DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 12 juni vertrok groep 1 na de briefing van toerleider Jan Verbocht  met 14 leden. Het ging eerst over het fietspad van de Achtmaalse Baan naar Lange Schouw en Achtmaal. Via veel mooie binnenwegen werd er door Achtel door Gammel en Klein Gammel naar het kanaal gereden. Bij Brecht werd om het kanaal te verlaten de brug overgestoken. Na ongeveer 60 km werd de rust in Westmalle bereikt. Tijdens de koffiestop liet iedereen de Trappist aan zich voorbij gaan. Ook de toerleider zelf want die drinkt alleen Trappist als hij daarna wind-mee heeft. Heel verstandig! De terugweg ging weer over de brug bij Brecht om over het viaduct op het fietspad richting Loenhout te gaan. Op het fietspad miste de toerleider de afslag naar links en de groep reed daardoor langer op het fietspad; met gevolgen: op het stuk wat dus eigenlijk niet gereden moest worden zat een opstaande rand op het fietspad. Frans Sep reed hier lek en na het stoppen bleek ook Rini van Geel lek te staan (Beide achter). Na reparatie werd er teruggedraaid naar de juiste afslag. Via Nieuwmoer en Horendonk reed de toerleider langs zijn huis. Het was een mooie rit. Op de terugweg kwam de zon er steeds meer bij. Er werden 105 km afgelegd.

Groep 2 vertrok zaterdag 12 juni om 9 uur onder leiding van Wim Schot met totaal 27 leden richting St. Annaland. Het was halfbewolkt en de temperatuur liep van 18 graden op naar 22 graden. Met Wim ging ook Christ Schepers op kop van de groep. Vanwege de grootte van de groep, 27 leden, werd al vroeg het initiatief genomen om de groep te splitsen. Toine Martens en Jacques van Benthem namen de kop van de afgesplitste groep, groep 2b dus. Op de Westelaarsestraat richting de Zoomvlietweg raakten ze groep 2a kwijt, maar zagen ze heel in de verte nog fietsen. Inhalen lukte niet, dus dan maar zelf de weg naar St Annaland opgezocht. Net over de spoorweg bij de Bemmelerberg stond Rien van Hooijdonk met een lekke band. Lek gereden op de spoorwegovergang. Even wachten met de groep, dan kon Rien met groep 2b meefietsen. Rien had zijn achterband gemaakt, wilde vertrekken, maar toen stond zijn voorwielband ook lek. Groep 2b is toen in overleg met Rien doorgereden. In St Annaland zat groep 2a net aan de koffie toen groep 2b aankwam. Koffie op het terras bij cafť An de Sloove. De 2 gesplitste groepen zijn ook apart van elkaar vertrokken. Groep 2a reed met 12 leden en groep 2b met 15 leden. Groep 2b is over de Heen en Steenbergen terug naar Roosendaal gefietst. Toch nog 83 km afgelegd. Er was ook een gastrijder meegereden. Brian van Eekelen. Een nabije buurman van Jan Buijk.

Zondag 13 juni was het weer zomer. Toerleider Toon Antens nam groep 1 mee naar Effen. Net als de dag ervoor was de groep weer 14 man sterk. Op kop werd hij geassisteerd door Toine van Oers, Alfons en Ad van Haperen. Toon had een bijzonder mooie route samengesteld. Via Horendonk en Scham naar Ellewaard en door de Helstraat naar de Nieuwmoerseweg. Via de Aartsberg reden ze naar de Groenstraat en zo onder de visvijvers door naar de Mereltjesstraat en Maalbergen. Een stuk dat we niet vaak zo rijden en waarbij verscheidene AKN-ers moeite hadden zicht te oriŽnteren. Parallel aan de Aa ging het daarna over de Oekelsestraat naar Effen. Door de Rithsebaan naar de Moerdijkse Postbaan, om via de Klappenberg en Schijf weer in Roosendaal aan te komen.

Groep 2 reed met Cees Mathijssen een clubritje met koffiestop bij 't Appeltje in Bergen op Zoom. Ze vertrokken met 18 man over Nispen naar de Brembosch om via de Haiinksestraat naar de Spellestraat te rijden. Daar haakte onze clubkampioen af met buikklachten, zodat Cees met 17 mensen doorreed over de Steenbergsestraat en de Hellegatsestraat naar de Schansbaan. Rond Fort de Roovere reden ze terug naar de Heide, om na 36 km koffie te drinken. Langs de Molenzichtweg en de Zoomvlietweg reden ze daarna langs de Zoom tot de camping. Over de Bleijdenhoekseweg naar Wouwse Plantage en daar met een ommetje langs het voetbalveld naar de Schouwenbaan. Via de Julianaweg en Nispen kwamen ze weer in Roosendaal terug. Daar zal de zaal al vol met groep 1 en 3, zodat ze door konden naar de volgende zaal, waar later ook nog de Bidon zich bij hen voegde. Ze reden deze dag 55 km.

