november 2009

Zondag 1 november verzamelden alle medewerkers van de Veldrit zich om 7 uur bij Huis ten Halve. Na een lekker bakje koffie ging iedereen zich aan zijn taak wijden: de inschrijftafels werden ingericht, de soeppotten klaar gemaakt, de auto's met alle materialen voor de bevoorradingspost ingeladen, de rugzakken met reservepijlen op de rug gebonden, de fietsafspuitplaatsen klaar gemaakt... Het wachten was toen op de eerste deelnemers. Alhoewel officieel de inschrijving pas start om 8:30 uur staan traditioneel de eerste deelnemers al voor 8 uur te trappelen om te mogen starten. Ook dit jaar vormde daarop geen uitzondering: de eerste deelnemer arriveerde om 7:40 uur. Zijn voorbeeld werd al vlug gevolgd door vele anderen. Het toppunt van de drukte lag zoals gewoonlijk tussen 8:30 en 9:30 uur. In dat uur hadden de medewerkers bij de 3 inschrijftafels geen moment rust. In totaal mochten we deze dag 1254 deelnemers inschrijven, iets waar we natuurlijk weer heel blij mee zijn. De weerberichten hadden namelijk al de hele week voorspeld dat het rustige herfstweer in de nacht van zaterdag op zondag om zou slaan in een heel ander soort herfstweer met veel wind en veel regen. Gelukkig bleek ook deze keer dat onze geachte weermannen en weervrouwen er wel eens naast kunnen zitten. Ons afspuitteam had dan ook bijna niets te doen deze ochtend, want alle fietsen konden droog in of op de auto's mee terug naar huis. Het voorspelde slechte weer kwam pas 's middags om 14:00 uur, maar toen waren alle deelnemers al bij Huis ten Halve gearriveerd. Al was nog niet iedereen naar huis.

En de eerste deelnemer was ....!

Het bleef nagenoeg droog op de afspuitplaats....!

Gelukkig waren er weinig pechgevallen onderweg. De organisatie moest slechts een deelnemer ophalen die een kapotte voorvork had. Daarnaast konden ze ook nog een deelnemer aan een nieuwe binnenband helpen. Hij had onderweg twee keer lek gereden, had een behoorlijk eind moeten lopen tot hij terug bij Huis ten Halve was en moest ook nog op de fiets naar Zundert.

Hij hoefde niet per sé herkenbaar op de foto....!

Audax Klub Nederland bedankt onze sponsors Supermarkt Plus Hoogkamer (Pres. Kennedylaan Roosendaal)  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 7 november 2010 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

 

Tenslotte:

Deze dag mochten we weer veel complimenten ontvangen voor de bewegwijzering, de voorzieningen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen en de ravitaillering. Erg pijnlijk vond de organisatie het dan ook te moeten constateren dat de laatste groep deelnemers bij de rust geen banaan of krentenbol meer verstrekt kon worden en bovendien ook nog bij terugkomst in Huis ten Halve de hond in de pot vond in plaats van de beloofde soep. Wij bieden hen hiervoor op deze plaats dan ook (nogmaals) onze excuses aan. Degenen die zich bij de organisatie met deze klacht meldden, hebben we als pleister op de wonde een consumptiebon gegeven, maar we realiseren ons dat dat niet alles goed maakt. We hebben ondertussen ontdekt wat er fout is gegaan en zullen er dan ook alles aan doen om een herhaling hiervan komend jaar te voorkomen.

Het bestuur van Audax Klub Nederland

Zondag 8 november was het na een hele week regen een verademing dat het droog was en de zon scheen. Het was nog behoorlijk fris (net boven het vriespunt) toen 16 AKN-ers met Chris Looyen als gastrijder vertrokken voor een rondje van 46 km via Schijf, Achtmaal, Nieuwmoer, Achterbroek en de Wildert. Daar werd deze keer lekker koffie gedronken, voordat via Essen en Nispen terug naar Huis ten Halve gefietst werd. Daar kwamen ze om 11:30 uur aan, tegelijk met de 14 AKN-ers die het bos in waren getrokken om daar te kijken of het parcours erg modderig was geworden in de afgelopen week. Dat bleek alles mee te vallen. Eric Langelaan en Cees Mathijssen waren op de fiets naar de veldrit in Ossendrecht gereden, om daar zelf te ervaren hoe geweldig mooi het rijden in de Woensdrechtse bossen is.  Ook Alfons was daar present, maar hij vertrok pas om half 10 en reed de 55 km, zodat het geen AKN-onderonsje werd.

