JANUARI 2015

De buienradar had deze zaterdagmorgen 3 januari toch maar mooi gelijk: het zou om 10 uur regenen en voor 13.00 uur zou het niet droog worden. Nou dat klopte ook. Toch stonden er nog 7 leden aan de start, die wat calorieën van het kerstdiner en de oliebollen wilden verbranden. Met zwagers Cees v. S. en Cees M. op kop vertrokken zij naar Jagersrust. Toon J. en Gerard L. volgden in het 2de wiel. Het waaide wel een beetje, maar daar hadden Jörgen en Ilse M. in het 3de wiel minder last van. Na Nieuwmoer werd er bij de bakkersmolen rechtsaf gereden, maar dat kwam, omdat zij de weg al voorbij gereden waren, anders was het linksaf geweest... Via de Kalmthoutse Heide ging het naar Huijbergen. Mateo M. reed hier nog steeds op zijn gemak in het laatste wiel. Omdat de handen en voeten bij iedereen al aardig koud begonnen te worden werd van een extra lusje maar afgezien. Via Nispen kwamen ze met 45 km op de teller weer bij het clubhuis aan. Hier werd volop aan de verwarming gewerkt, dus van de handschoenen drogen kwam ook niet veel terecht. Toon J. trakteerde nog voor zijn verjaardag op afgelopen Nieuwjaarsdag, maar omdat op dat moment alleen nog de familie M. met zwager Cees v. S. aan tafel zat werd er maar niet gezongen deze keer.

Zondag 4 januari 2015 vertrokken 38 vroege vogels van Audax om 9 uur voor een ochtendwandeling van een kleine 7 kilometer door Roosendaal. Rond half elf waren zij terug bij Huis ten Halve. Hier hadden zich reeds enige leden van onze Audax-vereniging gemeld voor de jaarlijkse receptie. Door de penningmeester werd bij binnenkomst aan eenieder 3 consumptiebonnen uitgereikt.
Om iets na 11 uur kon voorzitter Pierre van Zinnen meedelen dat er in totaal 108 aanwezigen waren. De voorzitter ging verder met een terugblik over het afgelopen jaar. Het jubileumjaar van het 40-jarig bestaan was goed verlopen. De activiteiten werden druk bezocht. Hij memoreerde o.a. de drukbezochte receptie van vorig jaar, waar ca. 143 deelnemers aanwezig waren. De jubileumcommissie werd nogmaals bedankt voor de georganiseerde activiteiten, waarbij zij een welverdiend applaus van de aanwezigen in ontvangst mocht nemen. Verder was er bij onze veldtoertocht van 2 november een mooi aantal inschrijvingen van 1067 rijders te noteren. Ook onze 3 wandeltochten zaten qua deelnemers in de lift. Het seizoen van 2014 was wederom een topjaar. De penningmeester was dan ook tevreden met het resultaat.
In 2014 werd door alle leden een kleine 172.000 km afgelegd. Dit was ca. 5.000 km meer dan in het jaar 2013. Het aantal deelnemers van groep 2 nam toe. Ook groep 3 mocht meer deelnemers noteren. Deze laatste groep rijdt met een gemiddelde van 23 km/uur, legt ca. 40 km af en heeft een koffiestop.

 

Klik op de foto voor de website van Hotel Hof Veldink

Het komende clubweekend zal worden gehouden op 25, 26 en 27 april en gaat naar Emlichheim (Duitsland), hotel Hof Veldink. In dit hotel is er plaats voor 33 personen, maar een nabij gelegen partnerhotel kan ook worden ingeschakeld. Het aantal deelnemers is in principe onbeperkt. Ontbijt, lunch en diner gebruiken we bij hotel Veldink. De kosten bedragen € 140,= p.p. en kunnen worden voldaan bij onze penningmeester. Een persoon op een kamer is mogelijk, maar dit moet je wel tijdig doorgeven.
Ook werden er nog 2 jubilarissen in het zonnetje gezet: beiden 25 jaar lid van Audax, Tonnie Dekkers en Leo Notenboom. Zij kregen beiden de welverdiende zilveren Audaxspeld op de “revers” gespeld. De voorzitter memoreerde hierbij dat leeftijd dus geen belemmering is om te fietsen. Leo, 78 jaar jong, is de initiatiefnemer voor de oprichting van groep 3. Deze groep heeft in het afgelopen jaar zijn bestaansrecht al bewezen. Tonnie op zijn beurt is ook 25 jaar lid, maar in totaal ruim 30 jaar, omdat Tonnie ook vanaf april 1976 t/m 1981 lid van onze vereniging is geweest. Hij is ook in het bezit van de Gouden Arend, een brevet dat slechts enkelen binnen onze vereniging hebben mogen behalen. Ook is in de afgelopen jaren Tonnie 13 jaar bestuurslid geweest, 14 jaar uitzetter (en nog) van de zeer gewaardeerde regelmatigheidsritten en voorrijder van groep 2. Leo en Tonnie werden daarom nogmaals bedankt voor hun inzet.

