JULI 2003

Zaterdag 5 juli mochten 12 AKN-ers met Simon van Noort mee naar de Hoekse Waard. Het was frisjes en het miezerde ietwat, maar de mooie tocht maakte veel goed. Simon reed in een keurig vast tempo de Hoekse Waard rond. Bij een camping in de buurt van Mijnsheerenland werd er gerust in het stamineeke. Zonder problemen kon de terugreis voltooid worden en leverde Simon iedereen zo ongeveer thuis af, zodat hij tenslotte als laatste overbleef!

Zondag 6 juli trok Tonnie 5 deelnemers voor zijn 60 km met de tweede groep. Groep 1 reed met John de Kleine Van Krimpen. Wel drie keer kwam hij vertellen dat er geen meter in BelgiŽ bij zat. Om hem een beetje te sarren (doen wij dat wel eens dan?) verklaarden we dat de route wel heel erg voorspelbaar was. De waarheid was dat we er steeds naast zaten als we dachten dat hij wel links of rechts zou gaan. Een mooi ritje dus voor de 14 deelnemers.

Zaterdag 12 juli is door 9 leden de Grenstocht van TC Axel gereden. Deze rit wordt gereden in 2 lussen van 60 km. De eerste lus ging richting het Verdronken Land van Saeftinghe over zeer mooie en rustige polderwegen. De tweede lus ging richting Philippine en voerde ons voor een groot gedeelte door BelgiŽ. Zowel heen als terug moest geruime tijd gewacht worden voor de brug over het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Zowel de eerste als de tweede lus werd beŽindigd met een klopjachtje op de groep die voor ons reed. De eerste keer kwamen we net te laat, de tweede keer kregen we hulp van de brug! Bezweet, maar erg voldaan konden we terugkijken op een zeer geslaagde tocht. Perfect weer, mooie wegen, geen kasseien, geen beklimmingen, een uurtje rijden slechts met de auto, om 16:00 uur terug in Roosendaal: hier hadden zeker 30 AKN-ers naar toe moeten gaan!

Zondag 13 juli trok Willy  7 deelnemers voor zijn 60 km met de tweede groep. Ze reden naar Willemstad, waar eerst koffie gedronken moest worden. Na de rust vond Jan Neelen het na zo'n kilometer fietsen wel tijd worden om Jos Vermunt er attent op te maken dat hij zijn helm niet meer op had... Groep 1 reed met John de 8 Van Achterbroek. Zij vertrokken echter een uur te vroeg, want op onze site stond immers duidelijk dat de start om 9 uur zou zijn. Gelukkig hadden Dim, Ina en Jan wel goed op de site gekeken en startten er toch nog 3 leden op tijd. De overige 14 die met John meereden vertrokken om 8 uur, zoals in het clubblad stond, en gingen in Achterbroek koffie drinken. Dim, Ina en Jan: bedankt voor jullie vertrouwen in de juistheid van de gegevens op onze website!

Zaterdag 19 juli mocht Christ zich verheugen in een grote opkomst. Maar liefst 20 deelnemers trotseerden het bloedhete weer. Op de heenweg ging het richting Tilburg en op de terugweg ging het via BelgiŽ. In Baarle-Nassau werd gerust en de tocht werd rond half een ontbonden bij Jagersrust. Met de warme wind die daar over het terras woei, was het voor enkele AKN-ers moeilijk om snel naar huis te rijden...

Zondag 20 juli trok de Westbrabantse Ardennenrit 7 deelnemers. Ze sloten zich na 7 van de 10 hellinkjes even op het terras van Non Plus Ultra aan bij groep 2, die daar met zijn drieŽn zaten! Daar passeerden ook nog Toon Antens en Dre Goutman in volle training. Vlak na elkaar kwamen beide groepen rond half twaalf weer bij Huis ten Halve aan.

Zaterdag 26 juli was het mooi weer om met Toon Antens een clubrit naar Made te rijden. Dat vonden nog 14 andere AKN-ers. De temperatuur kwam uit op 23, het gemiddelde iets of wat hoger.

Zondag 27 juli reden de eerste en de tweede groep samen met John de vakantietocht van 50 km. 13 Deelnemers genoten van een regenbuitje en koffie onderweg bij een temperatuur van 20 graden.