MAART 2024

Zaterdag 2 maart konden we de opening van het zomerseizoen vieren met de voor groep 1 en 2 gecombineerde jubileumrit naar café Neefs in Zundert. Het was maar goed dat toerleider Cees Mathijssen goede afspraken had gemaakt met Neefs, want maar liefst 54 leden stonden aan de start. Een clubrecord. De leden werden aan het begin van dit zomerseizoen nog even toegesproken door de voorzitter, die kon melden dat Jörgen en Ilse deze dag 12½ jaar getrouwd waren, Nienke v.d. Maagdenberg voor het eerst als lid meereed en Cees de Greef na zijn ziekte weer present was. Daar had hij nog aan toe kunnen voegen dat Minko ook nog zijn verjaardag vierde. Kortom het was een feestelijk gebeuren deze dag! Vanwege de grootte van de groep werd er in 2 groepen gereden. Cees nam de voorste groep voor zijn rekening en Toon Jansen volgde met de andere groep op gepaste korte afstand. Via Steenpaal reden de twee groepen naar Horendonk en over de Postbaan en de Kievitstraat naar Klein Venetië, dat zijn naam eer aandoet na alle regen van de afgelopen maanden. In Nieuwmoer werden de Maatjes opgezocht die doorkruist werden via de Begijnemoerweg, Noordwateringsweg en Berkendreef. Door de Steenpaalweg en de Groenestraat kwamen ze in Ostaaien en door de Grote Heistraat in Zundert. Daar kwamen de twee groepen bij elkaar en kleurden ze de hele Molenstraat oranje-blauw; een prachtig gezicht.

Aankomst bij café Neefs

(Klik HIER voor meer foto's)

Cees van Sluijs, Ilse en John hadden samen een stukje van de route afgesneden en stonden daar de groep al op te wachten. Bij Neefs was er voor extra personeel gezorgd, stonden alle koffiekopjes met koek en paaseitje al klaar en deelde Cees aan alle deelnemers lekkere koeken uit en tekende de jubileumkaarten af. Nadat iedereen zijn tweede bakje koffie had gekregen werd alles afgerekend door onze penningmeester en kon aan het tweede stuk begonnen worden.

Nu reed Toon Jansen met de eerste groep weg en Cees met de tweede. De route ging nu onder Zundert langs naar Klein-Zundert en over de Sprundelsebaan onder Sprundel en boven Rucphen langs terug naar de Gebrande Hoefstraat en over de Langendijk naar Huis ten Halve. In totaal werd het zo een heel erg mooi rondje van 59 km. Vlak voor Roosendaal had Ad van Haperen nog de pech om als eerste dit zomerseizoen lek te rijden. Omdat er ook een grote scheur in zijn buitenband zat ging Cees thuis een buitenband voor hem halen, zodat hij de rit toch nog af kon maken. Ja, een toerleider heeft vele taken...

Groep 1 vertrok zondagmorgen als eerste groep met toerleider Toon Jansen. Samen met Ad de Beukelaer reed hij op kop richting Nispen. Via Essen werd het F14 fietspad opgezocht. Op het fietspad richting Wildert reed Theo Jukes lek. Na de reparatie ging het via Kalmthout richting Gooreind en Wuustwezel. Hierna binnendoor om toch nog Wuustwezel te doorkruisen. Via Nieuwmoer en Essen werden de 55 km vol gemaakt. De groep was met 10 leden deze ochtend.

Groep 2 reed met 5 leden en Christ Schepers was de toerleider. Zij vertrokken via St. Willebrord en Sprundel. In Rijsbergen werd er koffie gedronken bij Cafe Ut Krisje. De terugweg ging over het fietspad langs de AA of Weerijs, Stuivezand en Klein-Zundert. Schijf maakte de terugweg compleet. De groep reeds 57 km deze ochtend.

