FEBRUARI 2013

Er stonden deze zaterdagmorgen 2 februari maar liefst 29 leden aan de start. Er waren nogal wat leden bij die de afgelopen 3 weken niet gefietst hadden, Eric langelaan had na zijn defecte fiets zelfs 4 maanden niet gereden. Besloten werd om tegen de stevige noordenwind in te vertrekken. Via de Kortendijk werd er naar de Zegge koers gezet; hier wees de buiten thermometer 4 graden aan. De volgende plaatst was Oudenbosch. Achterdoor over de brug brug bij Stampersgat ging het aan de andere kant van het water achter het suikerfabriek door naar Dinteloord. Jan Verbocht reed hier nog lek. Terug ging het via het suikerfabriek. Ondertussen was Eric na zijn lange rustperiode al aardig door zijn krachten heen en de duwtjes in zijn rug waren voor hem zeer welkom. Langs het huis van Rob Smits reden ze naar het Anker, De Brembos en via Nispen weer terug naar het clublokaal waar ze aankwamen met bijna 60 km op de teller. Binnen moest er door de overgebleven leden nog geproost en gezongen worden op de jarige ALA en Pierre van Zinnen.

Zondag was de opkomst ook weer mooi te noemen, met 27 deelnemende fietsers. Cees en Cees reden deze dag via de Mariabaan en de velden van VV De Rimboe / RBC naar Huijbergen. Voor Tjebbe, die niet op zijn adem kwam, lag het tempo toch te hoog en die liet zich afzakken om alleen een rondje Klavervelden te rijden. Ook Willy liet zich daarop afzakken, maar die zag hem niet meer en reed toen maar op eigen gelegenheid een rondje. De rest reed via Jagersrust naar Putte, waar achterdoor over de Bosweg naar de Spie in de Grensstraat gereden werd. Van daar ging het naar De Kar en binnendoor naar Kijkuit, Kalmthout en de Kalmthoutse Heide. Ondertussen viel de fiets van onze kersverse clubkampioen stukje bij beetje van binnen uit elkaar, want steeds regelmatiger trapte hij in het luchtledige. Misschien moet het bestuur volgend jaar toch maar een fiets ter beschikking stellen in plaats van een trui ? Bij aankomst stond Tjebbe net op het punt om te vertrekken en kon Pieter Vrolijk genieten van een aubade ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag. Pierre en Jacq uit Hoeven kwamen ook nog binnen zetten na hun eigen rondje gereden te hebben. Korte tijd later gevolgd door Tonnie. Ook Bas meldde zich nog na de veldrit van Thor. Leo en John zaten al binnen, zodat het totaal uiteindelijk eigenlijk op 33 aanwezige leden uit kwam.

Zaterdagochtend waren er 20 leden present om nog even aan hun conditie te schaven voordat het carnaval los ging barsten. Zaterdagavond 9 februari net na de carnavalsoptocht van Roosendaal begon het flink te sneeuwen. Dat wordt geen fietsen zondagochtend dachten veel AKN-ers. Maar 's zondags waren er 's morgens om negen uur toch nog zes leden die zich meldden om i.p.v. te fietsen een ochtendwandeltochtje te maken. Cees van Sluijs had al gemerkt dat met name zijn voorband flinke schuivers maakte. Het was toch nog spiegelglad door de aangevroren spoorvorming in de sneeuw. Ilse, Leo, Jörgen, John, Cees v. Sluijs en Cees Mathijssen vertrokken iets na negen uur richting Nispen. Blauwe hemel, volop zon, geen wind, prachtig weer. Na in Tivoli koffie te hebben gedronken werd teruggekeerd naar Huis ten Halve. Hadden ze toch nog zeven kilometers gewandeld. Bij Huis ten Halve sloten nog Henk Verschuren, Chris de Rooij en Toon van den Broek aan. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en toen Cees van Sluijs naar huis ging, ontdekte hij dat zijn voorband leeg stond. En Cees maar denken dat het glad was, omdat met name zijn voorband flinke schuivers maakte. Carnaval?? Schrobbelèr??
We hebben er uiteraard een foto van gemaakt.

