FEBRUARI 2005

Mooi weer was het, maar ietwat fris. Dat weerhield 12 veldrijders niet om Willem van Balen te volgen via Visdonk, Nederhei en Rucphense Hei. Al vrij snel reed Theo lek op een boomstronk, zodat er even gewacht moest worden. Cees Willemse kreeg ook nog een grote tak in zijn wiel, die er voor zorgde dat de spaaknippel dwars door de velg naar buiten getrokken werd. Dat kost hem dus minimaal een nieuwe velg. Op de weg nam John het voortouw. Hij kreeg 11 gelovigen achter zich aan. Ze reden een rondje Kalmthout, Achtmaal, Zundert. Zonder problemen waren zij om 11 uur weer terug. Er wachtte geen toetje na het voorgerecht (2 weken geleden soep) en hoofdgerecht (vorige week peestamp). Dat houden we nog even tegoed! Dan zijn de carnavals-uitslapers van deze zondag (o.a. Henk, Cees, Ad) er vast ook weer bij. 

Mijn gedachten waren zaterdag regelmatig bij degenen die de wandeltochten van 10-15-25 en 40 km aan het uitzetten waren. Wat moet het frustrerend zijn om bij zoveel regen en wind een hele dag in de weer te zijn voor de volgende dag, als de weersvooruitzichten nog slechter zijn. Of je met al je inspanningen enkele honderden mensen een plezier kunt doen of enkele tientallen geeft toch een ander gevoel vind ik altijd. Petje af daarom voor Henk, Cees, John en Willy die van half 9 tot half 2 zich kletsnat lieten regenen om alle pijlen op hun plaats te kunnen hangen.

Zondagmorgen om kwart voor 8 konden John, Cees en Willy bij de controle 8 weggewaaide pijlen vervangen, waarna de lopers van start konden gaan. Natuurlijk waren er nog niet de helft van de deelnemers bij vorige edities. Het merendeel kwam voor de grotere afstanden. Behalve de 9 AKN-ers die in de weer waren bij de organisatie kwamen er slechts 10 leden opdagen. Mientje Dekkers liet zich niet kennen en liep ook mee. Henk Jongeneelen dacht na de zondagsmis nog even 10 km te kunnen gaan wandelen, maar kwam al snel van een koude (sneeuwbui) kermis thuis. Hij keerde snel terug naar de warmte van Huis ten Halve.

Morgen kunnen dan tenslotte nog de pijlen weggehaald worden door Willy en Simon. Simon doet dit even tussendoor, als voorbereiding op zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella over enkele maanden!

 

De harde kern van AKN was erg verbaasd dat ze zondagmorgen te maken kregen met een overloper. Ondergetekende wilde niet bij de watjes ingedeeld blijven en was met de auto naar Roosendaal gekomen om de afsluitende veldrit van het winterseizoen mee te rijden. John, Willy, Cees en Henk hadden al gepland om in Wildert de krant te gaan lezen en dan om 11 uur weer terug bij het clublokaal te zijn. Gelukkig wilden Willy en Henk mij wel wegwijs maken in de bossen rondom Roosendaal. Als ik daar alleen mijn weg moet vinden, dan kan het immers een onverwacht lange of korte tocht worden! Besloten werd om de wandeltocht van 40 km van vorige week op de fiets na te rijden. Al bleef het de hele tocht lekker droog, onderweg was het een behoorlijk blubberzooitje! Onderweg kon nog even het allerlaatste vergeten routepaaltje opgepikt worden, dus de tocht was ook nog nuttig. Om kwart over 11 konden we ons warmen aan de heerlijke erwtensoep met brood die het bestuur besteld had. Cees en John hadden toen hun eerste bak al op. Omdat we maar met zijn vijven waren, was er natuurlijk voor iedereen nog een tweede bak!

Het winterseizoen zit erop. Vanaf nu wordt er alleen nog op de weg gereden. Het zou wel eens koud kunnen worden!

 

De jaarvergadering werd door bijna 60 leden bezocht. Ze hoorden dat de financiele administratie van het afgelopen jaar prima in orde was. Wim Schot had geen enkele afwijking kunnen constateren. Pierre merkte daarbij op dat Wim dan maar niet bij de Belastingdienst moet solliciteren, omdat die wl altijd wat vinden...

Een greep uit de opmerkingen die deze morgen gemaakt zijn: