november 2012

Zaterdag 3 november werd door de organisatie de route van zondag helemaal uitgepijld. Hebben we andere jaren wel eens te maken met het feit dat een aantal van die pijlen de volgende dag verdwenen zijn, dit jaar was daarop geen uitzondering. Maar deze keer kon de dader op heterdaad betrapt worden:

 

Het aantal betalende deelnemers aan onze veldrit was dit jaar met 1027 wat lager dan de afgelopen jaren. (Lees verder...)

 

Na alle hectiek van het afgelopen week rond de organisatie van onze veldrit (positief) en de diefstal van 3 fietsen (negatief) waren we wel toe aan een rustig weekendje.
Zaterdag 10 november was het nog wat druilerig in de ochtend. Toch waren er 15 leden die zin hadden in een ritje op de weg. Zondag 11 november was het een stukje beter. De zon kwam al snel door en de temperatuur liep op naar een graad of 10. Prachtig weer om op de weg of in het bos te fietsen. Dat deden dan ook maar liefst 36 leden op de weg, met Leo als nummer 37 voor zijn eigen ritje. Bij de veldrit in Ossendrecht liep het ook storm: tegen 9 uur stond er een rij van  drie man dik vanaf buiten door de gang, door de kantine, tot in de grote zaal! Het was dan ook af en toe wel file rijden. Alfons reed er de complete 56 km. In totaal mochten ze daar 1900 deelnemers verwelkomen. Daarop hadden ze niet gerekend, want om 11 uur waren alle koeken en stukken banaan compleet op en was er alleen nog sportdrank voor de deelnemers beschikbaar.

Zaterdag 17 november was de starttijd van 10 uur voor 26 leden aantrekkelijk genoeg om van start te gaan. Het was een beetje mistig, maar wel droog. Met Toon v.d. Broek en Cees Mathijssen op kop werd er tegen de wind in naar Nispen en Essen gereden. Verder ging het een beetje door de bossen naar Putte en via Kalmthout terug naar Horendonk. Tussendoor reed ons nieuw lid (Sjoerd?) nog lek. Jan Verbocht nam nog even de kop over waardoor het tempo iets omhoog ging. Jos Vos ging nog even voor de groep uit rijden, waardoor de voorrijders dachten: "Het zal wel niet hard genoeg gaan...". Beneden de 30 km p/u zijn ze de laatste 10 km niet meer geweest! Het werd iets later dan door sommigen gepland, dit omdat de afstand deze keer 68 km was. In het boekje staat tussen de 50-70 km, dus daar was niets mis mee. Door meerdere leden werd nog even koffie gedronken met de gedachte dat Jan jarig geweest was deze week, maar zij kwamen bedrogen uit, want Marian had de opdracht gehad om zondag pas te trakteren.  's Middags reden Toine van Oers, Peter en Jacques in het gezelschap van een Bidonner een mooi veldritje in de bossen tussen Wouwse Plantage en Bergen op Zoom. Hier en daar was het parcours erg modderig, zodat Toine zich een keer hopeloos vast reed en er ook stukken bij waren, waar maar liefst 75% van de deelnemers van de fiets moest! Na nog een lekker bakje koffie in De Pin genuttigd te hebben kon tevreden de terugtocht naar Roosendaal aangepakt worden. Overigens wordt er in het winterseizoen elke week om 13:00 uur gestart voor een veldritje vanaf Huis ten Halve!

In tegenstelling tot zaterdag regende het zondag 18 november een beetje bij de start. Dit was aan de opkomst ook te merken: met 11 leden gingen ze van start. Er werd vantevoren onderling afgesproken dat er een koffiestop zou zijn. Weer via Nispen en Essen maar later via de Kalmthoutse Heide werd er koers gezet met (hoe kan het ook anders met John en Cees v. Sluijs op kop) als doel de Wildert, waar bij Annet koffie gedronken werd. Sommige leden zagen er door het opspattende slijk al wat anders uit, maar toen er nog 5 mountainbikers binnen kwamen zonder spatborden viel dat ook weer wel mee. Om 11 uur waren ze weer terug in het clubhuis waar Tonnie Dekkers en Simon van Noort al zaten te wachten. De koffie met appelgebak die Jan trakteerde voor zijn verjaardag smaakte heerlijk. Het koor van 13 man zong zonder voorzanger voortreffelijk. Later toen Sinterklaas nog binnenkwam moest er door het koor nog een keer opgetreden worden. Sinterklaas bleek ook goed gemutst te zijn deze ochtend en Zwarte Pieten zorgde voor een traktatie in de vorm van peternoten. Er werd nog hartelijk gelachen om verschillende grappen van de Sint. Toen Ilse nog een foto maakte van hem en Jacques had Sint al snel het onderschrift hiervoor bedacht:

Zoek de 10 verschillen !

