MEI 2015
Zaterdag 2 mei had Thijs de Baat zin om een rondje Zeelandbrug te fietsen met de mannen van Steenbergen. De groep was klein en zelfs in het wiel was het stevig aanpoten na elke bocht, want het tempo lag hoog, zo rond de 35 km p/u. Nou is dat natuurlijk voor een krasse 81-jarige geen probleem, maar Thijs zat onderweg toch te rekenen en kwam tot de conclusie dat ze mogelijk rond dezelfde tijd als Audax op de Oude Zeeuwse Weg zouden rijden en dat klopte! Net voorbij de brug over het Schelde-Rijnkanaal stoven zijn maten AKN voorbij en kon Thijs als 18de man achteraan aansluiten bij Chris Sonke en Wim Houtepen, die op kop reden. Bij de Stationsbuurt stond Alfons zoals afgesproken al te wachten en was de groep met 19 man compleet. Na de brug bij Wemeldinge ging het een stukje toeristisch tot aan het Goese Meer, om te genieten van de prachtig in bloei staande boomgaarden. In Colijnsplaat werd de deelnemers eerst een rondrit door het dorp gepresenteerd voor er gerust werd bij visspecialiteitenrestaurant De Schelde. De verse vis was nog niet aangevoerd dus het werd een bakje koffie of thee. Na de rust stuurde Chris vanuit tweede positie Toine van Oers en Wim aan. Omdat de brug open stond werd de Zeelandbrug in groep 3 tempo genomen, zodat de groep niet te lang stil moest staan. Daarna ging het buitendijks langs de Oosterschelde naar Bruinisse, voor velen de eerste keer dat ze zo reden. Het was wel opletten voor de scherpe oesterschelpen die de meeuwen daar kapot hadden laten vallen om de smakelijke inhoud te pakken te kunnen krijgen, maar alle banden kwamen ongeschonden uit de strijd. Op de Philipsdam werd de groep ingehaald door een toerfietser, wat voor enkele AKN-Bidonners het teken was om even gas te geven en op hun beurt over hem heen te schieten. Daarna werd er natuurlijk weer keurig gewacht op de groep, die in Steenbergen afscheid nam van Thijs en Wim. Wim Mouws en Arnold van Tilburg namen daarop de kop en brachten de groep veilig naar Roosendaal, waarna Alfons nog aan zijn ontbrekende laatste 30 km kon beginnen.
Om 8.30 uur hadden zich voor groep 2 19 leden verzameld om met Kees Ruyten naar Loenhout te rijden. Het was amper 7 graden en niet te veel wind. Wel droog en halfbewolkt. Met Kees en Henny Manniën op kop werd een stevig tempo ingezet. Via Schijf en Zundert, waar ze het oude café Romantica passeerden, reden ze naar de Maxburgdreef en via de weg naar Meir over de A16. Na het viaduct ging het zigzaggend langs de visvijvers bij De Heibaard naar Loenhout. In café-restaurant de “Koffie Kan” werd zowaar koffie gedronken. De koffie was lekker en ook het koekje met ernaast de nougat. Via Braken en bovenlangs Wuustwezel ging het daarna terug naar Kalmthout. Over de verbindingsweg van de Kalmthoutse Heide reden ze naar Essen Hoek, waar ze de kasseien hebben vervangen voor wat zwart asfalt. Met 85 km op de teller bij Huis ten Halve zijn ze iets na twaalven aangekomen.Zondag 3 mei waren de weersvoorspellingen voor deze dag niet bijzonder. Velen hadden hun spatbordje gemonteerd, overschoenen aangetrokken, regenjasjes bij. Ze waren er klaar voor. Slechts 24 leden hadden zich verzameld om met Theo groep 1 te bemannen, met Geert groep 2 en met Leo groep 3. Het was niet koud, 12 graden.
