JUNI 2013

Zaterdag 1 juni reden Kees en Hennie met groep 2 negen man sterk een rondje van 80 km. Via de molen bij Rucphen reden ze naar St. Willebrord, om daar over de snelweg naar Hoeven te rijden. Langs het huis van onze sponsor Marco Wilschut ging het richting Lamgatsebrug en binnendoor naar Oudenbosch lagns de Velletristraat en het Wolvenpad. Na de haven reden ze richting Gastel, met een ommetje langs de Stoof. Over het nieuwe fietspad westelijk van Oud Gastel reden ze naar Gastels Veer om langs het huis van onze sponsor Rob Smits en de Spellestraat naar Moerstraten te rijden. Het stuk bij de Spellestraat reden ze vol in de wind en die stond daar niet in het voordeel! In Moerstraten werd met 49 km op de teller gerust. Daarna kon wind mee langs de Heide, de Moerkantsebaan, Wouwse Plantage en de Julianaweg weer naar Nispen gekoerst worden. Daarna was het nog even een paar kilometer wind tegen, om met precies 80 km op de teller bij Huis ten Halve aan te komen.

Groep 1 reed met Jacques v.d. Heijden een rit van 125 km naar St. Philipsland. Jacques maakte op kop dankbaar gebruik van de hulp van Pieter van Leijsen, Toon Jansen, Erik Langelaan, Wil Roovers, Frans Peeters en Jacques van Benthem. Via de binnenstad en de Jan Vermeerlaan reden ze met zijn achttienen langs de Vliet naar Gastels Veer, een stukje over de Zuidzeedijk en rechtsaf over de eerste Kruisweg naar de suikerfabriek van Stampersgat en zo naar Dinteloord. Onderweg zagen ze tot twee keer toe hardlopers die ze niet in konden halen, maar dichterbij gekomen bleken het echte hazen te zijn. Over de Stoofdijk reden ze daarna naar het Benedensas en zo naar de brug, waar Jacques zijn trucendoos open trok en voor de brug een rondje reed en na de brug nog een keer hetzelfde presteerde! Buitendijks reden ze daarna naar St. Philipsland waar de rust was. Na de rust trokken ze naar het eiland Tholen, om buitendijks naar Stavenisse te rijden. Net voor Stavenisse reed Toon Jansen lek en iets verderop kreeg Thing Chung kramp. Hij gaf bij Jacques aan dat hij alleen terug naar huis reed en eventueel zijn vrouw zou bellen om hem op te halen. In de toercommissie is echter afgesproken dat er in ieder geval iemand met de achterblijver mee gaat. Daarom besloten 10 leden om Thing achterna te rijden, maar ze konden hem niet meer vinden. Jacques maakte zijn rit dus vanaf daar met 8 man af via St. Maartensdijk, Scherpenisse (waar Jacques van Benthem nog lek reed), Poortvliet, Tholen, Halsteren, Wouw en Nispen. Daarbij ging het windaf soms ruim boven de 30 km/u. Dat leverde in totaal 135 km op. De anderen reden via de Oesterdam terug en kwamen zelfs aan 145 km. Kortom een rit met wel wat  schoonheidsfoutjes.

Zondag 2 juni reed Kees samen met Ad zijn 60 km met 11 leden totaal. Onder hen was voor het eerst na zijn operatie "bijna-weer-krasse-knar" Frans van Geloven.  Het doel was deze keer camping Liesbos. Daar reden ze naar toe langs het Wit Uiltje, Ellewaard, om Achtmaal heen, langs Wernhout richting Zundert en zo langs Klein Zundert richting Rijsbergen en over de Rijsbergseweg naar de camping. Net voor de rust reed Bep lek, net op de plek waar een stuk nieuw asfalt begon. Gentleman Wim Mouws zorgde ervoor dat de reparatie snel gebeurd was. Na de koffie reden ze in een rechte lijn over Sprundel en Rucphen terug naar Roosendaal.

