SEPTEMBER 2012

Zaterdag 1 september reden Cees van Sluijs en Rini Broeren in een rustig tempo, samen met Jos, Henny, Christ en Tjebbe een rondje Zuidwesthoek. Rini bewaarde de hoge snelheden tot de dag erop, toen hij voor het eerst 250 km p/u met de hogesnelheidstrein reed. Via Nispen gingen ze naar Essen en over de Kalmthoutse Heide naar Putte en vanaf daar naar Non Plus Ultra waar de koffiestop was. Na de koffier reden ze via Klavervelden terug naar Roosendaal. Daar aangekomen hadden ze 82 km gereden.

Groep 1 reed met Kees Ruyten en Wim Mouws de 130 km lange clubrit Zuid-Holland. Het was prefect fietsweer, al was het 's morgens nog een beetje fris, zodat Kees met mouwstukken en windstopper aan vertrok. Omdat in Zegge de weg opgebroken was werd deze keer via 't Anker naar Gastels Veer gereden en via de Oude dijk in Oud-Gastel naar Heyningen en het Hellegatsplein. Op dat stuk reed Frans Timmers lek. Daarna ging het richting Ooltgensplaat, waarbij allerlei nieuwe dijkjes opgezocht werden om het donkere tunneltje van vorige jaren te vermijden. Na dit rondje zuidelijk Oost-Flakkee ging het naar Langstraat, Achthuizen en Zuidzijde naar Stad a/h Haringvliet. Omdat het zo helder was, was van daaruit zelfs de Euromast zichtbaar. Bij Middelharnis werd natuurgebied De Vlieger opgezocht, waarna bij De Tram na 71 km gerust kon worden. Dat er26 AKN-ers tegelijk koffie bestelden bracht de cafébaas lichtjes in paniek, maar met wat hulp hier en daar kwam dat toch allemaal goed. Na Oude Tonge ging het over de Philipsdam naar Nieuw Vossemeer en zo naar de Hemel en het Vagevuur van Halsteren. Over de snelweg ging het daarna via De Heide, Wouwse Tol, Wouwse Hil en Brembos naar Roosendaal terug. Daar stond 127 km op de teller.

Zondag 2 september kwamen 13 AKN-ers het startgeld voor de Javado ophalen bij het college in Essen. Op kop reden Cees Mathijssen en Eric Langelaan en daarachter Henk Verschuren en Cees van Sluijs. Gereden werd op de teller van Cees Mathijssen en de controle van tijd was in handen van Henk, daarbij al tellend geassisteerd door Cees van Sluijs. Even was er nog het plan om de afstanden van tellers bij elkaar op te tellen, dat te delen door 10 en er daarna 3 bij op te tellen. Maar dat was wat omslachtig... De rit ging naar Huijbergen, Jagersrust, de Putseweg en dan rechtsaf naar de Greenery, om via de Nieuweweg door de polder naar Rilland te koersen. Voor Rilland ging het linksaf naar de dijk en daarna bijna tot Waarde onderlangs de dijk. Daarna draaide de route terug naar Gawege, voor Krabbendijke langs, via de polder weer naar de Stationsbuurt, de Zeeuwse Weg en over het viaduct weer richting Rilland. Daarna ging het meteen linksaf naar het Schelde-Rijnkanaal, onder de brug door en linksaf erover. Achter Mattemburg langs ging het naar Heimolen  en rechtsaf weer naar Trapke Op. Na de Ouwerveldenweg ging het via de Hoekse Baan weer terug naar het college. Bij aankomst stonden de eerste 3 tussenstanden al genoteerd en bleek dat AKN er bijzonder goed voor stond, met slechts 11 strafseconden. Na de tombola kwam de einduitslag en bleek AKN op een gedeelde tweede plaats geëindigd te zijn, op slechts 2 seconden van de winnaars Heidestoempers A. Klik hier voor de complete einduitslag.

