mei 2005

(Van een van onze fietsende interim verslaggevers)
Zondag 1 mei werd de Thuisblijversrit een groot succes!! Van degenen die niet aan het clubweekend deelnamen waren op zondagmorgen 15 leden op het afgesproken tijdstip bij Huis ten Halve.
Voorafgaande aan de rit werden bespiegelingen gehouden over de afstanden die door de deelnemers tijdens dit clubweekend werden gereden. Volgens een goed ingewijde was dat zo weinig dat het clubweekend in 2006 maar in jeugdherberg De Klavervelden zou moeten worden gehouden.
Om precies 08.30 uur vertrokken met een stralende zon en een lekker windje de deelnemers van groep 1 en 2 gezamenlijk onder het commando van Jan Neelen. Met de wind in de rug en Ad van Iersel als mede-voorrijder werd in een lekker tempo richting Zeeland gekoerst.
Daarbij werden wegen aangedaan waar zelfs Jan Buijk (die dacht alle wegen in deze regio te kennen) nog nooit van had gehoord en derhalve ook nog nooit was geweest.
Om tien voor tien kon de groep al aan de rust beginnen in café De Drie Haasjes in Stationsbuurt. Voor hen die niet weten waar dit ligt: het is een voorstad van Rilland!
Op zo'n grote klandizie had de waardin niet gerekend, want ze moest letterlijk alles uit de kast halen om iedereen een kop te kunnen geven. Het begrip self-service kreeg hier een aparte betekenis. Door het minder goed ter been zijn van de waardin moesten we zelf de kopjes koffie rondbrengen en ophalen. Dit uiteraard tot groot genoegen van Jan Buijk ("Nu weten jullie pas hoe ik afzie tijdens mijn werk")
Na de rust werd in een nog straffer tempo richting Roosendaal gereden. De reden hiervan was dat Ad van Iersel op tijd thuis moest zijn om vervolgens weer tijdig de doop van zijn kleinkind te kunnen bijwonen.
Een kleine 500 meter voor de finish lukte het twee leden om achter een (opgevoerde) brommer eventjes een pieksnelheid van ruim 40 km te halen.
Omstreeks 11.20 uur kwamen we voldaan, met ruim 63 km in de benen en met een gemiddelde dat boven de 26 km/uur lag, weer terug bij Huis ten Halve.

Het clubweekend was weer een groot succes. Klik HIER voor het verslag van deze 3-daagse naar Rockanje. KLik HIER voor de foto's.

Zaterdag 7 mei was er erg weinig animo om de Smokkeltocht in Klundert te rijden. Toerleider Wim was vanwege de vele buien met de auto naar Klundert gereden. Daar trof hij slechts Wil Roovers (ook met de auto) en Cees Mathijssen (op de fiets!). Samen met nog 1 andere deelnemer uit de buurt van Den Bosch vormden zij het totale deelnemersveld van deze 100 km vrije toertocht. Van Toerclub Niervaert was er dus ook geen enkele deelnemer. Alleen bij het inschrijven was er iemand van de club aanwezig, bij controle en afmelden helemaal niemand. Geen echte promotie voor de club dus. Ons viertal trok zich er niets van aan en reed zich bij een tot stormachtig aantrekkende tegenwind het snot voor de ogen. Een regenbuitje en een lekke band van Wil maakten het geheel compleet. Na afloop kreeg Cees gelukkig een lift van Wil; het was mooi geweest!

Zondag 8 mei waren 20 leden present bij ons clubgebouw. Om ons overleden oudste lid Toontje Schuurbiers te herdenken (afgelopen woensdag 4 mei op 81-jarige leeftijd overleden) droeg iedereen een zwarte rouwband om de arm. Onderweg gingen de gesprekken vooral over Toontje en het afgelopen clubweekend. Natuurlijk werden er ook al diverse locaties voor volgend jaar genoemd. Willy is zich al aan het oriënteren! John nam ons precies tussen de buien mee langs Heerle, Klavervelden en Huybergen naar Wildert. Omdat groep 2 ook met ons meereed was het tempo bescheiden en moest er wel even koffie gedronken worden. Daarna konden we de laatste 10 kilometer naar Roosendaal aanpakken. Zonder een druppel regen en met slechts een lekke band voor Simon was het een mooie tocht.