Groep 3 hield het bij hun vertrouwde rit deze morgen. Zij waren met 12 leden en reden 33 km deze ochtend. Deze keer reden ze weg door de Tolberg en via de Haiinksestraat en de Brembosch naar de Dennestraat, om via Mariabaan en Ouwerveldenweg rondom het kleiduivenschieten bij Trapke Op naar Essen-Hoek te rijden. De koffiestop was daar bij het hun inmiddels bekende Bostella. Na de koffie reden ze over de Vleetweg terug naar de Ouwerveldenweg en zo in een rechte lijn naar Nispen en Huis ten Halve.

Openingsrit zomerseizoen

Groep 1

Zondag 3 maart

 

Groep 2

Zondag 3 maart

 

Groep 3

Zondag 3 maart

 

 

Zaterdag 9 maart scheen de zon weer uitnodigend en lokte 42 AKN-ers naar Huis ten Halve. Daar werden ze verwelkomd door toerleider Toon Jansen van groep 1 en Toon Antens van groep 2.

Groep 1 vertrok met 19 leden en reed een rondje Oesterdam van 70 km. Over Nispen en de Brembosch reden ze naar de Wouwse Hil en door de Weststraat en de Molenzichtweg naar Heimolen, waarna ze Mattemburg achterlangs passeerden, op weg naar de Oude Rijksweg. Zo werd de Oesterdam met een lekkere gunstige wind genomen en dat kwam het gemiddelde duidelijk ten goede... Na Tholen reden ze over Kijkuit naar het Laageinde en de Schansbaan om daarna de Moerstraatseweg naar Wouw te nemen. Over het fietspad van de Bulkstraat wed de Haiinksestraat opgezocht om over de Brembosch en Nispen weer terug naar Huis ten Halve te rijden.

Groep 2 had het niet afgesproken, maar reed tot de Oesterdam precies hetzelfde als groep 1. Toon, met Christ op kop van de groep van 23, draaide daar onder de brug door richting Bathsebrug, om over de Sophiaweg naar Non Plus Ultra te rijden. Op dat laatste stuk reed Willem Edam nog lek. Na de koffie restte nog 32 van de in totaal 69 km. Die gingen over de Onderstal, Scheldeweg, Ossendrechtseweg en Calfven richting Ossendrecht. Over de Nieuwe Weg en de Laagstraat werd Ossendrecht gepasseerd. Na de Putseweg en de Abdijlaan werd in Huijbergen nog een rondje gemaakt langs de manege. In Essen-Hoek ging het tenslotte over de Hollandse Dreef terug naar Nispen en Huis ten Halve. Daar slaakten diverse deelnemers een zucht van verlichting, want hoewel het tempo niet te hoog lag, deden de kilometers en de wind deze dag hun werk...

Zondag 10 maart liet de zon verstek gaan, maar nam de oostenwind in de loop van de ochtend af naar windkracht 2 bij een temperatuur van een graad of 9. Ook Ad van Haperen liet verstek gaan. Waarschijnlijk om te voorkomen dat hij weer lek zou rijden, had hij een vakantie naar Turkije geboekt.

Groep 2 vertrok met Alfons als eerste. Die had 's vrijdags zijn ritje nog verkend en ontdekt dat het vanwege de Ronde van Woensdrecht niet mogelijk was om door Woensdrecht te rijden. Toen hij 's zaterdags op Strava zag dat groep 2 ongeveer hetzelfde rondje had gereden besloot hij een andere rit uit zijn archief te kiezen. Het werd een rondje Moerstraten. 11 Man sterk en samen met Cees Mathijssen op kop reden ze over het Everlandwegje en het Roosendaalswegje naar de Haiinksestraat en zo naar de Plantagebaan. In de Akkerstraat werd genoten van de skyline van Wouw, om daarna over de Bergsebaan naar Heerle te rijden. In de Herelsestraat ging het linksaf om over de Steenbergsestraat en de Boswijkdreef terug te rijden naar Moerstraten. Door 't Laag en 't Laageinde ging het naar de Schansbaan, om na het viaduct over de A4 naar Fort de Roovere te rijden. Daar werd koffie gedronken bij de Schaft, vlakbij de Pompejustoren en de Mozesbrug. Voor de meesten een koffieadres waar ze nog nooit geweest waren. Even leek het erop dat Minko een lekke band had, maar met wat extra lucht in de band was zijn probleem toch verholpen. Na het tweede bakje reden ze over Vrederust naar de Heide. Daar begon de schijfrem van Rian aan te lopen, maar daar viel op dat moment weinig aan te verhelpen. Het betekende wel dat Rian wat extra energie nodig had om de laatste kilometers over de Molenzichtweg, Bleijdenhoeksestraat, Heistraat, Julianaweg, Bergsebaan en Nispen af te leggen. Ze vond dan ook dat ze na 53 km wel een wit wijntje had verdiend. En zo was het maar net!

