JANUARI 2001

Zaterdag waren er diverse leden present bij de tweede Adri van der Poel-Classic in Hoogerheide. Daarbij werd de gezelligheid natuurlijk niet uit het oog verloren... Zij genoten van een mooie veldrit en sommigen schreeuwden hun favorieten bijna naar boven. Camielleke deed het dan ook erg goed voor zijn 22 jaar. Ons Richardje werd uiteindelijk de verdiende winnaar!

23 AKN-Wandelaars, waarvan 6 met hun echtgenotes,  waagden zich zondagmorgen 7 januari vroeg aan een 10 km wandeling door Roosendaal. Willy had keurig een rondje via Visdonk naar het park bij Leysdream uitgezet, dat zonder problemen afgelegd werd. Na afloop werd er gezamenlijk met de 8 AKN-leden die aan een bos-veldrit de voorkeur hadden gegeven, met een rondje van Huis ten Halve op het nieuwe jaar getoast. Tot 13:00 uur bleef het nog lekker gezellig. Een en ander werd door Henk Verschuren digitaal op de gevoelige chip vastgelegd en is dus waarschijnlijk binnenkort op deze site te zien. (?)

De animo was zondag 14 januari erg gering om naar Zundert te gaan. Volgens goedingelichte kringen waren Louis Mouws en Cees van Dongen de enige die naar Zundert gingen. De kou deed 12 leden besluiten om niet eerst 20 km naar Zundert te fietsen, maar in eigen omgeving het bos op te zoeken. De bossen van Bergen op Zoom, Wouwse Plantage en Essen boden de nodige bescherming. De AKN-ers die ook lid zijn van de Bidon moesten verstek laten gaan, omdat zij een ledenvergadering hadden.

Zondag 21 januari kon de organisatie 230 deelnemers welkom heten voor de drie wandeltochten die in het prachtige winterse landschap uitgezet waren. Prachtig om te lopen, al was de ondergrond hier en daar verraderlijk glad geworden door de sneeuw. Tini Buijsen moest dit aan den lijve ervaren toen hij een schuiver maakte en ongelukkig op zijn hand terecht kwam. Gelukkig was de EHBO paraat in de persoon van Jan Buyk, die hem ophaalde en naar het ziekenhuis bracht. Daar werd eerst gedacht aan een vinger uit de kom, maar werd toch in tweede instantie een breuk geconstateerd.

10% Van het aantal deelnemers van vorige week (dus 23) kon Leo Notenboom zondag 28 januari welkom heten voor de bos-veldrit die hij in het prachtige winterse landschap uitgezet had. Uw webmaster waagde zich ook voor de eerste maal met zijn eigen fiets in de bossen. Ik kan wel zeggen dat ik spijt heb dat ik de overige keren niet meegedaan heb. Heerlijk 40 km geconcentreerd in een mooi tempo over de soms zeer smalle bos- en heidepaadjes crossen, dat heeft wel wat. Voorlopig zullen we het echter weer op de weg waar moeten maken.