DECember 2006

Zondag 3 december zijn we om 9 uur met 7 AKN-ers vertrokken in Rucphen. Vanaf het begin hield Wim goed het tempo erin en compenseerde Gerard hier en daar wat opgelopen achterstand met een binnendoorpaadje. Toon Feijns reed opvallend gemakkelijk mee en op de vraag of hij soms stiekem trainde reageerde hij met ja, maar dat we dat allemaal mochten weten. Arnold van Tilburg had wat meer moeite met het tempo, maar wist toch goed bij te blijven. Alleen Toine ging deze keer hard onderuit toen hij een boomwortel raakte met zijn trapper. Gelukkig hoefde alleen even zijn versnellingshendel vastgezet te worden en konden we de doorjagende Wim nog voor Rucphen terug pakken. Daar klaagde Wim dat hij zo afgezien had... Behalve heerlijke erwtensoep konden ondergetekende en Arnold van der Maat (3 over negen gestart en ons nooit meer gezien) een paar mooie kousen bij de prijzentafel afhalen. Toine werd blij gemaakt met een binnenband. Marco werd ook nog door ons gesignaleerd bij aankomst, maar die houdt ervan wat vroeger te vertrekken. Voor de tweede week op rij werden we door onze mede-AKN-leden uit Bergen op Zoom gegroet en knoopten zij zelfs een praatje aan! Komt het toch nog goed!

Op de weg werd door 11 man een rondje Kalmthout gereden. Net als de veldrijders konden zij genieten van de harde wind (alleen dan iets meer) en van het feit dat de beloofde buien uitbleven tot 's middags. Bij een temperatuur van een graad of 10 moet je dan begin december echt niet klagen en dat doen we dan ook niet!

Zondag 10 december beloofde een fraai winterzonnetje weer een aardige fietsdag. Bij een temperatuur van een graad of 7 gingen 17 liefhebbers op pad voor een wegrit met John en Cees rondom Essen (waar anders) en na afloop snert bij Huis ten Halve. 12 Man ging met Willy naar de Kalmthoutse Heide en na 5x het parcours in de Wildertse Duintjes gereden te hebben waren zij om 11.00 uur op tijd binnen voor de soep. 

Zondag 17 december hebben we onze eerste wandeltocht van onze dertiende winterserie gehouden. De deelnemers hadden de keuze uit 10, 15 of 25 km. Het weer werkte goed mee: de wandelaars vertrokken bij een temperatuur van 4 C, die later opliep naar zo'n graad of 7. Het voornaamste was echter dat het droog was (op een enkel spatje na). Zelfs de zon liet zich nog zien in de loop van de ochtend! We mochten dan ook spreken van een mooie opkomst, waarbij 22 AKN-leden actief wandelden of betrokken waren bij de organisatie. Henk, Willy en hun medewerkers hadden in het slechte weer van de dag ervoor niet vergeefs veel werk verricht! 

Zondag 24 december vertrokken om 9 uur 8 man voor een rondje (met tussenstop in) Wildert en Essen naar Roosendaal. Met een temperatuur van enkele graden boven nul en een matige noordoostenwind voelde het erg koud aan. Ondergetekende reed ook een rondje Wildert vanaf Rilland, maar zag daar geen enkele fiets buiten staan en reed dus maar door. Maar alle fietsen stonden lekker warm binnen in de gang bij De Volksvriend en de 8 AKN-ers binnen zagen dan ook een onbekende AKN-er voorbij fietsen! 15 Man ging met Leo het bos in voor het bekende mooie rondje.Jack van Benthem moest met een opengescheurde buitenband te voet terug gaan naar Huis ten Halve. Vorige week woensdag is Jack ook al te voet gegaan, toen met een afgebroken versnellingsapparaat. Het is maar goed dat hij de onderdelen zelf verkoopt, want anders stond zijn fiets regelmatig bij de fietsenmaker (of staat die fiets altijd bij de fietsenmaker?)

Tweede Kerstdag ging er 8 man het bos in en 11 man hebben de regelmatigheidsrit van 2005 nagereden. Dus via Sprundel - Zundert - Rijsbergen - St. Willebrord en Ruchpen. Tussendoor werd er koffie gedronken in het Pannenhuiske in de Buissche-Heide. Ondergetekende dronk deze keer wel koffie bij De Volksvriend!

Zondag 31 december ging AKN ondanks de storm en de regen van de voorafgaande nacht met 9 man het bos in. Zoals te verwachten wachtte daar behoorlijk wat blubber en hadden ze flink wat last van de afgewaaide takken. In totaal kwamen ze toch weer netjes aan 38 km. Jan Buijk wou het bos mee ingaan, maar kwam erachter dat hij even geen zadel had op zijn bosfiets. Dat lag nog ter reparatie bij Cees van Dongen en dat was Jan even vergeten!

De wegploeg was met 11 man en begon met het zuur van wind tegen richting Bergen op Zoom om daarna wind af het zoet te smaken om op plekken 40 km p/u te kunnen rijden. Ze maakten in de laatste rit van het jaar keurig hun 50 km vol.