Groep 1 mocht net als een dag ervoor weer met toerleider Toon Jansen op stap. Deze keer waren ze met 15 leden en ging de 63 km lange rit naar Zandvliet. Via Nispen en de Hollandse Dreef reden ze over Essen-Hoek en de Kalmthoutse Heide naar het station van Kalmthout om daar de spoorlijn te volgen tot Heide. Door de Grensstraat en het Moretusbos reden ze naar Berendrecht en Zandvliet. Vandaar ging het richting Ossendrecht om over de Nieuwe Weg en de Laagstraat de Putseweg op te zoeken. Door de Abdijlaan en Huijbergen reden ze uiteindelijk over de Ouwerveldenweg terug naar Nispen en Huis ten Halve.

Bij groep 3 was John verhinderd en werd zijn taak waargenomen door Henk Verschuren. De groep van 12 werd door Henk over Nispen, Bergsebaan, Julianastraat en Heistraat meegenomen naar de Schouwenbaan. Zo reden ze naar Huijbergen, waar ze over de Vossenholstraat en de Montgomerystraat de Bakkerstraat opzochten, om zo langs de manege naar de Hollandseweg en Essen-Hoek te rijden. Na 21 km konden ze bij de Bostella aan de koffie en na 32 km konden de fietsen bij Huis ten Halve op slot gezet worden.

Groep 1

zaterdag 9 maart

Groep 2

zaterdag 9 maart

 

Groep 1

zondag 10 maart

 

Groep 2

zondag 10 maart

 

Groep 3

zondag 10 maart

 

Schaft bij de Schaft

 

Het was zaterdag 16 maart weer erg druk bij de start. Er was dan ook bij het weerbericht voorspeld dat het de enige mooie dag van het weekend zou worden; licht bewolkt, matige wind, een temperatuur van rond de 10 graden, maar het voornaamste: droog!

Toerleider Cees Mathijssen vertrok als eerste groep voor de 90 km lange rit naar Sint Jozef. In Jan Verbocht, Toon Jansen en Jan Mulders had hij gelijk zijn koprijders gevonden. Vertrokken werd er richting Nispen naar Jagersrust en verder langs Schijf naar Zundert. Hier werd naar de Blauwputten gereden en daar reed toerleider Cees lek. Herman verleende weer assistentie, dus het euvel was zo verholpen. Een paar kilometer verder reed onze verse 80-jarige Robert Buyle lek, net voor het viaduct bij een huis. Een vriendelijke man kwam gelijk met zijn fietspomp aangelopen. Omdat de toerleider dacht niet aan de beloofde kilometers te komen had hij een wat langere weg genomen. Na een stukje langs het kanaal was de koffiestop bij het bekende adres in Sint Jozef. De Chel en zijn vrouw hadden het er maar druk mee, om de 25 leden en 1 gastrijder van de nodige consumpties te voorzien.

Op de terugweg reden twee leden in een gat; Rien van Hooijdonk en Geert Otte stonden beide lek. Herman kan natuurlijk maar één man tegelijk van dienst zijn en Geert was de gelukkige. Herman beweerde even later toen ze weer konden vertrekken dat hij al 4 minuten klaar was... Daar moest plaatsgenoot Rien het maar mee doen! De toerleider had het maar druk mee om de administratie bij te houden. Op de eerste volgende kruising ging men linksaf, hier had hij rechtdoor gemoeten. Het gevolg was dat hij helemaal van het padje af was, letterlijk en figuurlijk. Na wat gedraai en gekeer werd de route kort voor Hoogstraten weer opgepakt. Via Klein-Zundert, Rucphen en de wijk Kortendijk werd de route afgemaakt. Gevolg van dat alles was wel dat het een Theoootje werd. Het werd met 107 km de eerste 100 km rit van het nog prille zomerseizoen.

