AUGUSTUS 2002

Zaterdag 3 augustus stond het heerlijk te plenzen en was de belangstelling voor de 150 km naar Lier minimaal. Reden voor Tonnie om het volgend jaar maar weer op het programma te zetten. Dit jaar bleven we thuis.

Zondag 4 augustus mochten 17 leden achter de mooiste fiets (nou ja, in ieder geval de nieuwste) van toerleider Alfons aanrijden. Omdat we vorige week richting Zeeland gekoerst waren was er deze week een compleet nieuwe route op papier gezet en verkend. Via de Hoevense Beemden en Heyningen ging het bij prachtig weer naar de Kade in Roosendaal. Omdat Huis ten Halve dit jaar weer open was na hun vakantie bleven we op de Kade niet hangen. Dat lieten we over aan degenen die maandag naar de Draai van de Kaai gaan. De tweede groep was, 5 man sterk, twee keer koffie gaan drinken. Dat was net teveel, want vanaf Nispen regenden ze nog net nat. Frans van Geloven nog een beetje extra, want die had onderweg gemerkt dat hij zijn jack vergeten was, was terug gereden en mocht iets langer genieten van de verfrissing van bovenaf.

Zaterdag 10 augustus reden we met 5 auto's en 14 leden naar Wageningen. Ondanks de vele slechte weersvoorspellingen hielden we het de hele dag droog. De enige regen viel bij de rust in Groesbeek. Om te voorkomen dat we in de regen reden nam de toerleider nog een extra stukje van 5 km omlaag van Groesbeek naar Mook in het parcours op, dat daarna in omgekeerde volgorde (omhoog dus) nogmaals gereden werden... Berg en Dal hebben we vanaf  4 kanten beklommen, waarbij de ene beklimming nog steiler dan de andere was. In de aanloop naar de slotklim op de Wageningse Berg werd er nog even goed doorgetrokken en verbrokkelde de groep ietwat. De Wageningse Berg werd echter van de gemakkelijke kant beklommen, dus bijna iedereen kwam gemakkelijk boven. Het was al met al een mooie rit die prima uitgepijld was.

Op zondag 11 augustus deden we voor de eerste keer mee aan de Schakel van de Kempen. RTC Noord-Brabant had ons clublokaal als inschrijfpost genomen, vandaar. 10 Man betaalden de 2,- inschrijfgeld, maar raakten bij Nieuwmoer de route al kwijt. Na een valse stempelpost in Wuustwezel werd besloten op eigen gelegenheid via Kalmthout en Putte de rit af te maken. Groep 2 maakte er met Christ de Bruijn als gelegenheidsvoorrijder met zijn zessen een sterrit van naar Kruisland, waar zij voor 1,- ook 66 km mochten fietsen. Tweede groep half geld dus!

Zaterdag 17 augustus moest er voor de 15 deelnemers aan de tocht van Simon iets meer wind waaien. De tocht was nu windstil. Langs Steenbergen ging het rondom St. Philipsland naar Oud-Vossemeer, waar bij de molen koffie werd gedronken. 
Zondag 18 augustus slaagde Willy erin om in minder dan 80 km op en neer naar Teteringen te rijden. Daarvoor moesten de Haagse Beemden wel kris-kras doorkruist worden. Om half tien zaten ze al in Teteringen aan de koffie. Groep twee zocht met zijn negenen met Tonnie een visput met kantine in de buurt van Loenhout op, waar ze even op adem konden komen.

Zaterdag 24 augustus was het in verband met de diverse wolkbreuken in West-Brabant niet verantwoord om te fietsen. Drie enthousiastelingen kregen van Cees de tip om weer terug in bed te kruipen, wat door Henk namens het bestuur bevestigd werd...
Zondag 25 augustus was de lucht opgeklaard en werd de Vossentocht van John gebruikt om alsnog het parcours van de JAVADO te verkennen. Nadat Jac het goede voorbeeld had gegeven door lek te rijden bleek Fons van Hooijdonk hem verre de baas te blijven door 3 keer lek te kunnen rijden. De overige 14 wachtten telkens geduldig, alhoewel een enkeling hem meteen als lid wilde royeren Toch kwamen we in opperbeste stemming bij Huis ten Halve aan. Daar werden de tellertjes nog even vergeleken. Henk bepaalt hiervan het gemiddelde en de teller die daar het dichtste bij zit is volgende week onze leidraad. Groep twee kwam kort na de eerste groep binnen. Zij hadden met zijn vijven bij Merksem met eigen ogen gezien hoe het water nog steeds in de huizen stond. Via onbekende wegen en plaatsen (zelfs voor de toerleider!) maakten zij 75 km vol.