cees Mathijssen en Toon Jansen werden opnieuw gekozen in de toercommissie.

In het bestuur waren Willy van Toren en Dim van Krimpen aftredend. Zij werden door Wim voor hun vele verdiensten bedankt. Erelid Willy was meer dan 40 jaar lid van het bestuur. Hij ontving hiervoor naast de bloemen (geen gladiolen!) een oorkonde. Wieger Broodwinner werd door de vergadering bij handopsteking welkom geheten als nieuw lid van het bestuur.

In de pauze werd de leden een consumptie aangeboden door het bestuur.

Terugblik winterseizoen:

  • Het winterseizoen werd besproken door Wim.
  • De veldrit telde zo’n 900 deelnemers en de wandeltochten 700.
  • Aan de reanimatiecursus deden 20 AKN-ers mee.
  • De GPS-avond werd geannuleerd bij gebrek aan belangstelling.

Vooruitblik zomerseizoen:

Mededelingen:

Rondvraag:

De voorzitter hoopt tenslotte op een veilig zomerseizoen en hoopt veel deelnemers te mogen verwelkomen bij de openingsrit a.s. zaterdag. Achteraf wordt door het bestuur die dag een gratis kopje koffie of thee aangeboden.