Groep 2 reed met toerleider Toine van Oers. Zij reden vanaf Essen langs het spoor naar Kalmthout, Heide en Kapellenbos en namen daar de Kalmthoutsesteenweg naar Putte. Maar eerst werd nog een ommetje gemaakt door bij de Driehoek naar Stabroek te rijden en via de Abtsdreef en Oud Broek werd er na 35 km in Putte koffie gedronken. Na de koffie reden ze over de Putseweg, langs het opleidingscentrum van de ME en de Nieuweweg over Calfven naar de kerk van Hoogerheide. Langs de opgebroken rotonde daar reden ze over de Huijbergseweg naar Huijbergen, waar nog een rondje langs de manege gemaakt werd. Over Essen-Hoek ging het tenslotte naar de Kuilweg en zo naar Huis ten Halve. De tocht was 68 km lang. Zij waren met 22 leden.

Zondag 17 maart waren de weersvoorspellingen een stuk ongunstiger: een temperatuur van 8°C en een matige zuid-zuidoostenwind is nog tot daar aan toe, maar voor de hele dag werd regen voorspeld in het zuiden van het land. Maar wonder boven wonder bleef het de hele ochtend droog.

Groep 1 reed met toerleider Alfons 5 man sterk zijn zijn 70 km lange clubrit Zuidwesthoek. Er werd keurig op leeftijd gereden: De 60-ers Alfons en Toon Jansen op kop, dan 70-er Wim Houtepen en achteraan de 80-ers Pierre van Zinnen en Robert Buyle. Over Nispen reden ze naar de quarantainestallen, waar ze groep 2 aan zich voorbij zagen rijden. Daarna via het college en het kapelleke naar de Huybergsebaan, Huijbergen en de Abdijlaan. Over de Putseweg daarna naar het Puts Meuleke en daar door de Molenstraat naar Ossendrecht. In de polder werd een ommetje gemaakt langs de voormalige haven van Ossendrecht, waar toevallig nog 250 m kasseien ligt. Alfons had in één klap 3 vrienden minder... Met de wind in de rug reden ze daarna oostelijk van het Schelde-Rijnkanaal naar de Binnenschelde. Langs de Gertrudiskapel reden ze door de nieuwbouwwijk Markiezaten naar Heimolen om tenslotte over de Molenzichtweg, Bleijdenhoeksestraat, Heistraat, Julianaweg, Bergsebaan en Nispen om kwart voor 12 weer bij Huis ten Halve aan te komen. Wim had ondertussen via de Boslustweg de kortste weg naar Steenbergen genomen.

Groep 2 mocht op stap met Cees Mathijssen. Met angst en beven werd daar door sommigen aan deelgenomen, maar ze konden gerust zijn: deze keer reed Cees geen 17 km extra, maar 12 km minder. Dat kwam, omdat ze bij de Toekomst in Achtmaal wat langer op de koffie moesten wachten dan normaal. Er kwamen namelijk drie groepen bijna tegelijkertijd binnen en daar was het koffiezetapparaat en de eigenaar niet op berekend. Op dat moment hadden ze nog maar 32 km afgelegd over Nispen, Grensstraat, Hollandse Dreef, Essen-Hoek, Huybergsebaan, Wildert, Mertensdreef, Nieuwmoer, Laveibosstraat, Aartsberg, Kraaiheuvelstraat, Groenestraat en Van Lanschotstraat. Na deze extra lange koffiestop reden ze daarom de kortste weg terug over de Minnelingsebrugstraat, Ellewaard, Scham en Horendonk. De 11 deelnemers reden zo slechts 48 km. Mooi om te zien dat Jack van Dongen dit weekend weer op beide dagen met groep 2 mee kon rijden, nadat hij meer dan een jaar met long-covid aan de kant heeft moeten blijven.