Om 07:15 uur waren de eerste controleurs voor de route weer aanwezig. De eerste deelnemers stonden ook al weer voor de deur te wachten. Toen de inschrijving om 07:45 uur open ging stond er meteen een rij tot aan de deur om in te schrijven voor de 25 en 40 km. De eerste deelnemers gingen dan ook al voor 08:00 uur op pad. Willy, Leo, Cees en Henk waren toen al op pad om de uitgepijlde routes te controleren. Jammer dat het in de ochtend nog mistig was in Roosendaal, maar met 5 graden was de temperatuur goed voor de wandeltocht. Maar liefst 29 leden hadden deze morgen de wandelschoenen aangetrokken. De meeste leden liepen de korte afstand. 6 Leden hadden ook hun partner meegenomen. Met 10 man in de organisatie waren er toch weer 39 leden deze zondag actief bezig. Opvallend was wel dat al onze vrouwelijke leden deelnamen: Annie, Bep, Rianne, Ina en Ilse, waarvan Annie zelfs een van 29 deelnemers was die de 40 km liep. Verder kwam Piet Brans nog even polshoogte nemen of het allemaal naar tevredenheid ging. Ook kwamen er nog enkele leden binnen die deze ochtend besloten hadden om toch maar te gaan fietsen. De opkomst van de laatste wandeltocht in deze winterserie was weer naar volle tevredenheid van organisator Henk.

N.B.

Er is nog een paar handschoenen op de bar blijven liggen.

Henk Jongeneelen stuurde ons bovenstaande foto's, gemaakt bij het inschrijven en de controlepost in Tivoli in Nispen en met de vermelding dat het weer troosteloos, mistig en somber was, maar de sfeer en de temperatuur heel goed.

Bij de start leek het wel of sommige leden een ritje naar de Noordpool ingepland hadden, zo dik waren zij ingepakt. Nu was het met -4°C niet echt warm, maar toch stonden er 30 leden aan de start. Met zwagers Cees en Cees op kop bepaalde de derde Kees (Ruyten) in het tweede wiel de route. Via jagersrust reden ze naar Schijf en zo richting Zundert. Deze keer werd er niet gekozen om de Pannenhoef in te rijden maar de andere kant op richting Sprundel. Hier besloten Jos, Tjebbe en Jörgen na een lang stuk wind vol op kop hun weg anders te vervolgen. Na wat draaien en keren langs de snelweg bij Breda ging het terug via St. Willebrord. In St. Willebrord had Ilse nog even problemen met haar spatbordje, dat tegen haar wiel aanliep. De solidariteit om te stoppen was deze keer wel opvallend groot. De laatste kilometers werden via Rucphen, Schijf, Steenpaal en Nispen afgelegd. Omdat de wind naar het clubhuis vol tegen waaide was er geen animo om nog te sprinten. Jos en Jörgen zaten binnen al aan de koffie. Met 53 kilometer op de teller kwamen de meesten binnen om zich ook nog even op te warmen.

Zondag 24 februari werd er een schitterende wandeltocht in de sneeuw gemaakt met 7 AKN-leden. Een klein oostenwindje mocht hen niet deren. Christ liep in het begin een stukje mee, maar na een telefoontje ontvangen te hebben ging hij terug. Via het Molenbeekpad zijn ze naar Tivoli te Nispen gelopen. Na de kasteleinsvrouw uit bed gebeld te hebben konden ze van de heerlijke koffie genieten. Bij terugkeer in Huis ten Halve stond gelukkig de welverdiende erwtensoep klaar. Jos Vos meldde zich nog op tijd voor deze lekkere erwtensoep. Jammer voor de thuisblijvers.