DECember 2012

Zaterdag 1 december zijn om 10.00 uur totaal 24 leden met Kees Ruyten richting de Visputten in België gereden. Het weer was goed, droog, maar wel fris, want het was maar ca 3 graden. Onderweg kreeg Arnold van der Maat nog een lekke band. Nadat deze vervangen was, ontdekte Jacques van Benthem dat ook hij een lekke band had. Dus het duurde toch al met al een tijdje voordat beide banden vervangen waren. Ondertussen waren Tjebbe en Ben Wesseling richting het viaduct rustig door gereden. Nadat de groep ook was gestart hebben ze beiden leden niet meer terug gezien. Bij de Visputten werd géén koffie gedronken. Met 62 km op de teller keerden ze bij Huis ten Halve terug.

Zondag 2 december zijn 15 leden onder donkere wolken en bij een temperatuur van 3 graden met John richting België gereden. Het was dus duidelijk dreigend weer. Robert had met nog anderen afgesproken om rond half negen bij Huis ten Halve samen te komen om van daaruit naar Rucphen te gaan. Robert stond er echter als enige om half negen en besloot toen met de wegrit mee te rijden. Via Nispen, Essen en Nieuwmoer reden ze naar Wuustwezel. De hagel en natte sneeuw vergezelden hen. In Wuustwezel zijn ze, met nog steeds natte sneeuw, teruggedraaid richting Achterbroek. Daar werden de regenjasjes maar aangetrokken. Eigenlijk meer voor de kou dan voor het ijswater. Via Achterbroek reden ze daarna naar Kalmthout, het spoor over en dan naar de Verbindingsweg door de Kalmthoutse Heide. Door Essen-Hoek ging het daarna richting Nispen en Roosendaal. Al met al werd er toch nog 43 km afgelegd.

Toch waren er nog 2 leden die wel in Rucphen van de partij waren: Toine en Kees. Om negen uur kwam Toine van Oers aan bij de Vijfsprong waar ook Kees Schijven stond te wachten op de Audax Clubleden. Na het inschrijven zijn ze zonder verder te wachten vertrokken. Het ging rond de visvijver, over het bedrijventerrein De Nijverhei naar De Molenheide. Hierna was de eerste splitsing 27 km of 47 km, waarbij ze voor de 47 kozen natuurlijk. Op de Rucphense Heide werd de bekende MTB route gevolgd. Kort aan de Nederheidse Baan was er bevoorrading waar Toine ook Kees Schijven terug zag. Hierna ging het over het landgoed “Jachthuis Schijf” en langs het jachtslot waar de baron de crossers enthousiast begroette. Via Lange Schouw reden ze over de Vuilnisbelt naar de Essense Duintjes. Via het Bos van Sjaak, Schoolstraat, De Sneider en de Nederheide reden ze weer terug naar de Rucphense Heide waar de MTB route weer werd gevolgd. Via wat onbekende paadjes kwamen ze weer  bij de oversteek van de Schijfse Vaartkant waar de verkeersregelaar kon melden dat het nog 3 kilometer was. Deze laatste kilometers ging over verharde wegen. Onder het genot van een kop erwtensoep werd door Toine nog even op Kees gewacht maar die was waarschijnlijk meteen naar huis afgedraaid.

Met een temperatuur van iets onder 0 waren sommigen op zaterdag 8 december zo aangekleed dat er twijfel was of zij met het boerkaverbod wel mochten starten. Jos Dierks werd deze morgen tot ploegleider benoemd met 10 leden werd er afgesproken zoveel als mogelijk de doorgaande weg aan te houden. Via Jagersrust richting Achtmaal naar Wernhout was het met een zonnetje goed te doen. Het was af tot wel uitkijken met in het midden van de weg een bevroren sneeuwrand en voor opgevroren plassen water. Hierna ging het verder naar de visputten waar deze week in Den Heibaard wel koffie werd gedronken. Het 1e bakje was voor rekening van Jos die deze week 60 jaar geworden was. De terugweg ging via Loenhout, Achtmaal, Nieuwmoer naar Essen waar het ondertussen 0 graden was. Met 60 km op de teller waren ze iets voor 13.00 uur terug bij Huis ten Halve, waar deze keer niemand gespot werd om te gaan crossen.