Groep 2 reed met Tonnie Dekkers en Henny op kop 17 man sterk naar café In Holland in Castelré. Onder de deelnemers weer Rob Smits en Jan Withagen. Na 1 km reed Henny al lek, dus dat hield de groep even op. Via Schijf reden ze naar Zundert, maar daar was de weg al afgesloten voor het jaarlijkse bloemencorso. Omdat niemand een kaartje van € 10,- wilde kopen werd een omweg van 6 km gemaakt over Wernhout, om zo via Meer en Minderhout naar In Holland te rijden. Daar hadden ze al 37 km op de teller. Via Hoogstraten en een klein stukje smal onverhard fietspad ging het daarna richting Loenhout en daarna via Achtmaal en Jagersrust naar Roosendaal. Daar konden ze tenslotte 71 km op hun tellers aflezen en Rini v.d. Westen verwelkomen die gezellig een bakje koffie kwam drinken.

Zaterdag 8 september had Alfons op een wat grotere deelname gerekend bij zijn 130 km lange Slingerlandroute, want de weersvoorspellingen waren geweldig: een prachtige nazomerdag met temperaturen tot 25 graden en een zwakke zuidwestenwind. Toch waren er maar 18 leden die om 8 uur vertrokken. Jacques v.d. Heijden en Alfons deden kop tot Yerseke en tot aan de rust in Kruiningen nam Wim Hoogendam het even van Jacques over. De route ging via Nispen, de Ouwerveldenweg, Huijbergen en Jagersrust vrij direct naar Ossendrecht, waarna het slingergedeelte begon. Via Pottenbergen reden ze naar Hoogerheide en Woensdrecht en via de Oude Zeeuwse Weg naar de brug over het Schelde-Rijnkanaal. Daar werd onderdoor gereden om zo door de polder naar Rilland te rijden. Het stukje door het dorp gaat er volgende keer uit, want het was net spitsuur in het dorp met alle winkelende mensen en de tientallen jongeren die naar voetbal moesten. Terug bij de Oude Zeeuwse Weg ging het voor Krabbendijke rechtsaf naar het strandje van Krabbendijke. Daar werd even een sanitaire stop gehouden en genoten van het prachtige uitzicht over de Oosterschelde. Al slingerend werd verder gereden naar Yerseke, waar na de haven een stukje buitendijks opgezocht werd tot aan de radartoren bij Wemeldinge. Tussen de Yerseke Moer en de nieuwbouwwijk van Yerseke door werd terug gereden naar Kruiningen, waar in het dorpshuis een half uurtje de tijd genomen werd voor een paar bakjes koffie. Om 10 voor half 12 klommen ze weer op de fietsen die er nog stonden (helaas allemaal volgens Gerard, die waarschijnlijk ook graag zo'n nieuwe Senseo-fiets wil net als ons lid uit Zevenbergen en sinds deze week ook Christ Couwenbergs. Gerard zal echter nog wel een tijdje koffiepunten moeten sparen voor hij ook zo'n mooie fiets kan aanschaffen...). Toon Jansen kwam naast Alfons op kop rijden. De terugweg ging via de molen bij Waarde, Gawege, langs en onderdoor de snelweg naar het proefstation van Limagrain / V.d. Have en langs de Westerscheldedijk binnendijks naar de brug bij Bath. Daar werd weer richting Woensdrecht gereden om via de Stompe Torenlaan de Rijzende Weg te beklimmen. Vlak daarop reed Arnold v.d. Maat een spaak uit zijn wiel en na wat getwijfel besloot hij samen met Wim Houtepen de kortste weg naar Thijs de Baat te nemen. Zodoende wist hij zeker dat zijn achterwiel weer piekfijn in orde zou zijn om een dag later de Ride for the Roses in Naaldwijk te rijden. De rest reed langs het vliegveld naar Huijbergen en onder Essen-Hoek langs naar Essen om via het Hemelrijk naar Nispen en Huis ten Halve terug te keren. Daar hadden de meeste leden zo'n 123 km op de teller toen ze om kwart over 1 aankwamen.