De krasse knarren van de vereniging reden met zijn negentienen met Alfons mee voor zijn 78 km lange clubrit. Cees van Sluijs reed mee op kop. Krasse knar en oudste lid Jan Dinkelaar vierde op hetzelfde moment zijn 85ste verjaardag thuis. De honneurs werden voor hem waargenomen door Jan Bakker. In het peloton heerste enige onduidelijkheid over wat voor soort rit het werd. Velen dachten dat Alfons zijn speeltuin op de Brabantse Wal op ging zoeken, maar deze dag stonden de kasseien op het programma...  Om op het eind van de rit toch nog een paar vrienden over te houden was er wel voor gezorgd dat het merendeel van deze kasseien ook via een egaal wegdek te vermijden was. Langs het Everlandweggetje reden ze naar de Brembos en zo rechtdoor naar de Wouwse Tol en Klavervelden. Over het nieuwe fietspad bij het klimbos reden ze daarna langs het ziekenhuis naar Nieuw Borgvliet en over de Antwerpsestraatweg naar Mattemburg. Door de Beukendreef reden ze naar de Oude Rijksweg. Daar splitste de groep zich in tweeën: 7 leden reden over de Tweede Hoogewaardse Dwarsweg de twee kilometer lange kasseienstrook, de overigen bleven op het fietspad. Onder de kasseienvreters ook Pierre van Zinnen en Jan Buijk... Aan het eind van die strook was het tijd voor een korte plaspauze. Daarna reden ze langs het kanaal naar Zandvliet. Janus moest eerst wel even het wiel van zijn Chinese Pinalello recht zetten. In Zandvliet wachtte de tweede kasseienstrook, maar links en rechts voorzien van een betonnen strook waar ook op gereden kon worden. Daarna ging het langs camping Athena verder, maar om daar te komen moest iedereen wel over een kasseienstrook van een paar honderd meter. Dat lukte alle krasse knarren natuurlijk, al moesten sommigen aan het eind hiervan wel even controleren of alle vullingen in hun gebit nog op hun plaats zaten. Het moeilijkste punt van de hele rit moest toen echter nog komen: in Putte reden ze langs café het Witte Paard, zonder te stoppen... Dat deed wel even pijn! Door de Canadezenlaan reden ze naar Heide. Omdat Chris erbij was gingen daar de spoorbomen natuurlijk eerst nog even dicht. Daarna ging het rechtdoor over de Beauvoislaan en daarna linksaf over de Heikantstraat. Deze prachtig opnieuw aangelegde kasseienstrook is ook voorzien van een mooi fietspad ernaast, waar de hele groep dankbaar gebruik van maakte. Met de wind op kop dacht Cees Mathijssen in tweede positie lekker uit te kunnen rusten van zijn 160 km lange Cristal Alkentocht van de dag ervoor, maar met Alfons diep onder in de beugel was daar weinig windvoordeel te behalen... Langs De Wildert en Essen bereikten ze Huis ten Halve weer, waarbij Jacques v.d. Heijden de sprint van de groep won, omdat er niemand mee sprintte. Zo kras waren de knarren toen niet meer. Rini Broeren vierde daarna met alle aanwezigen, waaronder ook Jan Boeren (die volgende week alsnog geopereerd moet worden aan zijn rugwervel, die beschadigd blijkt na zijn val vorig jaar) en Piet Brans en Simon van Noort, zijn verjaardag.

Zaterdag 8 juni reed Wim Mouws een mooie rit van 185 km naar Scherpenheuvel.  Vertrokken werd met 19 mannen en Jacques v.d. Heijden sloot voor Schijf aan als 20e. Via Zundert, Meer en Hoogstraten reden ze naar Rijkevorsel. In Meer deed Jacques zijn jack uit, raakte achterop en werd pas teruggezien in Scherpenheuvel. Na de plaspauze reden ze verder naar Vlimmeren, Wechelderzande, Grobbendonk en Bouwel. Daar werd gerust bij café 't Hoekske en de mooie Carmen. Na de rust ging het verder naar Olen, Oosterwijk, Westerlo, Bergom, Averbode, Zichem en zo naar Scherpenheuvel. Na 20 minuten rust reden ze dezelfde weg terug naar Bouwel voor de derde rust. De laatste etappe voerde van Grobbendonk, naar Pulle, Pulderbos en Zoersel. In de afdaling van de brug over het Albertkanaal in Grobbendonk reed Jacques v. Benthem over een putdeksel en had voor en achter lek. Hierna ging het zonder verdere problemen over Westmalle, Brecht en Loenhout via Achtmaal naar Huis ten Halve.

