OKTOBER 2008

Op zaterdag 4 oktober was Theo verhinderd en nam Alfons de honneurs waar. Omdat in het clubblad stond dat de tocht maar 50 km lang zou zijn, waren Jos, Simon en Jan verrast dat het 80 km lang zou worden. Ze waren wel zo sportief om toch mee te rijden, maar wel op voorwaarde dat we ergens koffie zouden drinken. Ook voor Gerard was dit een voorwaarde om mee te fietsen... We reden dus met 16 deelnemers de ingekorte Propagandatocht naar
's-Gravenwezel, de favoriete tocht van Pierre van Zinnen, die gelukkig ook aanwezig was. Met Pieter van Elijzen mee op kop werd een rustig tempo aangehouden. In de Rozenlaan reed Jacques lek, maar verder bleef alle materiaal heel. Bij café De Barreel in Kapellen werd koffie gedronken. Het was er duidelijk niet rookvrij, maar een dummy van een pompiercommandant en een gewone pompier hielden alles goed in de gaten. Zij zagen dat Chris in zijn eentje binnen de kortste keren een heel schaaltje nootjes naar binnen werkte en dat ook het tweede kopje koffie prima smaakte. Ook het afrekenen gebeurde tot ieders volle tevredenheid: over een prijs van  € 1,15 voor een cola hoef je niet te klagen! Ook in het tweede gedeelte bleef de zon schijnen en toen de wind aan begon te trekken, blies hij ons heerlijk in de rug. Bij Mariaburg pakten we nog even lekker een mooie kasseienstrook mee, maar bij de kasseienstrook van de Heikantstraat was Cees Mathijssen nog maar de enige die niet over het fietspad ging. En passant hadden we ook nog even een veldritvoorproefje aan het eind van het vliegveld, maar daar kwam iedereen goed door. Iets na half 1 waren we dan ook al weer terug in Roosendaal.

Zondag 5 oktober zou Wim Mouws de rit voorrijden. Voor negen uur was Wim aanwezig bij Huis ten Halve in clubkleding en met fiets. Hij was met de auto (splinternieuwe Renault Laguna) en met zijn fiets in de kofferbak gekomen, want de voorspellingen waren regen en harde wind. Om 9.00 uur was het echter droog. Wim voelde zich ook zaterdag al niet lekker en meldde zich af. Ondertussen waren voor negen uur aangesloten John van Turnhout, Henk Verschuren en Cees van Sluijs. Ze hebben met zijn drieën besloten om toch maar te gaan rijden. Het was droog en weinig wind. De hele rit hebben ze verder geen regen gehad. In Wildert hebben ze nog de beruchte pompoenenstoet gezien. Oude tractoren met op de aanhangende karren gigantische pompoenen. Geschat tussen de 200 en 300 kilogram. Natuurlijk werd er ook nog pompoenensoep gegeten. Cees, onze alleseter, vond dit echter afschuwelijk, omdat het smaakte naar rode wortelen. Cees lust dus niet alles. Geen laurier in de hachee en geen wortelen. Wat lust hij wel?.
Terug bij Huis ten Halve konden ze concluderen dat de thuisblijvers wederom ongelijk hadden. Ze zijn droog aangekomen en de voorspelde regen en storm hebben ze niet meegekregen.
Opvallend was wel dat Cees ook gisteren heeft gereden. Maar naar ik heb begrepen moet hij dit wel, omdat hij de benodigde minimale opkomstpunten van 450 nog niet heeft gehaald. Cees is er namelijk zeker van dat hij dit jaar clubkampioen wordt en dus ook de opkomstpunten moet behalen...

BEZINT EER GIJ .....

Van Jacques ontvingen we onderstaand verslag in telegramstijl van hoe 28-09-2008 voor hem startte en afliep....

's ochtends 4 graden
mooie tijdrit
de temperatuur liep langzaam op.
'tja ik had voor de grap een grote thermometer op mijn stuur gemonteerd i.p.v. een kilometerteller
na afloop bij hth nogal lang nagekaart over het parkoers
na menig Palmpje veel te laat thuis gekomen
de temperatuur liep hoog op (kookpunt )
had ik met de kermis in Wouwse Plantage maar niet het voorbeeld gegeven... (dit is het resultaat)