Groep 2 reed die dag met 14 man naar Nieuw-Vossemeer. Onder hen ook Jacques van Benthem die thuis eerst een lekke band moest repareren en zodoende te laat was om met groep 1 mee te gaan, en John Theunisse die dacht dat groep 1 om half 9 vertrok... Kees reed via Nispen naar de Brembosch en langs de Wouwse Hil en de Westelaarsestraat naar De Heide, waarna hij langs Vrederust en de molen van Halsteren naar Tholen trok. Daar ging hij op zoek naar (en vond hij) nieuwe weggetjes en dijken om in Nieuw-Vossemeer te komen. Daar kwamen ze om 10:15 uur aan bij 't Wagenhuis. De kermis was nog niet open, dus hielden ze het bij koffie, om daarna richting Notendaal te rijden, bij de stoplichten na de Stierenweg de Steenbergseweg over te steken, om richting Moerstraten en Kruisland te rijden en via de Kleine Spellestraat naar Roosendaal terug te steken. Bij aankomst hadden ze 81,5 km gereden.

Zondag 9 september had Kees Ruyten maar liefst 70 km ingepland voor zijn clubrit Ruitentroef. Uiteindelijk bleef hij steken op 68,5 km, maar met de 1,5 km teveel van zaterdag kwam hij toch precies aan zijn totaal aantal geplande kilometers. Ook Kees mocht net als Alfons een dag eerder 18 leden verwelkomen. Deze keer ging de rit naar het oosten. Langs Horendonk, Ellewaard, om Achtmaal heen richting België, om onder Wernhout bij de dancing aan de Bredaseweg naar Loenhout te sturen. Daar hadden ze net als de week ervoor even wat oponthoud door een corsowagen, want deze keer was het de beurt aan Loenhout voor een bloemencorso. Op de weg Loenhout-Hoogstraten ontdekte Kees nog een tunneltje bij het viaduct over de snelweg, wat natuurlijk uitgeprobeerd moest worden. Speciaal voor Theo reed hij langs het meertje naar Meer en daarna via Maxburg terug richting Zundert. Na Wernhout ging het via de slechte klinkers van de Oude Heistraat (een weg die de meeste leden nog niet kenden en misschien ook wel niet meer willen kennen) naar Achtmaal. Daar was de weg afgesloten en moesten ze even omrijden om bij Jagersrust te komen. In verband met de te maken kilometers ging Kees daar nog maar linksaf om langs Horendonk en Essen terug naar Roosendaal te rijden. Onderweg zagen ze Piet Brans nog pompen (telt niet mee voor het klassement hoor Piet !) en zat Leo bij Huis ten Halve natuurlijk al weer op hen te wachten.

Groep 2 reed achter Geert Lazeroms en Christ de Rooy op kop, met zijn zessen waarvan twee vrouwen, Bep en Ryanne hun ritje. Van Huis ten Halve reden ze naar Nispen, de Schouwenbaan, Wouwse Plantage, Klavervelden, De Heide en Het Laag naar het koffieadres, Van Pul in Moerstraten. Na de koffie zijn ze door gegaan naar de Krabbenweg en Kruisland en via de Tolberg naar ons clubhuis. Daar kwamen ze om 11.10 uur met 53 km op de teller aan. Bij dit schitterend fietsweer horen natuurlijk geen lekke banden.

Hier nog een mooie foto van een maand geleden: ons clublid Ilse fietste de Stelvio op in Italië. Deze foto is genomen in bocht 2 (bijna boven, want je begint bij bocht 48). Wat een karakter om deze klim van 27 km vol te houden. Coach Cees was dan ook vol lof over deze prestatie.

Een ander soort prestatie werd vorige week geleverd door Christ die in de gentlemankoers van de volksronde van Roosendaal zijn beste beentje voor mocht zetten. Daarbij werd hij flink aangemoedigd door diverse clubleden.

Zaterdag 15 september vertrokken 20 mannen en 1 vrouw naar Rijkevorsel met  Wim Mouws en Chris voorop langs de Lange Schouw, Schijf, Sprundel, Stuivesant en Rijsbergen naar Meersel. Verder ging het langs het Paterspad naar Castelre, Wortel en Rijkevorsel. De koffie werd genoten in St. Jozef en na de koffie zijn ze langs St. Lenaarts, Loenhout en Maalbergen naar Braken gereden. Hierna via Ostaijen, Achtmaal en Horendonk naar Huis ten Halve. Ze hadden bij aankomst 118 km op de teller en een mooi gemiddelde van 27 km p/u. Het was een mooie rit bij heel goed fietsweer, zonder lekke banden of andere problemen.