Groep 2 reed een heel stuk korter deze dag. Waarschijnlijk dat er daarom maar liefst 13 mannen en 1 vrouw om half negen aan de start stonden. Bij een matige noordwestenwind kracht 3 reden ze via Visdonk naar Schijf. Kopmannen waren Kees Ruyten en Hennie Manniën. Via mooie weggetjes, waar met name Bep en Wieger extra van genoten reden ze via de Zundertseweg en het Moervenstraatje naar de Sprundelsebaan. Onder Etten-Leur langs reden ze naar de Oude Liesboslaan en het Vaareind naar Prinsenbeek, waar het stadsduct Overbos genomen werd. Na de Mark overgestoken te zijn reden ze naar Den Hout, waar bij het Pannekoeckershuys koffie gedronken werd. Daar hadden ze er 39 km op zitten.

Om kwart over 10 was het tijd voor de terugweg. Via Terheijden reden ze over de Schuivenoordseweg naar Zonzeel en zo naar Langeweg. Over de Zuiddijk reden ze daarna naar de Lamgatse brug en over de Goudbloemsedijk naar Oudenbosch. Het laatste stuk voerde via Zegge en de Kortendijk terug naar Huis ten Halve. Daar kwamen ze om kwart over 12 weer aan.

Zondag 9 juni reed groep 1 de clubrit Effen 8x (Acht maal, niet acht keer!) met Cees Mathijssen en zijn zwager Cees op kop. Het was een fikse en koude noordwestenwind en de zon bleef een groot gedeelte van de ochtend verstopt achter de wolken.  De mouwstukken konden dus gewoon aan blijven. Ze vertrokken met 24 man en hadden 3 leden in de groep die afgelopen week jarig waren. Een rit zonder problemen. Alleen J. v.d. Heijden had iets met zijn ketting en reed even langs zijn huis om een andere fiets te halen. Net voor de oversteek bij Achtmaal kon hij weer bij de groep aansluiten. Ze waren iets voor 11 uur weer terug met 67 kilometer op de teller en er waren geen lekke banden te melden.

Groep 2 reed deze keer met Alfons een ritje van 66 km. Zij waren met zijn zevenen, waarvan tot de rust Ad en na de rust Hennie de kop mee deden. Willy, koud terug (letterlijk en figuurlijk?) van de Dordogne ging ook op het gemakje met groep 2 mee. Via de Tolberg en de Haiinksestraat reden ze naar de Brembos en zo naar de Wouwse Tol en Klavervelden. Over het nieuwe fietspad bij het klimbos reden ze daarna langs het ziekenhuis naar Nieuw Borgvliet en over de Antwerpsestraatweg naar Mattemburg. Door de Beukendreef reden ze naar de Oude Rijksweg en zo naar Woensdrecht. Daar reed Alfons de Berglaan in, tot schrik van Jos en Bep, om daarna meteen weer rechtsaf terug te buigen naar de Dorpsstraat! Door de Raadhuisstraat reden ze naar Calfven. Daar werd de afdaling van de Maareberg gereden en daarna reden ze door Pottenbergen naar Ossendrecht. Via wat binnendoorweggetjes kwamen ze over het Hageland en de Putseweg in Putte. Daar stopte Alfons deze keer wel bij café het Witte Paard! Door de Canadezenlaan reden ze na de rust naar Heide en over de Beauvoislaan en de Heikantstraat langs De Wildert en Essen weer terug naar Huis ten Halve. Daar konden ze nog net meezingen voor Ilse, maar voor het feestlied voor Toon en Christ waren ze te laat. Alfons bood Toon nog aan om persoonlijk een serenade te brengen, maar dat hoefde niet echt..

