AUGUSTUS 2014
Op zaterdag 2 augustus vertrokken 12 man richting Hoeven waar toerleider Jac Embregts werd opgehaald. Pierre Lasaroms was vanwege een onwillege knie afwezig, hij moet rusten, iets wat moeilijk is voor hem. Met een lichte wind in de rug werd gereden langs de haven van Leur en door het buitengebied van Prinsenbeek werd Wagenberg bereikt. Door het dorp, waar het nog erg rustig was, loodsten de 2 kopmannen Wim Hoogendam en Jac de groep via Geertruidenderg naar Hank. In Nieuwendijk werd de toerleider even in verwarring gebracht, maar werd toch de route naar Sleeuwijk gevonden. Na een paar stoplichten gepasseerd te zijn bereikten ze de brug bij Gorinchem waar Wim Hoogendam zijn bloed sneller ging stromen. Na de brug ging Wim echter toch niet rechtsaf, maar met de groep mee, linksaf naar Schelluinen en Giesenburg. Langs rietkragen, weilanden en water kwamen ze, met nog steeds wind in de rug via Ottoland op de Gijbelandsedijk in Brandwijk aan. Op het terras werd de grootste parasol opgezocht, waar we met zijn allen onder konden zitten, want het was behoorlijk warm geworden. Op de kerktoren werden ze in de gaten gehouden door een viertal ooievaars, die na een sterk verhaal van een van onze leden spontaan begonnen te klepperen. Na de koffie en cola namen ze vanwege de slechtweervoorspelling de kortste weg naar Bleskensgraaf en Wijngaarden. Nu met de wind op kop werd de toerleider afgelost door Toine Martens en Eric Langelaan. Bij de brug kreeg Willy van Toren een lekke band, nadat eerder al Eric Langelaan de pech had gehad lek te rijden. Onze mecanicien Wim Mouws was er ook bij, dus dat was zo gemaakt. Via Sliedrecht en een omleiding bij de golfbaan kwamen ze op de zeedijk uit. Na een stukje Biesbosch en de Moerdijkbrug over kwamen ze weer in Brabant. Toine van Oers nam de kop over van Toine Martens terwijl ze over de Koekoekendijk naar Zevenbergen reden. Op de Lamgatse brug viel de GPS van Wim Hoogendam van zijn fiets, maar na even zoeken kon men weer verder. Via het Gors, de Kapelstraat, Bosschenhoofd en Zegge ging ieder zijn eigen weg in Roosendaal na een tocht van 145 kilometer.
Groep 2 vertrok met Kees Ruyten en nog 17 leden voor een ritje naar het zuidoosten. Uit die richting kwam namelijk de wind. Ook Bep was aanwezig, hoewel ze de dag daarvoor nog een vetbobbeltje uit haar ooghoek had laten verwijderen. De 3 hechtingen waren keurig afgeplakt en Bep kon dus zonder probleem fietsen. Onderweg besloot Kees om toch naar Meerseldreef te rijden en koffie te gaan drinken bij De Paters. Via Horendonk en de Ellewaardweg ging het naar Achtmaal. Door Achtmaal reden ze naar de Kraaiheuvelstraat en zo verder richting Loenhout. Langs Loenhout naar de Maxburgdreef en een stukje langs de A16 naar Meerseldreef. Onderweg werd nog een enkele keer gestopt om de leeglopende band van Kees Ruyten op te pompen. Tijdens de koffie bij de Paters heeft Kees zijn band kunnen repareren. Hij was een beetje teleurgesteld, want hij had verwacht dat iemand van de leden dat wel gedaan zou hebben. Na de rust zijn ze via de Oekelsebaan naar Wernhout gereden en verder door Achtmaal naar de Nieuwmoerseweg. Voor Nieuwmoer ging het rechtsaf richting Horendonk. Via de Kievitsweg reden ze tenslotte naar het Schanker en dwars door Essen naar Nispen, waar het terras van Tivoli werd bezocht, want Huis ten Halve was nog gesloten. In totaal werd er 80 kilometer afgelegd.
