FEBRUARI 2014

Zaterdag 1 februari stond het om 09:45 nog steeds te regenen, dus vertrok Cees van Sluijs vol goede moed met zijn wandelschoenen naar Huis Ten Halve. Helaas  kwam er niemand opdagen, dus heeft hij in zijn eentje (met Marian) koffie gedronken. Na 15 minuten was het droog en viel er de rest van de ochtend geen druppel meer. Alsnog is hij daarna op de fiets gestapt en met een stevige wind tegen via Nispen, Essen-Hoek , Kalmthoutse Duintjes en Kalmthout naar De Wildert gereden. Vanaf Kalmthout kreeg hij eindelijk de wind een beetje mee. Bij Annette kon hij naar de WK-rit van de junioren kijken onder het genot van koppen koffie en diverse pintjes. Er werd door hem ook nog een gok gewaagd voor de uitslag van de profs: 1 Nijs, 2 Walsleben.3 Meeusen. De hoofdprijs was € 500,- of de hele dag gratis pimpelen. (We weten ondertussen dat Cees nog een jaartje moet wachten voordat hij de kans krijgt om de uitslag bij het WK veldrijden goed te voorspellen!) Daarna is hij via Nieuwmoer, Essen en Nispen weer naar huis gereden. De thuisblijvers hadden wat Cees betreft dus weer eens geen gelijk.

Zondagmorgen vertrok Chris samen met Thieu op kop met nog 14 andere leden voor een ritje door de Zuidwesthoek. Het was fris (5 graden) en er stond een straffe zuid-zuidwestenwind. Stoempen dus, wat Thieu beter afging dan Chris. Maar hij is dan ook een stuk jonger. Het zonnetje scheen volop en dat vergoedde veel. René werd onderweg opgebeld, maar omdat het gesprek wat lang duurde en omdat de meeste leden graag de WK cyclocross van de beloften wilden zien, besloten de toerleiders om verder te rijden. Ze waren weer om 10:55 uur terug bij Huis ten Halve met 47 km op de teller.
Groep 2 vertrok onder leiding van Tonny en Kees Ruyten met in totaal 8 personen richting Kalmthout om via de Verbindingsweg koffie te drinken in Putte bij Hollands Hof. Ilse was ook van de partij en was alleen vanuit Bosschenhoofd naar Roosendaal gekomen. Jörgen en zijn vader Cees waren namelijk in Hoogerheide bij het WK veldrijden. Na de koffie is de groep weer via Kalmthout, maar dit keer langs het spoor, terug naar Huis ten Halve gereden. In totaal hebben ze een kleine 48 km afgelegd.
Groep 3 was met in totaal 4 man naar Wildert gereden voor een kopje koffie. Ook Christ de Rooij was erbij om naar Wildert te fietsen. Knap van hem. Half oktober 2013 had hij nog een complete nieuwe knie gekregen. Hij heeft er tot op heden weinig last van, dus het gaat goed met Christ. Zo werd er toch nog een kleine 30 km gefietst.
Groep 4 (Piet Brans, hij was juist op tijd) meldde zich nog exact om 11 uur. De TV stond al aan om het WK veldrijden te zien.  Bij Huis ten Halve werden de jarigen Pieter Vrolijk (1-02-1963) en Ad Lambregts (31-01-1948) nog uitbundig toegezongen, soms met vierde stem.

Zaterdag 8 februari is er volgens onze informatie niemand gestart.

Zondag 9 februari stonden 14 man aan de start. Om 09:00 uur begon het een beetje te regenen. J. v.d. Heijden en P. Schoonen besloten daarom om een mooi rondje met Peter zijn bus te rijden. Hun fietsen werden dus niet vuil deze morgen.
Groep 3 reed met 6 man met Cees van Sluijs en John op kop via Nispen naar de Wildert. Groep 1 (of was het groep 2 deze week) reed met Cees en zoon Jörgen met 6 man naar Horendonk. Ze moesten aardig doortrappen met de stormwind tegen. Ze reden via Jagersrust naar Nieuwmoer om vervolgens in de Wildert gezamenlijk met groep 3 koffie te drinken. Op de terugweg reed groep 3 de meest gerichte route naar het clublokaal. Dit was volgens Leo 10 km.
Groep 1 reed via Huijbergen achter Wouwse Plantage door. Bas en Cees wilden hier met de stormwind in de rug nog wel even gas geven en reden nog even met een snelheid van 55,2 km p/u.
Bij terugkomst was er voor de laatste keer deze winter voor alle fietsers nog een heerlijke kop erwtensoep.