Theo vertrok met Arnold van der Maat op kop voor zijn “Route 66”. Eerst naar Schijf om via de Scherpenbergsebaan naar Rucphen te fietsen. Door het kleine bosgebied onder het industrieterrein met onbekende weggetjes reden ze naar de Sprundelseweg en daarna via de Bernardstraat en de Gastelsebaan naar de parallelweg van de RW 16. Daarna gingen ze het viaduct over richting Zegge en voor het spoor links naar de Spiekestraat. Lek. Henk had deze week zijn fiets gereviseerd. Nieuwe ketting, nieuwe achterpion, nieuwe remblokjes en nieuwe banden. 20 Km ging het goed en nu lek. Een stuk ijzer in de achterband. Overgewaaid van oud-ijzerhandel Knobel, die hier niet zo ver vandaan zat volgen Jaques v.d. Heijden. Dankzij Jacques en de pomp van Cees v. Sluijs was het euvel redelijk vlot verholpen. Het was gelukkig nog droog. Daarna reden ze via de nieuwe rondweg naar sportpark Red Band en langs het spoor door de oude Borchwerf naar de haven en langs de vuilverbranding van Sita naar de Vroenhoutseweg, Biezenstraat en Wouw. In Wouw was de geraniummarkt al begonnen. Het was nog steeds droog. Vanuit Wouw zijn ze langs de Bergsebaan naar dat gehuchtje (iets met Krabben..?) gelegen tussen Roosendaal en de Provincie Zeeland gereden. Langs de “Kiek in de Pot” reden ze naar de Binnenschelde om via de Heimolen (hier begon het te miezeren), de Wouwsche Hil , Brembosch en Nispen terug te keren bij Huis ten Halve. Hier hadden ze 65 km op de teller. Netjes gedaan Theo.
Groep 2 is met zijn vijven, met Geert en Hennie op kop, vertrokken. Via de Nieuwmoer, de Maatjes, waar een stevige tegenwind stond, zijn ze langs Wuustwezel, via de Bleken naar Achterbroek gereden. Vandaar zijn ze naar de Groeneweg en Zwanenberg gegaan. Aldaar is een klein ongeval gebeurd. Terwijl ze daar reden kwamen zij een grote groep wielertoeristen tegen. Tegelijkertijd probeerde een Belgische autobestuurder deze groep in een flauwe bocht te passeren en kwam dus op hun weghelft. De Belgische auto kwam net op tijd tot stilstand maar bij onze groep duikelden Bep, Kees en Jos Vos in de berm. Na wat verwijten en de schrik te boven gekomen viel het wel mee: Jos had in zijn voorwiel een slag, Bep had aan haar rechterbeen wat pijn en bij Kees was zijn stuurlint kapot. Nadat de gegevens werden opgenomen van de Belgische weggebruiker zijn ze naar het koffieadres op de Wildert gereden. Aldaar was groep drie al eerder aangekomen en die zaten met zijn vieren al lekker aan een glaasje bier. Na de koffie begon het te regenen en zijn ze langs de spoorlijn via Essen naar ons clubhuis gereden. Daar zijn ze met 50 km op de teller om 11 uur en zonder lekke banden aangekomen.
Leo had bij aankomst bij Huis ten Halve met groep 3 uiteindelijk 33 km afgelegd.Bij Huis ten Halve lagen de clubbladen gereed om door de leden meegenomen te worden. Er worden nog vele clubbladen door de fietsende leden thuis in de bus gedaan.
Zaterdag 9 mei is groep 1 met 13 man vertrokken met Chris S. en Wim M. voorop. Over Achtmaal, Wernhout en Meer reden ze naar Hoogstraten. Voor Rijkevorsel namen Cees v. S. en Ad v. Haperen het over en zo ging het verder naar Vlimmeren, Wecheldersande en Grobbendonk. In Bouwel werd gerust bij café t Hoekske waar Carmen weer present was. Na de rust ging het verder via Noorderwijk, Olen, Westerlo, Bergom, Averbode en Zichem naar Scherpenheuvel. In Averbode reed Chris S. lek. Na een kwartier "quality time" in Scherpenheuvel om kaarsen aan te steken of te kopen reden ze terug via dezelfde weg naar 't Hoekske in Bouwel voor de tweede rust. Voor Olen reed Frans Timmers lek. Steeds bleven Cees en Ad op kop. Na de tweede rust namen Ad en Wim M. weer de kop. Met deze twee voorop ging het verder naar Grobbendonk en via Pulle, Pulderbos, Zoerle, Westmalle, St.Lenaars, Loenhout en Achtmaal naar Huis ten Halve. Na Loenhout werd Wim M. afgelost door Arnold v.d. Maat. De afstand bedroeg precies187 km en het gemiddelde lag op ca. 26 km/uur. Het was weer een mooie rit zonder problemen. Robert had daarna zelfs nog genoeg energie over om thuis snel even het gras te maaien, zodat het er met moederdag mooi bij zou liggen.