Zondag 3 augustus vertrokken 18 leden met groep 1 voor de Bentbelg toer. Op kop met Jacques van Benthem en Arnold van der Maat vertrokken ze richting Schijf. Vanuit Schijf reden ze via de Hoekvensedreef en de Ellewaardweg naar Horendonk om via de Scham en Schamsedijk naar Essen te fietsen. Daar was al 23 kilometers afgelegd en toch waren ze nog steeds maar slechts 4 kilometer verwijderd van Huis ten Halve. Langs de oude quarantainestallen van Essen reden ze naar Essen Hoek. Hier besloot Jacques op advies van Arnold niet de kasseien te trotseren, maar in een grote lus om Essen Hoek te rijden om deze kasseien te vermijden. Net buiten Essen Hoek kwamen ze weer op de Moerkantsebaan. Via de manege van Huijbergen reden ze naar Ossendrecht en door Calfven naar Hoogerheide. In Woensdrecht had Jacq wederom zijn route aangepast. De Rijzende Weg lieten ze rechts liggen en ze reden gewoon door langs Non Plus Ultra richting de Oude Zeeuwse Weg. Ook de kasseien aan de Bossestraat achter de Rijzendeweg lieten ze voor wat ze waren. We kunnen ons nog herinneren dat Arnold hier altijd op ons wachtte als wij de kasseien hadden geslecht. Jacq was dit ook op advies van Arnold? Via de Vosseweg achter Mattemburg reden ze naar camping Zoomland en langs Wouwse Plantage, de Julianaweg, Dennestraat en Nispen naar Huis ten Halve. Totaal hebben ze 71 km afgelegd.
Groep 2 vertrok met 10 leden en Tonnie op kop richting Putte. Koffie werd er gedronken in Taverne Hollands Hof net over de grens. In totaal hebben ze 60 km gereden.
Groep 3 vertrok met John van Turnhout, Yvo Ridders en Rini van der Westen voor een koffiestop in Wildert. Ze hebben 40 km afgelegd.
Zaterdag 9 augustus reed Toon v.d. Broek een rondje Philipsdam van gepland 100 km, maar uiteindelijk van 115 km. Toon ging met in totaal 12 leden en windkracht 5 á 6 uit het westen op stap deze dag. Toon Jansen nam naast hem de kop naar Nispen, de Brembosch, Haiinksestraat en via het Hollewegje naar de Vroenhoutsestraat. Daar ging Toon even de fout in, want hij wilde langs Rob Smits rijden maar nam de Hogeweg langs de vuilverbrandingsinstallatie. Uiteindelijk kom je zo ook bij Gastels Veer uit (Google noemt het trouwens Gastel Sfeer; ook goed bedacht) en over de Zuidzeedijk (waar John van Houten een moegestreden Toon Jansen afloste op kop) en onder de nieuwe A4 door ging het naar de Mariadijk. Daar reed Peter Schoonen lek. Met hulp van Jacques v.d. Heijden was dat supersnel gerepareerd, waarna ze weer door konden naar Dinteloord en zo naar het Hellegatsplein. Met de Volkerakdam (zo heet die dus Theo!) in zicht gaf John de kop over aan Toine van Oers. Alfons zag op die manier de kopman voor hem wel steeds kleiner worden, maar door tot de rust bij restaurant Grevelingen geconcentreerd alleen maar naar het achterwiel van Toine te blijven kijken, lukte het hem toch dat achterwiel te houden. Bij aankomst bij de rust lag het gemiddelde op 27,6 km/u en blijkbaar waren ze onderweg Achthuizen, Langstraat en Oude Tonge ook nog gepasseerd... Na de koffie was er op de Philipsdam nog wat wind vanaf de zijkant, moest er even gewacht worden omdat de brug bij de Krammersluizen open ging, maar kon daarna in een mooi tempo koers gezet worden naar de brug over het Schelde-Rijnkanaal, Nieuw-Vossemeer, Kladde, het viaduct over de A4, 't Laag en De Heide. Toine gaf daarbij de kop niet meer af, ook al kwam Jacques bij de stukken wind-mee af en toe wel even kijken of zijn bijdrage op kop gewenst was. Daarna ging het achter de Wouwse Tol langs naar de Westelaarsestraat en via Nispen weer naar Roosendaal.
Groep 2 vertrok met 9 leden onder leiding van Kees Ruyten richting café de Volle Ton in Zandvliet, waar koffie gedronken werd. In totaal hebben ze 76 km afgelegd.
