FEBRUARI 2004

Slechts John, Henk en Willy stonden om 9 uur aan de start voor de combinatie. Waarschijnlijk had het slechte weer van de voorgaande dag veel leden afgeschrikt. Al viel er om half negen nog een aardige regenbui, voor de rest van de ochtend bleef het droog bij een temperatuur van boven de 10 graden. Wel waaide het behoorlijk hard. Henk en Willy hadden er dan ook hun handen vol aan om op hun mountainbike John (op zijn racefiets) te volgen. John hield daardoor net wat meer energie over om het hardlopen winnend af te sluiten voor Henk (tweede) en Willy (derde). Ze kwamen wel alle drie op het podium!

De echte wandelaars lieten zich door een beetje wind niet afschrikken. Vanaf 8 uur meldden zij zich bij Huis ten Halve voor met name de 25 en de 40 km. In totaal kwamen er 127 deelnemers opdagen, die 's morgens nog mij een mooi zonnetje en een windkracht 8 rondom Roosendaal liepen. Diegenen die de langere afstanden liepen, kregen op het einde van hun kilometers nog net wat buien mee, maar de meeste behaalden droog het clublokaal. Hiermee is ons eigen wandelprogramma voor dit winterseizoen afgesloten.

Bij mooi rustig weer staan de leden 's morgens te trappelen om van start te kunnen gaan. Zo ook afgelopen zondag, toen 19 leden het veld ingingen en 15 leden de weg op. John voerde zijn groep natuurlijk richting België. Achteraf was door de deelnemers niet meer precies vast te stellen waar ze nou precies waren geweest. Simon van Noort wist in ieder geval wel dat er onderweg een behoorlijk gat in de weg zat. Hij reed er lek.
Christ Couwenbergs zag eindelijk zijn kans schoon om zijn veldrit naar Bergen op Zoom voor te rijden. Via de Zoom, Landgoed Wouwse Plantage, de Borgvlietse Duinen en Landgoed Lievensberg schotelde hij de groep een erg gevarieerd parcours voor. Wim Mouws liet zien dat hij een echte regelmatigheidskampioen is, want hij ging erg regelmatig onderuit: eerst maakte hij zomaar ineens een hoek van 90° naar rechts, precies tussen twee bomen in; later ging hij 90° naar links een akker in en tenslotte ging hij 90° voorover in een kuil. Dat laatste lukte ondergetekende trouwens ook prima... De penningmeester tenslotte zat bij aankomst in Huis ten Halve fluitend aan tafel: hij had de soep niet voor vandaag besteld!

Bij de verkenning voor de Euraudax Propagandatocht meldden zich zondag 19 deelnemers. Zij trotseerden samen met oerleider Jac Willekens de kou en reden een rondje Klavervelden - Trapke Op - Huybergen - Essen - Wildert - Nieuwmoer - Horendonk - Visdonk. Gezien de weersvoorspellingen voor deze week gingen er veel stemmen op om woensdag toch maar in het bos te rijden in plaats van op de weg: dat scheelt twee jassen.

Traditioneel werd de jaarvergadering van AKN zeer goed bezocht. 64 Leden waren aanwezig die getuige waren van o.a. de volgende punten: