DECember 2015

In totaal stonden er 29 leden aan de start zaterdagmorgen 5 december. 3 Man verkozen om een veldrit te gaan rijden en 11 leden waarvan 2 vrouwen reden onder de leiding van Kees Ruyten een rondje van 50 km. Zij dronken koffie bij De Toekomst in Achtmaal. Groep1 ging met 15 man op stap met Cees van Sluijs en Toon Jansen op kop. Zij reden via Horendonk, Bosrust en Nieuwmoer naar de Wildert en net voor de Bakkersmolen linksaf naar Kalmthout. Onderweg kwamen groep 1 en 2 elkaar nog tegen: de ene groep met de wind in de rug en de andere met de wind tegen. Groep 1 reed verder langs de spoorbaan naar station de Heide om hier naar Putte te rijden. Bij de oversteek bij De Kar kwam Christ Couwenbergs in stilstaande positie nog ten val, maar gelukkig zonder erg. Via Huijbergen en Nispen reden zij uiteindelijk een rondje van 56 km. Het waaide behoorlijk deze morgen maar het bleef mooi droog en het was niet al te koud.
Zondag 6 december werden er door Tonnie maar weinig AKN-ers gesignaleerd bij de Giel Lambregts veldtoertocht in Rucphen. Toch lag het parcours er mooi bij en kon er goed doorgereden worden. Een paar modderige stroken zorgden ervoor dat 's middags de fietsen toch nog behoorlijk onder handen genomen moesten worden. 4 AKN-ers vertrokken in Rucphen en er waren 6 veldrijders die vertrokken vanuit Huis Ten Halve om een gedeelte van de cross in Rucphen te rijden. De route werd door hen opgepikt op de Rucphense Heide, waarna de mannen netjes aan de start betaalden om vervolgens terug te rijden naar Roosendaal.
Groep 1 was deze morgen met 17 man onder de leiding van vader en zoon Mathijssen. Zij reden een rit van 53 km via de dorpen Nispen, Wouw, Moerstraten, Heimolen, Huijbergen, Essen-Hoek en Nispen.
Groep 2 en 3 reden deze winderige ochtend met 11 man de gezamenlijke rit naar de Wildert. Bij terugkomst hadden Jan en Marian voor wat lekkers bij de koffie gezorgd. Er werd ook nog gezongen deze ochtend: eerst voor voorzitter Wim, de 2de keer voor de jarige Jacques v.d. Heijden en de 3de keer voor Pieter van Leijsen die op maandag 7 december pas jarig was.

