DECember 2010

Zondag 5 december was het na een week vol sneeuw voor sommigen een surprise toen ze uit bed kwamen. Na een nacht vol regen was het merendeel van de sneeuw verdwenen, alleen de wat hogere sneeuwruggen waren nog te bekennen. De doorgaande wegen waren goed te berijden, maar de binnenwegen waren nog verraderlijk. 5 Leden (Cees en Cees, John, Toon Jansen en Jacques v.d. Heijden) reden in die omstandigheden een rondje van 35 km langs Essen, Nieuwmoer, Achterbroek, Kalmthout en De Wildert. Daar troffen zij, zoals daags daarvoor al afgesproken was tijdens de ruilbeurs bij Huis ten Halve, Jos Vos (die met de auto Simon en Jan Buijk opgehaald had) bij de vaste rustplaats. De koeken moesten ze nog even tot een volgende keer tegoed houden, want bij de bakker stond de rij tot buiten. Terug in Roosendaal troffen ze Henk Verschuren weer aan, die deze dag de wandelroute van komende week verkende. Niet bekend is of er ook nog AKN-ers in Rucphen de veldrit gereden hebben.
 
Zondag 12 december mochten we weer in onze handen knijpen met het weer. Na alle sneeuw en gladheid was het precies voor dit weekend weer sneeuw- en ijsvrij in de natuur. We konden dan ook na afloop concluderen dat deze decembereditie in de top-drie terecht was gekomen. Dat er een controleteam was, was ook dit jaar geen overbodige luxe, want Willy, John en Cees moesten de nodige pijlen terug hangen. Op zaterdag werd nog een beetje gevreesd voor problemen met de veldrit van Essen die hier en daar op ons parcours zat, maar de wandelaars meldden dat ze daar geen hinder van hadden ondervonden. Alle deelnemers werd keurig een parkeerplaats gewezen door Jan Buijk, de parkeerwachter van dienst. De inschrijving werd ook dit jaar verzorgd door Cees Mathijssen en Henk en 's middags werden de deelnemers weer opgevangen door Pierre. Bij 't Ossekopke konden ze bij Simon en Jos hun stempel halen (de 25 km-lopers twee keer) en genieten van een lekker hapje en drankje. Ook van onze eigen leden was de deelname bijzonder groot: met 27 wandelaars (waarvan 8 met hun echtgenote / vriendin ) en 8 man in de organisatie werd hier zelfs een record gevestigd! Christ de Rooy was ook deze keer weer de enige AKN-er die voor de volle 25 km ging.
In Wouw waren daarnaast nog 9 AKN-ers, aan wie het wandelen echt niet besteed is, actief in het veld. Samen met een dikke 1200 andere deelnemers konden zij zich daar naar hartenlust uitleven.
 
Zondag 26 december om 9.00 uur:  Samen met de drie Musketiers, Porthos, Aramis en Athos, verdedigde d’Artagnan de eer van de Franse koning onder het motto 'één voor allen, allen voor één'. Vorige week was ons beroemde viertal nog compleet, deze week moest alleen d'Artagnan de strijd met de verraderlijke elementen kou, regen, sneeuw, ijzel en gladheid aangaan. Aanvankelijk was ook Gerard Loontjens present, maar hij koos eieren voor zijn geld en fietste terug naar huis. John liet zich echter niet ontmoedigen en fietste dan maar in zijn eentje zijn bekende rondje via Nieuwmoer naar de Wildert. Ook ging hij nog even bij "Pek en Slik" in Essen langs, maar die hadden hun veldrit afgelast, zodat John met recht de enige echte musketier van deze dag genoemd kan worden.

"Chapeau amice!"