Groep 2 telde ook 13 deelnemers voor hun rit. Vanuit tweede positie souffleerde Kees Ruyten de kopmannen Hennie en Wim Schot zo beschut mogelijk naar de rust, want er stond een stevige zuidwestenwind deze dag. Via Essen en de duintjes kwamen ze uiteindelijk in Putte uit, waar koffie gedronken werd bij Grenszicht. Door het bos reden ze daarna naar Zandvliet, Ossendrecht en Huijbergen en zo terug naar Roosendaal, waar ze met precies 80 km op de teller arriveerden.Zondag 10 mei reed groep 1 de Moederdagrit van Alfons met 20 man. Robert kwam mee op kop en in de mist reden ze over Nispen naar de Brembos en door de Haiinksestraat richting Boterstraat. Na de oversteek ging het bij het kapelletje naar de Kleine Spellestraat en daarna binnendoor naar de Boompjesdijk. Over de Herelsebaan reden ze daarna door Heerle naar de Zoomvlietweg, Balsebaan en Moerkantsebaan naar Essen-Hoek. Daarbij maakte de mist geleidelijk aan plaats voor een lekker zonnetje. Over de Verbindingsweg en de Huybergsebaan ging het naar de Wildert en langs de bakkersmolen naar Nieuwmoer. Daar werd een rondje rond de kerk gereden om zo naar Venetië te rijden en over Horendonk en Nispen weer terug naar Huis ten Halve te gaan. Daar kwamen ze na een eindspurtje van een man of zes (het tempo lag blijkbaar toch niet hoog genoeg deze morgen...) om kwart voor 11 weer aan. De eindspurt werd aangetrokken door ons Cubaanse lid Peter, maar de eindwinst ging naar Jan Buijk (dacht hij zelf)
Groep 2 reed met Ad van Iersel en Tonnie op kop de regelmatigheidsrit van dit seizoen nog eens na. Zij waren met 14 leden en dronken koffie bij de jachthaven van Dinteloord. 's Ochtends had Tonnie al even doorgegeven aan brasserie Overstag dat ze om 10 uur met 14 leden zouden langskomen. Cees Mathijssen was voor het eerst weer van de partij en kon het rustige tempo op deze bijna windstille dag goed aan. Op de terugweg reed Willy nog lek bij Zegge.
Groep 3 reed in de persoon van Leo en Christ de Rooij hun rondje van de week.Ondertussen zat de 40-jarige Jörgen met Ilse in Barcelona, waar ze na de gewonnen wedstrijd van Barcelona genoten van een tapastour op de fiets door Barcelona.
Zaterdag 16 mei reed Jan Verbocht met 12 man weg, maar Frans Timmers voelde na enkele kilometers nattigheid en draaide terug naar de Gerard Doustraat. Met Toon v.d. Broek naast hem reed Jan langs de snelweg naar Etten-Leur. Bij de Macdonald reden ze naar het Liesbos en daarna linksaf naar de Elsakker, om via Terheijden en langs de Vrachelse Heide richting Oosterhout te gaan. Na Oosteind reden ze richting Dongen en via 's-Gravenmoer naar de rust in De Moer. Na de rust begon het al snel te miezeren, wat zich uitbreidde tot heuse regen. Het maakte het bij een temperatuur van 11 graden een stuk minder aantrekkelijk om langs de Coca Colafabriek, Dorst, Bavel, de Fazanterie en Ulvenhout naar de Galderse Meren, Rijsbergen, Pannenhoef (waar opvallend weinig toeristische fietsers op het fietspad reden) en Schijf terug naar Roosendaal terug te fietsen. Naast Toon v.d. Broek assisteerde ook nog Toon Jansen op kop.
