SEPTEMBER 2003

Zaterdag 6 september reed een twintigtal AKN-ers de verkenning van de 100 km propagandatocht. Wim Mouws testte onderweg nog even of het zand al mul genoeg was om in te liggen (en dat was het). Ook kregen Cees van Dongen en Alfons het nog heel even op hun heupen in de Maxburgdreef. Maar verder ging alles goed. Er hoefden deze keer geen wijzigingen meer in de route aangebracht worden, dus nu is het hopen op mooi weer en een grote opkomst van andere clubs en eigen leden op 20 september

Zondag 7 september mocht AKN weer proberen om een titel in de wacht te slepen. Deze keer stond de Javado-tijdrit centraal. Met gebruik van fietscomputer, horloges, hartslagmeters en kerkklokken is het toch altijd weer een loterij wie er met de prijzen gaan slepen. Dat geldt blijkbaar niet voor De Heidestoempers, want zij gingen met een gemiddelde snelheid van 36 km/u weer met de eerste prijs aan de haal. Het Pedalleke legde beslag op de tweede plaats en ons eigen AKN (14 man sterk) tekende voor een mooie derde plaats. 
Toevallig kwamen de mensen van groep 2 ook groep 1 tegen. Groep 2 was met een mooie opkomst uit Oudenbosch meteen 9 man sterk. Een mooie opsteker voor voorrijder Jan Neelen.

Zaterdag 13 september was het dan eindelijk tijd voor de rit naar café De Lork. Nadat de rit eerder dit jaar wegens omstandigheden geen doorgang had kunnen vinden, konden dan nu toch 18 deelnemers op de pedalen richting Bobbejaanland. In een mooi tempo konden de koude beentjes en armpjes snel op temperatuur komen. Na de rust in Lichtaart kon iedereen op het gemakje met de wind in de rug terug naar Roosendaal.

Zondag 14 september deed Theo in een mooi regelmatig tempo de regelmatigheidsrit van enkele jaren geleden nog eens over. Groep 2, met voorrijder Jan Neelen, liet een uitgelezen kans liggen om voor het eerst in de geschiedenis van AKN een langere rit te rijden dan groep 1. Omdat alleen Jan Dinkelaar zich meldde bij Jan Neelen waren ze het er al snel over eens dat zij met groep 1 meereden. Gelukkig hadden Theo en Willy vrijdag bij de verkenning al een flink nat pak gehaald, want vandaag bleef het de hele rit droog bij een heerlijk zonnetje. In totaal 22 deelnemers koesterden er zich in.

Zaterdag 20 september trok de Propagandatocht 25 eigen leden en 10 mensen van andere clubs. Namens de Audaxcommissie waren er 2 mensen uit Delft vertegenwoordigd. Louis Mouws had de nieuwe fluorescerende lichtgroene hesjes voor de medewerkers van de cross bij zich. Ze konden door de voorrijders meteen goed uitgeprobeerd worden, want bij de start was het erg mistig. Johan Moerkens was sinds lange tijd ook weer een van de deelnemers, maar daar rustte geen zegen op, want al na 3 kilometer moest hij afhaken met een grote slag in zijn wiel. Ad Rens werd onderweg nog geraakt door een eikel, maar droeg gelukkig een helm zodat hij niet naar het ziekenhuis hoefde. Gelukkig kwam ook na enkele uren de zon weer tevoorschijn, zodat we de rit met zonnige gezichten af konden sluiten. Het rondje dat Jan Neelen voor zijn verjaardag gaf lieten we ons dan ook best smaken.

Zondag 21 september reed Kees Ruyten de herfstrit, maar we hadden het beter de zomerrit kunnen noemen, want het was hoogzomer. Geen mist deze keer en een temperatuur die om tien uur al opgelopen was naar 23°C, dat kun je geen herfst meer noemen. Geen wonder dat 15 leden met hem mee gingen richting Bakkersmolen, Kalmthoutse Heide, Hoek en Heimolen. Tjebbe Smulders reed nog wel een keer lek, maar dat mocht de pret niet drukken.

Groep 2 mocht met Pierre mee, want Pierre had met Henk geruild. 6 Mensen trok dat zodanig dat ze ervoor kozen met hem mee te gaan. Een van hen kon sinds lange tijd weer op de fiets: de enkel van Jack van Zeggeren is zover hersteld dat hij weer mee kan.

Zaterdag 27 september reed Cees van Sluijs 50 km verkennend rond richting De Heide en Moerstraten . Samen met Wim Schot kon hij het tempo op Audax-niveau houden. De overige 15 AKN-ers volgden braaf.

Zondag 28 september reed 14 man met John mee over het parcours van de Kroegentocht . Maar dan wel zonder een kroeg aan te doen. Terwijl Dim merkte dat zijn band lek was reed groep 1 linksaf weg bij Huis ten Halve en groep 2 (die met zijn vieren waren) rechtsaf. Zelfs Ina merkte niet dat Dim ontbrak. Nadat hij een wiel had geleend van Jan Buyk ging hij naar huis om daar de auto te halen en terug te keren naar het clublokaal. Hij zat in zijn zondagse kleren keurig te wachten toen de anderen ietwat nat binnen kwamen.