JULI 2005

Zaterdag 2 juli meldden zich toch nog 8 leden bij Huis ten Halve. Het miezerde behoorlijk en de grijze lucht beloofde weinig verbetering, maar Willy, Toine, Wim, Louis, Eric, Jan van Loon, Cees Mathijssen en ondergetekende zijn natuurlijk geen watjes... Om 8 uur was het nog even wachten geblazen op de negende man: toerleider Theo die het vocht wat uit de lucht viel, niet genoeg vond en terug naar huis was gereden om een bidon op te halen. Via Loenhout ging het in een vlot tempo naar Westmalle. Vandaar zochten we de binnenwegen door de villawijken van Halle naar Oelegem op. In een onoverzichtelijke bocht kwam Theo plotseling oog in oog te staan met een auto. Op wonderbaarlijke manier parkeerde hij zijn fiets dwars voor de auto, trok tegelijkertijd zijn voeten uit de pedalen en kwam op zijn benen terecht. Een waar kunststukje! Tussen de buitjes door werden er regenjassen aangetrokken of juist uitgetrokken in verband met het sauna-effect ervan. Met enkele kleine missertjes bereikten we toch via Ranst de rustplaats Broechem, waar we bij "De Kastelein" onze koffie dronken. 

Het was inmiddels droog geworden en de regenjasjes konden uit blijven. In verband met de kou besloot ik mijn regenjas nog aan te doen. Op de terugweg ging het tussen Zandhoven en Westmalle enkele malen mis qua route, maar we zijn wel op plaatsen geweest waar we voorlopig niet meer zullen komen! Onderweg kwamen we nog een fotograaf tegen die speciaal gekomen was om Cees en Eric op de foto te zetten. Zij waren namelijk bij het verslag van de Jan Janssen Classic buiten de boot gevallen en dat moest natuurlijk rechtgezet worden... Via Brecht ging het naar Wuustwezel, vanwaar we het Heidepad volgden terug naar Roosendaal. De laatste 50 km reed ik samen met Theo op kop, maar het stevige tempo en mijn regenjas zorgden ervoor dat ik mezelf zo'n beetje opblies. Ik was dan ook blij dat we in Roosendaal waren.

Zondag 3 juli was er bij mooi weer een mooie opkomst voor zowel groep 1 als groep 2. Groep 1 reed met 18 deelnemers achter Jan Bakker aan, die voor de tweede keer zijn eerste keer toer reed. dat betekende dus weer rond Oudenbosch, via Zevenbergen, Willemstad en Stampersgat terug naar Roosendaal. Groep 2 reed met zijn achten achter Pierre aan. Zonder rust waren zij dus al voor groep 1 terug in het clublokaal. Zo werd het weekend afgesloten zonder een lekke band, voorwaar een bijzonderheid de laatste tijd!

Zaterdag 9 juli mocht Christ 22 deelnemers verwelkomen. De warmte en de afstand werd Wim Schot de laatste kilometers wat te veel, zodat hij blij was dat hij nog even lek reed. Zondag 10 juli reed John niet naar België en daar wilden maar liefst 24 AKN-ers getuige van zijn! Daarnaast reden nog 6 leden met groep 2 mee.

Zaterdag 16 juli was de opkomst wederom goed te noemen. Willy reed met 22 leden naar Den Briel. Jos Diephuis reed niet de hele rit mee, want hij moest om 10 (!) uur thuis zijn. In Den Briel werd weer gerust in hetzelfde café als tijdens het clubweekend. Zondag 17 juli reed John gewoon naar Hoogstraten en daarom kwamen er maar 17 leden opdagen. Groep 2 reed 8 man sterk met Henk Verschuren mee.

