OKTOBER 2003

Zaterdag 4 oktober (dierendag) had ik verwacht dat het weer bij de beesten af zou zijn (het weer dus), maar dat viel 100 % mee, want de meegebrachte droge kleren konden ongebruikt mee terug naar huis. Het bestuur had weer een mooie regelmatigheidsrit uitgezet. Een toch nog aardig windje woei op de Zuidzeedijk kilometers lang recht in het gezicht. Diegenen die een snelheid onder  de 25 km/u opgegeven hadden, hebben daar op dat stuk in ieder geval geen spijt van gehad! 5 Koppels en 6 individuelen reden de rit zonder fouten. Henk heeft ondertussen al zijn rekencapaciteiten aangesproken om een idee te krijgen van de geleverde prestaties. Maar de officiŽle uitslag wordt pas bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie.

Zondag 5 oktober was Jac weer present om 22,5 km weg naar Zundert te rijden. Bij de rotonde in zundert draaide hij keurig rond en leidde de 16 meegekomen AKN-ers weer 22,5 km terug naar Huis ten Halve. Gul als hij is wilde hij daarna iedereen nog een rondje van 5km door Roosendaal aanbieden, maar dat werd vriendelijk doch beslist afgewimpeld. Bij Huis ten Halve bleef men (aan de buitenkant droog) enkele buien afwachten voor de thuisreis aanvaard werd.

Zaterdag 11 oktober hadden we een unicum: er kwam geen enkele deelnemer van buiten onze vereniging opdagen. Gelukkig waren er wel 23 eigen leden die met Cees de Propagandatocht reden. Op het pas geasfalteerde stuk langs de Huybergsebaan reden zowel Jack van Zeggeren als Jos Vermunt van groep 2 lek. Degenen die meegereden hebben waren tevreden, op de penningmeester na dan.

Zondag 12 oktober dook een grote menigte het bos in voor de verkenning van de veldrit. Tini sukkelde onderweg achter en terwijl Pierre op hem wachtte verloor hij zowel de groep als Tini uit het oog. Gevolg was dat ze beiden op eigen gelegenheid terug bij Huis ten Halve aankwamen. De rest van de groep reed niet de hele rit om de veldrit van Sprundel niet in de weg te zitten, die op hetzelfde moment gereden werd.

Groep 1 en 2 reden gezellig samen met Alfons de gezelligheidsrit. Maar liefst 10 deelnemers meldden zich hiervoor. Een record voor groep 2 dit jaar. Zij gingen gezellig bij Non Plus Ultra koffie drinken en daarna in een kalm tempo via Ossendrecht terug naar Roosendaal. Daar reed Jan van Loon gezellig zijn band aan flarden zonder dat iemand het merkte en reed het merendeel in een ruk door naar huis...

Zaterdag 18 oktober zijn 19 deelnemers voor de Kroegentocht gestart. Na het verplichte fietsnummer van 39 km werd er in De Wildert gestopt bij Maria's opvolgster. Na de koeken en koffie werd er in hoog tempo de voorraad Schrobbeler doorheen gejaagd. De nieuwe uitbaatster wist de 17 overgebleven leden goed in de watten te leggen met gratis brood en stoofvlees en enkele rondjes van het huis. Het was dat er in de Stationsstraat in Essen nog op een tweede adres was afgesproken, anders was het vast nog later geworden dan half 3. In Essen wachtte nog een aantal consumpties en een lekkere bak frites. Om half vijf kon iedereen meer dan voldaan naar huis terug keren. John bedankt voor de gezellige dag!

Zondag 19 oktober dook 23 + 3 man het bos in voor de verkenning van de veldrit. Deze keer kwam de groep compact terug aan bij het clublokaal.

Groep 1 en 2 reden gezellig samen met John de Morning After Rit. 7 Deelnemers meldden zich hiervoor.  John was weer fris genoeg om 3 routes aan en door elkaar te knopen om een kleine 50 km te rijden. Dat het ietsje minder was vond ik niet erg, want bij een starttemperatuur van 1įC had ik al vlug koude teentjes, die ik graag bij Huis ten Halve wilde warmen. Opvallend was wel dat er zeer weinig gepraat werd in de groep. Was het de kou, of had iedereen de goede raad van de voorzitter (de eerste 25 km heel zachtjes praten a.u.b.) ter harte genomen?

Zaterdag 25 oktober zijn 17 AKN-ers de nieuwe route gaan rijden, om de laatste probleempjes nog eens door te nemen. Toon Antens moest voortijdig de route verlaten met een gebroken zadel. Verder lag het parcours er mooi bij. De natte stukken achter het Rozenven zijn in de nieuwe route gelukkig weggelaten.

Zondag 26 oktober reden 10 man bij Huis ten Halve weg naar Horendonk. Daar waren al 3 AKN-ers gearriveerd. 10 Man daarvan reden de lange afstand. Willy, Cees en John reden de 23 km. De regenbuien van de nacht ervoor hadden voor behoorlijk wat plassen en blubber op het parcours gezorgd. De opkomst was echter weer perfect, met 1620 deelnemers. We hopen er volgend weekend ook op!

Groep 1 en 2 reden met 7 man achter Tonnie aan via Rijsbergen, Zundert, Sprundel en Rucphen. Het tempo stokte maar 1 keer toen Jack van Zeggeren lek reed.