Groep 2 stond met 9 leden gereed om met Kees Ruijten een ritje met zo weinig mogelijk wind en minimale regen te rijden. Ook Brigitte Vos was aanwezig en nog wel op haar verjaardag. Ook Bep was van de partij. Nadat allen Brigitte hadden gefeliciteerd, vertrok Kees met Henny op kop richting Essen en Wildert. Kees probeerde zoveel mogelijk de spoorbaan te volgen. Bij het spoorstation “Kijkuit” gingen ze linksaf richting Kalmthout, zodat ze door de bossen richting Kapellen konden rijden. Geen wind en nog steeds droog. “Kijkuit” een goedgekozen toepasselijke naam. Bij de kleine rotonde voor Kapellen reden ze naar de spoorbaan om deze in noordelijke richting te gaan volgen. Hier reed Kees door een gat hetgeen hem een kleine slag in het wiel opleverde. Nadat de remmen een beetje losser gezet waren konden ze door. Op verschillende plaatsen was het wegdek nat geregend. Bij de beruchte spoorweg van de Kalmthoutsesteenweg ging het mis. Bij het schuin oversteken gleed de eerste in de gladde rail en daarna volgden nog 3 anderen. B en B en ook J en J gingen onderuit. Bij Brigitte liep de ketting tussen de voortandwielen vast. Vader Jos bood uiteraard als eerste hulp. Bij Kees bleek er een spaak gebroken te zijn. Na een klein oponthoud kon doorgefietst worden naar Putte, waar koffie werd gedronken bij Café Taverne Grenszicht. Het eerste rondje was voor de jarige Brigitte. Na de koffie trokken diverse leden hun regenjasje aan. Het regende niet echt, maar toch. Via Zandvliet, Ossendrecht en langs de Kooiweg bij het vliegveld ging het naar Huijbergen. Door de Wouwse Plantage (waar het begon te miezeren) en langs de Rimboe reden ze over de Julianaweg en Dennenweg naar Nispen. Met 72 km op de teller zijn ze uiteindelijk bij Huis ten Halve aangekomen.Zondag 17 mei reed Theo zijn clubrit naar en door Breda. Ze waren met 16 man. Meteen na het vertrek reed Marcel Blommers door glas en om te voorkomen dat hij in het lekke banden klassement zou komen verwijderde hij al rijdend een stukje, waarbij hij een flinke zwieper maakte maar hij kon nog net overeind blijven. Theo en Arnold deden de kop en reden windaf langs vliegveld Breda Airport International en de Heul naar Hoeven. Daar werden de nodige fietsers gesignaleerd die aan de Vierdaagse van Hoeven mee deden. Bij 't strooien Huis ging het linksaf, want De Lage Donk heeft van die heerlijke klinkers. Volgens Christ C. deed Theo het allemaal expres. Dat klopte trouwens want elke toerleider plant en verkent zijn rit tevoren. Achter Leur door wijk De Keen reden ze over het bruggetje van de Leurse Haven en langs het Liesbos en Prinsenbeek naar de Woonboulevard in Breda. Bij Prinsenbeek kwamen ze Josse Zentveld nog tegen, die een week voor zijn zeventigste verjaardag nog even aan het bijtrainen was. Door 't Nauw van 't Haagje in Princenhage reden ze naar het Heuvelplein en zo naar het Mastbos langs de Heeren van Oranje. Na de snelweg overgestoken te zijn reden ze langs 't Oekeltje naar Stuyvesant. Daar moest even omgereden worden vanwege de trekkertrek die daar georganiseerd werd. In het laatste stuk van de rit nam Jan Mulders de kop nog over van Arnold. Langs het vogelopvangcentrum Zundert reden ze langs Havermans naar Schijf en om de 70 km vol te maken werd nog even over Horendonk en Essen gereden. De sprint werd deze keer glansrijk gewonnen door Toon Jansen. Hij begon er zo vroeg aan dat iedereen naar elkaar ging kijken en uiteindelijk concludeerde dat Toon nooit meer ingehaald kon worden en dus maar bleef zitten. Bij