november 2014
Zaterdag 1 november ging de recordboeken in als de warmste dag sinds het weer gemeten wordt. Een zuidelijke stroming stuwde de temperatuur op tot rond de 20 graden. In korte broek en korte mouw konden alle pijlen opgehangen worden door onze leden. 's Zondags stonden vanaf 7 uur 74 leden paraat om alles perfect te laten verlopen. Om 7 uur was iedereen present om de parkeerplaatsen gereed te maken, de soep te maken, materiaalpost en EHBO in te richten, routes te controleren, oversteekplaatsen te beveiligen, inschrijving te bemannen, bevoorrading bij de rust in te richten, foto's te maken, fietsafspuitplaats gereed te maken, enz.... Ook dit jaar waren het weer dezelfden die zich als eersten meldden om in te schrijven en ook al leken ze nog geen dag ouder dan vorig jaar, toch mochten ze opnieuw op de foto!
Vanaf 8 uur begon de inschrijving meteen al goed te lopen en dat bleef uiteindelijk zo tot 10:00 uur toe. Uiteindelijk konden er net als vorig jaar ongeveer zo'n 1000 deelnemers ingeschreven worden. Zij konden genieten van 23 -33 of 43 km mountainbikeparcours, met halverwege bevoorrading met sportdrank, banaan en krentenbol en na afloop vers gemaakte erwtensoep. Die werd door een groot aantal heerlijk buiten op de parkeerplaats in het zonnetje opgegeten. Daarna werd er nog geruime tijd gezellig nabeschouwd bij Huis ten Halve.
De technische dienst had dit jaar weinig werk. Het bleef beperkt tot 7 banden oppompen en het ophalen van 1 kapotte fiets. Ook dit jaar raakte een van de deelnemers een boom en moest ook hij met, waarschijnlijk, een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht worden. Gelukkig gebeurde dat op een plaats waar de ziekenwagen goed bij kon komen. Bij aankomst merkten twee deelnemers dat ze onderweg respectievelijk hun GSM en GPS verloren waren. De eerlijke vinder kan ze afgeven bij het bestuur of dit mailen naar pvanzinnen@online.nl
Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit. Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.
Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 1 november 2015 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.
De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken:
- Veldrit 2014 de laatste kilometers 10:00 - 10:30 uur
- Veldrit 2014 de laatste kilometers 10:30 - 11:00 uur
- Veldrit 2014 de laatste kilometers 11:00 - 11:30 uur
- Veldrit 2014 de laatste kilometers 11:30 - 12:00 uur
- Veldrit 2014 bij Huis ten Halve
- Veldrit 2014 overig
Zaterdag 8 november reden de koffierijders met 6 man een rit naar Hof van Holland in Putte. Zij kwamen terug met 50 km op de teller. Groep 1 reed, met Cees Mathijssen en Jos Dierks op kop, langs Nispen richting Huijbergen waar het met stevige wind op kop flink werken was. Via de Kalmthoutse heide werden de bossen opgezocht in Kalmthout. Daar reed Jan Mulders tegen het achterwiel van Janus. Het gevolg was een vervelende valpartij. Gerard Loontjens reed over Jan heen, waardoor hij ook nog (zonder erg) ten val kwam. Jan werd met de ziekenauto naar Brasschaat gebracht. Zijn kin werd gehecht en er werd nog een lichte hersenschudding geconstateerd. Na 30 minuten kon de rit vervolgd worden en na 55 km waren zij weer terug. De kosten vielen voor de meesten mee deze keer, want Toine van Oers en Cees van Sluijs trakteerden nog, omdat zij de afgelopen week weer een jaartje ouder werden.
Zondag reed Cees met schoondochter Ilse op kop naar het museum in Etten-Leur. Hier werd de tentoonstelling van Dik Bruynesteyn: "65 jaar sporttekeningen" bezichtigd, met o.a. cartoons van Wim van Est, Jan Raas en Hennie Kuiper. Cees gaf ook nog wat uitleg bij de oude drukpersen. Het was flink aanpoten voor Cees om ook nog eens iedereen van koffie te voorzien, want maar liefst 32 leden reden mee. Om 11 uur reden ze weer terug. Deze zondag was de afstand maar 40 km.
Groep 3 reed deze morgen zijn rondje van 40 km met de koffiestop in de Wildert.Zaterdag 15 november waren er ondanks de regen toch nog 9 leden die wel zin hadden in een rondje fietsen. Arnold wist wel een mooi rondje om voor te rijden. Hij vertrok richting Nispen en verder naar de Kalmthoutse Heide. Tot het einde van de heide was de rit exact hetzelfde als vorige week zaterdag. Na de heide was de route iets anders en werd er via Putte en Huijbergen weer naar Roosendaal gereden. Met 53 km op de teller kwamen zij weer aan. Droog werd het tijdens de rit niet.
Zondagmorgen regende het nog steeds. Met 7 man werd er toch nog een rondje gefietst. Met Cees Mathijssen en Toon Jansen op kop werd er koers gezet richting Achtmaal. Hierna ging het richting Wernhout. Hier hield het op met zachtjes regenen en werden alle hemelsluizen nog even open gezet. Via Zundert en Schijf werd er weer naar het clubhuis gereden. Deze morgen werd er 50 km gereden. Er waren 4 leden die ook zaterdag aanwezig waren. Zij hadden dus 103 km in de regen gereden. Er hadden ook 3 dames afgesproken om te gaan wandelen; Toine Martens vergezelde hun. Bij terugkomst kwamen Leo en Jacques nog koffie drinken, want het was hun niet ontgaan dat Jan Buijk afgelopen vrijdag jarig was. De koffie met gebak smaakte uitstekend. Het koor was deze keer niet groot, maar de jarige werd wel uit volle borst toegezongen.
