JULI 2008

Zaterdag 5 juli 2008 was het nog mooi weer met 22 graden en windkracht 4-5. Met 19 man werd de Geuzetour gereden. Na 65 km was er een eerste rust gepland in Stellendam. Daarna ging het via Brielle naar het pontje van Hekelingen en dwars door de Hoekse Waard terug naar Roosendaal, een afstand van precies 160 km. Een tweede rust was niet nodig, want met wind in de rug terug waren ze zo weer thuis.

Zondag 6 juli reed Theo Jukes zijn clubrit van 70 km met 18 man sterk. 6 Man reden met groep 2 hun eigen rondje.

Zaterdag 12 juli zat het weer niet mee voor Kees Ruyten: weer werd er niet gereden wegens noodweer bij vertrek. Degenen die nog eens in Hilvarenbeek koffie willen gaan drinken zullen dat dus op eigen gelegenheid moeten doen, of wachten tot volgend jaar.

Zondag 13 juli  vormden groep 1 en 2 samen een prachtig peloton van 31 man om de Machinistenrit te rijden. Chris Sonke, Geert Lazeroms, Enrico Bianchi, Wil Roovers reden op kop van de groep. Zij loodsten de groep naar Non Plus Ultra in Woensdrecht, waar de voorbije jaren zo vaak koffie werd gedronken samen met Piet. Ongelukkigerwijze kwam Enrico nog ten val tijdens deze rit, maar gelukkig bleef dat beperkt tot wat schaafwonden. Na afloop waren ook de weduwe van Piet en zijn kinderen bij Huis ten Halve om samen met de deelnemers koffie te drinken.

Zaterdag 19 juli was het droog weer en zijn er 7 man (Wim Mouws, Jos Vos, Willy v.Toren, Geert Laseroms, Christ Couwenbergs, Jan v.Loon en Henk Verschuren) gestart richting Wortel. Tot voorbij Meersel Dreef ging het goed. Tussen Meersel Dreef en Meer ging het fout. Wim reed zo geconcentreerd voorop tegen de wind in dat hij niet hoorde dat er een plaspauze ingelast werd. Zonder omkijken (waarom begrijpt hij nog steeds niet) reed hij tot voorbij Meer. Toen hij linksaf ging miste hij iedereen en is hij teruggereden. Ondertussen waren de anderen al eerder links af gegaan. Ze hebben elkaar niet meer gevonden en toen het ging miezeren is Wim naar huis gereden. Hij heeft zich nog dagen afgevraagd hoe dit heeft kunnen gebeuren,maar kan er geen verklaring voor vinden. De zes hebben in Wortel koffie gedronken en toen het begon te regenen ook de kortste weg naar huis genomen. In het peloton wordt gefluisterd dat Wim voortaan alleen nog onder goede begeleiding een rit mag voorrijden...

Zondag 20 juli mocht Frans van Geloven 16 leden verwelkomen bij zijn Francofieltoer. 5 Man reed met groep 2 en John van Turnhout hun eigen rondje.

Zaterdag 26 juli vertrokken 16 deelnemers (Chris Sonke reed samen met zijn zoon Peter mee) om 7 uur bij Huis ten Halve om onder aanvoering van Jan Verbocht het Klimmersbrevet van 120 km in de Ardennen te gaan rijden. Na een plaspauze in de buurt van Luik ging het even mis toen Alfons nog stond te plassen en de andere 3 auto's al wegstoven. In de haast om ze weer in te halen miste hij de afslag Verviers en dat betekende een omweg van 13 km om weer op de goede weg te komen. Uiteindelijk bereikten ook zij Nivezé aan het Lac de Warfaaz. Daar was ook Wim van Nijnatten present, die met Jan daar afgesproken had.

Zo vertrokken we dus met 17 man voor een eerste lus van 60 km. Alhoewel aangekondigd was dat de rit niet bijzonder zwaar zou zijn, bleek dat in de praktijk voor een aantal deelnemers toch wat tegen te vallen. Jan had een nieuw parcours op papier gezet en dat bleek aardige kuitenbijters te bevatten. De Cote du Rosier, de Haute Levee, de Cote du Rosier van de andere kant, de Cote du Vecquee en de Cote de Maquisard zaten in de eerste lus.

Al de foto's van het Klimmersbrevet kun je HIER bekijken.

 In de afdaling van de eerste beklimming van de Cote du Rosier reed John van Houten lek, maar gelukkig kon hij zijn fiets zonder ongelukken tot stilstand brengen. Ook Arnold van Tilburg kon ondanks wat slippertjes in een natte bocht ongedeerd de afdaling voltooien. Bij elke beklimming trok Peter Sonke ten aanval, steevast gecounterd door Toine, die zodoende ruim de tijd had om van alle deelnemers foto's te maken in de beklimmingen. Als Jan Verbocht boven kwam reed hij steevast terug naar beneden om samen met "de bus" het laatste stuk naar boven te rijden. In La Gleize werd tussendoor nog koffie gedronken in Le Vert de Pommier. Alhoewel het appelgebak prima smaakte en er gastenverblijven genoeg waren, vertrok toch de complete groep voor het slot van de eerste lus. Terug in Spa besloot Chris Sonke, die de hele dag achterop gereden had, dat hij de tweede lus niet meer mee ging rijden. Samen met zoon Peter, die ook sterk twijfelde of hij al zijn inspanningen niet zou moeten bekopen in de tweede lus, vertrok hij dus terug naar Roosendaal. De rest ging op weg naar de Baraque Michel. Maar na de klim naar Surister / Jalhay ging het mis. Een onweersbui zorgde ervoor dat we niet verder konden. Nadat we ruim een half uur geschuild hadden (de grote groep bij een soort tuincentrum en Alfons en Willy 100 meter verderop bij een tankstation), besloten we terug te keren. Zodoende hadden we slechts 85 km op de tellers. Toch kreeg iedereen zijn officiële Klimmersbrevet uitgereikt. Tijdens een koffiestop langs de Boudewijnweg konden we nog net de finale van de beslissende tijdrit in de Tour de France op TV meemaken. Om half 7 waren we weer terug in Roosendaal.

De thuisblijvers konden met Wim Mouws een thuisblijversrit rijden van 100 km. Ondanks zijn stunt van de week ervoor durfden toch 11 AKN-ers het aan om met Wim mee te rijden. Zij reden via Zegge, Zevenbergen, Klundert en Noordschans naar Willemstad om daar koffie te drinken. Via de dijken en de woning van Rob Smits ging het terug naar Roosendaal, waar de groep ontbonden werd, want Huis ten Halve was wegens vakantie gesloten. Sinds het clubweekend hadden we hem eigenlijk niet meer gesignaleerd, maar Wim Hoogendam was ook weer present.

Zondag 27 juli probeerde Geert met groep 2 een ritje te maken. Ze waren met twee man, Tiny Buijsen en hijzelf. Omdat er zo weinig belangstelling was voor deze groep hebben ze toen besloten met groep 1 mee te rijden. Groep 1 en 2 reden dus samen de mooie tocht van Jan Bakker via Hoeven naar Zevenbergen - Klundert - Fijnaart - Oudenbosch naar ons reserve clubhuis Tivoli in Nispen. Met 24 deelnemers werd in totaal 72 km afgelegd.