DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 11 september was het weer bewolkt en met 18 graden en een zuidwestenwind kracht 3 á 4 redelijk goed fietsweer. Groep 1 reed met Alfons zijn Molentocht, waarbij 14 molens met een bezoek werden vereerd. Op deze Open Monumentendag hadden ze het geluk dat alle molens draaiden. Op kop van de 11 man sterke groep reden Alfons, Wim Schot, Eric Langelaan en Toine v. Oers. Fotograaf van dienst was Robert, die bij elke molen stopte om een foto te maken. Na molen De Hoop en De Twee Gebroeders in Roosendaal volgden De Arend in Wouw en de Twee Vrienden in Nieuw-Borgvliet. In Halsteren volgde molen St. Antonius. Omdat de Zeedijk afgesloten was moest er even op en neer naar molen Assumburg gereden worden om daar een groepsfoto te maken. Bij de Heensche Molen volgde heel verrassend de Heense Molen. Voor de brug bij Nieuw-Vossemeer werden de regenjasjes nog even aangedaan, maar veel meer dan wat lichte regen werd het niet, zodat de groep molen De Jager alweer droog passeerde en toch zo goed als droog bij eetcafé Het hart van Tholen aankwam. Na de koffie werd eerst even door het prachtige doodlopende Venkelstraatje naar molen de Verwachting gereden. Volgens mij het mooiste straatje van Tholen! Zo dicht bij de rust en vorige keer niet gesignaleerd... Na molen De Hoop, de tweede molen in Tholen stonden er nog 4 molens op het programma. Maar eerst moest de Oesterdam wind tegen nog even genomen worden. Gelukkig waren Eric en Toine bereid om daar twee kopbeurten te doen, waarvoor ze een eervolle vermelding op deze plaats ontvangen. Vanaf De Witte Molen in Rilland was het redelijk wind mee. In Huijbergen werd nog even stil gestaan bij molen Johanna, die genomineerd is voor de Molenprijs en zo kans maakt om een prijs van € 75000,- in de wacht te slepen als er voldoende stemmen binnengehaald worden. (stem hier op deze molen, ze krijgen sowieso per stem € 1,-. Met 121 km kwamen ze na de Bakkersmolen en de Beltmolen weer droog in Roosendaal aan. Alfons nam samen met Theo nog een afzakkertje bij Jan, maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen, want van Huijbergen tot Rilland reed hij nog in de stromende regen...

Groep 2 Vertrok om half negen met Jos Dierks naar Putte voor de koffie bij Kees in café Grenszicht, want die had ons al enige weken gemist. Over Horendonk, Nieuwmoer, Achterbroek en Kalmthout reden ze naar Heide en zo naar Putte. Na de koffie zochten ze het Schelde-Rijnkanaal op bij Berendrecht en volgden dat tot de brug bij Bath. Daarna ging het door de polder naar Ossendrecht en over Huijbergen en de Ouwerveldenweg weer naar Huis ten Halve. Zij waren met 18 leden en hebben 78 km afgelegd.

Zondag 12 september was het bewolkt, 18-21 graden en blies de wind iets minder hard dan de dag ervoor. Groep 1 vertrok met Theo voor de Beemdentocht. Zij waren met 8 leden en Theo en Toine deden de koppositie. Ze gingen langs de A58 naar Etten-Leur en met de klok mee reden ze boven Etten-Leur naar de Hoevense en Ettense Beemden. Ter hoogte van Terheijden ging het weer terug over Prinsenbeek naar het Liesbos, om zo onder Sprundel door langs de Oliepot over goed geasfalteerde fietspaden naar Roosendaal terug te keren. Diverse leden vonden het een mooie rit. "Hier zijn we nog nooit geweest", was de algemene opinie. Totaal werd 74 km afgelegd.

Groep 2 vertrok met Kees Ruyten naar Putte. Op kop met Kees, Henny, Christ Schepers en onze nieuwe koprijder Rien van Hooijdonk maakten ze eerst een schijnbeweging over de Dennelaan en de Mariabaan, om daarna toch over de Kalmthoutse Heide naar Putte te rijden. "We zullen Kees Buijs van Grenszicht eens verrassen", dacht Kees Ruyten. Enige weken waren ze niet geweest, maar dit weekend dus wel 2 keer. Na de koffie reden ze over Zandvliet langs camping Athena naar 't Puts Meuleke en over Huijbergen en de Ouwerveldenweg weer naar Roosendaal. Zij waren met 16 leden en hebben 61 km afgelegd.

