JUNI 2002
Zaterdag 1 juni had het mooie weer 14 deelnemers gelokt voor de Ferynpijl. Terwijl we de oprit naar Essen opreden zagen we nog een fietser met rugzak aankomen. Het bleek ons nieuwe lid Wil Roovers te zijn, die dacht dat we om 8 uur vertrokken. Met wat geluk kregen we zijn fiets nog in de auto erbij en konden we echt op weg naar Kapellen o/d Bos. Jac was met zijn gedachten blijkbaar al bij Feryn, want bij Achterbroek maakte hij er al een aardig rondritje van en bij Antwerpen nam hij zelfs de snelweg naar Hasselt! (We moesten naar Brussel!) Na een kilometer of 10 kwam hij erachter dat hij het nu ook niet meer wist. Simon ging daarop de weg wijzen, want we konden dan wel binnendoor via Lier. Na een mooie sightseeing met veel plekjes waar nog nooit iemand geweest was strandde ook die poging in de buurt van de Van Hool-fabrieken (van die bussen). Nadat ondergetekende gevraagd werd om daarna het roer over te nemen kwamen we na 2 uur (!) in Kapelle o/d Bos aan. Daar konden we enkele honderden meters lang samen met duizenden anderen aanschuiven, een hele straat breed, om in te schrijven. Gewapend met een gratis bidon met frisdrank konden we daarna op pad, samen met waarschijnlijk zo'n 22.000 andere fietsers. Helaas kwamen we niet meer langs de auto's zodat ik mijn veel te warme lange broek en trui en de extra bidon niet meer kwijt kon. Met twee kolossale bulten op mijn rug heb ik het parcours moeten rijden. De bidon hebben enkelen van ons onderweg geschonken aan toegestroomde jeugd langs het parcours. Onderweg leek het wel een groot peloton dat alle afgezette kruisingen en zijwegen passeerde. Hierdoor had je toch het idee dat je in een wedstrijd mee reed. Automatisch ging steeds het tempo omhoog tot boven de 30 km/u, waardoor op een gegeven moment Piet Bianchi moest afhaken, ondanks zijn nieuwe fiets. Bij de middagrust signaleerden we hem gelukkig na zo'n kwartier, zodat we compleet weer verder konden. Na de massale rust bij de stoeterij van Palm in Steenhuffel (het leek wel een grote kermis, compleet met hamburger- en friettenten, met een grote massa voortschuifelende mensen die een gratis Rodenbach of Palm en een gratis sportdrank kregen) raakten we in de drukte elkaar weer kwijt. Ondanks een straf tempo van bij tijde en wijle achter in de dertig lukte het net niet meer om in de laatste 20 kilometer de eerste groep in te halen. Ook bij aankomst was het weer aanschuiven om een T-shirt op te halen. In de hal werden door enkele leden de fietsen even vastgehouden, zodat enkele anderen de gratis drank op konden halen. Ook daar raakten we elkaar al weer snel kwijt. Terwijl ik op mijn gemak mijn biertje op dronk en stond te genieten van het optreden van de in België zeer populaire Tina Bride en haar danseressen, bleek de rest al naar de auto's te zijn. Ik zag tenminste niemand meer.
De terugreis naar Roosendaal namen we twee verschillende wegen, want Jac reed al meteen weer verkeerd (dachten we tenminste) en wij hebben hem niet meer teruggezien. Via Bergen op Zoom waren we deze keer binnen een uur terug in Roosendaal. Jac deed er via St. Job 25 minuten langer over, maar deze dag kon wat hem betreft natuurlijk niet lang genoeg duren! De Feryn-pijl is al met al dan ook wel iets speciaals om meegemaakt te hebben.Zondag 2 juni nam Louis Mouws de eerste groep van zo'n 12 man 75 km op sleeptouw naar de Noordwesthoek. Ondertussen deed Tonnie Dekkers met de tweede groep van 7 man (correctie: 6 man en 1 vrouw) hetzelfde over 65 km met een rust in Willemstad.
Zaterdag 8 juni kon Jac 14 deelnemers tellen voor de bultjes. Helaas ging het op een Baileybrug mis toen Jac met zijn voorwiel tussen 2 rijplaten schoot. Hij sloeg over de kop en Cees van Sluijs kwam met zijn hand tussen de pion van Jac. Het bloedde behoorlijk en Kees Ruyten laste meteen een extra pleisterplaats in. Gelukkig bleef het daarbij en kon iedereen toch gewoon verder fietsen naar de echte pleisterplaats.