Zaterdag 15 februari gingen er om 10 uur 19 man van start. Dat was voor de weersomstandigheden een goede opkomst. Er werd eerst met de stormwind tegen naar Nispen gereden. Bij de Brembos besloot Janus om de groep te verlaten en met de wind in rug naar Oudenbosch te rijden. De 18 man reden verder achter de Wouwse Tol door om vervolgens over het viaduct richten De Heide te rijden. Toon v.d. Broek en Cees M. reden verder richting Heerle om vervolgens terug te draaien naar Vrederust over de fietsbrug naar Halsteren. Hier werd nog een ommetje over het terrein van Vrederust gemaakt. Terug ging het nu wel over De Heide en werd het viaduct langs de andere kant gereden. Ondertussen had Jan Verbocht de koppositie van Toon overgenomen. Verder ging het naar Stay Okay en langs het vliegveld. Hierna werd vervolgens nog een ommetje gemaakt langs de Wildert, waar deze keer niet gestopt werd voor de koffie. Onderweg naar Horendonk reed Toon Antens nog lek. De groep kwam met 61 km op de teller weer aan bij het clublokaal. Hier zat al 6 man aan tafel, die de wandeltocht voor morgen hadden uitgepijld. Zoals het hoort kwam organisator Henk na controle van de pijlen als laatste terug.

Het uitpijlen van de wandelroutes was vrijdag en zaterdag al gedaan. Je weet het vooraf nooit waar je het voor doet, maar het weer was ons zondagmorgen weer gunstig gezind. Om 07:30 uur begon het weer gezellig druk te worden bij de inschrijving van onze 3e wandeltocht deze winter. Rini en Cees hadden het maar druk mee. Om 07:45 uur gingen de eerste van de in totaal 7 man weg om de routes te controleren. Tonnie Dekkers met partner zaten bij de Posthoorn en Christ de Rooij en Tjebbe Smulders zaten bij de controle bij het Theehuis. In totaal liepen er 28 clubleden, waarvan bij 6 ook hun partner meeliep. Met 13 man in de organisatie waren er toch weer 41 leden actief deze morgen. Annie van Riet verdiende een eervolle vermelding,want zij liep de 40 km. 2 Leden liepen de 25 km, 8 de 15 km en de rest liep de 10 km. Verder kwamen er nog 8 leden op de fiets aangereden. Zij mochten echter de fel begeerde jubileumstempel niet in ontvangst nemen. In totaal hebben we deze winter een record aantal wandelaars mogen verwelkomen.

Zaterdag 22 februari was het weer "volle bak". Groep 1 telde maar liefst 29 fietslustigen en groep 2 ging met 11 leden op pad. Zij gingen via Rucphen naar vliegveld Seppe, waar Tonnie lek reed. Daarna reden ze achter Oudenbosch langs richting de Hoevense Beemden. De bedoeling was om onderweg ook nog even koffie te drinken, maar het geplande koffieadres bleek helaas gesloten. zodoende waren ze ruim voor groep 1 al terug in Roosendaal. Die waren via Nieuwmoer, onder leiding van de zwagers Cees en Cees, langs De Wildert (waar ze heel dapper gewoon voorbij café De Volksvriend reden, zonder te stoppen) naar de Waterleiding en over de Kalmthoutse Heide richting Putte. Via de Bosweg reden ze achter Putte langs. Na een korte sanitaire stop bij de voormalige vijver van Cassiers reden ze langs Familyland en de Waterleiding naar Huijbergen en via Nispen weer terug naar Huis ten Halve.

Zondag 23 februari mocht het bestuur maar liefst 83 leden verwelkomen bij de Algemene Ledenvergadering. Vijf over 9 opende Pierre de vergadering met de berichten van afmelding.

De notulen en het jaarverslag van de secretaris werden goedgekeurd, waarna het jaarverslag van de penningmeester werd toegelicht. Wim Hoogendam vroeg verduidelijking over het bedrag van de ontvangen contributie en Cees van Sluijs informeerde waarom er geen kosten toercommissie vermeld stonden. Dit laatste is het geval, omdat dit extra kosten zoals een etentje betreft. Dit is in 2011 voor het laatst gebeurd.

