DECember 2013

Zaterdag 7 december was het weer erbarmelijk. Regen, wind, koud. Toch stonden er om 10 uur 4 AKN-ers gereed om hun tochtje te maken. Hoeveel kilometers ze hebben afgelegd weten we nog niet. Misschien dat ze de webmaster daarover nog kunnen informeren?

Zondag 8 december vertrokken 15 leden met groep 1 onder aanvoering van Chris Sonke voor een ritje door Zuidwest-Brabant. Het weer was vergeleken met zaterdag goed. Droog en niet koud. Onze rit ging achterlangs de oude Wouwse Tol naar de jeugdherberg “Klavervelden” en dan via de Balsedreef en Molenzichtweg naar de camping bij Heimolen. Over dit laatste traject zijn ze 4 maal de oversteken van de toertocht Wouw gepasseerd. Bij Heimolen haalden ze nog groep 2 van Audax in. Het achterwiel van Jacq. van Benthem begon ondertussen weer te piepen. Hijzelf dacht aan een vastlopende achteras, maar Jacq. van der Heijden bracht uitkomst door zijn achterrem recht te zetten. Opgelost. Even later op het begin van de Schouwenbaan kreeg Jacq. van Benthem toch weer pech. Zijn voorband liep langzaam leeg, maar er werd snel even bijgepompt met de HP pomp van Geert Lazeroms. Dat ging vlot en ze konden dus snel weer verder. Op de Ouwerveldenweg werd voor de tweede keer nog even lucht bijgepompt en kon de groep weer verder. Net voor Nispen ging het exhter niet meer en werd er toch nog van band gewisseld. Maar een kleine 200 meter voor Huis ten Halve was de net vernieuwde band weer lek en zodoende moest Jacq. het laatste stuk toch nog lopen. De binnenbanden waren op en Jacq kon na de rust bij Huis ten Halve alsnog te voet naar huis!! In totaal werd er deze rit 55 km afgelegd.
Groep 2 was met Tonnie en nog 5 leden ook Zuidwest-Brabant aan het verkennen. Zij zijn bij Non Plus Ultra koffie gaan drinken en hebben 50 km afgelegd.
John en Leo waren al voor groep 1 en 2  bij Huis ten Halve en hebben hun weekendritje van een kleine 40 km afgelegd.
Bij Huis ten Halve misten ze bij het groot mannenkoor nog wel de leden die in Wouw de veldtoertocht hadden gereden. Alleen Arnold en Robert waren nog wel even teruggekomen. Eindelijk was het moment daar dat ze Jacques van der Heijden konden toezingen vanwege zijn 70e verjaardag. Jacques van harte.

Zondag 8 december stonden de MTB-ers in Wouw aan de start. Cees Mathijssen had vorige week al aangegeven dat hij vroeg vertrok, Alfons, Hans, Bas, Robert, Arnold v.d. Maat en Toine van Oers vertrokken om kwart voor 9.  Arnold en Robert reden rustig in hun eigen tempo en de rest reed iets sneller in hun eigen tempo... Bij de rust na 23 km was er volop keus: een Mars, een Milky Way, een wafel (helaas zonder slagroom en warme kersen), een gevulde koek, een banaan en sportdrank. Daar stond Jan Verbocht ook. Na de rust kozen Toine en Hans voor de 47 km en reden Alfons en Bas de 60 km. Voor hen was er een tweede bevoorrading voorzien op 50 km, identiek aan de eerste. Niet verkeerd dus! Daarna stond de zwarte route bij de Heide nog op het programma. Dat valt niet mee, maar ze kwamen bijna overal fietsend boven. Op de terugweg naar Wouw sloten ze weer aan bij Jan, om bij Donkenhof van een heerlijke kop tomaten-groentensoep te genieten. Al met al was het een mooie, met bijna 1700 deelnemers zeer druk bezochte tocht. Toine Martens bleek ook nog de tocht te hebben gereden, want op weg naar de auto kwam Alfons hem nog tegen.

 

 

De 60 km van de Molenrijders

Zaterdag 14 december reed groep één met 19 man o.l.v. Jan Verbocht een ritje van 62 km via Essen-Kalmthout-Heide-Nieuwmoer. Groep twee reed 12 man sterk o.l.v. Tonnie en zijn kleinzoon Matteo een ritje met een koffiepauze bij Hollands Hof in Putte. Tevens gingen 5 man op pad om de wandeltocht uit te pijlen.

