APRIL 2007

Zaterdag 7 april stond 23 man aan de start te wachten op toerleider Louis Mouws. Gelukkig arriveerde Louis om 8 uur precies om ons de weg te wijzen naar Rijkevorsel. Samen met die andere jongen van Mouws schotelde hij ons een aardig tempo en de bekende mooie binnenweggetjes voor. De rust was deze keer bij café sportzaal Alma in Rijkevorsel, want ons vaste adres was gesloten wegens vakantie. De verzorging was perfect: op tafels stonden zoveel gekookte eieren dat zelfs wij ze allemaal niet op kregen en een kopje koffie of thee werd geserveerd inclusief een grote plak cake en een glaasje advocaat met slagroom. De prijs van die consumptie? € 1,40 ! Sommige leden deden zich tegoed aan de advocaatjes van de medeleden, zodat alles schoon op ging en we de tweede etappe van 70 km konden beginnen. Tegen het eind nam Eric nog even de kop mee over van Wim, die het wel best vond. Met een paar spetters motregen hielden we het gelukkig nog wel droog.

Tweede Paasdag reden we de Paaseierentocht. Om 10 voor half 9 stonden er al heel wat mensen voor de deur bij ons clublokaal om bij Jack van Zeggeren in te kunnen schrijven. Deze route van Tini werd bij groep 1 voorgereden door ondergetekende en Cees Mathijssen en bij groep 2 door Pierre, die de zieke John van Turnhout (beterschap John!) verving. Groep 2 reed met 4 man rond en groep 1 met 28. Daarnaast schreven er nog 35 niet-leden in (voornamelijk Koffierijders) en kwam Bredania nog gezellig koffie drinken bij een sterritje. De tocht verliep zonder noemenswaardige problemen tot de beklimming achter Mattemburgh. Daar trokken we even behoorlijk door tot de oversteek bij de Antwerpsestraatweg. Achterin reed Jos Vos echter lek. Pas na de Heimolen hoorden we dat Jos afgestapt was om naar zijn voorwiel te kijken. In een slakkengangetje ging het toen verder tot voorbij Klavervelden. Omdat we nog steeds niemand zagen komen hebben we toen besloten om rustig verder te rijden. Achteraf bleek dat Jos 2 x achter elkaar lek had gereden. Vlak voor Nispen vloog een gemotiveerd viertal, dat wel meteen gestopt was en op Jos had gewacht, ons voorbij zonder ons een blik waardig te gunnen. Sorry mannen, het gaat wel eens mis! 

Zaterdag 14 april werd de verkenning van de nieuwe 200 km Brabanttoer onder uitzonderlijke weersomstandigheden verreden. De Bilt registreerde een heuse zomerse dag, waardoor het warmterecord weer een dag scherper werd gesteld. E werden nog meer records gevestigd, want naar mijn weten is de opkomst bij een 200 km verkenning ook nog nooit zo groot geweest. Maar liefst 25 AKN-ers reden mee. Zwagers Cees en Cees  gaven het tempo aan en dat lag behoorlijk hoog. 's Morgens was er dan ook nauwelijks wind en toen de wind wat op stak blies hij lekker uit het oosten in de rug. Leo maakte het rondje niet helemaal mee, want hij wilde op tijd thuis zijn. Piet Bianchi reed nog lek, maar dat is eigenlijk geen nieuws. Jan Vermunt meldde zich voor het eerst in clubkleding en reed zonder problemen de 200 km uit. In de volgwagen reed Cees van Dongen mee tot de tweede rust in Ravels, waarna Gerard Loontjes het stuur van hem over nam, zodat Cees ook nog even kon meegenieten van een prachtige fietsdag. 

Ook zondag 15 april was er weer een prima opkomst te noteren. Bij een temperatuur die zelfs nog een graadje hoger lag dan de dag ervoor vertrokken 26 leden met groep 1 en 8 leden met groep 2. Groep 1 reed met Wim Schot zijn schots-en-scheve clubrit richting Zevenbergen en Klundert. Chris Sonke assisteerde Wim daarbij keurig. Deze keer reed Simon van Noort lek, want Piet Bianchi was er niet bij... Louis Vissenberg was meteen niet meer gemotiveerd en haakte af. Op de kasseien bij Noordhoek werd er nog even een tussensprintje uitgeperst waarbij de toerleider per ongeluk ook gepasseerd werd... Jan Withagen kreeg nog politiebegeleiding op de motor, was dat:

Onder de goede inzendingen wordt een uurtje op kop rijden bij de 200 km verloot.

Zaterdag 21 april kon Christ toch 17 deelnemers verwelkomen voor zijn 100 km ritje naar Chaam - Baarle Nassau. Een mooie opkomst, want 4 leden (Arnold, Willy, Jan en Theo) reden immers de Ronde van Noord-Holland en in de Amstel Gold Race werden Eric Langelaan, Antoon Braat, Cees Mathijssen en Toon Feijns gesignaleerd en als ik goed geïnformeerd ben moet ook Peter den Hartog daar gereden hebben. Pierre had iets of wat spijt van zijn korte broek, shirt met korte mouw en zomerhandschoentjes: bij een temperatuur van 4ºC bepaald geen warme kleding. Pas na de rust kreeg hij het weer iets warmer. Of Cees van Sluijs bij de voorzitter daar bepaalde opmerkingen over gemaakt heeft is niet bekend, maar later die dag reed Cees wel met een bloedneus rond...