Door de voorzitter werden daarop de dames die hebben geholpen tijdens de laatste veldtoertocht in het zonnetje gezet en beloond met een overheerlijke doos bonbons.
Na de pauze ging de voorzitter om 12.38 uur verder met de mededeling dat er deze receptie geen amusement in de vorm van spelletjes werd gehouden.
De leden werd daarna verzocht om ook komend seizoen weer clubritten te willen begeleiden of voorrijden en dit te melden bij de toercommissie.
De ingeleverde jubileum-stempelkaarten kunnen weer worden verzilverd voor clubkleding. Voor € 47,50 kunnen bijvoorbeeld kwaliteitskniebroeken worden besteld. Dit zal slechts eenmalig zijn. Van de oude Tivoli-shirts zijn er 151 stuks ingeleverd.
De voorzitter vraagt ook aandacht voor de “Rabobank Clubkas Campagne”. Via deze campagne werd er door Audax vorig jaar bijna € 500,= aan sponsorgeld binnen gehaald. De Rabobank heeft € 80.000,= sponsorgeld voor verenigingen beschikbaar gesteld. De bijdrage vanuit de Rabobank Clubkas Campagne is echter afhankelijk van het aantal stemmen dat uitgebracht wordt op de vereniging of stichting. Per stem werd vorig jaar € 4,13 uitbetaald. Stemmen kun je alleen maar als je een rekening hebt bij de Rabobank én als je als lid bent aangemeld. Als lid krijg je ook de jaarlijkse Rabokalender. T.z.t. nodigt Rabobank alle leden persoonlijk uit om te stemmen. Ook zal de vereniging middels een nieuwsbrief, mail etc. e.e.a. kenbaar maken.
Tijdpad Rabobank Clubkas Campagne:
Vanaf 28 november tot en met 1 maart 2015:
•Verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne.
•Verenigingen en stichtingen informeren hun leden, zodat zij als ze nog geen lid zijn van onze bank, voor 1 maart 2015 lid kunnen worden.
•Om stemgerechtigd te worden, kunnen klanten als zij nog geen lid zijn tot 1 maart 2015 lid worden
Vanaf 1 maart tot en met 14 april 2015:
•Verenigingen en stichtingen voeren campagne om daadwerkelijk stemmen te werven.
Vanaf 2 april tot en met 14 april 2015:
•Stemperiode
Alle leden van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht die voor 1 maart 2015 lid zijn, kunnen hun stem uitbrengen. Ieder lid krijgt vijf stemmen om te verdelen en kan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging of stichting uitbrengen. Alle 5 de stemmen moeten worden uitgebracht.
 

Bij de Algemene Ledenvergadering zal bekend worden gemaakt of er voor dit jaar een bonuskaart beschikbaar wordt gesteld.

Daarna was het tijd voor de bekendmaking van de clubkampioen 2014. Ook dit jaar zijn er weer 2 regelmatigheidsritten georganiseerd om de clubkampioen te bepalen:
Bij de 1e rit waren er 40 deelnemers en bedroeg de afstand 54,335km en bij de 2e rit waren er36 deelnemers die een afstand van 51,556 km aflegden.
De uitslag:

5e plaats John van Houten 147 strafseconden,
4e plaats Jörgen Mathijssen 144 strafseconden,
3e plaats Cees Mathijssen 128 strafseconden,
2e plaats Kees Ruyten 69 strafseconden,
1e plaats
Henk Verschuren clubkampioen met 20 strafseconden.
De uitslag van de 2e Regelmatigheidsrit werd daarna per tafel uitgereikt.
Tonnie kreeg tot slot voor zijn inzet voor de regelmatigheidsritten nog een warm applaus van de aanwezigen.