Om 10 uur stonden er zaterdag 12 december in totaal toch weer 29 leden aan de start, waarvan er 2 vertrokken voor de veldrit. Vervolgens ging groep 2 van start met Tonnie en Wim Schot in de voorste positie. Zij waren met 10 man maar Tjebbe had niet de goede benen deze ochtend en ging bij Nispen al zijn eigen weg. De groep reed via Essen en Essen-Hoek naar Huijbergen en Ossendrecht. Bij Woensdrecht aangekomen bleek dat Non Plus Ultra deze ochtend gesloten was. Zodoende werd er deze keer koffie gedronken Bij 't Klavertje in Hoogerheide. Via Korteven en Klavervelden reden de 9 overgebleven deelnemers uiteindelijk een afstand van 52 km.
Groep1 vertrok met 17 man en zwagers Cees op kop. Via het Laagveld reed men langs de Brand naar de Rijksweg om via St. Willebrord achterlangs naar Rijsbergen te rijden. Weer binnendoor werd met wat draaien en keren Zundert opgezocht. Net na Zundert reed Ad van Haperen lek. Omdat de zwagers ook nog de wandeltocht uit moesten pijlen reden zij gezamenlijk door. De rest van de groep heeft onder leiding van Theo Jukes en Wim Mouws daarna de rit verder afgemaakt. Pierre van Zinnen reed daarbij ook nog lek voor zij de 57 km lange rit volbracht hadden. Ook Cees Mathijssen had nog een leegloper, maar die heeft hij gauw thuis vervangen. Hij was uiteindelijk om 13.00 uur nog op tijd om met 5 anderen de wandeltocht uit te pijlen.
Zondag 13 december waren de leden van de organisatie voor de wandeltocht om 07:30 uur weer present. De eerste deelnemers kwamen op dat moment al binnen. Ondanks de miezerige omstandigheden viel de opkomst niet tegen. Op de 25 km waren er 67 vertrekkenden, waaronder ons eigen clublid Robert Buyle met zijn partner. De minste deelnemers (54) waren er op de 12 km; dit is duidelijk de afstand voor de mooi-weerlopers. 78 Wandelaars liepen de 15 km en in totaal waren er 199 deelnemers. Tegen 12 uur kwam nog een clublid binnen die de veldtoertocht in Wouw gereden had. Hem werd nog een startkaart gegeven zodat toch nog net de 200 gehaald werd. Er waren deze ochtend 21 clubleden aan het wandelen waarvan 6 met partner. Er waren ook 3 echtparen Ina en Dim v. Krimpen, Bep en Wieger Broodwinner en Ilse en jörgen Mathijssen. 9 Mensen waren deze dag bezig met de inschrijving, de bemanning van de controleplaatsen en de routecontrole, zonder wie deze tocht niet mogelijk zou zijn geweest. Hartelijk bedankt!
De volgende wandeling is 17 januari 2016.
In Wouw werd door Toine, Toine, Gerard, Peter, Arnold en Alfons het parcours gecontroleerd op modder. Die bleek er in ruime mate te vinden. Gerard kon zich na de afdaling van De Kragge nog net aan een boom vastgrijpen voordat hij de omliggende gracht inreed en de rest was daar zo van onder de indruk dat ze het presteerden om de bevoorrading te missen. Gelukkig smaakte de tomatensoep achteraf daardoor extra lekker...

Groep 2 reed zaterdagmorgen 19 december met 7 man hun ritje. Er moest eerst koers gezet worden naar het huis van Willem Edam, want hij was zijn medicijnen vergeten. De route aanpassen dat kun je aan Tonnie en Kees wel overlaten, dus dat was zo gebeurd. Daarna werd er achter Roosendaal een nieuw stuk weg op gezocht, de Nelson Mandela weg, en via enkele nieuwe viaducten ging het door Oudenbosch en Hoeven naar vliegveld Breda (voor de meesten onder ons nog steeds Seppe). Hier werd bij De Cockpit koffie gedronken. Via St Willebrord, Sprundel en Schijf reden ze daarna door het bos over het fietspad langs het Ossekopke. Zo werden uiteindelijk 51 km vol gemaakt.
Groep 1 was met 18 man op pad. Zij reden via Nispen en Essen-Hoek naar de Kalmthoutse Heide. Op het fietspad langs het spoor reed Toine van Oers lek, maar gelukkig was Wim Mouws in de groep en met de nodige aanwijzingen van de overige leden was het weer snel gemaakt. Verder ging het langs café De Kar naar Putte en langs de joodse begraafplaats naar de Putseweg. Hier was er ineens een harde knal voor in de groep te horen. Eerst dacht men aan een jager, maar het was de band van Theo Jukes: zijn velg was volledig uit elkaar geklapt. Voor Pierre was dit het sein om maar meteen zijn leegloper te vervangen. Theo belde zijn zoon en die heeft hem met de auto opgehaald, want verder fietsen was niet meer mogelijk. Voordat de mannen weer konden vertrekken moest eerst de achterrem van Ad van Haperen gesteld worden, want hij moest wel erg hard trappen deze morgen om de groep bij te houden. De zwagers op kop hebben de route daarna maar wat ingekort en via Huijbergen en Nispen reden zij deze morgen 55 km. Janus trakteerde bij Huis ten Halve nog voor zijn verjaardag eerder deze week. Arnold was op dat moment niet meer aanwezig, maar gezongen werd er natuurlijk wel. Sommige leden dachten dat het de 1e keer was dit jaar dat er niet vals gezongen werd...