maar gelukkig had ik nog een reservefiets

Jacques

Op zaterdag 11 oktober was het stralend lenteweer. Echt een dag om eens lekker een eindje te gaan fietsen, een hapje te eten en een drankje te drinken, kortom het was weer tijd voor de Kroegentocht. Maar liefst 24 leden stonden dan ook om 9:00 uur klaar om John te vergezellen. Om 10:15 uur arriveerden ze in De Wildert bij Annette. Natuurlijk moest Willy nog even toegezongen worden voor zijn 68ste verjaardag. Voor Annette een mooie gelegenheid om Willy in de keuken feestelijk aan te kleden. Met een prachtig clownspak aan keerde hij terug in het café. Natuurlijk waren er nog meer liefhebbers om verkleed te worden en ook daar kon Annette voor zorgen. Om half elf was er daarna een heuse polonaise op straat te bewonderen. Het stoofvlees met de boterhammen smaakte daarna extra goed. Om 14:00 uur werd afscheid genomen van Annet en reden 11 leden nog aan bij Het Smulhuiske. Aansluitend werd nog een laatste stop gemaakt  in Essen bij Het Volkshuis.  De kaasschotels en de hapjes bij de drankjes gingen er daar ook in als koek! Om 17:20 uur was het einde van de pret. Een van de Kroegentochttoppers van de afgelopen jaren zat er toen echt op...

Klik hier voor alle foto's van de Kroegentocht.

Zondag 12 oktober reed John de Morning-afterrit met 19 man via Nispen, Schijf en Nieuwmoer naar (wederom) De Wildert. Deze keer stond er koffie met gebak voor de deelnemers op het programma. Met 45 km op de teller kwamen ze weer in Roosendaal terug.

In Sprundel vertrokken om 9:00 uur Alfons, Hans, John van Houten, Gerard Loontjens, Henk Verschuren en Jan Withagen. In een rustig tempo reden ze de eerste 25 km over goed berijdbare bospaadjes. Gerard verloor nog even zijn spatbord, maar verder ging alles prima. Na de pennywafel en een bekertje sportdrank wilden we net wegrijden toen Jan Bakker nog kwam aansluiten. Zo vertrokken we dus 7 man sterk voor de tweede helft. In een drassig stuk net na Horendonk viel  Gerard niet alleen stil, maar ook om. Hij was dus niet bepaald schoon meer toen hij in Sprundel terug aan kwam. De twee Jannen, Gerard en Alfons genoten daar nog even van de gevulde tomatensoep. De anderen waren al voor Sprundel richting Roosendaal gedraaid.

Zaterdag is de veldrit weer verkend. Helaas was niet iedereen aanwezig om zijn stukje voor te rijden, maar dat zal komende week vast in orde komen.

Zondag reden 22 leden op de weg met John mee. Ze reden 55 km door de streek rond Kalmthout zonder in De Wildert te stoppen !

In Wouwse Plantage waren we bij de veldrit ook aardig vertegenwoordigd, al was het wel in diverse groepjes. Wil Roovers deed het rustig aan en reed de 30 km. Henk reed met Alfons, Cees Mathijssen en Hans de 45 km, maar nam vanaf de rust de kortste route van de 30 km. Toon Antens werd op volle snelheid even gesignaleerd en Gerard Loontjens was wat laat en reed alleen de 30 km. Om half 10 tenslotte reden Christ, Arnold v.d. Maat, Toine van Oers en John van Houten als laatsten van AKN. In totaal waren er bijna 1300 deelnemers, die bij de rust een gevulde koek en sportdrank en achteraf een kippenbouillonnetje kregen dat in de verste verte niet kon tippen aan de soep in Sprundel of bij ons.

Zaterdag is de veldrit weer verkend. Deze keer werden de puntjes op de i gezet met maar liefst 24 deelnemers.

Zondag 26 oktober reden 11 AKN-ers met Kees Ruyten een clubritje. Wind tegen tot Essen en daarna was het goed te doen, weggestopt in de bossen tot Putte. Daarna was het met de wind in de rug via Huybergen een peulenschilletje om de 55 km vol te maken.

Om half 9 vertrokken bij Huis ten Halve Christ, Chris, Jan Buyk, Cees Mathijssen, Alfons en Arnold naar Horendonk om daar de Veldrit te rijden. In Horendonk sloten Jacques v.d. Heijden, Wil Roovers en Kees Schijven nog aan. Het parcours lag er vrij goed bij, met nergens mul zand waar geen doorkomen aan was of grote modderpoelen waar niet omheen gereden kon worden. Alfons en Jacques gingen aardig gelijk op en Cees volgde op wat verdere afstand. De rest deed het wat rustiger aan. Voor ons gevoel was het veel minder druk dan vorige jaren. Waarschijnlijk lag dat aan het feit dat Zundert hun veldrit naar dezelfde datum had verzet. Na afloop werd bij Huis ten Halve nog getoast op Toon v.d. Broek. Tonnie Dekkers was daarbij na zijn ziekte gelukkig ook weer aanwezig.