Bij groep 3 reed Leo met nog 4 andere leden zijn eigen rondje. Volgens mij een record voor deze groep.

KONINKLIJK DEFILé:

Woensdagmiddag 12 juni hebben koning Willem Alexander en koningin Maxima een kennismakingsbezoek aan Roosendaal gebracht. Het was een zeer kort bezoek (een half uur), maar wel een flitsend bezoek. Ook onze vereniging heeft door een presentatie daar ook een steentje aan mogen bijdragen. De presentatie bestond uit het voorbijrijden van het oude raadhuis. Het zal wel de kortste clubrit uit de geschiedenis van de vereniging zijn. Het was slechts 50 meter. Toch bleek op die afstand het mogelijk te zijn om een “gat” te laten vallen in het peloton van 25 renners. Nog meer foto's vindt u HIER

Zaterdag 15 juni meldde Chris Sonke zich 's morgens keurig bij Huis ten Halve af als toerleider van zijn rit Spek mie stroop, omdat zijn vrouw ziek was. Willy had een papiertje gekregen met de routebeschrijving aan de hand van fietsroutenummers (knooppunten), dat uiteindelijk bij nieuwe toerleider Wim Mouws terecht kwam. Ze vertrokken met 15 man met Toon Jansen en Eric Langelaan voorop. De strakke wind schuin tegen maakte dat ze behoorlijk aan de bak moesten. In Krabbendijke begon het te regenen en werden de regenjacks aangedaan. Alleen had Toine van Oers thuis alle regenbenodigdheden van zijn fiets gehaald, dus die moest zo verder. Even na na Krabbendijke reed Robert Buyle lek. Na De Caisson bij Kapelle volgden ze de knooppunten. Via Hoedekenskerke zijn ze door de polder na 75 km bij Spek mie Stroop aangeland. De nummers klopten niet helemaal, maar na een paar missers ging het goed. Het is al vaker gebleken dat het moeilijk is om te rijden via knooppunten, als de voorrijders de route niet precies kennen. De grootte van de bordjes en de plaats waar ze staan passen namelijk niet bij de snelheid van een toerclub. Op het moment dat de voorrijder goed kan zien wat er op staat, is het al te laat om met een groep een afslag te nemen. Na de rust in ‘s-Heerenhoek ging het via Lewedorp naar Heinkenszand, Ovezande, Langeweegje, Kwadendamme en zo naar Hoedekenskerke. Op een gegeven moment hebben ze de knooppunten losgelaten omdat het niet meer klopte. Na Hoedekenskerke hebben ze de dijk van de Westerschelde gevolgd tot Hansweert. Daar hebben ze nog wat gedronken in het bekende café aan de dijk. Na Hansweert reden ze met de iets gedraaide en nog verder aangewakkerde wind precies in de rug fluitend via de sluizen naar Kruiningen en voor Waarde hebben ze nog even buitendijks gereden. Verder ging het via Bath, Ossendrecht, Huijbergen en Nispen naar Huis ten Halve, waarbij 200 m voor Nispen Jacques v.d. Heijden nog lek reed. Toon Jansen en Wim hebben hem geassisteerd, maar de rest reed natuurlijk door. Ze hadden uiteindelijk169 km op de teller bij aankomst.

Groep 2 reed met Kees naar de koffie compleet in St. Jozef. Zij waren met zijn achten voor de 77,5 km. Zoals we van Kees gewend zijn ging hij weer voor een traject waarbij ze wind tegen zoveel mogelijk beschutting hadden en wind mee zoveel mogelijk open. Dat viel deze keer een beetje tegen, want de wind draaide in de loop van de ochtend, zodat ze na de rust langs het kanaal en op de lange weg van Wuustwezel naar Essen toch nog behoorlijk moesten aanpoten. Maar ook dat is Hennie en Kees wel toevertrouwd...