Zondag 9 december 2012 was het niet al te koud. Ca 5 graden. Wel vochtig, zwaar bewolkt en een donkere zondagochtend. Verzameld bij Huis ten Halve. Iets voor negen uur belde Jacques v.d. Heijden of ze langs het Wit Uiltje reden, want dan kon hij daar aanpikken. 5 AKN-ers zijn daarop met John richting Horendonk gereden. Via Horendonk richting de Langeschouw en zo naar het Wit Uiltje. In de verte zag Toon J. Jacques al staan. Maar dat bleek even later een rond verkeersbord te zijn met een wit fond en een rode rand. Het lijkt inderdaad wel op…..... Jacques werd echter niet gezien en dus werd doorgereden via Horendonk en Venetië richting Nieuwmoer. Via De Maatjesstraat en de Marijnen Vennestraat terug naar Nieuwmoer en zo verder naar de Wildert om koffie te drinken. De Bakkersmolen had zijn oven al warm gestookt. Het rook er heerlijk toen ze er langs reden. Tot nu toe was het gelukkig droog gebleven. Op het koffieadres de Volksvriend was de koffie lekker warm. Ze waren koud binnen, toen de 6e AKN-er zich aankondigde. Jawel, Jacques v.d. H. Hij had goed gegokt. Na de koffie reden ze via binnendoorwegen van Essen, langs de Quarantaine Stallen terug naar Huis ten Halve. Zo werden er toch nog voldoende kilometers gemaakt. Bij Huis ten Halve zagen ze nog Leo N. (gewandeld) en Jan B.(in zondagse outfit) Met z’n allen werd uit volle borst Jacques v.d. Heijden toegezongen. Jacques verjaart gelijktijdig met St. Nicolaas, de bofferd (St. Nicolaas dus...!). De volledige namen van de aanwezigen mocht niet genoemd worden, maar de initialen waren wel JvT, CvS, CM, TJ, HV, JvdH, LN, JB.

Zaterdag zijn er om 10 uur 26 fietsers vertrokken waarvan er 4 koffie gedronken hebben bij Non Plus Ultra: Jos Vos, Kees Ruyten, Jörgen en Ilse Mathijssen. Ondertussen vertrokken om 11 uur 5 man om de wandeltocht uit te pijlen: Leo Notenboom, Willy van Toren, Cees van Sluijs, John van Turnhout en Cees Mathijssen.

Zondag waren zij om 07:30 weer aanwezig Cees v Sluijs, John van Turnhout en Leo Notenboom om de route te controleren en Willy van Toren en Cees Mathijssen zaten bij de inschrijving. Pierre Lasaroms en Jos Vos waren de bezetting bij de controles Jan Buijk nam de taak van parkeerwachter op zich. De eerste deelnemers stonden om 07:30 uur al te trappelen om aan hun 25 km lange wandeltocht te beginnen. Voor de eerste wandeltocht van onze serie viel de opkomst niet tegen: ruim 200. Er hebben deze morgen 26 AKN-leden gewandeld, waarvan 3 de 25 km, 9 de 15 km en 14 de 10 km gewandeld hebben. Verder kwamen Oscar Timmers, Tonnie Dekkers, Janus van Breugel en Frans van geloven nog even kijken hoe de activiteit verlopen was. Totaal waren er weer 38 leden van AKN op pad.
De pijlen worden maandagochtend weer verwijderd.

Ook in de modder waren AKN-ers actief. Zo werden in Ossendrecht o.a. Theo, Alfons, Hans, Jos Dierks en Arnold v.d. Maat temidden van een bijzonder grote groep liefhebbers al ploegend door modder en grote plassen gesignaleerd.

Zaterdag 22 december zijn om 10.00 uur 20 AKN-ers onder leiding van Wim Mouws vertrokken voor een ritje van 50 km. Tien minuten na 10 uur begon het te regenen. Zondagochtend om 10 uur regende het nog. Bij terugkeer hadden zij 32 km afgelegd.