Groep 2 zag John, weer teruggekeerd van vakantie en Alfons, die nog moest schilderen 's middags, onder de 9 deelnemers. Voor de start werd nog even getwijfeld tussen St. Jozef en Stabroek. Het werd het laatste. John en Kees maakten er een mooie aanloop van, al slingerend van Horendonk via Nieuwmoer en Achterbroek naar Kalmthout en Heide. Na Heide ging het via de Canadezenlaan (de K van de oorspronkelijke naambordjes Kanadezenlaan is nu overal overgeplakt met een C) linksaf naar de Oude Galgenstraat. Daar waren de verhoogde kruispunten ondertussen helemaal geasfalteerd. Om niet te snel in Stabroek te zijn, werd een kleine lus gereden richting Kapellen langs de Parijseweg en de Krekelberg. De daar liggende kasseien konden niemand verleiden om er overheen te rijden. Henny testte onderweg zijn geheugen en kon zowaar in Stabroek nog Venetië, D'n Bloempot en Pastorijdreef en Pastorijhoef opnoemen... Op de Kleine Molenweg ging het derailleurwieltje van Ad los. Oppermecanicien Jos dacht dat alleen de ketting eraf was en meldde vooraan dat Ad zo wel zou komen. Het duurde echter wel een kwartier voor ze zich bij de Klok in Stabroek meldden. Onder het toeziend oog van Wim Schot, Henny en Geert had Tonnie het euvel verholpen. Natuurlijk kregen ze wel de kans om 2x koffie te bestellen voordat er weer vertrokken werd. Langs Berendrecht en Zandvliet reden ze naar Ossendrecht en via Pottenbergen dwars door Hoogerheide naar Heimolen, om via Wouwse Plantage en de Mariabaan naar Nispen koers te zetten. Brabantia op 100 meter voor de groep moest natuurlijk wel even ingehaald worden, zodat Tonnie even bij kon kletsen. Om kwart over 12 kon bij Huis ten Halve 79 km afgeklokt worden.

Zondag 16 september reden groep 1 en 2 samen de jaarlijkse Van Krimpentoer. Zoals altijd werd het gebak en de koffie bij deze rit gesponsord door Marco Wilschut, directeur van Van Krimpen B.V. Met prachtig weer erbij is een grote opkomst dan eigenlijk al verzekerd. Met 34 fietsers, waaronder 1 introducé, onze 2 dames, Leo, Rob, Ala, Jan Withagen en Marco reden Jan Bakker en Dim van Krimpen via de Lange Schouw naar de Bakkersmolen. Na De Wildert reden ze langs de waterleiding naar en over de Kalmthoutse Heide en zo naar Putte. Achter de sportvelden en de Joodse kerkhoven langs reden ze naar de Putseweg. Bij Jagersrust ging het naar Huijbergen en zo naar Nispen. Bij Huis ten Halve ging iedereen naar binnen (!) en zaten Jan Dinkelaar en Ina de groep al op te wachten. Jan (84 jaar jong) had eerder in de week de rit nog verkend, maar in de grote groep rijden ziet hij toch niet meer zo zitten. De koffie en het gebak ging er bij alle deelnemers in als koek.

