MAART 2023

Zaterdag 4 maart kon er om 09:00 uur begonnen worden aan het zomerseizoen. De voorzitter merkte nog wel op dat, hoewel het de start was van het zomerseizoen, geen van de leden het had aangedurfd om in de korte broek te starten. Omdat er 36 leden aan de start stonden ( waaronder 4 dames) werd de groep in 2 groepen verdeeld. De rit vertrok langs Nispen naar de Brembosch. Bij de oversteek van de Plantagebaan ging het linksaf over het fietspad. Voor de Wouwse Plantage ging het rechtsaf om bij camping Zoomland uit te komen. Over de Klavervelden reden ze naar de Heimolen. Hier werd over het fietspad een stukje Oude Zeeuwse Weg gereden. Bij Non Plus Ultra ging het rechtsaf om door de polder naar Ossendrecht te rijden. Na 34 km was het tijd voor de koffiestop bij het Puts Meuleke. De terugweg ging langs Huijbergen langs de manege richting Essen-Hoek. De toerleider ging in de bocht voor Essen-Hoek linksaf om op de Weg naar Wouw uit te komen. Omdat de 2e groep voor de stoplichten in Huijbergen had moeten wachten, hadden zij dit niet opgemerkt. De eerste groep reed over het fietspad door het bos naar de Wouwse Plantage en langs de voetbalvelden van de Rimboe, binnendoor terug naar Roosendaal. Toen de 1e groep aankwam was de 2e groep al aanwezig. Verschillende leden werd onderweg nog een lekke band aangepraat (maar een klassement kon nog niet worden opgemaakt). Het was weer een geslaagde opening van het zomerseizoen, waarbij 59 km werd afgelegd. De nieuwsgierigheid was nog groot toen Cees en Tonnie even apart gingen zitten (met de routebeschrijving van de 1e Regelmatigheid). Helaas: deze wordt pas over 6 weken met de deelnemers gedeeld.

Groep 2 mocht als eerste vertrekken op zondag 5 maart. Christ Schepers was de toerleider van de dag, samen met Rian reed hij op kop. Zij reden met 5 leden een mooie alternatieve rit naar Putte. Op de terugweg kregen zij nog wel een fris buitje. Koffie werd er gedronken bij Grenszicht en er werden 60 km afgelegd.

Groep 1 reed met toerleider Toon Jansen een rondje rond Roosendaal. Cees, Eric en Ad de Beukelaer reden mee op de koppositie. Vertrokken werd er langs Nispen naar de Brembosch. Dwars door Wouw reden ze naar de Diefhoek. Hier werd er mooi binnendoor naar het Gastels Veer gereden. In de Spellestraat reed Jos Dierks de eerste lekke band van het zomerseizoen. Oudenbosch en St. Willebrord werden ook nog aangedaan. Bij Rucphen kreeg de groep nog een fris buitje; de temperatuur zakte gelijk naar 2 graden. De groep was als eerste weer terug bij het clublokaal. Ze waren met 7 man en reden 60 km deze morgen.

Groep 3 reed traditioneel met John en Cees op kop. Zij gingen koffie drinken bij De Volksvriend in de Wildert. Vanwege de starttijd van 08:30 uur moesten er eerst wat meer kilometers gemaakt worden. Ook op de terugweg reden zij niet de kortste weg, iets wat ook deze groep nog een fris buitje opleverde. De groep was 12 man sterk en reed 45 km deze morgen.

 

Openingsrit zomerseizoen Groep 1 en 2

Zaterdag 4 maart 2023

 

 

Groep 1

Zondag 5 maart 2023

 

 

Groep 2

Zondag 5 maart 2023

 

 

Groep 3

Zondag 5 maart 2023

 

Zaterdag 11 maart waren er bij de start bij sommigen toch wat twijfels. Na de regen en sneeuw van de afgelopen week waren de temperaturen deze morgen onder nul gedoken. Jan Mulders had het zekere voor het onzekere genomen en had zijn wandelschoenen aangetrokken.

Toon v.d. Broek was de toerleider van groep 2. Hij vertrok met 12 leden. Om op bekend terrein te blijven reed hij eerst naar de Wildert. Via Nieuwmoer, Wuustwezel en Achtmaal werd er bij Neefs in Zundert koffie gedronken. De terugweg ging via Sprundel, Schijf en Horendonk. Zij reden 65 km deze morgen. Wim Mouws was er content mee: een mooie route en lang geleden dat hij daar gereden had, zelfs nog langs zijn geboortehuis.