Zondag 16 juni ging John weer met Leo mee om nog wat extra trainingskilometers op te doen, zodat hij binnenkort weer met groep 2 en 1 mee op stap kan. Groep 1 werd daarom voor de gelegenheid overgenomen door Alfons, die zijn 60 km lange Kruisstraattocht met 17 leden reed. Bij vertrek van Alfons was de rest nog uitgebreid aan het kletsen. Hij verschool zich daarom achter de heg na Huis ten Halve en liet de groep even later passeren. Jammer genoeg gingen ze niet vol in de beugels toen hij achteraan aansloot, anders was zijn "Gerben Karstens" nog beter gelukt. Langs Nispen reden Alfons en Toine van Oers binnendoor naar Wouwse Plantage en achterlangs naar de Moerkantsebaan. Bij het Trapke Op reden ze langs het kleiduivenschieten (dat nu even stillag volgens Toine omdat de jonge kleiduifjes net uit het nest waren) naar Hoek. Daar moest even 20 meter kasseien genomen worden om naar de Kalmthoutse Heide te kunnen. Daar waren we niet de enige groep die over de Heide wilde fietsen! In Kalmthout reden ze over de grote weg tot bijna bij Heide, om daarna binnendoor over de Heikantstraat naar de kruising met de weg naar Brasschaat te rijden. Daar kwamen ze op de Kruisstraat en reden daarna naar Berkenbeek, om daar binnendoor het laatste stuk van het Heidepad te rijden. Van Nieuwmoer ging het naar Bosrust en terwijl Jacques diep gebukt over zijn stuur zijn eigen huis passeerde via het fietspad naar Visdonk. Bij Huis ten Halve kwamen ze om kwart voor 11 als eerste aan. Vijf minuten later gevolgd door groep 3 en een half uur later door groep 2.

Die hadden samen met Tonnie, die de rit van de verhinderde Geert had overgenomen, 12 man sterk hun vertrouwde rondje Bergen op Zoom gereden. Deze keer via de Stalen Brug naar de Binnenschelde en zo via Mattemburg naar koffiestop Non Plus Ultra.

Zaterdag 22 juni hebben 11 leden deelgenomen aan de Ludo Dierckxsens Classic vanuit Eindhout / Laakdal. Wegwijzer en toerleider Alfons reed met zijn auto voorop, gevolgd door Wim Hoogendam, Peter Schoonen en Arnold v.d. Maat. Natuurlijk hoef je voor de route naar Hasselt nog niet in Roosendaal je TomTom aan te zetten, die weg kun je dromen. Als je dan echter met Jacques v.d. Heijden uitgebreid aan het praten bent, dan kan het zomaar gebeuren dat je bij Antwerpen niet de Ring op gaat, maar gewoon naar Breda afslaat... Gelukkig kon dit bij de afslag van de Kleine Barreel meteen gecorrigeerd worden, maar alfons had het hem toch maar weer geflikt! Met nu wel de TomTom aan kwamen ze om kwart voor 8 aan bij het vertrek. Om tien over 8 had Alfons de inschrijving geregeld en kon er vertrokken worden, zonder koffie vooraf. Toon Jansen deed de eerste 50 km met Alfons het kopwerk wind tegen. Tot de eerste bevoorrading na 43 km zaten er 6 stukken extra vals plat in het parcours, met alleen in Ransberg een kort stukje van 10%. Daar moest Gerard even van de fiets, omdat hij op het steile stuk niet meer terug kon schakelen. De bevoorrading was echt op zijn Belgisch: een flesje Aquarius, banaan, 2 soorten cake, sinaasappel, 3 soorten koek, gewone sportdrank, mobiele toiletten en een kraantje met stromend water om de bidon te vullen... Meteen na deze bevoorrading kwam de splitsing van de 100 en de 155 km. Gerard, Arnold en Jan Bakker kozen voor de korte afstand. De rest reed nu onder leiding van Toon Jansen en Eric Langelaan verder richting Waals Brabant. Na een lus door dit Franstalige gebied kwamen ze weer terug in het Vlaamstalige.