Zaterdag 22 september had het 's morgens vroeg nog wat geregend en dat maakte dat de animo beperkt was bij groep 1. Daarnaast waren diverse leden op vakantie en waren 4 slachtoffers van de valpartij afgelopen woensdag normaal gesproken ook aanwezig geweest. Met 9 leden vertrokken Alfons en Chris op kop. Via Nispen en de Schouwenbaan ging het binnendoor naar Essen Hoek en via de Verbindingsweg over de Kalmthoutse Heide. Na het informatiecentrum reden ze linksaf naar Heide en via de Canadezenlaan en de Oude Galgenstraat naar Putte-Kapellen. Door de Plantinlaan naar kasteel Ravenhof en door de Konijnendreef/-straat naar Zandvliet. Vandaar over het fietspad naar Ossendrecht en door de polder naar de brug bij Bath. Een klein omweggetje werd tussendoor nog gemaakt langs het windmolenpark. Voor de brug ging het rechtsaf naar de spoorbrug en vandaar langs Völckerdorp terug naar Woensdrecht, waar de Rijzende Weg en de Onderstal werden bedwongen. Daarna was het tijd voor koffie en gebak bij Boulevard, want Alfons trakteerde, omdat hij de week ervoor 57 was geworden. Het was nog even wachten op Jacques die op de Rijzende Weg in eigen tempo omhoog was gereden en dacht dat er bij Non Plus Ultra koffie gedronken zou worden. Na de koffie kwam Robert naast Alfons op kop en reden ze naar Huijbergen, waar een rondje "huizen kijken in het Vrouwenhof" gedaan werd. Binnendoor ging het daarna terug naar de Moerkantsebaan en Klavervelden. Over het viaduct ging het naar de Bergsebaan. Daar kwamen ze de afdeling Hoeven tegen in de persoon van Pierre en Jac. Jacques kon in de Bergsebaan al even kijken of de barbecue, waar hij 's avonds naar toe moest, al brandde. Langs Heerle, de Herelsestraat, Kruisland en Oud-Gastel ging het naar Oudenbosch. Vandaar werden de leden een voor een "thuis" afgezet door Alfons. Zo hadden ze wat meer tijd om hun fietsen schoon te maken, die door het natte wegdek van een mooie laag goede Zeeuwse klei voorzien waren. Eerst werd Janus afgezet, daarna ging het naar Zegge en langs de McDonalds en de Commandokazerne naar de Kortendijk. Zo werden achtereenvolgens John van Houten en Toine van Oers afgezet, Jacques v.d. Heijden, Pierre, Chris en Robert en tenslotte Gerard. Op het fietspad kwamen ze Christ al tegen, die dus geen al te grote problemen aan zijn val had overgehouden. Dat gold ook voor Arnold die eveneens met groep 2 meegereden was. Bij Huis ten Halve waren nog Kees Ruyten, Ad van Iersel en Jos Vos de leeglopende band van Kees aan het oppompen. Ook zij waren met zijn negenen geweest en via de Schouwenbaan en de Moerkantsebaan naar de Heide gereden. Vandaar naar Tholen en over de Oesterdam terug, om koffie te drinken bij Non Plus Ultra. (Daar had Jacques dus toch AKN-ers kunnen treffen!). Na de rust red Arnold lek in de Onderstal. Zij reden daarna langs Pottenbergen door Ossendrecht naar 't Puts Meuleke en via Familyland en de Kooiweg terug en maakten daarbij 83 km vol.

's Zondags had John het commando bij de clubrit van groep 1. Het was fris: 8 graden om half negen bij Huis ten Halve. De temperatuur zou later oplopen tot 10 graden. Vele lange broeken, warme handschoenen en overschoenen, maar uiteraard was Theo in zijn korte broek. Ook konden we buiten Rob Smits, Ben Wesseling begroeten. Ben voelt zich lichamelijk zo goed dat het tijd werd om zijn conditie op peil te brengen. Knap van je Ben. John vertrok (groep 1) met nog 16 medefietsers voor een tochtje van 60 km ergens naar... jawel richting Rucphen. Via Rucphen naar Klein Zundert en Achtmaal. Door Achtmaal naar Nieuwmoer België. Het moest er dus toch van komen. Vanuit Nieuwmoer naar Achterbroek gereden en toen naar de Wildert. Bij de Bakkersmolen zijn ze rechtsaf wederom richting Nieuwmoer gegaan. Vanuit Nieuwmoer buitenom, niet via Essen maar langs  Horendonk naar Huis ten Halve. Precies met 60,3 km op de teller zijn ze bij Huis ten Halve teruggekeerd. Wat de meesten niet weten is dat John nooit met een km-teller rijdt en om dan toch de afgesproken afstand te rijden is bewonderenswaardig. Of had hij toch in zijn vakantie van de afgelopen weken de route verkend en met de meetlat opgemeten? (vragen we aan Toos) Bij Huis ten Halve kwam ook Rini van der Westen binnen, die aan zijn broodnodige conditie aan het werken was. Het ging hem goed, was lekker gebruind en voelde zich perfect. Groep 2 reed met Kees Ruyten 5 man en 2 vrouw sterk een rondje van 54 km. Na Jagersrust reden ze buitenom Schijf richting Heikant en over het fietspad van de Pannenhoef naar Klein-Zundert om bij Louis Havermans koffie te drinken. Daar waren bijna alle tafels gereserveerd voor fietsers, maar (omdat ze ook op de fiets waren?) onze AKN-ers mochten wel even aan een van die tafels een bakkie doen. Het eerste was van Tjebbe vanwege zijn 72ste verjaardag. Daarna reden ze richting Achtmaal, Nieuwmoer en Bosrust. om via Essen naar Huis ten Halve terug te keren.

