SEPTEMBER 2005

Zaterdag 3 september hing er de hele ochtend een mist rond de Tweede Regelmatigheidsrit. Twintig deelnemers, waaronder 2 duo's (Jan van Loon / Cees van Sluijs en Ad van Iersel / Tini Buijsen) namen zich voor om deze rit precies volgens het door hen opgegeven gemiddelde te rijden. Natuurlijk was er weer de nodige discussie achteraf over moeilijke punten: toen ik binnenkwam leek het wel een kippenhok! Ad en Tini raakten gedemoraliseerd toen ze bij Bergen op Zoom verkeerd reden, Piet Bianchi dacht bij de Holleweg dat de route ook best eens door een weiland kon lopen en Henk zocht bij het Zoommeer wanhopig naar een fietspad. Eenmaal gevonden kwam hij op dat fietspad Jos Vermunt tegen. Pierre bleef er na afloop stoÔcijns onder en genoot waarschijnlijk stiekem. Zelfs de afstand  kregen we van hem niet los. De ervaring leert dat er deze week al leden zijn die de route na gaan rijden, om zo de totale afstand te weten te komen. Tot de Nieuwjaarsreceptie blijft het echter vast en zeker nog mistig hoe iedereen gepresteerd heeft.

Zondag 4 september was de uitslag van de JaVaDo-tijdrit al wel snel na het binnenkomen van ons team bekend. Waren we vorig jaar nog ietwat teleurstellend zesde met 1:06 minuut straftijd, dit jaar presteerden we het om weer zesde te worden! We reden weer op de oude vertrouwde teller van Tini, maar dat bracht geen geluk. Tini ging helaas ook niet met een koffiezetapparaat en Ä 100,- naar huis. Zeventien leden zorgden ervoor dat de startpremie en het startbewijs voor volgend jaar veilig gesteld werden. De volledige uitslag is als volgt:

Javado tijdrijden
4 september 2005

1 Heidestoempers (A) 0.30
2 Heidestoempers (B) 0.40
3 Driesprong 0.41
4 Molenrijders (B) 0.45
5 Pedalleke 0.48
6 AUDAX 0.49
7 Epoteam 0.51
8 De Maatjes 0.55
9 Hoeksetrappers 0.56
10 Heidestoempers © 0.57
11 Zondagsrijders 1.03
12 Pedaleurs 1.05
13 Den Engel 1.29
14 De Pomp 1.50
15 Molenrijders (A) 14.30

Zaterdag 10 september hebben 21 leden de Van Krimpen Toer gereden. Met gangmakers Jan Bakker en Dim van Krimpen voorop werd Jan Dinkelaar keurig uit de (zwakke) wind gehouden. In een behoorlijk tempo ging het naar Schijf en Rucphen. Na Zevenbergen kon er weer gerust worden bij Hotel Tivoli in Oudenbosch. Daar kregen alle deelnemers van sponsor Van Krimpen B.V. 2 koffie en een lekker stuk appelgebak met slagroom aangeboden. De tweede helft van de tocht was daarna een peulenschil! 

Zondag 11 september werd met 14 man vertrokken voor de rit van Theo. Groep 2 was met twee man dus die reden met groep 1 mee. Zij hebben een mooie route gereden over Zegge, de polders van Oudenbosch en door de Hoevense en Ettense Beemden naar het industrie terrein van Etten-Leur. Daar werd gestopt voor de fabriek van Theo, waar hij uitleg gaf over de fabricage van diepdrukinkt. Ook  had hij voor de deelnemers nog een verrassing in petto: een originele Sunchem-balpen. Omdat groep 2 een tocht van 70 km op papier hadden, moest er nog 10 km bij aangeplakt worden om op een totaal te komen van 71.5 km.

Zaterdag 24 september trok de Betuwe-Lingetocht in Ochten deelnemers uit heel Nederland. Ook wij waren met 8 deelnemers afgereisd. Iedereen kreeg voor de start een Rabo-tasje uitgereikt met daarin proviand voor onderweg. Dat was aan Theo nog niet besteed, want hij had zichtbaar last van de lekkere hapjes van een feest de avond ervoor. Gelukkig was hij de tweede helft van de rit weer zover hersteld, dat hij oog kreeg voor de prachtige omgeving van de Linge. Onderweg kregen de deelnemers van Willy nog koffie met gebak aangeboden, want de reiskosten vielen erg mee. Om kwart over vijf was de meute weer terug in Roosendaal. 
Jan van Loon had ondertussen in Roosendaal de eer om voor een unieke gebeurtenis te tekenen. Voor het eerst in de geschiedenis van onze club werd er voor de thuisblijvers ook een rit georganiseerd. Jan nam de 8 deelnemers mee voor een 80 km lange rit richting Rilland. Bij Non Plus Ultra werd koffie gedronken. Onder het toeziend oog van de voorzitter werd op de terugweg nog een schijnbeweging gemaakt langs cafť de Maai. Bij aankomst in Roosendaal mocht iedereen van Jan zelf bepalen hoe hij de terugweg naar huis wilde rijden.

Zondag 25 september reed groep 2 met Tonnie de Tweede Regelmatigheidsrit in omgekeerde volgorde. De 9 deelnemers kregen dus zo'n 5 kilometer cadeau bovenop de beloofde 50. Ook groep 1 kreeg, 14 man sterk, van Cees van Sluijs 5 kilometer cadeau en reed in totaal 70 km. Onderweg signaleerden Alfons en Cees de ingrediŽnten voor een heerlijke Gado Gado. Voor de liefhebbers volgt hier de prachtige route: Nispen-94-29-87-85-84-17-18-31-32-39-40-33-34-38-36-37-89-80-70-58-59-22-29-Huis ten Halve. Theo en Willy, kunnen we hier voortaan mee volstaan bij het maken van de routebeschrijvingen voor de Euraudaxtochten?