JULI 2009

Zaterdag 4 juli reden Christ en Chris 140 km op kop van een peloton van 31 AKN-ers heen en weer naar Baarle-Nassau. Er werd weer koffie gedronken bij het Brussels Hof, waar de kastelein vanuit zijn stoel alles goed in de gaten kon houden. Daarom hoefde hij alleen voor het afrekenen even op te staan. Gezien zijn postuur is dat zijn dagelijkse routine... De deelnemers aan onze clubrit verbruikten deze zomerse dag aanzienlijk meer energie! Zonder problemen kwamen ze in Roosendaal aan en kon er daarna bij Huis ten Halve nog even op de rit teruggeblikt worden.

Zondag 5 juli stonden 8 machinisten aan de start en 33 AKN-ers. Chris Sonke kreeg als hoofdmachinist afwisselend assistentie van Enrico (de zoon van Piet Bianchi), zijn eigen zoon Peter, Wil Roovers en John van Turnhout. Vanop zijn wolkje glimlachend zette Piet het hele peloton een stief kwartiertje stil door middel van een seinstoring. De spoorbomen bij Nispen bleven gesloten. Na een kwartier loodste Alfons de groep langs de gesloten bomen en zodra de laatste man gepasseerd was gingen de bomen weer open ! Na de Brembos reed machinist Rini Broeren lek. Hij wilde al terugkeren naar huis, maar daar doen we natuurlijk niet aan bij AKN! Hij kreeg een bandje van Alfons en kon toch verder. De rest van de groep was doorgereden, zodat de zes man die bij Rini gebleven waren de kortste weg naar Non Plus Ultra namen. Daar hadden zij net hun koffie, thee en gebak voor hun neus toen de rest van de groep arriveerde. Enkele minuten later arriveerde nog een groepje van 6 man, die Toon Jansen geassisteerd hadden bij zijn lekke band. Bij Non Plus Ultra passeerden aan een stuk door wielrenners en fietsers. Rabobank organiseerde namelijk deze dag haar ledenfietstocht. Wim wees iedereen de weg: "mensen zonder hypotheek rechtsaf, de rest rechtdoor..." Jan Buijk werkte ondertussen na een kersengebak ook nog even een appelgebakje weg... Op de Schenkeldijk was het weer goed oppassen geblazen voor alle tegemoetkomende fietsers van de bank. Bij Jagersrust reed Ad lek, die weer assistentie kreeg van 5 AKN-ers. De groep was ondertussen doorgereden, maar door een iets hoger tempo aan te houden, werd de groep voor Huis ten Halve bijna toch nog ingehaald. Daar stonden de familieleden van Piet ons weer op te wachten. Daarbij sprak de weduwe van Piet tegen Chris haar dank uit voor deze mooie herinnering. Samen werd er daarna nog even gezellig nagepraat en door Chris alvast een volgauto voor volgend jaar gecharterd. Henk mocht daarnaast ook nog twee aspirant-leden onder de machinisten noteren: Rini Broeren en Frie van Merode.

Zaterdag 11 juli vertrok Chris Sonke met in totaal 27 leden voor de Clubrit naar de Zak van Zuid-Beveland. Iedereen had goed naar het weerbericht gekeken, dat op zaterdag een droge dag voorspelde en op zondagmorgen veel regen. Dat pakte iets anders uit, want voor Rilland reden ze een inktzwarte lucht tegemoet waaruit het pijpenstelen begon te regenen. Elf man, waaronder Jos Vos, Jan van Loon, Kees Ruyten, Geert Lazeroms, Pierre Lasaroms, Henny Manniën, Jac Embregts, Gerard Loontjes en Jacques van Benthem zagen dat niet zitten en maakten rechtsomkeert. De 16 overgebleven dapperen kwamen bij Krabbendijke stil te staan, toen Jan Boeren lek reed. Alfons had de groep net gemist en hij werd na een telefoontje aan Cees Mathijssen opgewacht door Cees en Jacques v.d. Heijden. Bij Kruiningen werd de groep weer achterhaald, zodat 17 man bij de Smokkelhoek de Zak van Zuid-Beveland indoken. Zij kregen een mooie toeristische route voorgeschoteld, die aardig tussen de buien door laveerde. Na Driewegen, waar Jan Boeren een steen (en zijn voorband) plat reed, pikten we nog net een buitje mee, zodat we toch nat aankwamen in het ouderwetse wegcafé Het Klompenkot. We pasten net binnen en met wat tuinmeubilair erbij kon iedereen zitten, al moest Jacques wel voor de deur zitten. Maar dat was volgens hem op verzoek van de waardin, om de klandizie binnen te houden.

Het Klompenkot

Na de rust doken we voor 's-Heerenhoek meteen weer een regenbuitje in, maar verder bleef het droog en ging het verder met onze toeristische rondrit. In de buurt van Heinkenszand reed Chris lek en in Kruiningen was het de beurt aan Mathieu Sebregts. Alfons zwaaide de groep uit toen ze bij zijn huis passeerden en de overige 16 reden via Ossendrecht en Huijbergen terug naar Roosendaal. Maar niet zonder dat Cees Mathijssen in Ossendrecht en Chris in Huijbergen nog even lek reden. Iedereen vond het een mooie tocht en wil hem nog een keer overrijden, maar dan met mooier weer...