Zondag 15 november was het weer nog wat wisselvallig met aardig wat wind. Met slechts 10 man vertrokken ze dan ook maar op de weg voor een ritje van 50 km. Toen ze vertrokken motregende het, maar in Huijbergen was het motregenen al veranderd in een behoorlijke regenbui. Dan zit er eigenlijk nog maar weinig anders op dan maar even te schuilen bij Annet in Wildert. De rest vertrok met 10 man het bos in onder aanvoering van de twee met de nieuwe fietsen nl. Toine van Oers en Cees Mathijssen. Ze zetten er wat eerder een punt achter, volgens eigen zeggen omdat het in het bos toch wel wat te nat werd. Maar het had waarschijnlijk wel een andere reden dat ze zo gauw weer terug waren bij Huis ten Halve, want Jan Buijk was zaterdag jarig. Na de traktatie van Jan op koeken en drank wilden ook de eerdere jarigen van de week, Cees van Sluijs en Toine van Oers de aanwezige leden ook nog eens trakteren. Zo werd het dus al bij al toch een mooie zondagmorgen ondanks het slechte weer.

Wim Mouws, die al een aantal weken niet helemaal fit was, voelde zich vanaf zaterdag helemaal niet lekker en heeft woensdagmorgen de dokter laten komen. Die heeft meteen de ambulance gebeld en hem naar het ziekenhuis laten vervoeren. Na allerlei onderzoeken vermoeden de artsen, dat hij een lichte hartaanval heeft gehad. Ze hebben hem in eerste instantie bloedverdunners gegeven, maar daar reageerde hij verkeerd op. Hij heeft nu andere medicijnen en is zaterdagmiddag naar huis gemogen. Wij hopen Wim weer snel bij Huis ten Halve te kunnen verwelkomen.

Zaterdag 21 november leek het weer wel lente. 's Morgens had het nog wel wat gemiezerd, maar daar hadden de AKN-ers die aan de Kroegentocht meededen nog geen erg in. Met 26 man werd aan de kroegentocht begonnen. Om 10 uur zat het eerste stuk fietsen er op en konden ze aangekomen bij Annet aan de koffie. Na de koffie vertrokken 3 personen naar huis . De overigen zijn "iets" blijven drinken en na de broodjes en nog wat drinken om 14.00 uur naar Essen vertrokken. Daar was gereserveerd bij café De Meeuw. 6 Man reden daar door naar huis om de cross van Hasselt live op tv te zien. De overigen hadden waarschijnlijk thuis de dvd- en videorecorders ingeschakeld. Na De Meeuw restten nog de laatste kilometers naar Roosendaal. Van die kilometers hadden 3 leden nog nog wat dorst gekregen... Gelukkig kwamen ze nog bij Huis ten Halve voorbij, zodat ze daar nog even konden binnenwippen!

Zondag 22 november kon er weer 40 km op de weg gereden worden, maar deze keer zonder de rest van de dag in de kroeg door te brengen...Er werd vertrokken met 21 man op de weg voor een rondje ten Westen van Roosendaal. Het was mooi weer, maar er stond wel erg veel wind. 10 Man ging het bos in en 3 man vertrok naar Woensdrecht voor de veldrit. Daar was het ontzettend druk. Het parcours was goed berijdbaar, al was het hier en daar in de modder erg glad en was het zaak goed op te passen voor verborgen boomstronken. Alfons, die van huis uit al om 8 uur vertrokken was, merkte dat aan den lijve en ging er ook een keer bij liggen. Gelukkig bleef ongeveer de helft van zijn AKN-tenue herkenbaar!

Zaterdag 28 november is er door zes AKN-ers (Gerard, Arnold, Jack, Geert, Peter en Chris) tussen de buien door een mooie rit gereden. Ze vertrokken via Huis ten Halve en reden via Wouw en Heerle naar De Heide bij de Kragge (Geert was inmiddels terug naar huis gereden). Daar hebben ze een rondje gereden met daarin wat stevige klimmetjes. Gerard op zijn nieuwe fiets van een zeer goed westbrabants merk kon het niet laten om met zijn voorrem af te remmen in de afdaling en vervolgens over de kop te gaan. Gelukkig liep het voor hem goed af en kon hij de rit weer vervolgen. Verder ging het naar de bossen bij de Lievensberg, wat ook een prachtig parcours is, waarna ze de weg naar Huybergen overstaken en in Heimolen uit kwamen. Toen was alweer tijd om op Roosendaal aan te gaan wat ze via de Wouwse Plantage dan ook deden. Ondanks de vele regen die was gevallen kon erg toch goed gefietst worden en waren ze niet erg vuil.

Zondag 29 november konden de veldrijders terecht in Prinsenbeek en vanuit Huis ten Halve kon een wegritje gereden worden. Ons is niet bekend hoeveel AKN-ers in Prinsenbeek het bos opgezocht hebben en hoe daar de conditie van de route was. In Roosendaal werd met 21 man vertrokken voor een tochtje op de weg van 45 km met windkracht 5-6. Alle fietsers gingen de weg op, want in het bos stond teveel water. Hoewel ze wel enkele buien gehad hebben, waren ze bij aankomst toch bijna weer droog gewaaid.