OKTOBER 2009

Ondanks de sombere weersvoorspellingen stonden zaterdag 22 AKN ers aan de start voor de clubrit Zuid-Westhoek.
Samen met Toine van Oers (je leest het goed) vertrok Chris richting Nispen en via de Brembos richting Wouwse Tol.
De autoweg werd overgestoken naar de Kragge en over De Heide ging het naar de Mastendreef om via Heimolen naar de Mattemburg te rijden en zo via Woensdrecht de polder in. Daar was het echt stoempen. Kort na het viaduct reed Jacques van Benthem lek: een welkome lekke band! Zo konden ze even op adem komen en tevens gebruik maken van de plaspauze.
De rit werd na de reparatie vervolgd richting Ossendrecht over het Hageland naar de Putseweg en zo naar Huijbergen.
Achterom St. Marie en voorlangs Essen-Hoek reden ze daarna langs het internaat (bekend van Javado) naar Essen en via Nispen naar Huis ten Halve.
Daar werd door de meeste AKN-ers tenslotte nog een kop koffie gedronken.

Zondag 4 oktober werden sommige leden voor het vertrek al gefeliciteerd met het feit dat het dierendag was. Nadat groep 2 linksaf 10 man sterk vertrok, ging groep 1 18 man sterk rechtsaf, direct gevolgd door 27 Bidonners. 45 Man sterk reden we dus Nispen binnen, waar onze wegen zich scheidden. Onder de aanwezigen sinds lange tijd ook weer eens Chris de Rooy, die al een behoorlijke tijd in de lappenmand zat. Bij de Wouwse Tol zagen we groep 2 van links aankomen, waardoor we tot Klavervelden weer in een grote groep reden. bij de splitsing ging groep 2 rechtsaf en groep 1 rechtdoor. Alfons zag het net andersom en sloeg ook rechtsaf, waardoor hij bijna Willy van zijn fiets af reed. Gelukkig had Willy het al een beetje aan zien komen, waardoor het allemaal nog net goed afliep. Via Huijbergen, waar we nog net Jac Embregts signaleerden, ging het terug naar Wildert. Daar hoopte John nog net voor de pompoenenoptocht door te kunnen rijden, maar het publiek stond al langs de kant en de soep was al gereed. Na twee pogingen gingen we daarom maar via het fietspaadje tegenover ons reserve-clublokaal naar Nieuwmoer en zo naar Horendonk. Onderweg kwamen we de eerste crossliefhebbers tegen, die de veldrit van MC Den Uil uit Essen reden. Onder hen ook Toon Antens, die net de weg opdraaide toen we er aankwamen. Groep 2, waarbij Ad van Iersel en Tonnie op achterstand gereden waren, arriveerde zo'n 40 minuten later bij Huis ten Halve.

Wim Mouws vertrok zaterdag 10 oktober met 17 man voor een ritje FF naar FF. Dat "effe" konden ze na 3 km al vergeten.
Christ C. reed lek bij het Sterrebos en na controle van de buitenband (zeer nauwkeurig verricht door Wim M.) legden ze de buitenband er weer op terwijl hierin toch een gat zat. Gelukkig konden ze met een buitenband van Willy een en ander toch nog oplossen, al was dat dan pas na 20 minuten.
(Arnold v.d. M. stelde voor om een handleiding te maken: hoe monteer ik een vouwbandje). Christ wilde eigenlijk naar huis maar de groep liet hem niet gaan. Het begon te miezeren en Jos Vos en Kees Ruyten hielden het voor gezien. De rest reed verder via de parallelweg naar St. Willebrord, Broekestraatje, Klappenberg en de Rith naar Effen. Het miezeren hield op en de zon kwam er even door. Richting huis reden ze via Krabbebossen, Ticheltseberg, de Wildert, achter Sprundel langs, via Scherpenberg en Schijf. In de Wildert had Rini van Geel een afloper en werd er gerepareerd hoewel Jacques v.d.Heijden eerst Arnold liet pompen.
Bij het rode fietspad (woonwagenkamp) klapte de velg van de mountainbike van Gerard Loontjens kapot. Gerard bleef wel achter, maar men dacht dat zijn rem aanliep. Na ruim een kwartier kwam hij bij Huis ten Halve aan met zijn mtb op zijn nek.
Het weer viel erg mee en de gereden afstand was 60 km, want het is niet mogelijk om met 50 km op en neer naar Effen te rijden.