Zondag bleef iedereen wijselijk thuis, maar was het weer niet nodig geweest. Frans van Geloven reed met Cees en Hans Mathijssen zijn Francofielentocht naar Breda en via Rijsbergen en Rucphen weer terug, zonder echt regen te krijgen. Af en toe was het wel een beetje druilerig. Ook Cees keek af en toe druilerig, want hij reed twee keer lek. Dat bracht zijn totaal voor dit weekend op drie lekke banden!
De mannen van groep 2 bleken uit het goede waterdichte hout te zijn gesneden, want John mocht 7 man sterk vertrekken. Gelukkig maar dat Wim Schot, Leo, Henk, Toon en onze twee nieuwe aspirant-leden zo waterdicht waren, want zij kregen wel een flinke bui op hun dak bij Bergen op Zoom. Gelukkig konden zij in De Wildert weer een beetje opdrogen en opwarmen met een lekker bakje koffie. John maakte van de gelegenheid meteen gebruik om al afspraken te maken voor de Kroegentocht later dit jaar.

Vrijdagavond kregen alle leden die zich opgegeven hadden voor het Klimmersbrevet een telefoontje dat de rit afgelast was in verband met ziekte van toerleider Jan Verbocht. Gezien het voorspelde slechte weer was de teleurstelling daarover niet zo heel groot. Op zaterdag 1 augustus vindt de herkansing plaats. De thuisblijversrit ging wel gewoon door. Wim kreeg toch ondanks het voorspelde slechte weer van regen, een temperatuur van 18°C en veel wind nog gezelschap van 3 AKN-ers: Jacques v.d. Heijden, Jacques van Benthem en Henk Verschuren. Via het jaagpad langs het Albertkanaal ging het het richting Rijkevorsel. In café sportzaal Alma in Rijkevorsel was de verzorging weer perfect: het kopje koffie werd geserveerd inclusief een grote plak cake en een glaasje advocaat met slagroom. En dat nog steeds voor € 1,40... Jacques van Benthem mocht onderweg nog een lekke band repareren en pas na Achtmaal kregen ze de voorspelde regen, maar toen waren ze al weer bijna thuis.

Zondag was het de Goden verzoeken wat Tonnie deed, want hij riep bij het vertrek van groep 2 dat iedereen die niet nat wilde worden met hem mee moest rijden. Met zijn zessen reden ze richting Bergen op Zoom de buien tegemoet, maar ondanks wat improvisaties in de route lukte het Tonnie niet om alle buien helemaal te ontwijken. Zodoende werden ze toch nog nat en wel ongeveer op hetzelfde plek waar vorige week groep 1 nat werd ! Bij Non Plus Ultra konden ze nog wat verder opdrogen, voordat ze terug richting Roosendaal gingen. Groep 1 telde 22 deelnemers die met John naar Overbroek wilden. Jacques v.d. Heijden was deze keer op zijn geheel gele Coppi-fiets gekomen, om een beetje in tourstijl te blijven. Samen met Wim ging John op kop in één streep naar Overbroek. Om het niet te gek te maken sloeg hij op de terugweg nog wel enkele zijweggetjes in, maar de 70 km werd niet gehaald. Met 63 km op de teller werd afgespurt tussen Jacques en Alfons, waarbij Jacques 10 cm te kort kwam om volgende week weer met zijn gele fiets te mogen komen. Binnen had Marian alle houten stoelen al klaar staan, want het had in Roosendaal wel een half uur lang flink geregend. Jan Bakker werd daarna nog toegezongen, omdat hij eindelijk ook van Drees trekt.

Zaterdag 25 juli vertrokken 28 AKN-ers met hooggespannen verwachtingen om 8:00 uur bij Huis ten Halve voor de clubrit naar Lillo. Ad Lambregts had vooraf als enige aangegeven dat hij geen stoofvlees en frieten wilde eten bij waardin Gina van Mullem-Poppe in huiskamercafé "Het verdronken Land". Helaas bleken toch wat meer leden die dag geen stoofvlees met frieten te eten, want de twee overtochten met het cruiseschip AKN gingen de mist in. Vanwege een waterskiwedstrijd was het cruiseschip AKN bij het strand van St. Anneke afgemeerd. Toen Arnold en zijn clubje om 9:40 uur arriveerden in Lillo bleek dat een overtocht vóór 12:00 uur er waarschijnlijk niet in zou zitten. Na wat heen en weer gepraat werd koers gezet naar de binnenstad van Antwerpen waar frieten gegeten werden bij frietkot Number One. Op de terugweg werd nog gestopt bij 't Witte Paard in Putte, maar een man of 10 had haast om thuis te komen en reed meteen door naar Roosendaal. U kunt de foto's van deze rit hier bekijken.

Zondag 26 juli reed groep 1 met Wim Mouws de Maalbergenroute van 65 km. 16 Man sterk werd het bekende (?) natuurgebied De Krochten opgezocht. Jan Withagen presteerde het om 2 keer lek te rijden. Groep 2 reed 9 man sterk met Kees Ruyten (Geert Lazeroms was verhinderd) een clubrit van 60 km naar Moerstraten.

 

Terug naar index archief