Zondag 23 december vertrokken in totaal 12 renners vanaf Huis ten Halve voor een ritje naar het zuiden, 9 Audax-leden en 3 gastrenners. Het was even droog, daarna weer motregen, maar wel 12 graden boven nul. Onder leiding van John zijn ze richting Essen gereden. Zaterdag was daar de cross van Rouwmoer. Op het crossterrein was het een compleet waterballet. Op de naast gelegen weg niets minder. Plassen en modder. Snel werd even koffie gedronken in Wildert en daarna terug naar Huis ten Halve. Toch werd er zo nog 37 km gereden. Bij Huis ten Halve werd Janus vanwege zijn 69-ste verjaardag toegezongen. Chris Couwenbergs was met eigen vervoer gekomen om Janus een speciale fles Leffe aan te bieden vanwege zijn verjaardag.

Op woensdagmorgen 2e kerstdag hadden er 21 leden wel trek om wat calorieën te verbranden. Met zwagers Cees en Cees op kop werd er via Nispen, achter de Wouwse Tol, Klavervelden en Heimolen koers gezet naar Non Plus Ultra. Ondertussen hadden Jan Verbocht en Toon v. d. Broek de kop overgenomen. In Woensdrecht was het beste bij Arnold er wel af en hij besloot om de kortste weg naar huis te nemen. Via het Calfven en Ossendrecht ging het door naar Huijbergen. Jan Verbocht reed hier nog lek. Er werd in de groep afgesproken dat wie er zin had, in de Wildert bij Annet koffie zou gaan drinken. 4 Man gingen rechtsaf over de heide naar Kalmthout. De overige 16 man gingen op de koffie. De eerste consumptie was voor rekening van de deze week jarige Frans Lansbergen, waarop hij spontaan werd toegezongen. Ook de kussen van Annet nam hij dankbaar in ontvangst. Om 11:20 uur werd via de kortste weg terug naar Roosendaal gereden. Omdat Huis ten Halve gesloten was, werd er in Nispen door enkele leden nog wat gedronken bij de Gouden Leeuw. Met 55 km op teller was het een goede tocht geweest en er was weer wat plaats gemaakt voor het diner later op deze kerstdag...

Zaterdag 29 december zijn er 35 man om 10.00 uur gestart. Zij hebben 65 km gereden onder leiding van Wim Mouws en Jos Dierks. Onderweg is niet gestopt voor koffie.

Zondag 30 december hadden zich 19 AKN-ers bij Huis ten Halve verzameld voor de laatste wegrit van dit jaar. Om ca. kwart over acht had zich de laatste hagelbui over Roosendaal e.o. uitgestort en dus kon om 9 uur aan de rit begonnen worden. Onder leiding van John en Cees van Sluijs werd via Nispen naar Essen gereden. Juist voor de Hollandse Dreef nabij de Quarantainestallen gaf Jos Vos te kennen terug te rijden. Er stond een stevige zuidwestenwind en het was ca. 6 graden. Ilse en Jörgen bleven bij Jos en hebben hun eigen rondje gereden van 35 km. De rest vervolgde zijn weg achter John en Cees. Via Essen richting Wildert en via de St. Jansstraat en de Bakkersmolen naar de Antwerpsesteenweg. Op deze drukke weg rechtsaf en even verder linksaf. Via de alom bekende Lissevenstraat, Darm en Smidsevijvers naar Nieuwmoer. Na Nieuwmoer richting Achtmaal. Vanuit Achtmaal richting Roosendaal en via de Ellewaard richting Bosrust onder Horendonk. Hier werd door John een klein ommetje gemaakt door richting de Venetiaanseheide te rijden. Langs het Bedrijventerrein aan de Bosweg en Schanker naar Essen. Dwars door Essen en juist voor de grens linksaf naar de Grensstraat, zodat toch nog tactisch Nispen kon worden genaderd. Met 47 km op de teller werd Huis ten Halve gehaald. Hier stond de winterse erwtensoep, die door Marianne was bereid, al gereed. Jos, Ilse, Jörgen en ook Leo zaten al met bestek in hun handen gereed om aan te vallen. Even later meldden zich nog Ben Wesseling en Tonnie Dekkers. Met Tonnie ging het lopen na zijn knieoperatie steeds beter. Of Ben nog erwtensoep heeft gegeten weten we niet, maar Tonnie was wel te laat. Helaas, het was wel heel lekker.

Voor allen een goede jaarwisseling en een sportief en gezond 2013.