De uitslag van de tweede Regelmatigheidsrit vindt u hier.

De complete uitslag van het Clubkampioenschap vindt u hier.

De foto's van deze dag vindt u hier.

Zaterdag 10 januari was het bewolkt en maar liefst 13 graden. 8 Leden vertrokken om 10.00 uur onder leiding van Toon van den Broek vanuit Roosendaal richting Kapellen en Putte. Het was nog steeds goed fietsweer. Wel een stevige wind, bijna storm. Zij hadden in totaal 70 km afgelegd toen zij in Roosendaal terugkeerden.

Een 2e groep vertrok om 12.00 uur richting Rucphen. Deze 7 leden hebben de wandeltocht van zondag uitgepijld. Deze wandeltocht van 12 km, 15 km en 25 km ging naar De Posthoorn en het Ossekopke. Zij hadden zich in 2 groepen verdeeld. De eerste groep, (Cees Mathijssen, Wim Hoogendam en Yvo Ridders) was voor 3 uur terug. De 2e groep met John van Turnhout, Cees van Sluijs, Toon Jansen en Henk Verschuren iets later. Zij kregen rond 3 uur op de Willem Dreesweg een bui over zich heen, die zij nog nooit meegemaakt hadden. Bij Huis ten Halve werden ze door Marian met badhanddoeken ontvangen. Of ze een beetje nat waren??

Zondag 11 januari was Huis ten Halve om half 8 al open. De eerste wandelaars hadden zich toen al gemeld. De weersomstandigheden van afgelopen zaterdag voorspelden niets goeds. Toch was het 's morgens al redelijk weer: 5 graden boven nul. De route werd door de uitpijlers van de vorige dag gecontroleerd en de eerste wandelaars konden om kwart voor acht richting de Rucphense bossen vertrekken. De route van de 15 en 25 km ging naar de Posthoorn, waar Toon Jansen en zijn vrouw de stempelcontrole had ingenomen. De 15 km ging door de bossen terug naar Roosendaal. De 25 km ging door de Rucphense Heide naar Het Ossekopke. In het Ossekopke kwam ook de 12 km hun welverdiende kopje koffie nuttigen. Hier hadden Tonnie Dekkers en zijn vrouw de stempelpostcontrole op zich genomen. In de loop van de ochtend kwam het zonnetje tevoorschijn. Buiten de stevige wind was het toch nog goed wandelweer. In totaal hebben 27 Audax-leden aan deze wandeltocht deelgenomen. Robert Buyle heeft met zijn vrouw de 25 km gelopen. Met een opkomst van 269 deelnemers was het nog niet zo slecht, mede gezien de weersvoorspellingen van afgelopen zaterdag.
5 leden hebben nog een ritje op de weg gemaakt van een kleine 54 km.