Zondag 9 juni waren Cees en Jac gewoon weer van de partij, samen met nog 12 anderen. Alfons probeerde iedereen nog in verwarring te brengen door te demarreren, zich daarna achter een auto te verstoppen en achter de groep aan te sluiten. Iedereen hield echter gewoon het hoofd koel en reed rustig naar Rucphen. Daar werd ingeschreven en de route van de Brabantse Pijl gereden. Een gemiddelde van bijna 26 km/u vonden John en Kees Ruyten te weinig en daarom trokken ze de laatste 10 km nog even goed door. Het lukte ze echter niet het gemiddelde boven de 26 te brengen.
Groep 2 telde 6 deelnemers die samen met Pierre de Oesterdam bezochten. Geen dames deze keer en daar was John Suijkerbuijk nou speciaal voor gekomen...Zaterdag 15 juni zocht Alfons samen met nog 10 leden de grenzen op van België, Zeeland en Brabant. Vanwege de harde z-w-wind werd er tactisch voor gekozen om te vertrekken via de Kalmthoutse Heide en Putte, zodat we daar enigszins beschut konden rijden. Vanaf Bath werden we toen, met een tussenstop op de Speelmansplaten, bijna tot aan het Gastels Veer vooruit geblazen. Met slechts 115 km op de teller bleef er extra tijd over bij Huis ten Halve na te praten.
Zondag 16 juni had Cees van Sluijs de vaste kern van AKN benaderd om een 100 km skeelertocht te begeleiden. Toch kwamen er voor de Bompa-rit van Kees Ruyten nog 10 deelnemers opdagen. Zij reden niet de hele 60, maar slechts 59,6 km via België en Achtmaal. Jan Dinkelaar mocht na zijn persoonlijke verkenning van de Van Krimpentoer nog een keer aan de slag als toerleider bij de tweede groep. Zij waren met vijven.
Zaterdag 22 juni mocht Jan van Loon met 16 feestgangers in Dinteloord na 60 km koffie gaan drinken. En daarna ging het via Willemstad -Oude-Tonge -Philipsdam-Steenbergen natuurlijk naar cafe De Maai. Het totaal van deze rit bedroeg 125 km + enkele bakken schuimend vocht en de nodige hartige hapjes... Natuurlijk had Jan zijn Marie weer ingeschakeld voor de catering. Het was dus weer dik voor mekaar! Geen wonder dat we pas om 16:00 uur terug waren.
Zondag 23 juni was een makkie: de veertien deelnemers konden eerst uitslapen, want John vertrok pas om 9 uur, en ze hoefden maar 2 uurtjes fietsen, want er stond slechts 55 km op het programma. Nee, dan de ijzervreters van de tweede groep: half 9 starten en 60 km rijden. Zij waren met zijn tienen . Afgesproken was om met allebei de groepen af te stempelen bij de rondrit van Berkenbeek en daarna gezamenlijk in een rustig tempo terug te rijden. Natuurlijk moest er meegedaan worden aan de tombola. Dimphy won een klok en deed die cadeau aan Willy; Kees Ruyten deed zijn rollen wc.-papier cadeau aan Christ de Bruyn en Henk Machielsen moest zijn fruitmand zelf in Roosendaal zien te krijgen. Terug in Roosendaal werden de clubbladen uitgedeeld. De overige leden krijgen het clubblad deze week in de bus.
Zaterdag 29 juni is er door de 24 deelnemers aan de Van Krimpentoer genoten. Jan Dinkelaar had alles weer prima voor elkaar. Het grootste deel van de rit gaf hij vooraan in de groep het tempo aan. Een tijdje lang zelfs geassisteerd door Toon Schuurbiers. Op dat moment reden er dus twee voorrijders die samen 150 jaar oud waren! Bij de Kiltunnel werden de deelnemers voorzien van de traditionele banaan en bij de rust in de Biesbosch van koffie met gebak. In de volgjeep hield Pierre van Merriënboer het overzicht op de groep. In de feesttent in Uitwijk kreeg iedereen 3 consumptiebonnen van de club en de rest van zichzelf. Omdat enkele leden wat moeite hadden met het tempo (in de feesttent wel te verstaan) brachten zij de tijd door aan een statafel apart van de rest. Gezamenlijk werd wel de terugreis in de bus aanvaard.
Zondag 30 juni vierde Jan van Loon zijn 71e verjaardag met 13 mensen van de eerste en 5 van de tweede groep. Gezamenlijk werd gerust bij "Het witte paard" in Putte. Tonnie reed er via de (Binnen-)Schelde naar toe en Willy iets korter via Zandvliet. Daarna ging het weer samen op het gemakje terug naar Roosendaal.