aankomst zat groep 3 al binnen. Zij waren met zijn vieren op stap geweest. Voor het vertrek had Leo nog wel even op en neer moeten rijden naar huis, want hij was zijn helm vergeten op te zetten. Groep 2 kwam een half uurtje later binnen. Zij waren met zijn elven, waarvan een vrouw (Bep) en met Henny mede op kop, vertrokken voor hun koffieritje naar Den Elsakker. Ook was Cees Mathijssen weer bij de groep. Door de Rucphense Heide reden ze naar de Zundertseweg, het Moervenstraatje, de Heikant, de Oosteindseweg en door het Liesbos langs Prinsenbeek naar het koffieadres, waar gezellig koffie gedronken. Daarna reden ze via de Langeweg, de Hoevense Beemden, Hoeven en het vliegveld SEPPE langs de A58 naar ons clubhuis. Daar zijn ze om half 12 en met 65 km op de teller aangekomen. Er stond wel een behoorlijk westenwindje, maar verder was het prima fietsweer.
Bij Huis ten Halve werd door de aanwezigen nog een beterschapskaart voor Kees de Greef getekend. Hij blijkt enkele weken geleden gevallen te zijn en een breuk te hebben opgelopen. Kees: van harte beterschap!
Zaterdag 23 mei reden 18 leden de clubrit Spek mie stroop van Chris Sonke. Het was bewolkt maar droog en met weinig wind gingen Robert en Chris de groep voor via Nispen, de Brembosch en camping Zoomland naar de Heimolen. Achter Mattemburg langsging het daarna naar de Oude Zeeuwse Weg. Na de afslag bij de Oesterdam reden ze langs de kassen bij Rilland, om achterlangs bij de Stationsbuurt uit te komen. Achter Krabbendijke door reden ze naar Oostdijk en langs het bedrijventerrein van Kruiningen naar de Vlakebrug. Bij Motel de Caisson staken ze over om de Zak van Zuid-Beveland in te rijden. Achter ’s-Gravenpolder door reden ze naar Hoedekenskerke, waarna het geslinger door de vele kleine weggetjes op weg naar ’s-Heerenhoek kon beginnen. Bij de verkenning had Arnold hier en daar een afwijkende route gevolgd die volgens hem toch veel mooier was geweest…Nou vindt Arnold zelfs een route naar Lillo nog geweldig, dus dat werd voor kennisgeving aangenomen! Bij spek mie stroop stonden de traditionele trommeltjes met koekjes en Zeeuwse babbelaars al klaar en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na de rust begonhet bij Nisse al donker te worden en ter hoogte van ’s-Gravenpolder moest er gestopt worden om de regenjasjes aan te doen. Vanaf dat moment bleef het miezeren. Over de sluizen bij Hansweert reden ze daarna naar Kruiningen en steeds binnendijks naar Waarde en Rilland. Daar had Alfons zijn 150 km vol gemaakt en reed de rest van de groep door de polder naar Ossendrecht. Daar ging het mis toen Theo in de bocht bij de Aanwas uitgleed over een nat putdeksel (het regende nog steeds op dat moment). Hij had veel pijn in de liesstreek en Robert heeft daarop 112 gebeld. Theo is door de ambulance uit Bergen op Zoom voor nader onderzoek meegenomen naar de eerste hulp in het ziekenhuis. (Theo is opgenomen in het ziekenhuis in Roosendaal waar men constateerde dat hij zijn heup gebroken had. Gelukkig hoefde hij niet geopereerd te worden en mocht hij maandag weer naar huis. Over 10 dagen wordt er weer een foto gemaakt en hoort hij hoe het verdere revalidatietraject gaat verlopen. Uiteraard wensen wij Theo een spoedig herstel en hopen dat hij weer snel op de fiets zit.) De fiets van Theo werd gestald bij Hotel de Jonckheer en werd later op de dag nog opgehaald door Arnold van der Maat. De groep was door dit oponthoud pas om 15:00 uur thuis en had daar, met veel wind in het laatste gedeelte, 152 km afgelegd.