John van Turnhout had deze keer, zondag 10 augustus, groep 1 onder zijn hoede. Hij zou zijn Polderrondje rijden. Ze vertrokken om half negen met in totaal 14 leden door de bebouwde kom van Roosendaal via de President Kennedylaan en de Jan Vermeerlaan naar het bedrijventerrein Borchwerf. Door de Aanwas zijn ze over de Gastelsedijk Zuid naar de Zuidzeedijk gereden. Hier heeft John ons de polders laten zien. Gelukkig was het droog, mede gezien de klei die met dotten op de weg lag. Ook de wind trok behoorlijk aan. John en Toon Jansen op kop moesten stevig doortrappen. De volgers overigens ook. Na Steenbergen reden ze via de Groenedijk naar Moerstraten en via ’t Laag naar de camping De Heide. Via camping Zoomland en Wouwse Plantage ging het naar de Hoeksebaan om toch nog een stukje België bij Essen Hoek te rijden. Het tempo ging daar omhoog. John had een goede dag en Toon merkte nog op: “we zijn er nog niet”. Bij terugkeer bij Huis ten Halve hadden ze 65 km gereden en had John zijn gemiddelde van de voorgaande clubritten gebroken.
Toen groep 1 was vertrokken stonden er nog 6 leden voor vertrek gereed. Zij besloten om ieder met 3 leden te rijden. Groep 2 vertrok met Kees Ruyten op kop en nog 2 leden (Cees van Sluijs en Matteo) voor een ritje van 61 km. Het was droog. Na de middag zou het pas gaan regenen. Het was een mooie rit. Ze hebben ook nog koffie gedronken.
Groep 3 vertrok met Leo op kop en met Willy en Yvo Ridders voor een ritje naar de Wildert. Groep 3 heeft 40 km gereden.
Zaterdag 16 augustus brak Janus van Breugel het record lekrijden op korte afstand: nog voordat de groep bij het huis van Jan Buijk was stond Janus al met een lekke voorband. De groep van 24 (23 leden en een introducé van Wim Hoogendam) die met Pieter van Leijsen naar Drimmelen ging kon daarop 10 minuten toezien hoe Arnold v.d. Maat Janus helemaal suf kletste terwijl hij hem "hielp". Janus werd er helemaal zenuwachtig van en verzuchtte op een gegeven moment: "ik heb ruim 30 euro in mijn portemonnee, maar die geef ik graag als Arnold ergens anders gaat staan..." De rit werd ook in het verdere verloop gekenmerkt door lekke banden en een drietal stortbuien. Na 15 minuten kon pas de herstart beginnen. Met Mathieu Sebregts mede aan kop, reden ze richting Nispen en daarna richting Huijbergen. Over de Zoom rechtsaf en via de Hoeksebaan naar Wouw, Kruisland, Oud Gastel richting Oudenbosch, waarna ze voor RW 17 linksaf naar Standdaarbuiten koersten. Hier nam Toon Antens de kop van Pieter over. Voor de Mark reden ze rechtsaf het viaduct onderdoor en via een lus de Mark over en aan de oostkant van RW 17 werd de weg verder gevolgd tot aan het BP-station “Keizershof”. Daar reden ze rechtsaf via de Groeneweg naar de dijk langs de Mark en rechtsaf het nieuwe brugje over de Mark over, de nieuwbouwwijk van Zevenbergen in en uit richting het gemeentehuis. Na de suikerfabriek kreeg Frans Peeters problemen met zijn ketting en het onderste derailleurwieltje, dat helemaal vastzat. Met wat wringen en verbuigen lukte het Pieter om de fiets van zijn zwager weer gangbaar te maken en kon de weg worden vervolgd. Voor wegrestaurant “Kanters” gingen ze RW 16 en de spoorlijnen over richting Lage Zwaluwe. Janus bedacht zich daar dat hij op tijd thuis moest zijn en dat dat niet ging lukken als de rit 120 km lang was. Hij draaide daar dus terug richting Oudenbosch. Langs de Dirk de Botweg passeerden ze nog delen van de tankval uit 1940, voordat ze via de Nieuwstraat Lage Zwaluwe inreden en via de Amerweg er weer uit naar Drimmelen. In de haven van Drimmelen was er koffie bij café Diepstraten (tevens botenverhuur), waar menigeen onder de indruk was van het blonde serveerstertje. Na het vertrek richting Made en Wagenberg had Frans op de Helkantsedijk weer hetzelfde probleem, wat weer werd verholpen en waarna Frans geadviseerd werd om alleen op het grote blad te rijden en niet meer te schakelen. (Jos Dierks heeft er inmiddels een nieuwe derailleur op gezet.) De regenjassen werden ondertussen aangetrokken en dat was wel