DECember 2014

Zaterdag 6 december werd Jacques v.d. Heijden 's morgens uitgebreid gefeliciteerd vanwege zijn verjaardag. Toen Tonnie Dekkers op zijn fluitje blies ten teken dat groep 2 ging starten, besloot groep 1 om maar bij groep 2 aan te sluiten. De groep was daardoor 29 man groot. Samen met Cees van Sluijs vertrok hij op kop richting Nispen. Via Nispen, Essen, Huijbergen en Ossendrecht werd er naar Putte gereden voor de koffiestop bij Hollands Hof. 19 Man besloot om koffie te gaan drinken en 10 man reed via Zandvliet en Hoogerheide weer terug. Zij reden deze morgen 61 km. De koffiedrinkers legden deze morgen 51 km af. Er waren bij hun nog wel 2 lekke banden te noteren, maar omdat dit klassement al afgesloten is zullen we de namen niet noemen.

Zondag 7 december waren de veldrijders al om 08:30 uur vertrokken om de cross in Rucphen te rijden. Zij pikten bij Frans Peeters het parcours op, schreven vervolgens in bij de sporthal in Rucphen en reden daarna de rest van de route. Toon Antens, Alfons, Hans en Robert reden de rit vanaf de sporthal. Ook Marco Wilschut en Bas werden daar bij terugkomst gesignaleerd. In totaal waren er zo'n 15 Audaxleden present.
Om 09:00 uur vertrok Cees met Ilse op kop met groep1 voor de rit zonder koffiestop. Zij waren met 8 man en reden via Nispen naar Wouw, Welberg, Moerstraten en over de Heide, langs het vliegveld en achter Wouwse Plantage door terug. Met 54 km op de teller was het weer een mooie rit. Bij terugkomst zaten de veldrijders en groep 2/3 alweer aan tafel. John had de rit van groep 3 van Leo overgenomen en groep 2 besloot om daar maar bij aan te sluiten. Volgens de traditie gingen zij voor een koffiestop bij De Volksvriend in de Wildert. Theo Jukes was na zijn val van de ladder op zijn verjaardag weer een van de 9 deelnemers deze morgen. Henk was deze keer alleen op pad gegaan. Hij wilde wel eens controleren hoe de cross in Rucphen uitgepijld was. Jac Embregts kwam na week ziekenhuis ook nog een bakje koffie doen. Het koor moest ook nog optreden want Jacques trakteerde nog voor zijn verjaardag.

Zaterdag 13 december vertrokken 21 renners vanaf Huis ten Halve richting Bergen op Zoom. Via jeugdherberg Klavervelden ging het richting Heimolen. Daarna achter Mattemburg door naar de Beukendreef richting Hoogerheide. Daar werd nog een ommetje gemaakt over het Zandfort en de Wouwbaan. Koffie werd gedronken bij Non Plus Ultra. In eerste instantie waren zij vanwege een feest nog gesloten, maar bij het zien van zoveel renners zijn ze toch nog even opengegaan. Een deel van de groep, totaal 6, zijn echter doorgereden om via de Bergse Plaat en Vrederust terug te rijden naar Roosendaal. Zij hebben 65 km gereden. Na de koffie vertrok de andere groep van nog 15 leden via de polder naar Calfven waarna ze langs de Nieuwe Weg naar de Putseweg reden. Verder langs Familyland, de Kooiweg, vliegveld Woensdrecht, Huijbergen en Ouwerveldenweg naar Huis ten Halve. Zij hebben 60 km gefietst.
6 Leden hebben die dag de wandeltocht van zondag 14 december uitgepijld. Zwaar werk dat pijlen plakken!

Zondag 14 december was het zover. De route was uitgepijld, dus de winterwandeltocht kon starten. Om half acht waren de eerste deelnemers al bij Huis ten Halve binnen. Om kwart voor 8 begon de inschrijving. Het was deze ochtend op verschillende plaatsen nog verraderlijk glad. Voorzichtigheid was geboden. De controleurs vertrokken om kwart voor 8 om langs de route te controleren of er geen pijlen waren weggehaald. De wandelaars vertrokken gelijktijdig. Gezien de weersomstandigheden was het in het begin niet druk. Naar 9 uur toe begon het geleidelijk te lopen. Soms een beetje mist, dan weer scheen de zon. Voor de meesten perfect wandelweer. Het aantal deelnemers was te vergelijken met de december-wandelingen van voorgaande jaren. De organisatie kreeg van de wandelaars bij terugkeer de complimenten dat het een mooie tocht was. Wandelaars tevreden, Audax tevreden. In totaal hebben 26 AKN-ers aan deze wandeltocht meegedaan en 9 leden hebben de controleposten, de inschrijving, het parkeerterrein en de nacontrole bemand. Toon Jansen kwam na zijn aanrijding van vorige week ook nog even langs. Maandagochtend worden de wandelpijlen nog door 4 leden opgehaald. Hopelijk is het dan ook nog droog.

