november 2001

De veldrit van zondag 4 november, onze eerste activiteit in het nieuwe seizoen 2001-2002, is meteen een klapper geworden. Zoveel deelnemers mochten we nog nooit verwelkomen: 1031!!! (de laatste drie zijn uitroeptekens, geen cijfers). Alles zat dan ook helemaal mee: degenen die vorige week thuis bleven vanwege het slechte weer konden dat nu inhalen in een heerlijk najaarszonnetje. De organisatie draaide op volle toeren tussen half negen en half tien, maar alles werkte perfect. Waar nodig konden meteen extra mensen ingezet worden, zodat alles prima bleef werken. Na afloop waren er dan ook veel glunderende gezichten bij de deelnemers en de organisatie te bespeuren, of zoals ze in BelgiŽ zo mooi zeggen: mannen voor iedereen een dikke proficiat!

De fietstocht van zondag 11 november ging langs Klavervelden, Huybergen, Wildert (er werd niet gestopt), Nieuwmoer en VenetiŽ. 17 Deelnemers peddelden in een aardig tempo de 54 km door en konden na afloop hun stempeltje ophalen. 8 Leden gaven er de voorkeur aan om op eigen gelegenheid het bos op te zoeken met de mountainbike.

De indoortraining is de eerste keer van start gegaan met 16 deelnemers (enkele mensen waren nog verhinderd). De trainer dacht de draad weer op te kunnen pakken waar hij de vorige wintertraining gebleven was, helaas protesteerden diverse spiergroepen daar nogal tegen, met name de volgende dag(en)...

De veldrit van zondag 18 november in Sprundel trok zo'n 35o deelnemers. Ook AKN was goed vertegenwoordigd met 26 leden. De prachtige tocht voerde weer door Pannenhoef, langs de paters in Zundert, door de Buyssche en de Rucphense Hei weer terug naar Sprundel. Onze leden Theo Jukes en Wim Mouws, ook lid in Rucphen, zetten zich in bij de organisatie. Zij kunnen volgende week weer gewoon fietsen.

De 18 man die met Christ Couwenbergs mee de Rucphense Heide op gingen kregen op 25 november een mooi droog parcours voorgeschoteld. Christ kent daar elk paadje en weet precies de nattige, drassige stukken te omzeilen. zo'n 44 kilometer werd er afgelegd en om 11:15 uur was iedereen weer terug op de thuisbasis. Jack van Zeggeren en Jan Barmentlo hebben in hun eigen tempo een vergelijkbare rit gereden, bij afwezigheid van Toon Schuurbiers, die anders een ritje in de bossen bij Bergen op Zoom voor hen gereden zou hebben.