MAART 2003

Zaterdag 1 maart is het zomerseizoen ingezet met onze 50 km Euraudax Propagandatocht. Jac Willekens op kop van de groep en zijn vriend Ad Rens in de volgwagen erachter, dat kan natuurlijk niet mis gaan! In totaal hadden we 35 deelnemers, waarvan 10 van buiten onze vereniging. Grappig was wel dat John in de vergadering vorige week om soep had gevraagd en dat Cees van Sluijs dat na afloop van deze tocht aangeboden kreeg. Nou zijn John en Cees toch twee handen op n buik, maar John had toch liever die soep in zijn buik gezien schat ik zo in... 

Zondag 2 maart konden de liefhebbers in de eerste groep al 70 km onder de wielen wegmalen. Kees Ruyten nam hen via een omweg mee naar Kruisland. Daar kon gestempeld worden bij het district. Echter omdat Tonny er niet was om de tweede groep te begeleiden werd de afstand terug gebracht tot 60 km en werd ook het tempo teruggeschroefd, zodat de liefhebbers die gekomen waren voor de tweede groep toch konden fietsen. In totaal werd er door 14 leden meegereden. Bij aankomst in Kruisland hadden zich daar nog maar 4 deelnemers gemeld, waaronder Cees van Dongen. Dat het 's morgens vroeg flink geregend had zal daar zeker mee te maken hebben gehad.

Zaterdag 8 maart is door 25 AKN-ers de 100 km Propagandatocht verkend. Bij een windkracht 7 en een ongeveer even hoge buitentemperatuur ging dat heen in een vlot tempo. Het was dat Louis Mouws nog even lek reed en dat we om moesten rijden voor een opgebroken viaduct bij Galder, anders waren we wel een kwartiertje te vroeg in Chaam gearriveerd. Op de terugweg werd met vereende inspanning het tempo tegen de wind in op 26 km/u gehouden. Het was soms gewoon dringen vooraan om op kop te mogen rijden, iets wat we zeker niet altijd kunnen melden. Tonnie Dekkers zag bij Rucphen nog even over het hoofd dat de fiets van Alfons ook een achterwiel had, waardoor hij in de berm viel. Gelukkig zonder verdere schade. Volgende week hopen we naast onze eigen leden ook veel leden van andere clubs te mogen begroeten.

Zondag 9 maart reden 19 leden met Jac Willekens mee. Ze waren stuk voor stuk benieuwd waarom de rit "Even stoppen" heette . Er werd echter niet gestopt in Wouw, niet in Klavervelden, niet in Putte, niet in Kalmthout. Sommigen gaven de moed al bijna op, maar gelukkig was in Essen bij de kerk de weg opgebroken: de hele groep moest even stoppen!
De tweede groep ging met 5 man op stap. Tonnie had geruild met Willy en nam de honneurs waar. Toon Feyns, om 9 uur wel present, werd zowel door de eerste groep als door de tweede groep gemist. Was het te koud en is hij meteen weer naar huis terug gereden?

Zaterdag 15 maart is door 26 AKN-ers en 22 niet-leden de 100 km Propagandatocht gereden. Bij een matige oostenwind kracht 3 en een prachtig blauwe lucht was dat ook wel een beetje te verwachten. Peter Kuystermans bemande de volgwagen, maar kon zich gelukkig beperken tot het waarschuwen van het overige verkeer op onoverzichtelijke punten en het maken van foto's. Na een half uurtje rust in Chaam, waar de koffie al geserveerd werd terwijl we gingen zitten (over vlotte bediening gesproken!) was iedereen klaar om op het gemakje de laatste 50 km onder de wielen weg te malen. Na afloop was iedereen dik tevreden en werd er al weer volop ingeschreven voor onze uitstap van 29 maart. (zie onder) 

Zondag 16 maart reden 24 leden met Cees van Sluijs mee. Aanvankelijk waren het er 21, maar toen de tweede groep, die iets eerder vertrok, zag dat ze maar met zijn drien waren besloten ze terug te draaien en met de eerste groep mee te rijden. Bij niemand gaf dat problemen, er was dan ook nauwelijks wind en de zon stond alweer volop zijn best te doen.

Zaterdag 22 maart reden 25 AKN-ers met Jac Willekens mee naar Puttershoek. Via Steenbergen en Dinteloord ging het ove het Hollands Diep. Het werd een rust in 's Gravendeel, waar de uitbater van De Herberg zo blij was met ons, dat hij ons zelfs uit kwam zwaaien toen we weer de terugtocht aanvaardden. Frappant was wel, dat in Roosendaal de een na de ander naar huis afzwaaide, zodat Jac uiteindelijk met 1 (!) AKN-er bij Huis ten Halve arriveerde. In totaal werd er stiekem toch 114 km afgelegd!

Zondag 23 maart hadden 32 leden in de gaten dat er met Kees Ruyten een mooi ritje op het programma stond. Onze vrienden en vriendin uit Oudenbosch moesten in Hoeven nog wel even horen, dat we bij Huis ten Halve vertrokken, maar uiteindelijk konden ze toch in Schijf bij ons aansluiten. (Christ de Bruijn begreep het niet: "iedereen had toch bij de jaarvergadering een pen gekregen om alles op te schrijven?"). Gerard Loontjens brak van schrik een spaak in zijn achterwiel toen hij de bende uit Oudenbosch zag staan... Daarna slaagde Kees er mooi in om in het Westbrabantse zo'n route uit te stippelen, dat ik heel vaak niet meteen zag waar we fietsten. Een perfect ritje dus, met weinig wind en een heerlijk zonnetje. Hoe lang worden we hier nog mee verwend? Groep 2 vertrok met Henk met 5 leden, maar kwam ook maar met 2 aan. Toontje verdween onaangekondigd en werd ook na een zoektocht van Henk niet meer gesignaleerd. (moraal: meld je altijd even af als je een kortere weg naar huis neemt!) Henk combineerde volgens Jac van Zeggeren het nuttige met het aangename en nam de stand van het wegendek op de wegen  rond Zevenbergen op. Dat scheelt hem maandag weer een paar uur dat hij later kan beginnen...

Zaterdag 29 maart werd de Parel van het Hageland vanuit Boutersem bij Leuven gereden. Na een vlotte rit van 125 km met de auto er naar toe werd ook daar weer 125 km, maar dan op de fiets, gereden. Deze prachtige tocht over glooiend terrein met af en toe een leuk bultje (ongeveer niveau Brabantse Wal) werd met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 25,5 km/u afgelegd. De route was perfect uitgepijld en iedereen was na afloop dan ook zeer tevreden over het verloop van de tocht.
Een uitgebreider verslag van deze tocht vindt u
hier
...

Zondag 30 maart meldden zich 19 fietsers om met John 70 km naar St. Lenaerts te rijden. Omdat John, Piet en Jac nog een beetje stijf waren van de vorige dag besloot men om de route iets in te korten. Via Zundert, Loenhout, Wuustwezel en Kalmthout werd uiteindelijk toch nog 63 km gefietst! De tweede groep reed met Tonnie 50 km. Zij waren weer met zijn vieren.