Zaterdag 14 mei was 9 man om 8 uur present in Stampersgat voor de start van de 120 km. Een half uurtje later meldden Henk en Ad van Iersel zich nog voor de 80 km. De organisatie had op zeer grote deelname gerekend, om op die manier het wielercomité Stampersgat financieel te kunnen ondersteunen. Het inschrijfgeld was daarom met € 3,50 aan de erg hoge kant. Naast onze 11 AKN-ers moesten ze het echter doen met slechts 8 overige deelnemers. Het is dus maar zeer de vraag of er na aftrek van de kosten voor een kraampje en ravitaillering nog geld overgebleven is. 

Maandag 16 mei waren op Tweede Pinksterdag 24 leden present om te controleren of Wim Mouws de weg naar St. Lenaarts zou kunnen vinden. Hij maakte er een mooie tocht van, die bijna geheel over binnenwegen voerde. In het peloton werden er dan ook veel complimenten aan zijn adres gemaakt. Jan Buijk bracht vandaag zijn recordafstand "fietsen op één dag" van de afgelopen twee jaar op 75 km. En dat terwijl hij maar brood bij had voor 70 km. Vijf kilometer voor de finish ging voorzitter Pierre dit dan ook nog even bezorgd melden bij de toerleider. Als een goed leider ondersteunde Wim hem dan ook mentaal in die laatste kilometers. Met één lekke band van Jan Buijk als enige oponthoud (waarbij Jan er voor zorgde dat die in de zakken van Willy terecht kwam, zodat Willy die thuis zou kunnen plakken) kwamen we keurig om tien voor half twaalf terug aan bij Huis ten Halve. 

Groep 2 ging bij afwezigheid van Dim maar van start met Jan Neelen. Zij reden met zijn drieën hun 55 km. Opvallend was de terugkeer van Christ de Bruyn bij deze groep, die na lange tijd nu helemaal hersteld is van zijn bedrijfsongeval van twee jaar geleden.

Zaterdag 21 mei vertrokken we pas om iets na zevenen bij Huis ten Halve, omdat Eric Langelaan er nog niet was. Telefonisch konden we hem niet bereiken, dus waren we met 11 AKN-ers. Tom-Tom reed voorop en loodste ons foutloos naar Retie-Schoonbroek. (Ik heb meteen bij mijn bank op 1000 aandelen ingeschreven!) De eerste 50 km tot de eerste rust reden we gezamenlijk, met o.a. het baasje van Tom-Tom (Ad van Iersel) op kop. Na de eerste bevoorrading (2 koeken, sportdrank, sinaasappel en banaan) splitsten onze wegen zich: Simon, Ad, Tini en Wim Schot reden de 110 km en Jan Verbocht, Cees Mathijssen, Henk, Theo, Toine, John van Houten en ik de 150 km. Alleen in deze 40 km lange extra lus zaten alle beklimmingen: 10 in totaal, met de Panoramalaan in Wezemaal met een stijgingspercentage van 15% als uitschieter. Naast bekende beklimmingen uit Hoeven-Diest-Hoeven en de Ludo Peeters Classic werden we af en toe ook verrast door een paar nieuwe klimmetjes, die soms erg snel na elkaar kwamen. Cees kon gelukkig toch de hele rit uitrijden nadat hij een gat in het wegdek over het hoofd zag en een spaak kapot reed. Na nog 2 identieke bevoorradingen als de eerste kwamen we, met Theo en Jan op kop om half vier in Schoonbroek terug. Daar fietste ons net Simon tegemoet, die meteen weer om kon draaien. Na een Belgisch biertje of twee lukte het ons zonder Tom-Tom toch ook om weer in Roosendaal te komen.

Zondag 22 mei werd zowel door groep 1 als groep 2 de Vigeta-tocht gereden. Groep 1 vertrok met 13 man vanaf Zaal Burgerhout en had daardoor een voorsprong op groep 2 die met 5 man bij Huis ten Halve vertrok. Via het Ossekopke ging het met een stevige wind in de rug naar Schijf en weer terug naar Horendonk, Nispen en Wouwse Plantage. Daar kon gestempeld worden en dronken enkele leden snel een bakje koffie voordat het weer verder ging naar Klavervelden. De route voerde langs Huis ten Halve, dus werd er niet meer afgemeld bij de start.