Toon Antens was de toerleider van Groep 1. Hij vertrok met 15 leden. Jan Verbocht reed met hem op de koppositie. De rit vertrok over de Langedijksestraat naar Bosschenhoofd. Hier werd over de klinkerwegen naar Hoeven gereden en mooi binnendoor naar Etten-Leur. Bij café Elsakker werd er niet gestopt voor koffie. Natuurlijk ging de rit ook nog langs Prinsenbeek. Kort hiervoor, na de plaspauze, stond Pierre van Zinnen lek. Met Herman in de groep was de vervanging zo gebeurd. Via Etten-Leur, Sprundel, Rucphen en Schijf werd de rit voltooid. Toine van Oers nam na de plaspauze de koppositie van Toon Antens nog over. Er werd deze zaterdag 70 km gereden.

Ook Ad van Iersel kwam nog even op de koffie na zijn wandeling.

De uitdrukking "Zo veranderlijk als het weer", was deze zondag 12 maart weer van toepassing. Waar het gisteren mooi zonnig en koud was, hadden we deze zondag te maken met miezerregen met 5 graden boven nul.
Groep 1 vertrok met maar 2 leden, toerleider Toon Jansen en Eric Langelaan. Zij gingen samen op pad voor een rondje Zandvliet. Zij vertrokken langs Nispen naar de Brembosch en vandaar terug naar de Wouwse Plantage. Verder ging het via Ossendrecht, Zandvliet en Berendrecht terug langs Putte en Kalmthout. De toerleider reed in de buurt van de Wildert lek. Helaas voor hem had hij de verkeerde maat ventiel bij zich en kreeg hij de band niet opgepompt. Het restant van de rit heeft hij op een lege band uitgereden. De beide mannen reden 63 kilometer.

Groep 2 had deze morgen 4 leden aan de start. Toerleider Cees Mathijssen begon samen met Rian op kop. Deze rit ging langs Horendonk naar Nieuwmoer, over de Maatjes. Er werd ook nog achterlangs Loenhout gereden om hier terug te draaien voor de koffiestop bij de Toekomst in Achtmaal. Christ Schepers had ondertussen met de aantrekkende wind de positie op kop van Rian overgenomen. De Bastognekoeken hadden Rian bij de rust goed gedaan, want resoluut begon zij op de terugweg weer op de koppositie. Langs Jagersrust werd er weer teruggereden. De rit werd 57 km lang deze morgen.

Groep 3 reed deze morgen een afstand van 38 km met een koffiestop bij de Volksvriend. Zij waren met 10 leden deze morgen.

 

Groep 1

Zaterdag 11 maart 2023

 

 

Groep 2

Zaterdag 11 maart 2023

 

 

Groep 1

Zondag 12 maart 2023

 

 

Groep 2

Zondag 12 maart 2023

 

Groep 3

Zondag 12 maart 2023

 

 

 

Groep 2 reed zaterdag 18 maart met toerleider Jos Dierks. Ze vertrokken door Nispen langs Trapke Op, Hoogerheide en Ossendrecht naar de Brabantse Wal. De koffiestop was bij de Volle Ton in Zandvliet. Terug ging het weer langs Ossendrecht mooi achterlangs naar Trapke Op. Via Nispen reden de 16 man 58 km deze morgen. Harry Doggen kwam een dag voor zijn 69ste verjaardag tijdens de rit nog ten val, maar hield er niet meer dan wat blauwe plekken en hier en daar een beurs gevoel aan over. Christ Couwenbergs reed nog lek tijdens de rit.

Groep 1 reed met Toerleider Ad de Beukelaar de clubrit Zuidwest. Zij vertrokken door de Tolberg naar Wouw om hierna naar Heerle te rijden. Toon Jansen moest hier de groep verlaten, want zijn bracketadapter zat behoorlijk los. De overige 18 leden reden door over de Klavervelden naar Heimolen. Via een klein stukje Oude Zeeuwse Weg werd er langs de Kreekraksluizen gereden. Frans Sep reed op het fietspad langs het Markiezaatsmeer nog lek, maar groep 1 had Herman in de groep en dan is het zo gepiept. Via de Heimolen en het fietspad langs het vliegveld werd terug naar Nispen gereden. Na nog een klein ommetje langs het Theehuisje reed de groep 72 km deze morgen.