Zondag 15 december werd onder goede weersomstandigheden de 1e tocht van de 20e winter wandelserie gelopen. Ondanks het goede weer waren er toch wat minder deelnemers dan we de laatste jaren gewend zijn, maar men was weer zeer tevreden. Bij de Posthoorn werd de controle voor de 25 km verzorgd door Tonnie Dekkers met zijn vrouw, terwijl Christ de Rooij bij Tivoli in Nispen alle deelnemers van een controlestempel heeft voorzien. De start werd bemand door Henk en Cees Mathijssen, en de eindcontrole door Pierre. En uiteraard werd de route weer gecontroleerd door John, Willy, Toon en Leo. Jammer was wel dat er om 13.00 uur werd geconstateerd dat er nog een pijl was weggehaald bij het Rozeven, waardoor enkele deelnemers van de 25 km route in de problemen kwamen.

Zaterdag 21 december zijn om 10.00 uur onder aanvoering van Toon van den Broek en Jos Dierks 15 leden met groep A vertrokken voor een ritje Kalmthout, Ossendrecht, Putte. Groep B vertrok met 3 man om een bakje koffie te drinken in Wildert.

Zondag 22 december heeft Chris Sonke samen met Toon groep 1 met in totaal 12 man voorgereden. Er stond veel wind dus het was echt stoempen. Ze reden een rondje via Nispen, Essen, Wildert, Kalmthout, Putte, Huijbergen en Nispen. Op de Putseweg kwamen ze tweemaal overstekende crossers uit Ossendrecht tegen. Het was zwaar maar het bleef droog en na 50 km te hebben gereden wachtte hun bij Jan Buijk een heerlijk kop snert en die ging er in als koek. John en Tonnie reden met groep B met in totaal 6 personen richting de Wildert voor een korte koffiestop.

2e Kerstdag werd met John en Tonny op kop door 23 man vertrokken  voor een rondje Kalmthoutse Heide. Na 30 km werd er een koffiestop ingelast bij Annet in de Wildert. Jan Buijk was toen samen met Willy al afgeslagen omdat Jan zich duizelig voelde. Na de koffie ging de terugweg naar Nieuwmoer. Omdat Theo doorreed naar Achtmaal en enkele leden hem volgden vond daar een grote splitsing plaats.

Vrijdag 27 december was voor sommige leden een rustdag met de traditionele uitstap naar de cross in Loenhout. Uittredend clubkampioen Jörgen kreeg hier nog wat fietstips van niet de minste renners...

Zaterdag 28 december was groep 2 als eerste vertrokken. Zij waren met 4 man en gingen op de koffie in de Welberg. Volgens Ad van Iersel was het de weg terug op de Boompjesdijk nog flink stompen met de tegenwind. Groep 1 vertrok met Jos Dierks en Cees Mathijssen op kop in dezelfde richting. Toen zij groep 2 passeerden besloot Willy om bij hun aan te sluiten, waardoor er nog 22 man overbleef en groep 2 met 5 man verder ging. Verder ging het via Essen naar Achtmaal. Het weer werd alleen maar beter. Via de bossen werd er richting Achterbroek en Kalmthout gereden. Over de heide reden ze tenslotte terug naar Roosendaal. Met 67 km op de teller was het weer een mooie rit.

Zondag 29 december vertrok groep 1 met 19 leden onder aanvoering van Cees Mathijssen voor een rondje West-Brabant. De temperatuur was nog maar 4 graden, weinig wind, een blauwe hemel dus volop zon. Prachtig weer. Via de wijk Tolberg reden ze richting Vroenhout en dan naar de Holterbergsestraat en Gastelsveer richting Stampersgat. Langs de suikerfabrieken van Dinteloord, die nog volop draaiden, ging het naar Dinteloord. Daarna langs het bedrijventerrein Dintelmond en de slingerende modderige Kreekweg naar fort Sabina en fort de Hel bij Helwijk. Via de Slobbegoorsedijk en de Kwartiersedijk naar de Witte Brug bij Stampersgat. Tenslotte reden ze langs Oudenbosch, Zegge en de Kortendijk naar Huis ten Halve. Hier werd 62 km op de teller genoteerd.
Groep twee ging onder leiding van Tonnie naar Essen-Hoek. Daarna naar Huijbergen, Ossendrecht en Woensdrecht en weer terug naar Hoogerheide. Non Plus Ultra was gesloten, dus werd de koffie genuttigd in café Boulevard te Hoogerheide. Na de rust reden ze via Huijbergen, Wildert en Essen terug naar Roosendaal. Zij hadden 51 km op de teller bij terugkeer.
Groep drie onder leiding van John en Leo is met z’n tweeën op de koffie geweest in Wildert. Bij terugkeer werd Toon Jansen alvast toegezongen voor zijn verjaardag op 1 januari.