nodig, want het goot daarop water gedurende een kwartier. Theo had geen regenjas bij zich en verkoos om een kwartiertje te gaan schuilen. Dim van Krimpen en Pierre Lasaroms namen de kortste weg naar huis. Langs de parallelweg richting knooppunt “De Drie Hoefijzers” reed Thijs de Baat lek, waarna reparatie volgde in de regen. Verder reden ze langs “Den Elsakker”, het Liesbos en gingen ze bij Mac Donalds Etten Leur RW 58 over en verder werd zo goed mogelijk die rijksweg gevolgd, totdat Toine Martens op de Ettenseweg lek reed bij metaalhandel H. van Nispen. Een steentje in de achterband, maar eigenlijk versleten werk. Daarna ging het verder tot het lokale vliegveld en richting Rucphen, via de Gastelseweg en de Rucphensebaan naar “Het Hoekske”. Vlak ervoor reed Toine Martens voor de 2e keer een lekke achterband. Toon Antens werd bij Rucphen bedankt voor zijn kopwerk, waarna Toine van Oers het van hem overnam. Mathieu werd de laatste kilometers nog afgelost door Wim Hoogendam. Door de vier lekke banden en een defecte derailleur duurde de rit over 114 kilometer maar liefst zes uur.
Groep 2 stond om half 9 gereed om met 12 leden een rit van ca. 80 km te gaan fietsen. Daar café Du Commerce in Kruisland om 10.00 uur al open zou zijn stelde Henk voor om de Javadorit van ca. 80 km te rijden. Deze rit gaat namelijk door Kruisland. Ilse en Henny namen de koppositie, met Henk in het 2e wiel om de weg te wijzen. Ze reden naar Nispen om daar de route op te pakken. Via de Heijbeeksestraat en Rozenvendreef naar de Langendijksestraat. Langs de rijksweg naar het vliegveld bij Bosschenhoofd. Verder langs de rijksweg naar De Heul in Hoeven. Bij Bovendonk zijn ze de Hoevense Beemden ingereden. Hier kwamen ze een mastodont van een MPV tegen, die met zijn lichten knipperde en even laten even zijn claxon de vrije loop liet. Het was Marco Wilschut. Bij het café In Den Bocht hielden ze rechts aan om enige kilometers verder weer op de doorgaande weg naar de Lamgatse brug te komen. Na de Lamgatse brug reden ze via de polders van Oudenbosch naar de St. Antoinedijk en door de Rolleweg naar de brug bij Gastelsveer. Donkere wolken hingen dreigend boven hun hoofden. Om naar Kruisland te fietsen liep de route via de Wildenhoeksestraat en de Molenweg naar Kruisland. Hadden ze maar rechtstreeks naar Du Commerce in Kruisland gereden, dan waren ze tenminste nog droog gebleven. Nu konden in de Molenweg de regenjassen aangetrokken worden. Na de koffie gingen Henny en Cees Mathijssen op kop met in het 2e wiel …… om de route te vervolgen. Via de Brugweg reden ze door de Princebosseweg richting Moerstraten. Voor Moerstraten via de Diefhoekstraat naar de Boerenweg, het viaduct van de A58 over naar Wouwse Hil en naar de Brembosch. Op de Bergsebaan werd vanwege de dreigende regen besloten om de route niet meer via de Dennestraat, Julianaweg te vervolgen, maar rechtstreek via Nispen naar Huis ten Halve te gaan. Daar kwamen ze om exact 12.00 uur aan en hadden 75 km op de teller.
Zondag 17 augustus reed Alfons de Kris Krastocht van 75 km met 20 leden. Er stond een stevige westenwind bij een graad of 15 en een weerbericht dat herfstweer met veel buien voorspelde. Samen met Cees Mathijssen reden ze kris kras naar Wouwse Plantage. Daar reed Ad Lambregts tegen een paaltje aan het eind van het fietspad langs de Zoom. Ad was er even met zijn gedachten niet bij geweest verklaarde hij, want hij reed voorin en er was door wel 3 mensen gewaarschuwd. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een slag in zijn voorwiel en een klein sneetje in zijn vinger. Ad reed daarop naar huis en de groep reed verder volgens de bekende formule naar Vroenhout, Kruisland, Gastels Veer, Stampersgat, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Hoeven en Rucphen naar Roosendaal. Bij Oudenbosch nam Toon Jansen de kop over van Alfons, die daar erg blij om was. Zonder regen kwamen ze aan bij Huis ten Halve met een gemiddelde van 26,7 km/u. Daar zat groep 2 en 3 al binnen, die het dus ook buiten verwachting droog hadden gehouden.
