MAART 2004

70,3703703703 % Van alle AKN-leden is meteen de eerste aflevering van onze Audax-tochten al afgevallen in de strijd om de felbegeerde Audax-medailles. Zij namen niet deel aan de 50 km die door Jac Willekens voorgereden werd. Al was het maar 3C en miezerde het een piepklein beetje, toch viel het reuze mee, want iedereen was er goed op gekleed. Behalve de 32 eigen leden waren er ook nog 4 deelnemers van andere clubs opgekomen. Dat is 4 meer dan bij de vorige Propagandatocht! De penningmeester (die zelf ook meereed) ging glunderend met 6,40 naar huis! Ina bestuurde een volgwagen vol sportdrank en reservewielen, maar kon lekker de hele 50 km lang binnen blijven zitten. Alleen Ad Rens reed vlak voor de aankomst nog lek.
's Avonds konden we nog bij het programma Campinglife zien hoe Remco Dierks in trainingskamp heeft gezeten bij Barcelona. Verwarmd door de beelden van de Spaanse zon konden we ons daarna gaan richten op de volgende dag:

Zondag 7 maart was het ook druk: 20 leden gingen met Theo via Rucphen, St. Willibrord, de Beemden, Zevenbergen, Noordhoek en Stampersgat naar Kruisland. Daar stempelden ze af voor de openingssterrit van het district. Ze zagen nog net de 6 mensen van onze B-groep vertrekken. Ook nu was er weer 1 lekke band. Kees Ruyten presteerde het om op zijn aluminium ATB toch lek te rijden in een stuk aluminium.

Een prachtige groep van 27 man kwam om de Euraudax Propagandatocht met Alfons te verkennen. Er woei een straffe wind, maar gelukkig bleef het droog. Een verkenning is er niet voor niets: er kan nog wat mis gaan en moeilijke punten kunnen er alsnog uitgehaald worden. Volgende week rijden we daarom een aangepaste versie, die niet 104 maar 101 km is, we rijden niet 3 keer verkeerd, ik rijd niet lek en we zorgen ervoor dat Ina niet als eerste bij Huis ten Halve aankomt!

Zondag 14 maart trof het lot wederom de toerleider . Ook Jac Willekens reed lek. Het wordt tijd dat het bestuur de voorrijders eens van goede buitenbanden gaat voorzien... De overige 19 deelnemers reden zonder problemen, afgezien van de harde wind en de wat tegenvallende temperatuur, een keurig rondje Kalmthoutse Heide, Putte, Huybergen.
Groep 2 was met 5 deelnemers en kwam, net als zaterdag, een overspannen automobilist tegen die een laag verschroeid rubber op het wegdek achterliet.

Wat kun je verwachten bij windvlagen tot windkracht 8 en voorspellingen met regen? Het was dus al mooi dat 17 deelnemers en chauffeur Peter Kuijstermans zich 's morgens aan het vertrek meldden! Terwijl Jan Buijk bezorgd naar de scherven van zijn ingegooide ruit keek, keken wij bezorgd naar de lucht en de penningmeester bezorgd naar zijn kas, want van alle inschrijvingen kwamen er maar 3 van buiten AKN. Twee daarvan waren door de NTFU gestuurd als controleur (een van de twee kwam helemaal uit Purmerend!) om een verslag van deze rit te maken. Laatkomer Costa kwam ons tegen bij de Wouwse Tol en reed tot de rust mee. Voorin werd er zeer regelmatig afgelost en achterin hielden Louis en Willem de zaak bij elkaar. Dat schijnt slecht te zijn voor je banden, want ze reden allebei bijna tegelijk lek. Het tempo werd steeds aan de wind  en de deelnemers aangepast zodat we compleet en met een gemiddelde van 24 km/u in Roosendaal arriveerden. Ina wilde wel demarreren maar die eer was deze keer voor John van Turnhout weggelegd. Het is maar goed dat er op haar nieuwe fiets een begrenzer gemonteerd is, want anders was ze niet meer te houden! Met een zeer lovende beoordeling van de NTFU-controleurs en de zekerheid dat er nog maar 14 kandidaten over zijn die een Euraudax jubileummedaille kunnen behalen, werd deze stormachtige maar zo goed als droge (!) fietsdag afgesloten.

Zondag 21 maart werd het begin van de lente niet echt gevierd met echt lenteweer. Toch zag het er al een stuk beter uit dan de dag ervoor. Daarom konden er door groep 1 ook 17 leden verwelkomd worden, die op aanwijzing van Tini en Ad en met Jac en Cees als voorrijder de Paaseierentocht gereden hebben. Deze route bood heel wat meer beschutting tegen de wind dan de Poldertocht. Bij groep 2 zetten Henk en John op vakkundige wijze Jack van Zeggeren uit de wind, zodat hij ook zijn kilometertjes kon maken!

17 Deelnemers reden zaterdag 27 maart door de mist en de vrieskou naar Boutersem. Het was dan ook de laatste dag van de wintertijd! Zonder ook maar 1 x verkeerd te rijden. (Dat misverstand is dus ook weer uit de wereld!) Nadat er ongeveer een halve cm ijs van de fietsen was gehaald konden we vertrekken voor deze mooie rit. Met een gemiddelde van precies 25 km/u (ik kon het toch niet laten Pierre) werd er 125 km door het Hageland rondgereden. Geen valpartijen deze keer, geen lekke banden, geen EHBO, alleen wat kleine vergissinkjes in de route. Kortom het was een mooie dag waarop we onze reddende engelen van Nissan-Garage Michiels in Meensel Kiezegem met twee flesjes wijn alsnog bedankten voor hun EHBO-inspanningen vorig jaar. Als je geheugen je in de steek laat kun je hier dat verslag van die dag nog eens nalezen. Mevrouw Michiels kende ons nog en was blij verrast. Kortom het imago van de Hollanders is in Meensel weer wat opgevijzeld. De laatste 20 kilometer gingen daarna lekker vlot. Na het bonbonnetje bij de start, de wafel bij de rust en de energydrank tussendoor konden we bij aankomst, na een zeer korte koude douche, ons tegoed doen aan chocolade puddinkjes en yoghurttoetjes zoveel we maar wilden. En natuurlijk hadden we weer net zo'n prachtige beker als vorig jaar!

Zondag 28 maart was het met een temperatuur van een graad of 4 nog niet echt zomertijd! Toch reden er 20 leden mee met groep 1 en 5 leden met groep 2. Kees Ruyten nam de groep via Essen, Wildert en Nieuwmoer mee naar Zundert. Via Rijsbergen, Pannenhoef en Sprundel ging het weer terug naar Huis ten Halve. Daar kon Ina haar beschadigingen die ze had opgelopen bij een uitwijkmanoeuvre voor haar in de groep nog eens goed bekijken. Waarschijnlijk bleef het beperkt tot een kapotte knie en elleboog en bleef haar nieuwe fiets, waarop ze de dag ervoor in Boutersem zo keurig meereed, onbeschadigd.
Groep 2 kende met Tonnie als voorrijder geen problemen, genoot onderweg van een lekker bakje koffie en was om 11 uur weer terug bij Huis ten Halve.