Tonnie Dekkers is donderdagmiddag 12 mei in het ziekenhuis opgenomen na een val van een ladder. Hij heeft een scheurtje in zijn schouder, een gaatje in zijn long en 5 gebroken ribben. Omdat de kans bestond dat hij een klaplong zou kunnen krijgen lag hij de eerste twee dagen op een bewaakte afdeling. Vanaf vorig weekend lag hij  weer "op zaal", maar sinds dinsdagmorgen lag hij weer op de bewaking. Zijn bloeddruk liep snel naar beneden en de artsen vermoedden dat hij inwendige bloedingen had. Hij is woensdag in zeer kritieke toestand geopereerd. Er is ruim 2 liter bloed uit de borstholte gehaald en hij had verschrikkelijk veel pijn. Er werd voor zijn leven gevreesd. Nu is de toestand stabiel en onder controle. Gisteren (zaterdag) mocht hij weer terug op zaal en weer bezoek ontvangen. Waarschijnlijk zal hij nog enkele weken in het ziekenhuis moeten blijven.
We wensen hem een spoedig herstel toe!

Zaterdag 28 mei vertrokken we om 8 uur (volgens Kees Ruyten om 1 minuut voor 8) met 16 man voor de 143 km lange clubrit naar Baarland. Om 1 minuut over 8 (volgens Kees Ruyten om 8 uur) lag ik al op mijn snufferd, of beter gezegd op mijn achterste. Dat krijg je ervan als je in een bocht omkijkt of de zeventiende man (Kees Ruyten dus) al aangesloten is. Gelukkig lag de rit niet meteen ook op zijn gat, want de schade bleef beperkt tot een blauwe bil (zag ik 's middags thuis in de spiegel) en wat lichte schaafwondjes. De temperatuur lag net boven de  20° C en de wind wakkerde stiekem behoorlijk aan tot een windkracht 4 á 6 uit het westen. Dat betekende behoorlijk aanpezen op kop. Na een lekke band van Theo (zijn eerste dit jaar...) kwamen we in het Zeeuwse. Buitendijks reden we van Bath tot bijna in Waarde, waarbij Wim Mouws er keurig in slaagde om Ad van Iersel goed in de wind te zetten. Op de sluizen bij Hansweert wilde Cees Willemse waarschijnlijk naar de overkant zwemmen, want hij reed bijna naar de open sluis. Ad kon hem nog net ontwijken. Via Schore en Eversdijk kwamen we bij de scheve toren van 's Heer Abtskerke. Vandaar ging het naar het mooie Nisse en via de bloemendijken naar Oudelande en Baarland. Op 200 meter voor camping Scheldeoord moest Jos Vos stoppen voor een sanitaire stop! Hij had toen al een uur met zijn knieën tegen elkaar gereden en kon het echt geen meter meer volhouden. Na de koffie met appelgebak waren de resterende 60 km een makkie: we werden naar Roosendaal toe geblazen. Bij hotel "De Caisson" reed Ad nog lek, anders waren we om twee uur terug geweest. In het laatste stuk ging Toine nog snel even met de bergprijs strijken (geen respect meer voor de kopman tegenwoordig, die knechten) en nam Tini na, volgens eigen zeggen, de hele dag geprofiteerd te hebben van de rest, mee de kop tot Huis ten Halve. Daar moesten de meesten toch even van de gelegenheid gebruik maken om het vochttekort aan te vullen. 

Zondag 29 mei nam John van Turnhout waar voor Cees van Sluijs, die vanwege eczeem aan het zitvlak enkele weken niet mag fietsen. (Sterk spul die uierzalf hè, Cees!) John was goed geïnstrueerd en reed een foutloos parcours over de westbrabantse wegen. Ook hij mocht 17 deelnemers verwelkomen, die wel allemaal op tijd waren (grapje Kees). Via Oud-Gastel, waar Wim Mouws op de brug lek reed, ging het naar Fijnaart en zo naar Steenbergen. Via de Boompjesdijk ging het daarna naar De Kladde en via Bergen op Zoom naar huis. Groep 2 reed met Jan Neelen zes man sterk een ritje richting Oudenbosch. Ook zij waren rond kwart over elf uur terug.