Onder voor de tijd van het jaar ideale weeromstandigheden werden zondag de clubritten verreden. Groep 1 vertrok even na groep 2 richting Nispen. Via de Brembos en Heerle reden de zwagers naar de Heide. Hierna werd Vrederust opgezocht onder het motto "je bent er nu toch" moet je eens gek doen en dus werd er daar een paar extra rondjes over de rotonde gereden. Via Halsteren ging het weer terug over de fietsbrug van de A4. Via de Diefhoek en langs het allang gesloten café de Maai en de Spellestraat kwamen zij in Wouw. Daar reden ze terug naar de Brembos en door het Everlandwegje en Nispen kwamen de 21 man met 54 km op de teller weer terug.
Groep 2 reed met 6 man en Brigitte Vos onder leiding van Tonnie en Kees naar Nispen en zo door naar Essen, Essen-Hoek, Huijbergen en Ossendrecht. Daar werd teruggedraaid over het Laag en het Hageland richting Putte, waar koffie werd gedronken bij Grenszicht. Na de rust reden ze door de Grensstraat en de Canadezenlaan naar Kijkuit en zo langs het spoor naar de Wildert, om over Essen weer terug te keren bij Huis ten Halve. Daar kwamen ze om 11:45 uur aan.
Groep 3 vertrok met 8 leden onder leiding van John en Jörgen naar Wildert om koffie bij Ann te gaan drinken. Ze moesten wel op tijd terug naar Roosendaal, waar bij Huis ten Halve de snert klaar stond.

Er stonden op de uitzonderlijke warme 2e kerstdag 22 leden gereed voor vertrek. Eerst wilden de mannen in 1 groep vertrekken maar omdat Kees Baten er na zijn knieoperatie weer voor de eerste keer bij was besloot Tonnie om toch maar met groep 2 te rijden. Met zijn zessen reden ze over Nispen en het Everlandweggetje naar de Wouwse Hil. Daar ging het rechtsaf over de Westelaarsestraat naar de Wouwse Tol. Na de Herelsebaan en de Schansbaan konden ze over het viaduct richting Vrederust koersen, maar daar was koffie drinken niet mogelijk. Tonnie reed vervolgens naar Stayokay om daar een bakje koffie te drinken.
De zwagers reden op de koppositie van groep 1 via Nispen en de Brembos achter de Wouwse Tol langs via Stayokay en de Heimolen naar Non Plus Ultra en door Woensdrecht naar Huijbergen. Omdat Huis ten Halve gesloten was deze morgen reden zij met 16 man naar de Wildert om daar koffie te drinken. Groep2 reed ongeveer dezelfde weg en kwam een half uur later daar ook nog aan voor de koffie. Groep 1 reed uiteindelijk deze morgen 51km en groep2 had met 56 km net iets meer gereden.
Er was deze morgen ook nog een groep 4 in de persoon van Kees Ruyten en Jacques v.d. Heijden die op de vaste zaterdagochtendtijd van 10:00 uur zich meldden bij Huis ten Halve. Groep 1 en 2 waren toen echter al een uurtje op pad...
Derde Kerstdag was de opkomst weer erg mooi: groep 1 telde 22 deelnemers, groep 2 vertrok met 9 man en ook groep 3 was weer op pad, deze keer met vier man. Groep 1 reed weer achter de zwagers aan, die deze keer over Steenpaal naar Schijf reden en daarna over Achtmaal naar Wernhout. Onderweg passeerden ze diverse keren de veldrijders die in Sprundel vertrokken waren. Gedeeltelijk langs de nieuwe rondweg passeerden ze Zundert en na Klein-Zundert ging het richting Sprundel en over Rucphen terug naar Huis ten Halve. Daar kwamen ze met 53 km op de teller aan.
Groep 2 ging ongeveer dezelfde kant op en zag dan ook enkele malen groep 1 in de verte rijden. In Horendonk namen zij de kasseistrook bij de kerk en gingen zo richting Ellewaard. Zo gingen ze naar Achtmaal en kwamen daarna in België, waar ze langs de Bredasebaan richting Loenhout reden. In Loenhout werd koffie gedronken bij De Zwaluw. De twee bakjes en de plakken cake lieten ze zich na 25 km goed smaken! Na de rust reden ze richting Hoogstraten en daarna richting Maalbergstraat en Wernhout. Langs het biljartcafé van Havermans ging het uiteindelijk over Schijf terug naar Roosendaal.