DECember 2005

Zondag 4 december is John met maar liefst 13 man op stap geweest. Zij reden een rondje Kalmthout - Ossendrecht - Hoogerheide - Wouwse Tol - Roosendaal. Degenen die op de weg reden, omdat ze dachten dat het in het bos te slecht zou zijn hadden ongelijk. In Rucphen lag het parcours er erg goed bij. De ongeveer 1100 deelnemers begonnen zoals elk jaar in een file, maar na enkele kilometers werd het goed fietsen. Ook deze keer varieerde het tempo in de AKN-groep behoorlijk. Cees van Sluijs, Henk en ondergetekende trokken er behoorlijk aan. Cees arriveerde tenslotte met 2 minuten voorsprong op mij en Henk bij de rust. Weer een vijftal minuten later gevolgd door Toon Verstraeten, Toine, Wim, Willy en Kees Ruyten. Toon was gepikeerd dat we niet in ťťn groep waren blijven rijden, maar bij de veldritten die we bij andere clubs rijden wordt dat bij mijn weten nooit gedaan. Het hielp wel in zoverre, dat we vanaf de rust bij elkaar bleven. Het laatste stuk van het officiŽle parcours werd alleen gereden door Toon, Wim, Toine en mij, want de anderen wilden de rit nog afsluiten bij Huis ten Halve. Toen het bij Rucphen begon te regenen was dat voor Toon en Toine reden om meteen door te rijden. Zo zaten tenslotte alleen Wim en ik aan de erwtensoep. Daar zagen we nog net Marco, die al om half negen was vertrokken. 

Leo liet de fiets voor wat die was en verkende in zijn eentje te voet een van de wandeltochten. Dat zit dus wel goed voor de komende week!

Zondag 11 december waren Kees, John en Willy al voor acht uur in het donker op pad om de pijlen die zij zaterdagmiddag geplaatst hadden te controleren. Zij hebben het niet voor niets gedaan, want er waren weer veel deelnemers die van het mooie winterzonnetje profiteerden om een van de 3 afstanden te lopen. 24 Deelnemers daarvan waren afkomstig van akn.

Zondag 18 december was er na twee dagen en nachten van winterse buien geen animo om in het bos op zoek te gaan naar de laatste droge plekjes. Er was wel behoorlijk wat interesse voor de 50 km tocht op de weg. Met 10 man werd vertrokken voor een frisse-neuzen-tocht.Zij kwamen goed weg, want alle ingrediŽnten waren deze ochtend aanwezig: regen, sneeuw, hagel en (om weer een beetje bij te komen) na afloop snert.

Maandag 26 december, Tweede Kerstdag hebben we met 12 man op de weg de laatste regelmatigheidsrit nagereden. En met 15 mannen in het bos hebben we het vertrouwde parcours gereden. De twee groepen hebben na afloop elkaar niet meer gezien want ons clublokaal was dicht. Bijkomend voordeel was weer dat we thuis weer punten scoorden, omdat we zodoende vroeg thuis waren.
Ad van Iersel is toen hij 's morgens naar Huis ten Halve fietste op een auto gereden, die uit een zijweg kwam. Hij is vervoerd naar de dokterspost waar ze een paar wonden aan zijn voorhoofd hebben gehecht. Hij heeft ook een gekneusde schouder. Bij de auto lag de voorruit eruit. Wij wensen hem spoedig beterschap.