Zaterdag 29 september reden 18 leden de Kroegentocht. Deze werd dit jaar voor de 25ste keer verreden en was zoals we gewend zijn weer een groot succes. De leden konden weer kiezen voor een ritje van 30 km met nazit of zonder. Henk had vooraf nog wel zin om het fietsgedeelte uit te breiden tot 40 of 50 km, maar John maakte ook dit jaar geen uitzondering. Maar goed ook, want toen ze na 30 km in de Wildert bij Annette arriveerden was er links en rechts van de stop een behoorlijke regenbui in de maak. Bij Annette zaten ze droog, maar hoefden ze natuurlijk niet op een droogje te zitten. Simon was op eigen gelegenheid naar de Wildert gekomen om een stukje gezelligheid mee te pakken. Dat deden ook Jan en Mieke, die de groep ook nog verblijdden met een sponsorbijdrage voor deze dag. Na de grote worstenbroden was er natuurlijk ook weer aan frites en frikadellen voor de liefhebbers. Annette had zowaar nog een tweede gezelschap in huis deze dag, maar die hadden geen last van de AKN-ers die weer het hoogste woord voerden, want zij waren doof en bedienden zich van gebarentaal. John ontving uit handen van de vice-voorzitter een officiële oorkonde als dank voor alle door hem georganiseerde en nog te organiseren kroegentochten. Toen tegen drie uur het gezelschap uitgezwaaid werd reden de meesten naar huis, maar een vijftal pakte nog een afzakkertje bij de Meeuw. De laatste "kroeg" deze middag werd tot 6 uur bezocht door John alleen: bij Jan en Mieke thuis...

Klik hier voor de foto's van de Kroegentocht.

De tweede Regelmatigheidsrit 's zondags werd dit jaar gereden door 33 leden: 6 drietallen, 4 paren en 7 enkelingen. De mooie route die bij dit mooie weer gereden werd voerde langs vliegveld Seppe naar Hoeven en via de de Hoevense Beemden naar Etten-Leur. Bij de haven was het even opletten bij een stukje opgebroken weg, maar iedereen kon de route daar toch oppikken. Onder Sprundel en Rucphen langs reden ze daarna naar Schijf. Daar zat Tonnie op zijn gemakje in het zonnetje om te genieten van de geconcentreerde blikken van de deelnemers. Langs Jagersrust en de Roosendaalsebaan moesten de deelnemers daarna naar Huis ten Halve terugkeren.Pieter ging deze keer voor de snelste tijd door 28,5 km/u op te geven. Bij Huis ten Halve werden de kansen op het clubkampioenschap al op een rijtje gezet, want Pierre had de uitslag van de eerste rit al bij zich.

De familie Mathijssen maakte in ieder geval veel kans, tenminste als ze er in slagen om 450 opkomstpunten te scoren. Natuurlijk zit Ad van Iersel daarbij op het vinkentouw. Toen Jos Vos en Tjebbe als laatsten binnen waren kon er gezongen worden voor Tonnie en Peter, die nog een rondje gaven i.v.m. hun verjaardag.

Klik hier voor de uitslag van de eerste Regelmatigheidsrit.

Dit weekend werd er trouwens ook weer eens lek gereden. Jos Vos en Jörgen Mathijssen melden zich ook in de top. Janus overweegt volgens geruchten ondertussen sterk om in oktober in de weekends niet meer te komen, om elk risico op een lekke band uit te sluiten....