Bij groep 3 stond natuurlijk weer een ritje Bostella op het programma. De 13 deelnemers, waaronder voor de eerste keer aspirant-lid Sigrid Goorhuis, reden over Essen, Oude Baan, Zavelpad, Zandstraat en Beylestraat naar de Wildert en daarna langs het spoor naar Kalmthout. Met een ommetje langs de Dijk werd daarna de Kalmthoutse Heide doorkruist en kwamen ze na 23 km in Essen-Hoek aan. Na de koffie resteerden toen nog 14 km over Nispen, Kerkweg en Vierhoevenstraat naar Huis ten Halve.

Groep 1

zaterdag 16 maart

 

Groep 2

zaterdag 16 maart

 

Groep 1

zondag 17 maart

 

Groep 2

zondag 17 maart

 

Groep 3

zondag 17 maart

 

En weer lek bij groep 1...

Dat maakt dan weer veel goed bij Sint Jozef

De drukte bij Sint Jozef

Na het lenteweer van halverwege de week was het nu weer tijd voor onvervalste maartse buien en bijpassende temperaturen. De noordwestenwind blies stevig (en bij buien zeer stevig) en de temperatuur kwam niet boven de 10 graden.

Toch stonden er bij Huis ten Halve 29 AKN-ers klaar om lekker te gaan fietsen met de club. Groep 2 vertrok als eerste en werd meteen getrakteerd op een lichte hagelbui. Reden voor Robert, Jos en Henny om snel rechtsomkeert te maken en thuis de warme kachel op te zoeken. De rest reed achter toerleider Toine van Oers en Gerard Mulders over de Oude Turfvaartsestraat naar Nispen, waar nog 2 AKN-ers afhaakten en de kortste weg naar huis namen. De 10 overgeblevenen reden via de Hollandse Dreef langs de Zoom in noordelijke richting. Via de Weststraat werd het viaduct van de A58 overgestoken en door Boerenweg, Heerlesebaan en Schansbaan reden ze naar Fort de Roovere. Daarna reden ze over Daansbergen en de Zeeweg langs de molen van Nieuw-Vossemeer naar de koffie bij het Wagenhuis. Na 34 km wind tegen smaakte die extra goed. Terug reden ze over de Moorseweg naar de Kladde, Klutsdorp en Oude Molen om langs de Heide naar de Wouwse Tol te rijden. Over de Westelaarsestraat, Brembosch en Nispen werd zo de 63 km vol gemaakt.

Voor groep 1 stond 14 man klaar om met toerleider Alfons zijn clubrit Hoogerheide te rijden. Dankzij de assistentie op kop van Brian, Rien, Herman en Toon kon wind tegen het tempo nog redelijk gehandhaafd worden, want Alfons had (te)veel geklust in het huis van zijn dochter en zat zodoende niet helemaal fris op de fiets. Over de Ouwerveldenweg, waar Pierre de groep moest lossen toen hij op een paar meter kwam te zitten, maar gelukkig opgewacht werd door Eric, reed de groep naar de Kalmthoutse Heide en beschut langs Heide over de Oude Galgenbaan naar de Waterstraat om daarna door de buitenwijk van Stabroek naar Zandvliet te sturen. Vlak voor Ossendrecht reed Cees Mathijssen een lekke voorband, maar binnen 8 minuten had Herman dat gerepareerd. In de polder richting Bathse brug was de wind goed te voelen, maar vanaf Völckerdorp kwam de wind in het voordeel te staan. Op de Rijzende Weg reed Herman zelf lek en ook zijn achterband was binnen 8 minuten gerepareerd. In Hoogerheide was de rust na 61 km gepland bij 't Raedthuys. Een kleine 40 minuten en, voor de meesten, 2 kopjes koffie later werd vertrokken voor de tweede etappe. Maar niet nadat de voorzitter nog 3 kopjes koffie af moest rekenen die nog niet betaald waren (Achteraf bleek dat deze wel besteld waren, maar niet gebracht). Over de Huijbergseweg reed de groep naar Huijbergen waar nog even aan sightseeing gedaan werd in de luxe villawijk in de voormalige tuin van de broeders van Huijbergen. Langs camping de Meet reden ze daarna achter de vliegbasis langs over de Molenzichtweg en de Zoomvlietweg naar Heerle, waarna de groep bij de Maai getrakteerd werd op een felle hagelbui. Reden voor de koprijders Rien en Herman om daar links af te slaan en de kortste weg naar Moerstraten te nemen. De rest reed door over Kruisland naar Oud-Gastel en nam bij Kuivezand het tunneltje om zo langs de blokkendozen van Roosendaal naar Zegge te rijden. Daarna reden ze langs de A58, McDonalds en de commandokazerne over de Zundertseweg en het Vierhoeven fietspad terug naar Huis ten Halve. De rit was 111 km lang en al met al was het weer nog meegevallen, maar de echte Flandriens hadden een mooie dag!

