DECEMBER 2022

Zaterdag 3 december was een echte winterrit een temperatuur net boven het vriespunt en een koude noordoostenwind. Groep 1 vertrok met 9 leden en Toon Jansen was de toerleider. De rit ging langs Schijf naar Zundert. Even werd er nog getwijfeld of we in Sint Jozef koffie gingen drinken. Maar het ging langs de Blauwputten naar Wernhout. Via Achtmaal en Horendonk werd er 58 km afgelegd.

Groep 2 reed ondanks de noordoostenwind toch maar Beschut naar Putte. Zij waren met 7 leden en die reden 49 km deze morgen.

Zondag 4 december was het met 1 graad niet warm bij de start. Groep 1 vertrok met toerleider Cees Mathijssen richting noordoost. Eerst ging het naar Zegge en Oudenbosch. Hier wilde de toerleider naar Zevenbergen rijden, maar Jan de Baat had niet de beste benen. Hij vroeg of we terug naar Roosendaal wilden rijden. De groep reed terug naar Zegge en  vanaf daar wist hij de weg terug naar Huis ten Halve. Bij Oudenbosch werd de geplande route weer opgepakt. De lus naar Zevenbergen werd nu niet meer gereden. Het ging nu naar Standdaarbuiten en Stampersgat. Via het Gastels Veer en Wouw werd er door de 5 overgebleven deelnemers 59 km afgelegd.

Groep 2 en 3 maakten er weer een gezamenlijk ritje van. De 13 deelnemers reden 31 km deze ochtend. De koffiestop was dus weer in de Wildert.

Ad v. Iersel was nog op de koffie om zijn clubbladen op te halen. Maar dat was een week te vroeg. Ad de Beukelaer kwam ook nog langs na zijn gereden cross in Rucphen. Ook Eric was er nog. Het ging wat beter met hem na zijn ongelukkige val.

Zaterdag 10 december was het koud en mistig bij de start. De 12 aanwezige leden besloten om in n groep te rijden. Jos Dierks werd tot toerleider benoemd om de groep beschut naar Putte te leiden. Voor de koffiestop reed Jan Mulders nog lek, maar met Herman Bakx erbij was het euvel snel verholpen. De koffie was bij Grenzicht in Putte. Voor de terugweg werd de kortste weg naar Huis ten Halve gezocht. Er werden 48 km afgelegd.

Ook zondag 11 december werd er maar in 1 groep gereden. Groep 3 is met John naar Wildert gereden via de Quarantainestallen in Essen, waar het om 09.00 uur heel druk was met het opruimen van de tenten en dranghekken van de cross van de dag ervoor. Zij waren met 13 leden en hebben 31 km afgelegd. Het was overigens niet koud: ca. 2 graden en ook niet gevaarlijk om te fietsen. De wegen waren droog. Deze keer wist John de gevaarlijke natte wegen met blad en takjes te vermijden. Tot opluchting van diverse aanwezigen.

Na afloop werd er bij Huis ten Halve weer heerlijke erwtensoep geserveerd.

Zaterdag 17 december werd er om 10.00 uur niet gefietst. Jos Dierks en Toon Jansen waren er wel, maar zijn niet vertrokken: het was koud en soms glad. Geen risico's nemen dus. Om 13.00 uur werd wel met 4 man de wandelroute voor 's zondags uitgepijld. Takkenkoud hebben ze het gehad...

Het was zondagmorgen 18 december met -7C wel erg koud voor onze 1e winterwandeltocht. Om 07.45 uur konden de eerste vaste deelnemers weer vertrekken voor hun 25 km tocht. De 3 man voor de routecontrole konden ook op pad om de pijlen te controleren. 6 Leden bemanden de inschrijving en de 2 controleposten. Druk werd het helaas niet deze morgen. Er waren 23 starters op de 25 km. Hetzelfde aantal werd ook op de 15 km gehaald. Op de 10 km waren er nog 45 deelnemers, waarmee het totaal op 91 kwam. Onder hen waren er 15 clubleden. 6 Hiervan liepen de 15 km en 3 leden hadden ook hun partner meegenomen.

Zaterdag 24 december leek het met een temperatuur van 12 graden wel voorjaar deze morgen. Er werd besloten om in een groep naar Putte te rijden. De koffiedrinkers konden daar een tussenstop houden. Jos Dierks en Cees Mathijssen begonnen op de koppositie. Nog voor Nispen namen Jan Verbocht en Toine van Oers de kop over. In Nispen ging groep 1 met 10 man rechtdoor naar Essen. Groep 2 reed met 12 leden rechtsaf door De Lind. Toen groep 1 door Putte reed zaten de deelnemers van groep 2 al aan de koffie. 7 Leden van groep 1 besloten om ook te stoppen voor de koffie. Groep1 reed nu met 3 leden het restant van hun rit, waarbij Cees, Pierre en Will afwisselend op kop reden. Langs het kanaal was het heerlijk met de wind in de rug. Via Ossendrecht en het Calfven reden zij deze morgen 68 km. Groep 2 reed ongeveer 50 km. De 7 koffiedrinkers van groep 1 deden het in 55 km. Onder het genot van het kerstbrood werd er nog even wat nagepraat.

Ook Tweede Kerstdag vertrokken we in n groep. Er stonden 13 leden aan de start. Jan Buijk had zijn kerstpak aan en zijn fiets voorzien van kerstverlichting. Via Nispen en de Brembos reden ze naar de Wouwse Tol. Hier werd het fietspad langs de Zoom helemaal uitgereden. De koffiestop was na 22 km in de Bostella. Tijdens de stop stond het buiten flink te regenen. (een kwestie van timing...) De terugweg werd gereden in 10 km. Hiermee kwam de totale afstand op 32 km deze dag.

 

 

 

 

 

Zaterdag 31 december gaven de voorspellingen om 10.00 uur aan dat het 2 uur droog zou blijven. 4 Man vertrokken voor een ritje Beschut naar Putte. Het was toch flink aanpoten met de forse tegenwind. Koffie werd er gedronken bij Grenszicht in Putte. De terugweg was met de wind in de rug een genot. Hiermee was de 48 km lange laatste rit van 2022 gereden. Jrgen en Ilse hadden deze morgen voor de deelnemers oliebollen gebakken. Ad Lambregts kon hier ook nog van smullen.
De voorzitter stond 's ochtends vroeg thuis met een lekke band en is tegen tienen eerst met de auto naar de start gereden om aan Jrgen door te kunnen geven hoeveel oliebollen er moesten zijn. Om 12.00 uur kon hij op de fiets terug naar Huis ten Halve om de oliebollen te testen.