Groep 2 vertrok met 9 leden (waaronder ons aspirant-lid Willem Edam, afkomstig uit de kop van Noord Holland boven Edam) en met John en Henny op kop richting Nispen. Via het Everlandwegje reden ze terug naar de Bergsebaan om via de Dennestraat langs Hoevestein naar de Schouwenbaan te fietsen. Bij Hoevestein hield Jos het voor gezien. Hij kon niet op “asem komen”. Even werd op Jos gewacht, maar hij gaf duidelijk aan dat het verder wel ging en zou op eigen gelegenheid naar Wildert fietsen. Door de Hoeksebaan zijn ze verder naar de Ouwerveldenweg en wederom de Schouwenbaan naar Essen Hoek (of gewoon Hoek) gereden. Via de Verbindingsweg door de Kalmthoutse Heide reden ze naar Kalmthout om hierna in Wildert koffie te drinken. Hier zaten Leo, Yvo en Jos al aan de koffie. Na de koffie ging Jos weer met groep 2 verder. Via Nieuwmoer, Klein Venetië en het bedrijventerrein Rijkmaker reden ze naar Horendonk. Door Horendonk naar het Uiltje en via Steenpaal en Kerkweg terug naar Huis ten Halve. In totaal werd 55 km afgelegd.
Groep 3 met Leo en Yvo hebben ca. 40 km afgelegd en koffie in de Wildert gedronken.
Zaterdag 23 augustus reed Toon v.d. Broek de clubrit rondom Woensdrecht. De groep was 28 man groot toen Toon met Cees Mathijssen op kop ging. Over Nispen reden ze langs de Brembos en de Westelaarsestraat naar de Wouwse Tol, om daarna langs de Heide naar de Schansbaan te rijden. Daar reed Alfons lek in een gat, wat voor enkele minuten oponthoud zorgde. In de haast liet hij daarna wel zijn spatbordje in de berm achter, maar toen was de groep al bijna bij het viaduct over de A4, waarop hij besloot dat later maar op te gaan halen. Was die lekke band er niet geweest dan was de groep waarschijnlijk droog bij de rust aangekomen, maar nu liep het anders. Gelukkig werd het niet zo erg als de woensdag ervoor toen ze een stortbui over zich heen kregen van Goes tot Woensdrecht. Willy zag de bui (letterlijk) al hangen en draaide voor de brug naar Tholen al af om droog naar Non Plus Ultra te fietsen. De rest deed na de brug de regenjasjes aan, maar omdat dat op verschillende plekke gebeurde leidde dat tot verwarring: Pierre Lasaroms en Gerard reden daarop via het centrum van Tholen naar de Oesterdam, Jacques v.d. Heijden, Peter Schoonen en Pierre v. Zinnen volgden even later en Wim Hoogendam en Toon Jansen nog later. De rest reed buitenom naar de Oesterdam. Daar zagen ze in de verte voor zich hoe Pierre en Gerard teruggepakt werden en het tempo behoorlijk opgeschroefd werd om de groep voor te blijven. Kop over kop liepen ze steeds verder uit, maar aan het eind van de Oesterdam werd weer keurig gewacht. Alfons ging daar rechtsaf om thuis zijn spullen in de wasmachine te gooien, want zonder spatbordje wordt dat behoorlijk vuil... Bij de brug van Bath werden ook Wim en Toon gesignaleerd, die aansloten en bij Non Plus Ultra zat Willy al (droog) te wachten. Na de koffie reed de complete groep via de polder naar Ossendrecht. Toine van Oers vond het wel jammer, want die was graag "koud" de Rijzende Weg opgereden. Via Putte ging het naar Kalmthout en ook daar hielden ze het niet droog, maar de hagelstenen die ze onderweg zagen liggen, bleven hun gelukkig wel bespaard.
