november 2003

Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november is de complete route van de veldrit uitgepijld. In totaal betekende dit 5 uur werk, waarvan op zaterdag enkele uren in de regen, maar...

Zondag 2 november was het weer zover!
Meer dan 50 AKN-ers hebben zich ingespannen om de 986 deelnemers een prachtig nieuw parcours voor te schotelen. Dat werd op prijs gesteld, want de organisatie kon na afloop veel complimentjes en bedankjes in ontvangst nemen. Na zoveel voorbereidingen kon er eigenlijk alleen nog door het weer roet in het eten gegooid worden. De voorgaande dagen was er niet al te veel regen gevallen en op zondag bleef het bij een flink aanwakkerende wind en een temperatuur van rond de 10C gelukkig helemaal droog. Na afloop hoefde er dus door de spuitploeg niet al te veel modder van de fietsen gespoten te worden. 
Vanaf 8 uur meldden zich de eerste deelnemers voor de 43 en 23 km en de laatste vertrok om 10:15 uur. De bananen, Red Bull en andere drankjes gingen bij de rust vlot van de hand. Door veel deelnemers werd dankbaar gebruik gemaakt van een van de drie mogelijkheden om onderweg de route te verkorten of een extra lus te rijden. 
Na afloop smaakte de erwten- en tomatensoep zo goed dat er prompt een Michelin-ster aan toegekend werd. Het bleef daarna nog lang gezellig in Huis ten Halve...

Zondag 9 november kon ons peloton weer wat aan de basissnelheid op de weg doen. Al dat veldrijden is prima voor de conditie, maar zo af en toe de weg op om de snelheid vast te houden is geen overbodige luxe. 23 Leden meldden zich om 9 uur voor een toertocht van 50 km. John en Cees van Sluijs namen de groep mee voor een rondje onder Roosendaal. Na al dat beschutte rijden was het wel wat frisjes, maar de snelheid van ruim 25 km/u zorgde ervoor dat de mensen op de ATB's het al snel warm kregen.

Zondag 16 november kon er weer gedaan worden aan veldrijden. Het miezerde behoorlijk en daarom gingen er maar 13 man het bos in. (Afgelopen woensdag waren dat maar liefst 24 man, maar toen was het nog lekker droog. Zaterdag was er 12 man.) Jac Willekens en Ad van Iersel gaven de voorkeur aan de weg. Willem nam de honneurs waar, want Christ wilde zijn ritje richting Bergen op Zoom bewaren voor wat drogere omstandigheden. Omdat ondergetekende als groentje meeging deed Willem zijn best om de hoogtepunten van de Rucphense Heide te rijden. De "loopgraven van 14-18" en enkele steile heuveltjes mochten er zijn. Maar 1 x onderuit gaan (net als Pierre trouwens zonder erg) bij zulk slecht zicht voor brildragers viel me al bij al nog mee. Dat gold ook voor het tempo, want ondanks mijn gebrek aan ervaring was het prima bij te benen. Volgende week ben ik er weer bij!

Zondag 23 november gingen er 12 man het bos in. Met Willem voorop reden ze het tegengestelde rondje van deze week, dus hetzelfde rondje als vorige week. Het werd een kleurige tocht, want Kees Ruyten zag het even zwart voor de ogen toen hij met zijn knie op een boomstronk viel. Alfons zag het blauw boven de ogen, want hij droeg voor de eerste keer de pet van Van Krimpen. Willy had groene sneeuw gezien en de rest zag gewoon zwart. Het bleef de hele ochtend lekker droog en de temperatuur lag zeer ruim boven de 10C. Ideaal weer ook om de weg op te gaan. Dat deden 5 leden samen met John. Hij nam ze 50,5 km mee over allerhande fietspaadjes ergens bij Kalmthout (dacht Tini).

Zondag 30 november gingen er maar 7 man het bos in. Met Cees van Sluijs, Frans van Geloven, Willy van Toren, Willem van Balen, Jos Vos, Jan Verbocht en Toon van de Broek zijn alle namen al genoemd. Zij lieten zich niet afschrikken door de regen om 8 uur. En terecht. Het bleef de hele rit droog. Jos Vos misrekende zich door het eerste stuk een andere route te nemen. Omdat Thor een cross hield werd de route van de voorbije weken iets aangepast. Daardoor zag hij de groep pas terug bij de erwtensoep. Er was genoeg voor iedereen. Ook John van Turnhout en Jan van Loon die op de weg hun kilometers maakten, mochten hun buikje vol eten.