Zaterdag 29 november vertrok groep 1 met Jos Dierks en Toon Jansen op kop richting Essen. Zij waren deze keer met 11 mannen en 1 vrouw. Via Essen ging het naar Achtmaal en Wernhout. De wind stond hier in het nadeel. Verder ging het door België langs wegen waarbij sommige leden helemaal niet meer wisten waar zij reden, tot ze weer terug kwamen in Achtmaal. Deze keer ging het via Horendonk met de wind in de rug een stuk lekkerder. Bij terugkomst was er 69 km afgelegd. Terug naar huis werd Toon Jansen aangereden bij de oprit naar de Antwerpseweg. (Zie onder)
Groep 2 vertrok met 8 man voor een koffiestop bij Délifrance. Grote afwezige was deze ochtend Kees Ruyten, die onwel was geworden maar na controle in ziekenhuis toch weer thuis was. Onderweg had Ad van Iersel nog een kettingbreuk, maar met de vakkundigheid van Jos Vos werd ook dit probleem verholpen. Ze legden deze ochtend 54 km af. Jan Mulders kwam ook nog op de koffie en trakteerde gelijk maar voor zijn 65e verjaardag eerder deze week. Uiteraard werd er nog een mooi lied voor hem gezongen.
Zondag 30 november stond de laatste jubileumactiviteit op het programma. Cees van Sluijs vond het maar raar dat alleen Alfons van de jubileumcommissie aanwezig was om de rit voor te rijden. Alfons was met zijn splinternieuwe fiets gekomen, maar had zich volgens Cees misrekend: je moet eerst voorzitter gekozen worden voordat je een nieuwe fiets krijgt van het bestuur... Blijkbaar gebeurt dat ook niet met terugwerkende kracht, dus het is meteen twijfelachtig geworden of Alfons zich nog wel kandidaat gaat stellen! Met Cees naast zich reed Alfons met groep 1 een rit van 50 km. Al in de wijk de Bergen draaide Arnold af naar huis met een leeglopende voorband. De rest reed nu 22 man sterk via het Boterstraatje naar Wouw, zo naar Heerle en binnendoor naar de Schansbaan. Door Halsteren reden ze naar de Halsterseweg, helemaal tot aan het Bolwerk in Bergen op Zoom. Vandaar reden ze naar de Kop van 't Hoofd, rondom de Binnenschelde en ze verlieten de Bergse Plaat weer via de waterleiding. Een rondje rondom Mattemburg werd gevolgd door de Heimolen, waar ze Arnold v.d. Maat weer tegenkwamen, en achter Wouwse Plantage langs reden ze richting Mariabaan. Onderweg was er nog een valpartij van Gerard zijn bril, maar zonder verdere schade! Via de Julianaweg en Nispen kwamen ze om 2 minuten over 11 aan bij Huis ten Halve. Daar zat groep 3 al binnen, die met zijn achten hun rondje gereden hadden. Ook de 4 veldrijders waren op dat moment al binnen en verder nog een tiental leden die gezellig snert kwamen eten.
"Wat is een Sinterklaastocht zonder Sinterklaas?", vroeg Henk zich af en terwijl alle leden luidkeels zongen dat Sinterklaas welkom was, trad de Goedheiligman binnen met zijn 3 Pieten. Die strooiden rijkelijk met pepernoten, wat Jan Buijk deed verzuchten dat hij beter een beurs had kunnen organiseren, omdat hij dan minder werk had gehad! Sinterklaas was in een goede bui, want hij zette heel wat leden in het zonnetje en feliciteerde de club met haar 40-jarig bestaan. Even nadat Sinterklaas en zijn Pieten vertrokken waren kwamen Wim Hoogendam, Ilse, Cees en Rini Broeren binnen. Die hadden dus net alles gemist, maar ook voor hen hadden de Pieten een lekkere speculaaspop achtergelaten!
's Middags kreeg Toon Jansen in de Evelindeflat zijn speculaaspop thuis bezorgd door Henk. Toon was nog helemaal beurs. Kon nauwelijks lopen. Had aan zijn linker onderbeen een kleine wond. Toon Jansen en Toon v.d. Broek reden op het rode fietspad van de Willem Dreesweg net voor het viaduct bij de Antwerpseweg. De auto die hen aanreed wilde de Antwerpseweg oprijden. Volgens Toon gaf de chauffeur nog gas bij. De chauffeur had Toon en Toon niet gezien. Na de buiteling had Toon pijn in zijn onderbeen en onder in zijn rug. In zijn rug mede door zijn telefoon die in zijn achterzak zat, denkt hij. Met de ambulance is Toon (na zeker een half uur kou te hebben geleden) naar het ziekenhuis gebracht. Zijn bloed is onderzocht, waaraan men kan zien of er eventuele inwendige bloedingen zijn. Dat was niet het geval. Hij heeft de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Maar moet nog wel terug naar het ziekenhuis voor nacontrole. Buiten zijn zadelbuis is van zijn fiets niets meer heel. Toon v.d. Broek had een bloeding in zijn gezicht, omdat hij een deel van de fiets van Toon Jansen in zijn gezicht had gekregen.