Zaterdag 20 december vertrokken groep 1 en 2 met 22 man gezamenlijk richting Nispen. Bij het Everlandwegje ging groep 2 met 8 man rechtsaf. Groep 1 ging aan het einde van de Lind pas rechtsaf om vervolgens via de Brembos in Wouw uit te komen. Cees Mathijssen en Robert Buyle hadden het deze keer niet gemakkelijk met de wind tegen. Toon v.d. Broek kwam Robert na 18 km op de kop aflossen. Na Moerstraten werd er naar Tholen gereden. Jacques v. Benthem en Ilse hadden genoeg van de wind en reden in Moerstraten samen terug naar Roosendaal. Jan Verbocht reed in Halsteren terug naar huis (niet vanwege de wind, maar vanwege de tijd). Met 11 man bereikten zij het keerpunt bij de Thoolse brug. De wind werd nu de vriend van de groep. Via De Heide reden ze door de bossen van Klavervelden en aansluitend werd langs het vliegveld van Woensdrecht terug gereden. Zij reden deze morgen 62 km. Groep 2 ging voor de koffie naar Steenbergen. Jos Vos is daar niet geweest, want het waaide voor hem toch net iets te hard. Na de koffie was het heerlijk fietsen op de Rubeerdijk. Je kan wel raden dat de wind hier in de rug stond. Via Halsteren reden Tonnie Dekkers en Cees v. Sluijs de 51 km op kop. Voorzanger Arnold ontbrak deze morgen, maar Janus v. Breugel werd na afloop nog luidkeels toegezongen vanwege zijn verjaardag eerder in de week.

Zondag 21 december stonden in totaal 34 AKN-ers gereed voor een ritje door West Brabant. Het weer was gelukkig niet al te slecht. Bewolkt en een westenwind kracht 3. Groep 1 vertrok met 17 leden, onder leiding van Cees Mathijssen en met Mathieu Sebregts op kop, richting Horendonk. Via de Langeschouw zijn ze naar de Ellewaard en langs recreatiecentrum Bosrust naar Nieuwmoer gereden. Via de Wildert, Huijbergen en de vliegbasis Woensdrecht reden ze onderlangs Huijbergen terug naar Roosendaal. In totaal hebben ze 51 km afgelegd. Groep 2 en 3 vertrokken gezamenlijk met 16 leden voor een rit onder leiding van Tonnie richting Wildert. Koffie werd er gedronken bij Annette in de Volksvriend in Wildert. Bij terugkeer in Huis ten Halve hadden toch 31 km afgelegd. De 34e AKN-er was Mateo. Hij reed met de Bidon een ritje Oesterdam en wel op zijn oude crossfiets. Pittig, maar ook een goede leerschool. Bij terugkomst hadden Jan en Marian de snert gereed staan. Heerlijk deze soep, zeker met dit weer.

Op 2e kerstdag besloten 3 leden om het bos in te gaan. De andere 19 leden besloten om in een groep te gaan rijden. Met John en Cees Mathijssen op kop werd er eerst naar Schijf gereden. Achtmaal werd net niet aangedaan. Via Nieuwmoer wist John nog wel wat weggetjes... Het was wel wat draaien en keren en helemaal schoon was het ook niet, maar ze kwamen toch uit in de Wildert voor de geplande koffiestop. Terug ging het langs de Huijbergseweg, over het fietspad naar de Wouwse Plantage en langs het voetbalveld van de Rimboe. In Nispen besloten nog een aantal leden om bij de Gouden Leeuw nog wat te drinken. De rest reed door en legde deze morgen 52 km af.

Het was zaterdag 27 december weer eens een keer tijd voor de wandelschoenen. Sneeuw en nog eens sneeuw. Indien het niet mogelijk was om te fietsen, dan zou er gewandeld worden. En dat deden ze, onze AUDAX-leden. Gerard Loontjens was nog op de fiets gekomen, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de natuur. Jan Buijk vond het fijn dat er nog 112 verstandige leden thuis waren gebleven. Met 4 man en 1 vrouw werd er nog in de sneeuw naar Nispen gewandeld en hier door het dorp via het Molenbeekpad terug naar Huis ten Halve, maar hun namen zullen we gezien de opmerking van Jan maar niet vermelden. 

Op zondag 28 december hetzelfde verhaal. Sneeuw, ijs, gladheid en onberijdbare wegen en paden. Wandelen was ook nauwelijks mogelijk. Toch waren er weer 5 AUDAX-leden aan het vertrek om 9.00 uur. Cees van Sluijs, John van Turnhout, Toon Jansen, Yvo Ridders en Henk Verschuren. Yvo werd door de leden van de toercommissie en het bestuur langs het slecht beloopbare Molenbeekpad naar Nispen geleid. In Tivoli werd koffie gedronken. Vanaf daar via de Passenberg terug naar Huis ten Halve. En dat alles onder een schitterend zonnetje met een licht briesje.