Zondag 22 april konden we weer een aantal AKN-ers terug welkom heten in het peloton: Willem van Balen, Toine van Oers en Geert Lazeroms waren gelukkig weer in staat om met ons mee te fietsen. Groep 1 deed dat onder leiding van Arnold v.d. Maat en Jacques van Benthem, die de Met Maaten toer voorreden. Zij namen hun maten mee voor een rondje Huybergen, Putte, Kalmthout, Wuustwezel, Achtmaal. Vlak voor Trapke Op viel Eric Langelaan met zijn nieuwe fiets, toen de groep bovenmatig hard moest remmen voor een tegemoetkomende auto. Gelukkig viel de mate van beschadiging van Eric en zijn fiets 100% mee. Diverse maten kwamen kijken hoe een van de 15.000 winnaars van de Amstel Gold Race van een dag eerder het er van afgebracht had. Met een meer dan matig gangetje konden we daarna gewoon onze weg vervolgen. Gelukkig was het niet in die mate dat mensen in de problemen kwamen. Ook Louis Vissenberg kon probleemloos volgen. Jan Buijk kon ook goed bijbenen, ondanks het feit dat hij op zijn reservefiets moest rijden, omdat zijn leasecontract hem verbood om na de Ronde van Noord-Holland nog een extra rit met zijn fiets te rijden. Dat is dan weer maar matig... Na de rit maakte Arnold zich mateloos populair door de maten ook nog een consumptie aan te bieden ter gelegenheid van zijn a.s. verjaardag.

Bij groep 2 nam niet Tonnie, maar Cees Mathijssen samen met Kees Ruyten de honneurs waar. Cees nam daarbij een voorschot op zijn gewonnen prijs van vorige week: een uurtje op kop rijden bij de 200 km. (Jan Withagen werd vorige week inderdaad gesommeerd door de motoragent om rechts te houden). Zij rustten in De Wildert, maar hadden wel de pech Piet Bianchi in hun groep te hebben.... Inderdaad, Piet reed lek. Lukte het hem in zijn werkzame leven al regelmatig om wielen vierkant te rijden, hij heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden! Ook Ad van Iersel, sinds vorige week weer terug in de groep na een jaar van gesukkel, reed zonder problemen zijn rondje mee.

Zaterdag 28 april is de Euraudax 200 km Brabanttoer gereden. Ondanks de ( foutieve) annulering in ons bondsblad konden we toch 43 deelnemers verwelkomen. Daarvan waren 17 leden van AKN, enkele Brabantia-mannen en een grote groep uit Zundert. Zij hadden ook een eigen volgwagen bij. Net voor de afslag naar Zegge reed Piet Bianchi lek op een grote steen. In de groep werd geremd en achterin viel een van de mannen van Zundert, terwijl Willy van Toren over hem heen duikelde. De chauffeur van de volgwagen uit Zundert kon met zijn EHBO-kist gelukkig de geschaafde knie vakkundig oplappen. Ondertussen kreeg Piet een nieuw voorwiel van Simon die de officiële volgwagen bestuurde. ( Piet heeft nu trouwens ook figuurlijk het lek boven: er zat een klein braampje aan de binnenkant van zijn achtervelg, waarop hij steeds lek reed. Vandaar dat hij nu stenen uit zoekt waarop hij toch nog lek kan rijden...) Ook Willy kon na zadel en stuur weer rechtgezet te hebben, met een iets verbogen derailleur zijn tocht vervolgen. Met Cees van Sluijs en mij op kop konden we zonder verdere problemen met zomerse temperaturen de rust in Oisterwijk bereiken. Plaats genoeg deze keer en met de vriendelijke hulp van enkele aanwezigen kon iedereen 2 x koffie nemen. In de tweede etappe kwam Cees Mathijssen zijn gewonnen prijs (een uur op kop rijden) ophalen. Ook na Ravels nam hij nog samen met Cees van Sluijs een uurtje voor zijn rekening, waarna ik het geheel weer af mocht sluiten. Mettemperaturen van hier en daar tegen de 30° C een 200 km om niet gauw te vergeten!

Zondag 29 april hadden we een prachtige opkomst bij de eerste regelmatigheidsrit van 34 leden. 2 Drietallen, 9 duo's en 10 enkelingen probeerden het door Tonnie opgestelde parcours foutloos te volgen. Dat was niet voor iedereen even gemakkelijk. Cees Mathijssen kwam erachter dat als je 30 km/u opgeeft er soms te weinig tijd overblijft om de route te volgen. Sommige deelnemers werden wel 5 x door hem ingehaald. Om het de deelnemers wat moeilijker te maken had voormalig Motel Mozart vorige week de gevels en de naam overgeschilderd. Thing Chung kwam zodoende in Putte uit, waar hij met een gelukje de Grensstraat ontdekte en bij de 180°-draai een AKN-er ontwaarde, zodat hij de route weer op kon pakken. Vooral het stuk tussen Kalmthout en Essen had bij veel leden voor problemen gezorgd, zodat er achteraf gelukkig nog veel over gediscussieerd kon worden. In tegenstelling tot vorige jaren wordt de uitslag van deze rit niet meteen bekend gemaakt. Pas bij de Nieuwjaarsreceptie zullen we weten wie er echt deze dag de beste was.