november 2011

Zaterdag 5 november werd bij heerlijk herfstweer de veldrit uitgepijld. Alle voortekenen wezen op een prachtig weekend...

Zondag 6 november was de veldrit mede gezien het weer wederom perfect. Het aantal betalende deelnemers was exact 1442.
De deelnemers waren zeer tevreden over de tocht. Dit jaar was de route compleet gewijzigd, met een eerste lus richting Horendonk, waar rondom de voormalige vuilnisbelt de nodige hindernissen genomen moesten worden. Sommigen misten hier wel de Rucphense Heide. Gelukkig voor hen is er in het tweede deel van de tocht ruim 13 km van de route over het gebied Rucphense Heide gereden. (Lees verder....)

Zaterdag 12 november werd de 24ste Kroegentocht gereden. John was gelukkig weer zover opgeknapt dat het gewoon door kon gaan. Samen met Cees voorop werd 24 man sterk koers gezet naar Annette in De Wildert. Dat ging via Huijbergen, Essen en Heikant, waardoor ze al na 38 km om 10:10 uur arriveerden. Onze Zevenbergse leden bleven nog gezellig een worstenbroodje eten en daarna kwamen de broodjes en chips op tafel. Af en toe werd er ook nog wat gedronken, o.a. omdat Cees van Sluijs jarig was geweest. Dat werd ook nog bekroond met een dansje met Annette, waarbij het hele café gebruikt werd. Zo werd het toch nog een beetje een kroegentocht. Om 15:00 uur werd door de 18 overgebleven leden weer koers gezet naar Roosendaal. Bij Jan Buijk gingen daarna nog 5 man een afzakkertje nemen, maar om 16:15 uur was iedereen weer thuis op de klep.

Zondag 13 november bleef het de hele dag licht nevelig en kwam de temperatuur niet boven de 8 graden uit. Toch was het druk, want 19 man reed op de weg een ritje. Tonnie en John wezen de weg via Essen, Nispen, Schijf, Achtmaal, Nieuwmoer, Kalmthout, Wildert en Huijbergen. 12 Leden gingen het bos in bij de Rucphense Heide en Peter, Arnold, Gerard en Bas trokken naar Ossendrecht om daar de veldrit te rijden. Ook Alfons was daar present om de 55 km te rijden.

Zondag 20 november begon de dag licht nevelig en was de mist hier en daar aangevroren. Geen probleem voor John met zijn groep van 16 leden die naar de Wildert reden. Niet iedereen had zin om op de koffie te gaan, maar 11 leden hadden wel trek in wat warmte. Ad van Iersel had het ook erg koud, maar raakte bij binnenkomst al snel bevangen door de warmte. Voor de zekerheid werd daarom Jan Buijk maar even gebeld, die Ad samen met zijn fiets op kwam halen en naar huis bracht. Op de terugweg kwam Rini v.d. Westen op het smalle fietspad naast het spoor bij de Wildert ten val en Wim Schot viel over hem heen, waarbij hij zijn schouder kneusde. De 17 leden die het bos in gingen deden het heel wat kalmer aan. Zonder ongelukken reden zij een rondje Visdonk en Rucphense Heide. Ook Bas en Peter waren van de partij, alhoewel zij nog overwogen hadden om aan de veldrit in Halsteren deel te nemen. (Zodoende was Alfons daar de enige AKN-er die genoot van het spectaculaire rondje van 50 km.) Na afloop was er bij Huis ten Halve voor iedereen koffie met gebak van Jan Buijk, om zijn verjaardag te vieren.

Zaterdag 26 november reden 11 leden 's ochtends een rondje op de weg en 's middags gingen nog 12 leden het bos in.

Zondag 27 november was een echte snertdag.... Voor alle 30 AKN-ers die deze dag actief waren was er namelijk weer heerlijke erwtensoep! Die ging er wel in, want de 12 leden die op de weg ruim 55 km reden deden dat zonder koffiestop. Bovendien stond er een pittige westenwind, die ervoor zorgde dat er behoorlijk hard op de pedalen gestampt moest worden. Gelukkig waren er wel een paar grote ruggen waarachter men zich redelijk kon verstoppen. De 18 leden die het bos in gingen onder leiding van Henk en Chris hadden veel minder last van de wind. Maar zo'n veldritje is toch van zichzelf al zwaar genoeg om achteraf extra te kunnen genieten van een bakje winterse kost. Het was sowieso al een drukke dag, want behalve Bidon en AKN startten ook de Kaaimannen bij Huis ten Halve. Achteraf lieten zij zich rond het biljart de koffie ook goed smaken, al zullen ze vast wel met een schuin oog naar de erwtensoep gekeken hebben....