Bij Hoegaerden werd een koffiestop ingelast bij Den Venetiaen. Daar werd een uitstekend bakje koffie en thee geserveerd bij de meegebrachte boterhammen. Op weg naar de tweede bevoorrading in Lubbeek na 104 km werden 3 mooi glooiende korte hellingen genomen. Bij de tweede bevoorrading was de Aquarius vervangen door een bakje rijstepap! De toerclub uit Krabbendijke meldde zich daar ook en fotograaf Toine kwam zowaar in die groep een medefietser van zijn fietstocht op Corsica tegen. Windaf kon er daarna lekker doorgereden worden, al hadden sommigen spijt dat ze geen twee bakjes rijst hadden genomen, omdat ze nu maar in één been pap hadden. Wim Hoogendam deed nu vooral het kopwerk, daarbij geassisteerd door afwisselend Toon, Eric en Alfons. In deze laatste 50 km zaten nog 8 hellinkjes, maar die mochten eigenlijk geen naam hebben. Jacques reed daar steevast zuinig naar boven, om in de afdaling snel het gat met de groep weer dicht te rijden. In Meerhout mochten de deelnemers bij fietsenzaak Moozes nog een gratis zweetbandje ophalen en 15 km later waren ze precies op tijd weer terug in Eindhout, waar het net lichtjes begon te spetteren. Jan, Gerard en Arnold konden melden dat ook zij een geweldig mooie fietsdag hadden beleefd en daarna kon iedereen zich gereed maken voor de terugreis. Dit parcours over licht golvend terrein is beslist een aanrader, zelfs voor de minder getrainde fietser. Een clubuitstap dus waar alle leden van AKN volgend jaar aan mee kunnen doen.

 

Klik hier voor het fotoalbum van deze clubuitstap

Onder leiding van Kees Ruijten en Hennie Manniën werd zaterdag 22 juni de thuisblijversrit verreden. Het was droog ca 18 graden. Ze waren in totaal met 21 personen. Mede gezien de wind besloot kees Koffie te gaan drinken in het zuidwesten van de Lage Landen namelijk Stabroek. Via Horendonk en de Kievitstraat reden ze eerst richting Achtmaal. Van Achtmaal naar Wuustwezel. Voor Wuustwezel rechtsaf naar de Willebrordusstraat en Bleken, bekend van de regelmatigheidsrit van afgelopen jaar, en zo verder door naar Kalmthout. Hier was verslaglegger Henk even van het padje. Alle straten lijken hier op elkaar. Knap om je weg te vinden. Langs de bunkers aan de Oude Galgenweg zijn ze naar Stabroek gereden. In Stabroek was de koffiestop De Klok gesloten. Aan de overzijde was nog wel plaats bij café terras Valentina. (zie foto) Geen plaats was er om de fietsen te stallen. Na de koffie en cola reden ze via de Grensstraat van Putte wederom naar de villawijken van Kalmthout. Via de Verbindingsweg over de Kalmhoutse Heide reden ze terug richting Roosendaal. Door het dreigende weer besloot Kees korter naar Roosendaal te rijden, maar omdat het droog bleef kon er uiteindelijk nog een extra lusje gemaakt worden. Met toch nog 90 km op de teller zijn ze droog bij Huis ten Halve aangekomen.

