november 2010
Zaterdagmiddag 6 november trokken 40 AKN-ers gewapend met Makelaardij Vermunt-pijlen en tackers de Roosendaalse bossen in en de Rucphense Heide op om het parcours van de AKN Veldrit 2010 te bewegwijzeren. Het weer zat mee, want de nacht ervoor en 's morgens had het nog wel geregend, maar nu was het droog. Daarbij was de temperatuur erg aangenaam met zo'n 14 graden. De taakverdeling was erg duidelijk en binnen enkele uren had ieder team zijn stuk van het parcours uitgepijld en kon het wachten op zondag beginnen...Zondag 7 november meldden de 72 vrijwilligers zich bij Huis ten Halve om 7 uur om hun stukje van de organisatie op zich te nemen. Lees verder...Zondag 14 november startte het winterseizoen met een rit op de weg van 40 km. Daar waren 8 leden op af gekomen. Geert Otte wilde eigenlijk wel graag het bos in, maar gezien alle nattigheid van de voorbije dagen had de rest daar geen zin in. zodoende ging Geert ook mee de weg op. Het eerste half uurtje was het nog een beetje druilerig (Geert had het over een natte wind), maar veel te warm om en regenjack aan te hebben. Dat deed John dan ook al vlug uit in de Langendijksestraat. Cees en Cees, Toon Jansen, Jacques v.d. Heijden, Henk en ons nieuwe lid Hugo Teuns waren ook van de partij en konden na nog even gestopt te zijn om een leegloper van Cees van Sluis op te pompen, bij Huis ten Halve de jarige Jan Buyk toezingen. Die had natuurlijk zijn koeken klaar staan voor zijn 54ste verjaardag. Pierre van Zinnen, Simon en Tonnie hadden de versgebakken koeken ook geroken en kwamen nog even in de feestvreugde delen.Zaterdag 20 november kon er tijdens de Kroegentocht weer eens gezellig teruggeblikt worden op het afgelopen zomerseizoen. De weergoden waren organisator John en zijn 20 manschappen goed gezind, want het waaide niet en de temperatuur schommelde zo rond de 10 graden. Zoals altijd werd ook deze keer weer een fietstochtje van zo'n 40 kilometer gereden, want je wilt natuurlijk niet onbezweet in De Wildert aankomen! Onderweg reed Jos bij Bergen op Zoom nog lek (maar dat telt niet in de winter), waarna een iets kortere route naar de Wildert werd genomen om toch op tijd op de afspraak te zijn. Geert Lazeroms had nog andere afspraken staan, zodat 19 man om tien over 10 bij Annet binnen stapten en verwend werden met worstenbrood en belegde broodjes. Die moesten natuurlijk regelmatig weggespoeld worden, maar ook aan drank was geen gebrek. Om kwart voor twee werd koers gezet naar het Stybar-clublokaal in Essen. Pierre en Jürgen gingen daar door naar Roosendaal en de rest installeerde zich voor de tv om de cross van Hasselt te volgen. Ook hier waren er lekkere hapjes en drankjes genoeg om het even vol te kunnen houden. Op de terugweg werd bij Huis ten Halve nog even een afzakkertje genomen, waarna om half 6 iedereen weer thuis kwam.
Zondag 21 november leek het wel zomer, zoveel leden meldden zich aan de start. 14 Man ging het bos in om zich een beetje warm te rijden bij een temperatuur van een paar graden boven nul. In het bos is dat geen probleem natuurlijk. Op de weg vertrok een groep van maar liefst 23 man voor een ritje met Kees Ruyten en Tonnie op kop. Ze reden via Essen, Nieuwmoer, Zundert, Klein-Zundert en Schijf hun rondje van 44 km. Het was een duur dagje voor de penningmeester, want net vandaag was de eerste soepdag ingepland. 37 Bakken erwtensoep moesten er dus uitgeserveerd worden. Dat ging er vlotjes in en het feit dat John van Houten nog toegezongen kon worden voor zijn verjaardag verhoogde de feestvreugde nog wat meer.
Zondag 28 november kon er weer op de weg en in het bos gereden worden. Bij een oplopende temperatuur van -5°C tot 0°C was dat in het bos goed te doen, want het was zonnig en daar stond niet al te veel wind. 15 Man zijn deze dag gaan crossen. Al na 1 km had Robert Buyle een klapband en hij is toen maar vanaf de Nispenseweg te voet terug naar huis gelopen. In totaal is er 37 km gereden. Op de weg was het een ander verhaal: daar was het toch behoorlijk koud. Zodoende waren er maar 12 leden die samen met John en Tonnie op weg gingen voor een bakje warme koffie in De Wildert. Cees van Sluijs was op zijn dagelijkse herenfiets gekomen, omdat de body van zijn crossfiets bevroren was. Geen probleem voor Cees, die wel zou zien waar ze naar toe reden. Overigens konden de deelnemers ook genieten van Cees zijn nieuwe kapsel. De kapster was aan huis geweest. Via Nispen reden zij richting Huijbergen, om daarna over de Kalmthoutse Heide naar Kalmthout en De Wildert te rijden.
Cees Mathijssen en Alfons zijn naar Woensdrecht geweest om de veldrit van ATB team Sirocco te rijden.