Om half negen stonden 17 leden bij Huis ten Halve gereed voor de clubrit van groep 2. Tonnie Dekkers vertrok met Rini Broeren op kop richting Nispen. Voor Nispen zijn ze via het Everlandwegje naar de Wouwse Hil gereden om daarna de afslag naar Pindorp te nemen. Via Huijbergen en Ossendrecht reden ze naar de brug bij Bath om langs het golfterrein naar Zandvliet te rijden. Bij de Volle Ton hebben ze koffie gedronken. Na de koffie wist Tonnie nog een heerlijk keiweggetje te vinden. Hierna zijn ze via Berendrecht, Stabroek en Putte naar Kalmthout gereden om via de Kalmthoutse Heide en Essen bij Huis ten Halve aan te komen. Ze hebben exact 80 km gefietst en zijn droog bij Huis ten Halve aangekomen. Ook zijn er geen lekke banden gereden.Maandag 2e Pinksterdag vertrok Cees van Sluijs met groep 1 en op zijn nieuwe Giant van carbon voor een ritje Zwingelspaan. Rond 8 uur stond het plaatselijk een beetje te miezeren. Ze waren in totaal met 14 personen. Cees met Toon voorop vertrok via Tolberg richting Kruisland. Op de Vroenhoutseweg zijn ze rechtsaf naar de Holterbergsestraat gereden. Bij het Gastelsveer de brug over de Vliet over en verder naar Stampersgat. De witte brug over naar Fijnaart om bij de rotonde Molenstraat naar Oude Molen te fietsen. Na Oude Molen via de Oostmiddelweg naar Helwijk en Willemstad. In Willemstad langs de sportvelden aan de Grintweg over de dijk naar Noordschans. Via de Noordschans dwars door Klundert en langs het Carillon naar de Zevenbergseweg. De kasseitjes lagen er perfect bij. De Zevenbergseweg gaat over in de Klundertseweg om hier via het Meerenswegje naar Standdaarbuiten te rijden. Daarna gingen ze de Brug van de Mark over richting Oudenbosch. Bij Kuivezand werd de nu nog drukke en gevaarlijke provinciale weg overgestoken richting binnendoor naar Zegge en langs Kortendijk terug naar Huis ten Halve. In totaal werd 70 km afgelegd.
Groep 2 vertrok met Tonnie en Henny op kop richting België. Tonnie had besloten om de route van de 2e regelmatigheid in 2014 te rijden, maar dan wel tegengesteld. Ze vertrokken met in totaal 12 leden. We kennen deze rit nog van de lange betonweg (de Hoofdbaan Wetering) door de Moeren. Ze hebben koffie gedronken in Loenhout bij café De Zwaan. In totaal hebben ze 60 km afgelegd.
Groep 3 vertrok met Leo en onze voorzitter Wim Hoogendam richting de Wildert. Voor Wim was het voor het eerst dat hij in groep fietste na zijn valpartij begin dit jaar. De groep mocht niet te groot zijn volgens Leo vandaar dat ze met slechts 2 personen reden. Bij de café Volksvriend in Wildert was Annette aanwezig. Ze was nog steeds herstellende, maar het ging redelijk. Terug bij Huis ten Halve ons duo toch nog 42 km afgelegd.Bij Huis ten Halve konden we nog 2 jarigen bezingen. Ton Nelemans en Jörgen waren de afgelopen week jarig geweest. Nog van harte mannen.
