DECEMBER 2003

Zondag 7 december gingen er 7 man de weg op. John nam ze mee richting Mattemburg en weer terug. In Rucphen waren een kleine 20 AKN-ers aanwezig om wat meer beschut hun kilometers op en rond de Rucphense Heide te maken. Ze waren zeker niet alleen, want het prachtige zonnige vriesweer had de bikers in grote getale naar Rucphen gelokt. Vooral de eerste 20 km was het een lange rij fietsers die zich naar de thee spoedden. Langzamerhand viel de groep AKN-ers in meerdere kleine groepjes uiteen, want af en toe werd er flink aan getrokken. Ina en Dim waren vers terug uit Nieuw-Zeeland en reden, op zoek naar hun conditie, wijselijk de 25 km. De erwtensoep smaakte heerlijk achteraf.

Zondag 14 december was het wandelen geblazen. Na alle regen en wind van de dag ervoor waren er toch nog 102 deelnemers die de wandelschoenen aantrokken en bij Huis ten Halve van start gingen. Jan en Kees hadden er als parkeerwachters weinig problemen mee. De dag ervoor waren in de stromende regen de benodigde pijlen opgehangen door Willy, Henk en Cees van Sluijs. De volgende ochtend moest Christ toch constateren dat hun 3 uur durende werk behoorlijk gesaboteerd was. Gelukkig had hij genoeg reservepijlen bij zich om alles nog op tijd in orde te kunnen maken. Zo zag Jan Neelen bij " 't Ossekopke" alle deelnemers hun controlekaart afstempelen, zonder dat ze onderweg verdwaald waren.

Zondag 21 december raasde windkracht 9 met regen over de Brabantse wegen (rijmen gaat tegenwoordig automatisch merk ik. Uw vaste verslaggever ter plaatse liet daarom wijselijk verstek gaan. Cees van Sluijs kwam, zag en keerde klets- en kletsnat naar huis terug.

Woensdag werd een record gevestigd toen 36 man het bos in gingen. Met zo'n grote groep kon het natuurlijk niet anders dan dat er al snel 3 groepen ontstonden. Uiteindelijk kwamen ze toch nog gezamenlijk aan bij Huis ten Halve. Vrijdag 26 december was er een extra gelegenheid om in clubverband op de fiets te kruipen. 9 Man maakten van de gelegenheid gebruik. Zaterdag ving Willy ons nieuwste lid Johan Sebrechts op bij Huis ten Halve. Samen gingen ze het bos in, waar Ina, Dim en Wim Mouws nog bij hen aansloten.
Zondag 28 december was het nat en bleef het nat, terwijl het af en toe wat natter werd. John en Jac Willekens trokken zich er niets van aan en gingen toch de weg op. Henk, Louis, Leo, Cees, Willem en Willy zochten hun heil in het bos. Daar reden ze redelijk beschut, maar zakten de wielen centimeters diep in de natte bosbodem. Behoorlijk op hun tandvlees kwamen zij dan ook tenslotte bij ons clublokaal aan.

IN MEMORIAM tHEO VAN ESBROECK

16 November 2003 moesten we afscheid nemen van ons lid Theo van Esbroeck. Onze voorzitter herdenkt hem hier.