november 2005

Zaterdag 5 november werd het parcours van de veldrit uitgezet. De 7 teams die elk ongeveer 6 km van het parcours voor hun rekening namen konden dankzij het voorbereidende werk van de voorgaande weken vlot hun pijlen plaatsen. De meeste teams waren om 15:00 uur al klaar. Het team van Tini arriveerde als laatste om 16:00 uur.

Zondag 6 november was iedereen er klaar voor:

 

Zondag 13 november waren de "weg"fietsers met 17 man op pad om een frisse neus te halen bij een van de bekende rondjes van John in Belgie. Het weer was er dan ook met een temperatuur van rond de 10 °C, weinig wind en een heerlijk herfstzonnetje. Waar hebben we het aan verdiend ?
De "bos"mannen reden met 20 man onder leiding van Leo een mooie droge cross door Visdonk-Nederheide en de Rucphense heide. De twee groepen waren samen om 11.15 uur weer terug bij ons clublokaal. Daar kwamen even later Hans en An Althuis ons met een bezoekje verrassen. Alle leden die er niet waren krijgen ook de hartelijke groeten van Hans en An.
Ikzelf nam voor AKN de honneurs waar bij de cross in Ossendrecht. Ook hier was het buitengewoon druk. Dit jaar kon er weer gekozen worden uit een 20 - 40 of 60 km lange route. De route werd dit jaar tegengesteld gereden en dat leverde hier en daar toch wel wat moeilijke hellinkjes op, waarbij door de deelnemers gelopen moest worden. Bij de rust na 35 km kon gekozen worden uit warme chocomel, sportdrank, een halve banaan en een pakje koeken. Ik had (heel handig) mijn bidon in de koelkast thuis laten staan, zodat ik wel 3 x een bekertje sportdrank moest nemen om uitdrogingsverschijnselen te voorkomen. De laatste 10 km moest ik het rustiger aan doen om me niet helemaal over de kop te rijden. Toch is het wel een uitdaging om zo'n lange afstand te volbrengen.

Zondag 20 november werden dezelfde tochten als vorige week gereden. Toch was het niet saai voor de deelnemers, want op de weg hadden ze de grootste moeite om zich warm te trappen en in het bos de grootste moeite om uit de plassen en de modder te blijven. Zo werden het dankzij de weersomstandigheden toch twee heel andere ritten! Op de weg mochten we 14 deelnemers en in het bos 17 deelnemers verwelkomen.

Woensdag 23 november werd door de 18 leden die bij de Kroegentocht daarvoor ingeschreven hadden, een bezoek gebracht aan de fabriek van Wenneker in Roosendaal. Tussen 14:00 en 17:00 uur kregen zij een rondleiding door het bedrijf, koffie met gebak en natuurlijk een borreltje aangeboden. Jan van Rijsbergen moest helaas verstek laten gaan, maar moet daar thuis nog maar een borreltje op drinken.

Vrijdagavond werd de Zesdaagse van Gent met 1½ uur ingekort toen de stroom uitviel. Henk, Cees, John en Willy konden gelukkig toch nog veilig thuiskomen bij al dat slechte weer. In De Kelder hadden ze eerder op de avond de nodige spulletjes uit mogen zoeken van de waard. John was weer een gelukkig man!

Zondag 27 november werd in overleg met Jan Buyk besloten het geplande gratis bakje erwtensoep voor een andere keer te reserveren . Vanwege het slechte weer van de voorgaande dagen was de opkomst gering: slechts Henk Verschuren, Cees van Sluijs en John stapten op de fiets, terwijl Leo besloot te gaan stappen. Ben Wesseling draaide terug naar huis en zocht zijn bed terug op. Begrijpelijk, want tegen 9 uur werden ze al getrakteerd op regen en natte sneeuw. Onderweg lagen er veel takken en sneeuw op de weg, maar bleef het verder wel droog. Ons drietal zat dan ook al vlug bij café De Sportvriend in De Wildert. Van daaruit werden in Nispen nog even afspraken gemaakt voor de wandeltocht van over twee weken, waarna iedereen weer naar huis kon.