Zaterdag 23 juli stond de clubuitstap naar Tienen op het programma. Het was toch wel verrassend dat er 10 leden voor de 130 km kwamen. Met TomTom in de tweede auto en Willy druk aan het woord in de eerste, werd de afslag Brussel prompt voorbij gereden. Zo werden alvast wat extra kilometertjes gemaakt. Helaas kwam Toine vrij hard ten val na zo'n 25 km. Na wat heen en weer buigen stonden de meeste onderdelen van zijn fiets weer aardig in de goede richting. Ook Toine kon na wat heen en weer buigen de goede richting weer vinden. Bij terugkomst in Roosendaal moesten ze hem wel zo ongeveer uit de auto tillen... Die nieuwe fiets zal er nu wel snel komen! Zondag 24 juli reed Kees Ruyten op en af met 14 leden in zijn kielzog. De eerste helft bepaalde Jan van Loon mede het tempo, de tweede helft nam Wim Mouws het roer mee over. Het tempo lag al die tijd behoorlijk hoog, wat Wim na afloop fijntjes deed informeren naar mijn conditie na al dat geluier op vakantie. Ik hield me echter groot! Groep 2 kende met 11 deelnemers een recorddeelname. Jan Neelen was dan ook na 55 km een gelukkig mens.

Opvallend vond ik dat in mijn afwezigheid Piet Bianchi het fietsen weer helemaal opgepakt bleek te hebben. Met een Bianchi en in Bianchi-kleding is de moraal weer helemaal terug bij Piet. Natuurlijk stond ik er ook van te kijken dat Tonnie al drie weken met groep 2 op stap bleek te zijn. Deze keer zelfs op de racefiets. Nog een nieuwkomer voor mij was Cees Goorden, die tijdens de Tour waarschijnlijk weinig op moet draven als jurylid voor de KNWU en nu zelf lekker kan rondtoeren. Tenslotte is ook Cees van Sluijs verlost van zijn zitvlakproblemen en zelfs al weer mee geweest naar Tienen. We zijn blij dat we jullie er bij hebben mannen!

Zaterdag 30 juli reden 18 leden de Zeevruchtenroute. Met veel wind, wat wolken en wat water was Pierre Lasaroms helemaal in zijn sas: Zeeland is dan ook zijn favoriete fietsprovincie. Fietsvriendelijk als ze zijn daar in Zeeland kwamen we bij Waarde bij een uitrustplaats voor fietsers: 3 plastic stoeltjes stonden keurig aan de straatkant klaar voor vermoeide fietsers. Alhoewel er door de toerleider alle gelegenheid geboden werd om even te gaan zitten, maakte niemand daarvan gebruik. Langs de oude sluizen van Hansweert, het pittoreske Eversdijk, het mooie kerkje van 's-Gravenpolder en het prachtige marktplein van Kloetinge ging het eerst nog naar Wilhelminadorp. Jos Vos dacht dat ik het bordje "Kattendijke 2 km" over het hoofd had gezien, maar hij moest toch echt nog enkele kilometers op de koffie wachten. Die was weer prima (tweede bakje gratis) en ook het appelgebak mocht er weer zijn. De warme appelbollen met warme kersen waren helaas niet leverbaar deze keer. Na de rust reed Louis Mouws al vrij snel bij Wemeldinge lek. Met een scheurtje in de buitenband was het wachten op de knal. Die kwam pas buiten Rilland in de polder. Christ reed daar door, om maar niets van de Volksronde te missen. De overigen pakten nog een stukje kasseien mee bij de voormalige haven van Ossendrecht en in Essen-Hoek. Met 140 km op de teller kwamen we bij Tivoli in Nispen tot rust. Na een uurtje chillen op het terras waren we tegen half vier weer in Roosendaal.

Zondag 31 juli dachten de aanwezige toerleiders Dim en Willy (of waren het lijders?) dat de bui wel voor 9 uur op zou houden. Ad van Iersel, John van Turnhout en Jan van Loon waren het daar helemaal mee eens. Zij hadden echter buiten de weergoden gerekend, die anders beslisten! Het regende de hele morgen, dus de gebruikelijke regenstop in De Wildert werd weer van stal gehaald. Om twaalf uur kwam het natte zooitje met 55 km op de teller weer in Roosendaal aan.