Groep 2 vertrok zondag 23 juni met 7 personen onder leiding van een fitte John van Turnhout voor een ritje van ca. 50km. John voelde zich goed. Naast John meldde zich Ilse om als kopvrouw te fungeren. Bij vertrek begon het al een beetje te motregenen. John had zijn route goed uitgestippeld. Via Nispen naar de Bergsebaan, spoorweg over en dan naar de Dennestraat, Hoevesteijn, en Schouwenbaan. Dwars door het bos van Wouwse Plantage. Hier was het onder de bomen lekker droog tot Trapke Op. Verder miezerde het wat, maar geen echte regen. Ilse reed nog steeds op kop. Door de Verbindingsweg reden ze naar Kalmthout en daarna werd koffie gedronken in café Volksvriend in Wildert. Hier sloot Tonnie Dekkers zich bij de groep aan. Gezamenlijk reden ze daarna, met wederom Ilse op kop, via Nieuwmoer en bedrijventerrein Rijkmaker terug naar Roosendaal. Met totaal een kleine 50 km op de teller zijn ze toch nog droog bij Huis ten Halve aangekomen. De eerste groep was toen al terug. Groep 1 was deze ochtend zonder Peter Schoonen vertrokken. Hij was met bus en fiets vanuit Steenbergen naar Roosendaal gekomen, maar was echter vergeten zijn goede schoenen mee te nemen. Waren het 2 rechter of 2 linker of een rechter en linker schoen? Of had hij wel de goede schoenen bij zich, maar niet zijn juiste fiets? Kan ook, toch. Hoe dan ook: het is Peter vergeven. Groep 1 reed zodoende zondag met in totaal maar 8 personen een iets verkorte rit van Jacques van Benthem met mede Toon Jansen op kop. Via Schijf werd er gereden met flinke wind tegen richting Horendonk met wat regenspetters onderweg. Vanaf Horendonk via Essen en Hoek werd er naar Huijbergen gereden; hier moesten er enkele afzettingen genomen worden, omdat er deze dag de ronde van Huijbergen gereden werd. Dit gaf echter geen problemen maar een vrije doorgaande weg! Verder op weg naar Ossendrecht met wat regen werd er het klimmetje naar Calfven genomen en vervolgens naar Hoogerheide. In de afzink naar Woensdrecht werd besloten om de beklimming van de Rijzende weg via de achterzijde met kinderkoppen over te slaan vanwege het gladde wegdek. Bovendien werd er gezegd dat de weg was afgesloten, vanwege het aanbrengen van een nieuwe laag wegens slijtage omdat er teveel overheen werd gereden. Vervolgens ging de route langs de achterkant van het Markiezaat, met een plaspauze tussendoor, naar Heimolen en via Stay Okay achter Wouwse Plantage langs naar Nispen. Bij Huis ten Halve stond er 66 km op de teller en was alles achteraf nog meegevallen met het weer.

Zaterdag 29 juni werd Toon Antens al bij voorbaat gediskwalificeerd, want zijn rit was 110 km lang geworden in plaats van de aangekondigde 100 km... Nou is groep 1 gewend om op zaterdag veel langere afstanden te rijden, dus het werd Toon meteen weer vergeven. 18 Man sterk reed hij samen met Alfons op kop via de Kaai Roosendaal uit. Langs Gastels Veer en Stampersgat werd afwisselend links en rechts van de snelweg de Moerdijkbrug opgezocht. De wind kwam uit het noordwesten en bij een temperatuur van een graad of 17 kon iedereen zich dus lekker warm trappen. Onder de brug door reden ze naar Hoge en Lage Zwaluwe. Daar raakte Pierre de groep even kwijt toen hij als laatste man even moest wachten voor twee auto's die elkaar niet konden passeren. Iets verderop was de groep links richting dijk afgedraaid en Pierre reed daar rechtdoor. Toen de groep Pierre miste werd er gestopt en reden Henk en Jacques v.d. Heijden terug om te kijken waar Pierre was. Toen ook zij niet meer terugkwamen werd er gebeld naar Pierre, dat hij maar bij de watertoren in Made moest wachten en ge-sms't naar Henk dat de rust bij het Pannekoeckershuys bij Den Hout was. Zij zagen echter de groep in de verte rijden en konden na een felle achtervolging nog net voor Made aansluiten. Daar stond Pierre keurig te wachten, zodat er voltallig onder luid gejuich van Janus over de kasseistrook van de Houtse Linies de rust bereikt werd. In Eftelingsferen werd genoten van de koffie met gebak. Jan Verbocht nam een pannenkoek met ananas en spek, waarbij de ananas meegebakken mocht worden (maar het spek niet volgens Toine van Oers..). Op de terugweg reed Toon met eerst Toine en op het eind Jacques van Benthem mee op kop. Na de Lamgatse brug reed Janus rechtdoor naar Oudenbosch. Daarna reed Theo lek, alweer voor de derde keer dit jaar. In Bosschenhoofd werden daarna Jörgen en Ilse thuis afgezet, alhowele dat wel tegen de principes van Ilse was. Vanwege een wegopbreking werd tenslotte teruggereden via de Zwaantjesdreef en de Langendijksestraat.