Zondag 24 maart waren er heel wat mogelijkheden om uit te kiezen in ons programma. Groep 1 deed mee aan de 80 km van de Bart en Tijntocht, groep 2 reed de 50 km, er was een thuisblijversrit voor de leden die geen Bart en Tijntocht reden en er was een rit voor groep 3.

Daarnaast kon er voor het goede doel ook nog een familiewandeling van ongeveer 5,5 km of een wat langere van ongeveer 12,5 km gemaakt worden, een trailrun over afstanden van ongeveer 7, 15 en 21 km worden gelopen, een wegrit van 25 km of 100 km en twee gravel/MTB-routes van ongeveer 60 en 95 km gereden worden.

Cees Mathijssen vertrok als navigator met 6 leden voor de 52 km Van de Bart en Tijntocht. Christ Schepers was de medevoorrijder. Vertrokken werd er richting Rucphen. De route liep via Zundertseweg, Moervenstraatje, Turfstraat, Muizenstraat, Zundertseweg en Tiggeltsebergstraat mooi binnendoor en windaf naar Rijsbergen. Daar werd de Bredaseweg overgestoken en via het Kruispad kwamen ze bij de bevoorrading bij het Oekelsebos. De terugweg via Stuivezand, Klein-Zundert, Rucphenseweg, Hulsdonksestraat en Oude Buisse Heide was een pittige met de tegenwind. Via Jagersrust en Horendonk werden de 52 km vol gemaakt.

Toon Jansen reed met 3 leden de 80 km en kon het eerste stuk over de Langendijksestraat richting Rucphen nog mooi met groep 2 meerijden. Daarna ging het lekker met de wind in de rug langs het gemeentehuis en de Sprundelseweg naar Sprundel. Over de Waterstraat, Turfstraat, Wildert, Zundertseweg en Tiggeltbergsestraat kwamen ze in Rijsbergen. Daar ging het rechtdoor langs de Galderse Meren naar Galder, om daarna tegen de felle wind in over Hazeldonk naar het Oekelsebos te rijden, waar na 40 km de bevoorrading was. Na 10 minuutjes ging het weer verder over Stuivezand, Klein-Zundert, Rucphenseweg, Hulsdonksestraat en Oude Buisse Heide terug naar Achtmaal. Door de Groenestraat werden de Maatjes opgezocht om tenslotte over Nieuwmoer, het Rose Grononpad en de Wildertse Duintjes, Essen en Nispen weer bij Huis ten halve aan te komen.

Bep en Wieger hadden voor de wandeling van Bart en Tijn gekozen.

Groep 3 reed een 31 km lange rit naar de Bostella. De 2 leden voor de thuisblijversrit reden maar met groep 3 mee. Zij dronken met 16 leden koffie bij de Bostella. Ze reden over de Rozenvendreef en Steenpaal naar Essen. Daar reden ze over de Beliestraat en de Kerkstraat naar het spoor en volgden dat tot de Bontstraat. Over de Velodreef en langs het college reden ze tenslotte via het kapelleke en de Papenmoerstraat naar hun koffieadres. Na de rust stond er nog 11 km op het programma over de Kuilweg en Nispen terug naar Huis ten Halve.