Zondag hadden 38 mensen zich 's morgens klaar gemaakt om koffie met gebak te gaan nuttigen bij onze sponsor Tivoli in Oudenbosch: 33 AKN-ers en 2 werknemers van Van Krimpen op de racefiets, Jan Dinkelaar en zijn vrouw met Ina van Krimpen als ontvangstcomité bij Tivoli. De mensen die bij Huis ten Halve aan de start stonden, gingen in het spoor van Jan Bakker en Dim van Krimpen via Nispen terug richting Boterstraatje. Daar reed Jan Buijk lek, maar het repareren duurde iets korter dan een dag eerder bij Christ. Jan zat al na 8 minuten weer op de fiets. Via Kruisland ging het naar de haven van Oudenbosch en zo naar Tivoli. Daar kon iedereen genieten van 2 kopjes koffie met appeltaart. Zoals gewoonlijk werd dit ons weer aangeboden door sponsor Marco Wilschut van Van Krimpen B.V. Net voor de eerste buitjes waren we weer terug in Roosendaal.

Toon Antens, Wim Mouws, Henk verschuren en Cees Mathijssen vertrokken om precies 09:00 uur in Sprundel voor de veldrit. Henk belde eerst nog naar Willy van Toren of het niet verstandig was om naar Tivoli te rijden; bang dat hij was dat er weinig deelnemers zouden zijn voor Koffie met gebak van de sponsor (maar niets bleek minder waar). Henk draaide wat eerder af om toch maar zeker op tijd in Huis ten Halve te zijn en zat al een uur aan de Leffe voor de groep daar arriveerde. Later kwam de rest ook Theo nog tegen die bij de oversteek op de Zundertseweg de deelnemers veilig liet oversteken. Al met al een eerste mooie kennismaking met het bos dit jaar. Cees vertrok na terugkomst nog naar huis ten Halve waar hij samen met zoon en zijn schoondochter (aspirant-lid) nog wat wilde drinken. Die waren echter al eerder naar huis afgedraaid.

Zaterdag 17 oktober werd de eerste verkenning van onze veldrit gereden. Maar liefst 28 leden meldden zich om hun traject voor te rijden of gewoon om lekker 45 km in het bos te rijden. Lekker, want de paden lagen er uitstekend bij en er kon dan ook goed doorgereden worden. Zo in het begin van het veldritseizoen is het altijd nog even wennen aan uitstekende boomwortels en onverwachte gaten in de paden. Kees Schijven kan erover meepraten, want hij testte enkele keren of de grond overal even zacht was.

Zondag gingen de veldrijders naar Wouwse Plantage. Daar werd hen een nieuw parcours voorgeschoteld. Bij een temperatuur van een graad of 8 is het heerlijk rijden in het bos en daar dachten maar liefst 19 AKN-ers hetzelfde over. Natuurlijk waren er ook nog genoeg liefhebbers om een ritje op de weg te rijden met John van Turnhout. John mocht 22 deelnemers meenemen voor een ritje van 50 km richting Moerstraten.

Zaterdag 24 oktober werd de tweede verkenning van onze veldrit gereden. De puntjes werden nog even op de i gezet, zodat we volgende week weer een uitdagend parcours aan de deelnemers kunnen presenteren.

Zondag 25 oktober was het prachtig weer met temperaturen tussen de 11 en de 15 graden en een lekker zonnetje. Een man of 10 reed naar Horendonk om  daar de veldrit mee te rijden. Het parcours was deze keer tegengesteld aan de voorgaande jaren en dan ziet alles er ineens toch weer anders uit. Het was wel goed oppassen geblazen om niet verkeerd te rijden, want de gele bordjes vielen tussen de gele bladeren en bij de laagstaande zon niet altijd goed op. Jacques van Benthem reed nog lek en werd bijgestaan door Arnold van Tilburg. Zij namen daarna de rest van de rit de korte route.

Groep 1 en 2 reden op de weg onder leiding van Kees Ruyten. Zij waren met zijn vijftienen en gingen via de Kalmthoutse Heide naar De Wildert. Daar dronken ze koffie bij Annet.

waarschuwing:

En dat is twee dit seizoen!

Weer is er bij Huis ten Halve op zondagochtend een fiets gestolen. Deze keer de MTB van Toine, die je hiernaast op de foto ziet. Toine had zijn MTB keurig op slot gezet met een (dun) kabelslotje. Maar dat was voor de dief geen probleem, want het kabeltje was doorgeknipt.

Na Willem van Balen vorig seizoen en dit seizoen Cees Mathijssen was dus nu Toine aan de beurt. Het lijkt erop dat de dief ontdekt heeft, dat het wel erg gemakkelijk is om bij Huis ten Halve een nieuwe fiets uit te zoeken.

Zet dus je dure fiets zoveel mogelijk in het zicht en goed op slot. Geef dieven geen kans!

 

Terug naar index archief