Zaterdag 24 november vertrokken om 10.00 uur in de mist 17 fietsvrienden van Audax voor een tochtje van tussen de 50 en 70 km. De voorrijders werden door Wim Mouws, die zich in 2e positie had geplaatst, gesouffleerd. Na amper 300 meter kreeg Jacques v.d. Heijden een lekke band. Een grote naald van 3 cm had zich in zijn achterband geboord. Een nieuw binnenbandje was zo gelegd, maar ondanks fanatiek pompen was er geen lucht in te krijgen. Nadat het ventieltje wat losser was gedraaid, was er wel volop lucht... maar die liep wel langs alle kanten uit de binnenband. Voor Jacques reden om terug te keren naar Huis ten Halve, waar het toch feest was, want St. Nicolaas was op visite. In de steeds dichter wordende mist reed de rest via Horendonk naar Achtmaal. Via de Kraaiheuvelstraat onder Achtmaal naar het Engelsbaantje en Hoofdbaan Watering richting Achterbroek. De bedoeling was om koffie te gaan drinken in de Wildert. Net voor de Kapelstraat kreeg Henk Verschuren een leegloper. In de Kapelstraat werd gestopt,  alwaar hoofd bandenoplegger Wim Mouws meteen assistentie bood. Bij het afnemen van de band hield Wim het hele ventieltje in de hand. Over kwaliteit van banden gesproken...! Het opleggen van de buitenband was toch zwaar, zodat het bandenheveltje van Arnold weer goed van pas kwam. In Wildert werd bij café de Volksvriend gestopt, maar het was zo vol dat nog eens extra 16 personen erbij iets te veel van het goede was. Dus werd er toch maar doorgereden, met de belofte aan Annette om de volgende dag wel terug te komen. Via de Wildertse Duintjes en Essen zijn ze in de steeds nog aanwezige mist terug naar Roosendaal gereden. Met 46 km op de teller kwamen ze bij Huis ten Halve aan. 's Middags om 13.00 uur zijn nog 2 leden het bos in gegaan.

Zondag 25 november hadden zich 10 leden verzameld om zich, ondanks de slechte weersvoorspellingen, toch aan een stevige wegrit te wagen. Er stond een stevige wind tegen stormkracht aan, echt "baomesweer". De temperatuur lag rond de 10 graden, wat dan weer niet koud was voor de tijd van het jaar. Ook deze dag was er weer een wegwijzer namelijk John van Turnhout, die Cees Mathijssen en zijn zwager Cees van Sluijs op kop had gezet. Met een omweg zijn ze via de Steenpaal naar Essen gereden. Het spoorwegviaduct lieten ze rechts liggen. Via de Heikantstraat zijn ze naar de Nolsebaan en het College van Essen-Hoek gereden en daarna via de Verbindingsweg door de Kalmthoutse heide naar Kalmthout. Het stormde, maar het was droog met om rond 10.00 uur toch nog een blauwe lucht en het zonnetje. Heerlijk! Meteen na de spoorweg werd linksaf het fietspad richting Wildert genomen. Net voor deze spoorweg merkte Willy nog op dat daar een auto stond met het kenteken eindigend op AKN. Ervoor stond nog een getal. Het had zomaar 1974 kunnen zijn, maar daar kijken ze volgende keer nog even naar. In Wildert werd dit keer wel koffie gedronken en daarna ging het via het fietspad naast de kerk en via de Vissenheuvel naar de Nieuwmoersesteenweg en zo door Essen naar Roosendaal. Met 39 km op de teller arriveerden ze bij Huis ten Halve.