Zaterdag 17 januari is er tijdens de clubrit van groep 1 door de gladheid een valpartij geweest. Ze reden met 26 leden, met bij vertrek een temperatuur van plus 1,
weinig wind en een winters zonnetje, via de brug in Rilland langs het kanaal tot ze op het eind hiervan linksaf moesten richting Oesterdam / Oude Zeeuwse weg. Net in de bocht was het echter over een afstand van misschien 20 meter echter spiegelglad (door de schaduw van het viaduct van de A58 waar ze onder reden kon hier de zon de weg niet ontdooien). Er schoven dus een aantal fietsers onderuit (zelfs lopen met de fiets aan de hand bleek moeilijk over dat kleine stukje!) met als gevolg :
* Robert Buyle raakte even groggy, maar herstelde vrij snel. Zijn helm was echter op 2 plaatsen gebroken, winterjack en lange broek waren kapot, maar verder had hij geen lichamelijke gevolgen.
* Wim Hoogendam kwam echter zo ongelukkig op zijn heup terecht dat hij niet verder kon en door een behulpzame automobilist die bij de groep stopte, naar huis werd gebracht. Omdat hij pijn bleef houden is hij daarna via de huisartsenpost in het ziekenhuis terecht gekomen waar hij nog gistermiddag is geopereerd. Er werden 3 schroeven geplaatst en hij moet waarschijnlijk maar voor een dag in het ziekenhuis blijven. De operatie is volgens de doktoren goed geslaagd, maar hij mag voorlopig 6 weken zijn been niet belasten. Wim laat ons weten dat het voor de rest eigenlijk wel goed gaat met hem !  De valpartij heeft nog een tweede “slachtoffer”geëist, namelijk Marcel Blommers. Hij heeft zijn middenhandsbeentjes gebroken en zit minimaal voor drie weken in het gips zodat hij voorlopig ook niet aanwezig kan zijn bij de clubritten. Groep 2 reed op deze zaterdag een rit van ca 52 km. Onder leiding van Tonnie reden in totaal 9 AKN-leden richting Putte. Bij taveerne Grenszicht aan de Hollandse kant hebben ze koffie gedronken. Zij hadden gelukkig geen problemen met de gladheid, die zich op sommige plaatsen liet gelden.

Zondag 18 januari dwarrelde een lichte motregen rond negen uur over Roosendaal. 12 Leden vertrokken als één groep met John richting België. Het was 3 graden. Via Nispen, de Dennestraat en Essenhoek reden ze naar Essen. Daarna langs de sportvelden van Essen naar Wildert, om koffie te drinken bij de Dorpsvriend. Annette was nog herstellende van een kleine aanval op haar gezondheid. Dat komt vast allemaal goed. Terug bij Huis ten Halve stond de snert te wachten. Er werd toch nog 30 km in de motregen afgelegd. De snert smaakte overigens weer heerlijk. Leo was ondertussen ook binnen gekomen van zijn wandeling. Bij slecht (minder goed) weer wordt er ook gewandeld!!

Zaterdag 24 januari maakte een sneeuwbuitje het fietsen in Roosendaal gevaarlijk. Daarom kozen een aantal leden ervoor om de wandelschoenen aan te trekken. Toon Jansen had zijn vrouw en viervoeter Tako meegenomen. Gerard Loontjens was op zijn fiets naar Huis ten Halve gekomen, maar had deze keer zijn wandeluitrusting meegenomen. Ilse, Jörgen en Cees Mathijssen waren ook present. Het was werkelijk prachtig weer geworden: met geen wind en een zonnetje was het heerlijk wandelen door het bos van Visdonk. Deze keer werd er bij de Lodge koffie gedronken.

De sneeuw was zondag 25 januari verdwenen toen groep 1 en 2 gezamenlijk aan hun tocht begonnen. Zij vertrokken met Tonnie Dekkers als toerleider via Nispen en de Boompjesdijk naar Steenbergen. Koffie dronken zij bij het café van Aarden aan de haven. Via Kruisland en Zegge reden ze met 8 man weer terug naar het clublokaal. Hier hadden zij 50 km afgelegd.
Groep 3 reed deze morgen naar het grafisch Museum in Etten-Leur. Zij waren met 10 man en reden gezien de ervaring van vorige week de parallelweg langs de A58. Bij het museum stonden Rini Broeren en Ivo al te wachten. Zij hadden besloten om met de auto te gaan. Na de bezichtiging van de tentoonstelling reden zij om 11.15 uur weer terug naar Roosendaal. Zij reden 42 km deze morgen.

Het was op vele plekken glad zaterdagmorgen 31 januari. Toch besloten 11 man op de weg te gaan fietsen. Willy reed gelijk terug naar huis. 5 Man besloten om te gaan wandelen. Zij liepen naar Nispen en terug. De fietsers reden door de polder om bij Non Plus Ultra uit te komen voor de koffiestop. Zij reden zo'n 50 km deze morgen; gelukkig zonder valpartijen.

Zondag 1 februari werd door 11 man een rondje van 45 km gereden. Door 4 man werd er gewandeld. De 15 actievelingen hebben helaas wel altijd regen gehad...