Onder de deelnemers van deze tocht verloot Toon een lekkere fles wijn onder diegenen die de juiste oplossing hebben op de volgende quizvraag: In deze rit zijn 3 identieke bouwwerken gepasseerd. Welke bouwwerken waren dat en waar stonden ze? Oplossingen kunnen tot 7 juli gemaild worden naar Toon.Antens@shell.com

Bij Huis ten Halve zat Kees Ruyten nog als enige vertegenwoordiger van groep 2 aan de koffie. De andere 4 deelnemers van de dag waren al naar huis. Tonnie, Geert, Henny en Ad Lambregts hadden met hun kleine groepje er een leuke fietsdag opzitten. Onder Wouwse Plantage langs reden ze over de Moerkantsebaan naar Bergen op Zoom. Daar gingen ze langs Vrederust naar Halsteren, om zo richting Steenbergen de nieuwe snelweg op te zoeken. In Welberg werd koffie gedronken bij de Wellse Vaert, waarna Kees er natuurlijk weer in slaagde om met 80,1 km op de teller terug bij Huis ten Halve aan te komen...

Groep 2 had zondagmorgen 30 juni de eer om als eerste van start te gaan. Zij vertrokken met 8 man, waaronder Bep die deze morgen een introducé had meegenomen. Groep 1 ging even later met 23 man van start. Omdat zij toevallig dezelfde weg reden als groep 2, kwamen beide groepen op de Langedijksestraat weer bij elkaar. Jan Broeren voelde zich kennelijk zo goed dat hij daar besloot om maar bij groep 1 aan te sluiten. Groep 1 vervolgde haar weg met 7 man naar Klein-Zundert voor de koffie, maar die bleek gesloten. Vervolgens zijn zij doorgereden naar de Roskam, want een bakje koffie hoort erbij. En dat is Tonnie Dekkers wel toevertrouwd; die weet zijn plaatsjes wel. Groep 1 reed vervolgens door Bosschenhoofd naar Oudenbosch waar toerleider Cees een insect in zijn helm voelde. Bij een poging dit te verwijderen sloeg hij zijn glas uit zijn zonnebril. Dit zorgde voor een korte stop. Verder ging het daarna naar de brug bij Stampersgat, waar de weg achter het suikerfabriek gereden werd. Hier reed Theo Jukes lek. Volgens de Facebookpagina van A.La duurde deze reparatie 22 minuten. Dit kwam mede doordat de binnenband die er ingelegd werd ook lek bleek te zijn. Omdat Theo hier niet op gereden heeft, zal deze tweede band niet meegeteld worden voor het klassement. Via Helwijk, waardoor de groep net niet in Willemstad kwam, werd er via Dinteloord en het Gastels Veer teruggereden naar Roosendaal. Bijna gingen voorrijders Toon en Cees nog de bietenbrug, op omdat zij bij het suikerfabriek een weg te vroeg wilden afslaan. Groep 2 kwam 10 minuten na groep 1 bij het clublokaal aan. Groep 3, in de aanwezigheid van Cees van Sluijs en toerleider Leo zaten al aan tafel. Ook Toine Martens was bij hen aangesloten, omdat hij voor de start een lekke band had en daardoor iets later dan 08:30 uur aanwezig was. Tot slot werd de jarige toerleider Cees nog uitbundig toegezongen.

 

  • Terug naar index archief

  •