Zondag 19 maart hadden we het goede doelen evenement Bart en Tijn Ride en Walk op ons programma staan. Vele leden namen hieraan deel. 2 Leden vertrokken al vroeg: Ad de Beukelaer en Eric Langelaan reden een graveltocht van 82 kilometer. Bep en Wieger ging een wandeling maken van 11 km. Ook Ad van Iersel koos hiervoor. 6 Leden kozen voor een fietstocht van 83,7 kilometer. Op de afstand van 53,6 kilometer gingen 15 van onze leden van start. Het waren mooie routes van een goed georganiseerd evenement. Totaal namen maar liefst 26 leden deel.

Kees Ruyten had zich vanwege ziekte afgemeld voor de Thuisblijversrit. John van Turnhout en Cees van Sluijs namen dit over. Zij reden met 14 leden een rit van 46 km met een koffiestop in de Wildert.

Klik HIER voor het fotoalbum van de Bart en Tijn Ride.

 

Groep 1

Zaterdag 18 maart 2023

 

 

Groep 2

Zaterdag 18 maart 2023

 

Thuisblijversrit

Zondag 19 maart 2023

 

Bart en Tijn wandeltocht

Zondag 19 maart 2023

 

Bart en Tijn Graveltocht

Zondag 19 maart 2023

 

Bart en Tijn wegrit 53 km

Zondag 19 maart 2023

 

 

 

Bart en Tijn wegrit 83 km

Zondag 19 maart 2023

 

 

 

Lekke band Christ

Catering bij Huis ten Halve was weer goed verzorgd...

AKN-Deelnemers Bart en Tijn wegrit 53 km

 

 

Het weer werkte ook deze zaterdag 25 maart niet echt mee. De voorspellingen waren ronduit slecht. Toch stonden er nog 11 leden aan de start. Na overleg werd er besloten dat groep 1 de geplande rit naar St. Jozef ging rijden. Jörgen en Ilse hadden al 12 km wind op kop gehad en besloten terug naar huis te rijden. Toon Antens, de toerleider van groep 2, ging zijn rondje alleen rijden. Er bleven zodoende 8 man over voor groep 1. Met de wind redelijk goed, werd er langs  Horendonk vertrokken. Voor zij daar echter aankwamen reed Eric Langelaan lek. Herman was weer zeer behulpzaam. Kort na Horendonk stond Eric voor de 2e keer lek. De buitenband werd extra goed gecontroleerd, maar toch konden ze niets vinden. Binnendoor werd er naar Achtmaal en Loenhout gereden. Net voorbij Loenhout reed de pechvogel van de dag voor de 3e keer lek. Deze keer zat er wel een stukje glas in zijn buitenband. Over de natte binnenwegen werd er verder naar de koffiestop gereden. Eric ging gelijk naar de fietsenmaker om een nieuwe buitenband te kopen. De service was perfect, want na de koffiestop was de band vervangen. Op de terugweg was het af en toe tegen de wind in flink  stoempen. Het tempo werd daarom onderweg naar beneden bijgesteld, zodat iedereen kon volgen. Kort voor Zundert kreeg de groep de enige bui van de dag. Kort maar hevig. Theo werd bijna thuis in Sprundel afgezet. Er werd deze clubrit 88 km afgelegd.

Ook zondag 26 maart was het weer niet best. Veel meer regen dan een dag ervoor, maar wel wat minder wind. Geen wonder dus dat toerleider Ad de Beukelaer als enige klaar stond voor groep 1 om de clubrit naar Kapellen te rijden. Verstandig als hij is, besloot hij met  (volgens Henk) vier andere stoutmoedigen (Henk Verschuren, Cees van Sluijs, John van Turnhout en Toon Jansen) met groep 3 mee te rijden naar de Wildert voor hun ritje van 36 km. Ze hielden het absoluut niet droog. Reden voor Pierre om dat "stoutmoedigen" te vervangen voor ....

 

Groep 1

Zaterdag 25 maart 2023

 

 

Groep 2

Zaterdag 25 maart 2023

 

 

Groep 3

Zondag 26 maart 2023