Dit jaar is de contributie al voor 1 februari door alle leden betaald. De afdracht aan de NTFU is ook komend jaar ongewijzigd en daarom stelt het bestuur voor om de contributie niet te verhogen voor 2015. Wim Hoogendam ziet wel een exploitatietekort elk jaar en stelt voor om de seniorenregeling af te schaffen en een contributieverhoging wel in overweging te nemen.  Nu is het elk jaar zo dat het wandelen en de veldrit ervoor zorgen dat we geen geld tekort komen. De vergadering vindt het afschaffen van de seniorenregeling geen probleem. Het bestuur brengt dit voorstel in stemming en de vergadering stemt in met een contributiebedrag voor 2015 voor alle leden met een toerfietskaart afgerond op € 50,-

Onze kascontrolecommissie heeft in de persoon van Oscar en Theo tenm huize van de penningmeester de boekhouding gecontroleerd. Toon Jansen deed dit op papier. De kascontrole bedankt de penningmeester en stelt voor om het bestuur te dechargeren. Aftredend dit jaar is Toon Jansen; Wim Schot neemt zijn plaats in.

Cees deed dit jaar zijn verslag van de toercommissie in 5 minuten, met behulp van een kookwekker. Ook de batterij van de microfoon was begrensd door Jan Buijk. Afgelopen zomerseizoen hadden de thuisblijvers af en toe wel gelijk. Toch zijn er maar 2 ritten uitgevallen afgelopen zomerseizoen. Bij groep 2 wordt er minder lek gereden dan bij groep 1. Gemiddeld ongeveer 1 lekke band per 2000 km. Geen klachten meer over de snelheid. Cees bedankt de vele mensen die zich ingezet hebben voor de vereniging en werd daarbij onderbroken door zijn kookwekker. Gelukkig kreeg hij verlenging van de voorzitter, zodat een aantal hoogte- en minder hoge punten van het zomerseizoen toch nog aan de orde kon komen. Na een tweede onderbreking door de kookwekker werd het overzicht ingekort door april t/m juli weg te laten. Na de derde onderbreking was het welletjes en sloot Cees af met het bedanken van Wim voor zijn jarenlange inzet voor de toercommissie en het uitreiken van de lekke bandentrofee aan Robert Buyle die met 7 lekke banden topscorer was. Behalve de trofee kreeg Robert ook nog 7 nieuwe binnenbanden, met de aantekening van Jan Buijk dat er waarschijnlijk wel 1 lek was.....!

Bij de verkiezing van de nieuwe toercommissie werden Kees Ruyten en John met algemene stemmen herkozen.

Bij het bestuur was Pierre aftredend en herkiesbaar voor slechts 1 jaar. Alhoewel de vergadering dit betreurde werd hij wel unaniem herkozen.

Pierre nam daarna de nabespreking van het winterseizoen voor zijn rekening. Zowel de opkomst bij de veldrit en de wandeltochten was erg goed te noemen. De jubileumviering was een groot succes en een woord van dank was er dan ook voor de jubileumcommissie.

Bij de mededelingen van het bestuur kwam aan de orde:

Komend zomerseizoen staan natuurlijk de jubileumactiviteiten centraal. Na de jubileumreceptie en de wandeltocht is 22 maart de volgende activiteit gepland: een clubuitstap naar de Bollenstreek met koffie en gebak. Hopelijk schrijven er nog veel leden in om een rit voor te rijden in het komend seizoen. Voorstellen voor clubuitstappen zijn ook altijd welkom bij de toercommissie.  Voor het clubweekend naar Gaasterland is tot nu toe door 34 mensen ingeschreven . Deze week is het nog mogelijk om in te schrijven.

Henk reikte daarna als voorzitter van de jubileumcommissie het eerste exemplaar van het jubileumblad uit aan Piet Brans, die met zijn verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Audax en Audax Klub Nederland een groot aandeel hierin heeft gehad. In de pauze kregen alle leden hun bestelde kleding en de nieuwe toerfietskaart en konden de jubileumhandschoentjes gepast worden. 

Na de pauze hield Frans Landsbergen op verzoek van het bestuur een presentatie over veiligheid. Centraal staat: bedenk van tevoren wat er fout kan gaan.  Binnen bestuur en toercommissie, in clubblad en op de website moeten we hier aandacht aan besteden. Als voorbeeld werd genoemd dat vroeger waarschuwingsfluitjes werden gebruikt door de toerleider; we zouden kunnen overwegen om dat weer in te voeren.

Klik hier voor de presentatie. 

Na de groepsfoto was het tijd voor de Rondvraag:

 

Terug naar index archief