DECember 2009

Zondag 6 december had de Goedheiligman een grote surprise voor alle fietsliefhebbers in petto: het regende niet! Voor de leden die hun rondje op de weg reden, maakte dat nogal wat uit; zij konden zonder problemen hun rondje rijden. Er stond wel een aardig briesje, maar niet onoverkomelijk. 16 Man sterk zorgden zij er voor dat ze lekker droog koffie konden drinken bij Annette in De Wildert. Daarna kwamen ze zowaar ook nog droog aan in Roosendaal. De veldrijders misten dan wel de nattigheid van boven, maar kregen daar van onderaf zoveel nattigheid en modder voor in de plaats, dat het voor hen nauwelijks wat uitmaakte. Het was één groot modderballet in Rucphen. Dim, Jan Bakker, Cees Mathijssen en Eric vertrokken om kwart voor 9 en misten zo net Toon Antens, Alfons en Kees Schijven, die om tien voor 9 aankwamen en om 9 uur vertrokken. Cees had volgens eigen zeggen een off-day en kreeg ook nog een tak in zijn oog, waarop hij besloot om de kortste weg terug naar huis te nemen. De rest bleef keurig bij elkaar en kon na afloop nog genieten van een bakje erwtensoep en een Leffe.

 

Dit weekend stond de eerste Winterwandeltocht van AKN weer op het programma. Werk aan de winkel dus! Zaterdagmorgen werd met 5 man de wandeltochten van 10-15 en 25 km uitgepijld. Cees M., Cees v.S., Leo N.,Henk en Willy namen dat op zich.
Zondagmorgen 13 december waren Cees v S., John v T., Leo N. en Willy wederom om 7uur present. Ditmaal om de opgehangen pijlen te controleren. Cees Mathijssen had het bij zijn eerste dag als inschrijver bijzonder druk, want bij een temperatuur van 3°C en een winterzonnetje was het echt weer, waar de wandelaars zich voor willen melden. de inschrijving bij hem aan tafel gebeurde onder het toeziend (en goedkeurend) oog van hoofd-wandelen Henk. Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen we dus weer terugkijken op een geslaagde wandeldag. Daarbij willen we zeker ook onze mensen op de controleposten vermelden: Theo zat controle in het Ossekopke en Simon in Tivoli in Nispen. En last but not least onze pijlenophalers die na afloop nog aan het werk gaan: Tini Buijsen en Ad van Iersel. Na afloop kwamen ook de 12 veldrijders zich nog bij het clublokaal melden. Die hadden in Essen een veldrit gereden over 70 % van het wandelparcours.

Henk heeft zondag 20 december tijdens de weg- / sneeuwrit van die ochtend enkele foto's gemaakt van doorgewinterde Audaxleden. Niets laat hen tegenhouden.
Uiteraard bij het verlaten van Nispen. Ook nog een foto van twee veldrenners die ze tegen kwamen en uiteraard bij Huis ten Halve, alwaar zij allen genoten van de door het bestuur aangeboden wintererwtensoep. Onze penningmeester was zeer blij met de opkomst van AKN op deze dag. "Gaat zitten heren, de erwtensoep staat klaar. Nog een tweede kopje?"....

 

Zoek de ezels op bovenstaande foto's...!

Vanaf eind vorige week hebben we heerlijk kunnen genieten van de sneeuw, maar na alle sneeuwpret begon het toch wel te kriebelen bij de echte fietsers. Toen het eenmaal begon te dooien, kon het niet snel genoeg gaan. Aan het eind van de week was het alweer redelijk bekwaam om op de doorgaande wegen een rondje te rijden. In de bossen bleef alles nog echt wit, dus voor de veldrijders was er nog geen eer te behalen. Het was dus even afwachten hoe de opkomst zou zijn op derde Kerstdag. Dat viel alles mee. Blijkbaar waren de leden na twee dagen tafelen wel toe aan wat beweging. Met 21 man werd op de weg vertrokken en met 19 man kwamen ze aan. Bij de eerste druppels regen net voorbij Nispen hielden eerst Jos Vos en even verderop Jacques v.d. Heijden het voor gezien. De rest reed verder via Nispen, Wouwse Plantage, Huijbergen, Wildert (nee niet langs Annette), Achterbroek en Horendonk via Essen terug naar Roosendaal. Zo maakten zij de 45 km vol.