Groep 1

zaterdag 23 maart

 

Groep 2

zaterdag 23 maart

 

Groep 1

zondag 24 maart

 

Groep 2

zondag 24 maart

 

Groep 3

zondag 24 maart

 

Blijkbaar was de toerleider bij de clubrit naar Sint Jozef vorige week
hierdoor een beetje in verwarring gebracht....

In de grote zaal stond de paashaas niet met de chocolade eitjes.
Dus kreeg Cees v. Sluijs een speciaal eitje van Jan. Het was overigens al op voor Cees naar huis ging.

 

Tja, en dan sta je 's morgens op en dan kijk je naar buiten, daarna kijk je op buienradar, en tenslotte check je nog een tweede weer-app. Wat ga je doen? Toch maar die boterhammen smeren om mee te nemen of kies je voor de makkelijkste weg en besluit je om dan maar Tweede Paasdag af te wachten of het weer dan beter is?

12 AKN-ers kozen ervoor om ervoor te gaan en meldden zich voor half 9 bij Huis ten Halve. De andere leden kozen (Paas-)eieren voor hun geld. Voor groep 1 stond de mooie 120 km lange rit naar Baarle-Nassau van Rian en Christ op het programma en Toon Jansen was de toerleider voor groep 2.

De vier leden die voor groep 2 gekozen hadden kozen voor een korte pijn en in overleg met Toon Jansen besloten zij om een rondje van 54 km naar Putte te rijden en mocht Toon met groep 1 mee. Tegen de klok in reden ze het rondje dat ze ondertussen wel kunnen dromen: Over het Everlandwegje naar de Brembosch en over de Wouwse Hil naar de Schouwenbaan om zo naar Huijbergen te rijden. Via Familyland kwamen ze na 28 km bij Grenszicht in Putte aan. Na de koffie kon over de Grensstraat, Heide en de Kalmthoutse Heide naar Essen-Hoek gekoerst worden. Over de Hollandse Dreef en de Kuilweg ging het tenslotte terug naar Huis ten Halve.

Groep 1 had zodoende 8 AKN-ers die met de klok mee naar Baarle-Nassau reden. Over de Dijken reden ze naar de Brand, boven Rucphen langs naar de Kozijnenhoek en door de Kaaistraat naar St. Willebrord om daar de Schuurkerkstraat naar Sprundel te nemen. Door de Akkerstraat, Turfstraat en Wildert kwamen ze in Rijsbergen. Via de Scholbergstraat werd de A19 overgestoken naar Meersel Dreef en Meerle. Over Chaam ging het daarna in één rechte streep naar Baarle-Nassau. Daar hadden ze er 60 km en een uurtje regen opzitten. De tweede helft van de rit ging via het Bels Lijntje en de Tommelsche Heide naar Castelré. Daarna reden ze rond Meer, waar Gerard Mulders lek reed. Dat repareren duurde en duurde en daarna moest er nog een keer gestopt worden, omdat de binnenband tussen de velg en de buitenband klem zat. Alles bij elkaar zorgde dat voor een klein half uur oponthoud. Daarna konden ze toch door naar de Maxburgdreef om boven Loenhout langs over het Duitse Pad richting Wernhoutsburg te rijden. Tenslotte werd over Achtmaal en de Achtmaalsebaan de 120 km vol gemaakt. Ook in de tweede helft van de rit mochten ze genieten van een uurtje regen en natte vieze wegen. Behoorlijk vuil kwamen ze dus thuis en het schijnt dat er leden bij waren die zelfs via de achterdeur niet naar binnen mochten...

Groep 1

zaterdag 30 maart

 

Groep 2

zaterdag 30 maart

 

"Even" de lekke band van Gerard Mulders vervangen

Even wat behaaglijkheid in Baarle-Nassau