Zaterdag 30 mei reed groep 1 en 2 samen, omdat er veel leden van groep 1 de Koos Moerenhout reden deze dag. De clubrit naar Westmalle was daarom verplaatst naar later dit seizoen. De groep van 20 leden werd aangevoerd door Tonny, kleinzoon Mateo en Henny. Zij reden over Nispen, het Everlandweggetje en het Roosendaalswegje, de Haiinksestraat en de Boterstraat naar Wouw en zo door naar Heerle. Langs de Heide reden ze daarna via Vrederust naar Halsteren en zo richting Tholen. Voor de brug ging het weer rechtdoor en terug naar Bergen op Zoom. Daar reden ze langs het Zoommeer en zo richting Woensdrecht, waar ze op de koffie gingen bij Non Plus Ultra. Terwijl ze daar binnen zaten barstte er een flinke bui los, waardoor ze wat langer binnen moesten blijven. De animo om de rit nog vrij lang te gaan maken was daarna een stuk minder, dus werd de kortste weg terug naar Huis ten Halve genomen. Zodoende hadden ze deze keer maar 72 km op de teller toen ze daar aankwamen.
Zondag 31 mei vertrokken 3 groepen voor een rondje door het Brabantse land. Op verzoek van Leo Notenboom had Rini Broeren een rit verkend om deze met groep 3 te rijden. Diverse leden die de dag ervoor de 200 km Koos Moerenhout hadden gereden kozen voor de rust en de koffie van groep 3. Rini vertrok met Henk op kop en nog 7 leden via de Schouwenbaan en de Moerkantsebaan (op Hollands grondgebied) richting Essen-Hoek. Hierna richting Huijbergen, om op het eind van de Moerkantsebaan linksaf naar de Huijbergesebaan te rijden. Hier kwamen ze groep 2 tegen. Op de Verbindingsstraat door de Kalmthoutse Heide ging Rini rechtsaf om via de Groenendriesstraat weer tegen te keren op deze Verbindingsstraat. Een nieuwe weg die door de meeste leden nog nooit was gereden. Op het eind van de Verbindingsstraat gingen ze het spoor over en linksaf via het fietspad en door het tunneltje naar Wildert, waar koffie werd gedronken bij Annette in de Volksvriend. Rini was jarig geweest en de genoten consumpties waren voor zijn rekening. Rini nog proficiat. Proost. Op de terugweg probeerde Rini uiteraard zo veel mogelijk spoorovergangen te nemen. Ze zijn er nog 7 tegengekomen. Terug bij Huis ten Halve hadden ze 38 km afgelegd.
Groep 2 reed met Tonny en Ad van Iersel op kop in totaal 7 man sterk een ritje van 55 km over Nispen en Essen naar Essen-Hoek, Huijbergen en Ossendrecht. Daar gingen ze bij het beeldje linksaf het Hageland op om zo langs het oefencentrum van de ME naar Putte te rijden. Daar werd weer koffie gedronken bij Grenszicht. Langs de Kar, de Canadezenlaan en Kijkuit ging het daarna naar de Wildert om over Essen terug naar Huis ten Halve te rijden.
Groep 1 mocht deze keer met Alfons op stap voor de clubrit We zien wel van John van Turnhout. John is nog steeds niet hersteld van zijn liesbreukoperatie, maar we hopen hem snel weer te kunnen begroeten. Met Alfons en Toon Jansen op kop was groep 1 in totaal 20 man groot. Zij reden de eerste en laatste kilometers terwijl het lichtjes druppelde, maar verder was het mooi droog. Met de redelijk straffe zuidwestenwind had Toon totaal geen moeite, maar die verkeert dan ook al maanden in grootse vorm. Alfons kon er perfect bij uit de wind rijden waar nodig! Van Nispen reden ze naar Horendonk, Nieuwmoer, de Wildert (langs Annette) en Essen-Hoek over de Moerkantsebaan naar Bergen op Zoom. Daarna over de Balsebaan naar Heerle en met wat geslinger richting Kruisland, over de Kleine Spellestraat naar het Boterstraatje en over de Haiinksestraat naar de Brembos en zo over Nispen weer terug naar Huis ten Halve. De eindsprint werd van kop af ingezet door Toon Jansen en hij bleek ook dit keer weer door niemand te achterhalen. Bij aankomst hadden zij 61 km gereden.