Groep 3 reed met John naar Wildert. Ook Cees van Sluijs was erbij op zijn crossfiets, met weliswaar aangepaste pedalen. Na de Koffie in Wildert werd de terugrit naar Huis ten Halve gereden in een stevig tempo. Cees deed echt zijn best. Net voor Huis ten Halve werd toch nog even de 41 km per uur aangetipt. Totaal werd ook 41 km afgelegd met 5 leden.

Bij Huis ten Halve waren natuurlijk Jan Boeren, Willy en Leo op visite.

Groep 1

zaterdag 11 september

 

Groep 2

zaterdag 11 september

 

Groep 1

zondag 12 september

 

Groep 2

zondag 12 september

 

 

VERSLAG Clubweekend Oudenaarde 3 t/m 5 september 2021.

Om 08:00 uur waren de eerste leden al aanwezig bij Huis ten Halve. De bus was donderdagavond al opgehaald en de tassen die al aanwezig waren werden al ingeladen.
Om 08:40 uur waren alle deelnemers aan het weekend aanwezig voor de koffie of thee. De voorzitter heette daarna iedereen welkom. De leden die voor de eerste keer meegingen en de 3 dames en ook onze erevoorzitter werden nog speciaal welkom geheten. De weersvooruitzichten waren zo goed dat de voorzitter het aandurfde om spatbord, overschoenen en regenjasje thuis te laten.

Na de laatste informatie over de eerste dag was het woord aan toerleider Theo om wat informatie over de route te geven. De bus werd bemand door Jos Vos en Willem Edam en er werd gefietst in 2 groepen: Groep 1, onder leiding van Toon Jansen, vertrok om 09:05 uur. In deze groep waren de voorrijders Toine van Oers, Henk Kuijpers, Ad van Haperen en Toon Jansen. De opsluiter was Toon van den Broek.

Lees HIER verder.

Foto's Clubweekend Oudenaarde

Coronamaatregelen Algemeen:

Er zijn ritten bij in het programma met een koffiestop in België. De regels in België zijn tot 1 september: 

Ons advies is: stop een mondkapje bij je zodat je er bij iedere rit een bij je hebt.

Coronamaatregelen HUIS TEN HALVE:

ziekenboeg:

Bij Walter Erdelmann zal waarschijnlijk een pacemaker geplaatst moeten worden, meldt hij ons. Zijn hart verwerkt inspanningsprikkels niet meer voldoende. Het plaatsen van de zal pacemaker wellicht in oktober plaatsvinden. Een en ander zal zo'n 3/4 maanden in beslag nemen. Gedurende die tijd mag hij niet fietsen ( op de racefiets) en zullen we hem dus niet in clubtenue bij Huis ten Halve aantreffen. Wel zal hij zo nu en dan een bezoekje brengen.

Goed nieuws voor Willy van Toren: zijn operatie aan een beknelde rugzenuw is na lang wachten vorige week dan eindelijk uitgevoerd. Waar Pierre van Zinnen een kreupele Willy af ging leveren voor de operatie kon hij een dag later een zonder problemen lopende patiënt weer ophalen!

Toine Martens heeft weer last van zijn linkerknie. Het was zodanig dat hij bijna niet meer kon lopen. De röntgenfoto's laten zien dat er artrose zit aan de binnenkant van de knie. Dat veroorzaakt pijn bij bovenmatige inspanning. Advies: blijven bewegen zonder te hoge belasting. (wandelen en fietsen.) Op advies van de orthopeed gaat hij gedurende 3 maanden glucosamine innemen en als dat niet helpt een cortisonespuit in het kniegewricht.

LEKKE BANDENTROFEE:

Dit is de huidige stand in het zomerseizoen:

DE KOMENDE WEEK:

Gefeliciteerd:

Alfons Govers 16 september 66 jaar
 
Peter Schoonen 19 september 71 Jaar
     
     
     
     
     
     
     

 

Het ZOMERprogramma is HIER op onze site te vinden.