Groep 2 reed achter Kees Ruyten en John v. Turnhout aan. Kees was van plan naar Nieuw Vossemeer te rijden, maar Cees v. Sluijs had op buienradar gezien dat het zo rond 9 uur die kant op zou gaan onweren. Geen probleem voor Kees, die net zo makkelijk een andere route uit zijn mouw kan schudden. Het werd een ritje met de 13 man sterke groep over Nispen naar het voetbalveld van Rimboe, langs Trapke Op naar de Heimolen en terug naar Hoogerheide. Langs de vliegbasis ging het naar Familyland, over de Putseweg naar het oefencentrum van de ME en zo naar Zandvliet, waar met 41 km op de teller koffie gedronken werd bij De Volle Ton. Na de rust reden ze naar Berendrecht en via Oud Broek naar Putte, langs de Grensstraat naar de Canadezenlaan en via Kijkuit naar de Verbindingsweg door de Kalmthoutse Heide. Daar stond enorm veel water op de weg, want een flinke onweersbui was net gepasseerd (waarschijnlijk dezelfde bui waar groep 1 nat door werd). Zij kregen van boven maar 1˝ druppel en van beneden iets meer. Langs de IJshoeve reden ze naar het kapelleke en even terug richting Hoek om binnendoor naar Nispen te rijden. Met 79 km op de teller kwamen ze daar droog aan.
Zondag 24 augustus reed Cees Mathijssen samen met Toon Jansen op kop voor de nazomerrit. 20 Leden was de groep groot en de temperatuur was niet hoger dan de helft van dat aantal. Al snel werd duidelijk dat het een nazomerse versie van zijn clubrit 8x Effen betrof. Volgens Cees kon het verslag dan ook beknopt zijn deze keer: droog weer, geen bijzonderheden en een afstand van 66 km. Bij deze!
Groep 2 reed deze keer met Geert Lazeroms naar café De Toekomst in Achtmaal om koffie te drinken. Zij waren met zijn zessen.
Groep 3 met Leo, Jos, Willy en Yvo heeft ca. 40 km afgelegd en koffie in de Wildert gedronken. Daar kwam ook nog Tonnie met een aantal leden van Brabantia binnen. John v. Turnhout reed op eigen houtje een verkenning van zijn Kroegentocht.
Zaterdag 30 augustus waren het 29 AKN-ers die vertrokken bij het NK in Den Dungen. Om 8 uur konden ze zich al melden in de feesttent en rond kwart voor 10 moesten ze aan de bak om de eer van AKN hoog te houden. Amper gestart begon het al te druppelen en na een kwartiertje was het verstandig om de regenjasjes aan te doen, want het druppelen ging over in miezeren en het miezeren al snel in regenen. Dat bleef het verder de hele dag. In Gemonde was voor de helft van de teams de eerste pauze, waar een banaan, een koek en sportdrank uitgedeeld werd. Bij de middagpauze was er voor iedereen beter gevulde tomatensoep, 2 broodjes, een krentenbol en een beker melk en een pakje drinken. Omdat iedereen nat was, vertrokken de meeste teams weer snel. Arnold v.d. Maat had 's ochtends al 2 keer lek gereden en in de eerste helft na de rust reed Henk lek net voor de pauze. Tijdens het eten van de halve banaan en de ontbijtkoek kon hij snel samen met Wim zijn band wisselen, zodat hij met de groep verder kon. Mathieu was al snel uitgeschakeld door een kapot achterwiel en kon te voet terug naar de start. Bep was erg bang voor de gladde wegen en bleef na de pauze in de feesttent achter. Bij aankomst werden de deelnemers met taxibusjes naar het sportveld in Den Dungen gebracht om daar te douchen. Dat ging niet altijd even snel met twee busjes die steeds heen en weer reden, zodat een aantal mensen wel drie taxibusjes moest afwachten. En dat in de regen. Daarna was het nog een uurtje wachten voordat Gert Jacobs de prijzen uit mocht delen. Daar hadden een aantal leden niet zoveel zin in en Rini van Geel werd omgepraat om alvast naar Roosendaal te vertrekken. Voor het bestuur werd het toen erg onoverzichtelijk wie al weg was en hoe het vervoer van de overgebleven leden nu geregeld moest worden. AKN 4 kwam verrassend goed voor de dag met een 15de plaats. AKN 3 presteerde het om 8ste te worden en AKN 2 werd vierde (op slechts 8 seconden van de nummer 3). De eerste 3 werden daarna nog even geheim gehouden. Bij AKN was iedereen er van overtuigd dat AKN 1 daar bij zat, maar winnaar werd TC Oploo uit St. Anthonis. AKN 1 bleek slechts 40ste te zijn geworden... Toch ging AKN niet zonder prijzen naar huis, want bij de gratis tombola won John een gereedschapssetje, Mathieu een kruimeldief en Jan Bakker een hogedrukpomp.
Team 1 Cees Mathijssen Team 2 John v. Turnhout Team 3 Kees Ruyten Team 4 Jacq. v. Benthem Gemiddelde snelheid 26 km p/u Gemiddelde snelheid 26 km p/u Gemiddelde snelheid 26 km p/u Gemiddelde snelheid 26 km p/u
- Jan Buijk
- Cees Mathijssen
- Ilse Mathijssen
- Jörgen Mathijssen
- Wil Roovers
- Jos Verdonk
- Mathieu Sebregts
- John v. Turnhout
- Alfons Govers
- Henk Verschuren
- Chris Sonke
- Wim Mouws
- Toon Jansen
- Toine v. Oers
- Theo Jukes
- Kees Ruyten
- Robert Buyle
- Bep Broodwinner
- Wim Hoogendam
- Gerard Loontjens
- John van Houten
- Dim v. Krimpen
- Jacq. v. Benthem
- Jan Bakker
- Peter Schoonen
- Janus v. Breugel
- Arnold v.d. Maat
- Rini v. Geel
- Ben Wesseling
Afwijking 7:52:50 minuut Afwijking 1:57:46 minuut Afwijking 2:47:31 minuut Afwijking 4:28:71 minuut Route blauw 1e lus 25,304 km
Route blauw 2e lus 40,695 km
Route geel 1e lus 16,901 km
Route geel 2e lus 26,804 km
Totaal 109,704 km
Klik hier voor de complete uitslag van het NK.
Volgend jaar wordt het NK in Dieren op 29 augustus georganiseerd door de Veluwerijders.
Henk zorgt er deze week voor dat alle deelnemers hun groepsfoto kunnen downloaden.
Groep 2 reed deze ochtend niet. Vanwege de slechte weersvoorspellingen belde Tonnie naar Ad van Iersel dat de rit niet doorging. Ad op zijn beurt kon toen zijn zoon in de ijssalon in Turnhout inlichten dat we niet kwamen. Toch waren er nog twee deelnemers naar Huis ten Halve gekomen: Willy en ons nieuwe lid Mulders. Zij konden dus weer onverrichterzake terug naar huis.
Zondag 31 augustus reed Alfons de clubrit Oost met een groep van 13. Samen met Cees van Sluijs op kop volgden zij de route van de regelmatigheidsrit van 5 jaar geleden. Die rit ging via Schijf naar Klein-Zundert en via het Frans Baantje naar het agrarische gebied tussen Wuustwezel, Loenhout en Wernhout. Bij de Muntweg begon het even te miezeren, maar het werd al snel weer droog. Langs Achtmaal reden ze naar de Ellewaard en via Horendonk naar de Steenpaal. Vanaf de Kerkweg moest er nog even een flinke eindsprint ingezet worden, want een pittige bui hing voor ze klaar boven Huis ten Halve. Op het moment dat iedereen binnen stapte barste de bui los!
Groep 2 was minder gelukkig. John vertrok samen met Tonnie op kop van een groep van 15. Voor de Wouwse Hil draaide Jan Buijk al terug want zijn singlespeed mocht niet nat worden. Het mocht niet baten, want de bui haalde hem toch nog in. Ook de groep werd nat. Langs de Wouwse Tol reden ze langs StayOkay en achter het vliegveld langs naar Huijbergen. Vandaar reden ze over de Verbindingsweg naar, waar anders dan, de Wildert. Na de koffie ging het met een boogje terug naar Horendonk, waarbij ze de bui meepikten die groep 1 net had ontweken.
Leo reed deze morgen alleen met groep 3 zijn ritje. Pierre controleerde ondertussen de nieuwe regelmatigheidsrit die Tonnie al op papier had staan. Bij terugkomst was het NK natuurlijk een geliefd gespreksonderwerp.