Groep 3 was 5 man sterk en reed naar de Wildert, waar Leo en Cees van Sluijs zich nog bij hen voegden. Ze reden weg via Horendonk en Nieuwmoer langs de Maatjes naar Achterbroek, om via de Zwanenberg naar de Wildert te koersen. Na de koffie reden ze rechttoe rechtaan terug naar Roosendaal.

Willy van Toren, Chris de Rooij, Jac Embregts en Jan Boeren  schoven deze morgen ook nog gezellig aan bij Huis ten Halve.

Groep 1

zaterdag 12 juni

 

Groep 2a

zaterdag 12 juni

Groep 2b

 

Groep 1

zondag 13 juni

 

Groep 2

zondag 13 juni

Groep 3

zondag 13 juni

  

Coronamaatregelen Algemeen:

Er zijn ritten bij in het programma met een koffiestop in BelgiŽ. De regels in BelgiŽ zijn:

Ons advies is: stop een mondkapje bij je zodat je er bij iedere rit een bij je hebt. De planning is dat de horeca 6 juni in BelgiŽ ook binnen open gaat.

Coronamaatregelen HUIS TEN HALVE:

AKN-CLUBKAMPIOEN 2020:

De uitslag van het clubkampioenschap 2020 is:

 

 

  Opkomstpunten Strafpunten
1. Christ Couwenbergs 430 60
2. Toine van Oers 370 83
3. JŲrgen Mathijssen 280 159
4. Ilse Mathijssen 270 191
5. John van Turnhout 510 205
6. Theo Jukes 620 219
7. Cees van Sluijs 670 222
8. Cees Mathijssen 630 313
9. Robert Buyle 480 326
10. Rini van der Westen 260 455
11. Jan Mulders 330 533
12. Ad van Haperen 320 671
13. Toon Jansen 610 730
14. Willy van Toren 600 821
15. Kees Ruyten 310 1953

16. Marcel Blommers

290 2047

Klik HIER voor de uitslag van de tweede regelmatigheidsrit

Klik HIER voor de totaaluitslag van het clubkampioenschap

LEKKE BANDENTROFEE:

Vanwege de coronamaatregelen is het zomerseizoen voortijdig afgebroken. Hier vind je de eindstand van onze lekke bandentrofee van vorig seizoen.

Nu het nieuwe zomerseizoen weer van start is gegaan kunnen we ook weer een nieuw klassement op gaan maken.

CLUBWEEKEND 2021:

Voor 2020 hadden we in eerste instantie een driedaagse naar Oudenaarde van 25 t/m 27 april georganiseerd. Vanwege het coronavirus moest deze datum geannuleerd worden.

Na overleg met het hotel hebben wij een nieuw weekend vastgelegd. Het is het weekend van vrijdag 3 t/m zondag 5 september 2021. Je kunt je opgeven door het inschrijfgeld van Ä 170,- over te maken naar onze penningmeester. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van Ä 75,-. De inschrijving sluit 30 juli. Ook je bonuskaart kun je hiervoor inzetten. Hoe hoog je bonussaldo is kun je van tevoren opvragen bij Toon Jansen: helmatoon@home.nl

Hotel Leopold in Oudenaarde bereiken we na 145 km in drie etappes. Rust zal er zijn in Niel en in Aalst. De rit kent geen kasseien en is redelijk vlak. Vertrek om 9 uur en aankomst rond 16:30 uur.  'n Wandelingetje met misschien onderweg wat leuke cafeetjes staat na het diner vast op het programma.

De tweede dag maken we ons lunchpakket en rijden we NIET de bekende heuvels in de omgeving. (In 1997 zaten we in jeugdherberg Ďt Schipke in Geraardsbergen met 5 man op de kamer en kwamen sommige heuvels die dag te vroeg. Gezien de leeftijd van de leden zouden ze nu te laat komen...) We gaan op de fiets naar de wielerbaan in Roubaix. Een rit van in totaal 100 km die dag. Geheel vlak en ook nu weer zonder kasseien. Een rondje op de wielerbaan van Roubaix rijden is toegestaan.

De terugweg op maandag zal 140 km lang worden met 2 rusten, in Berlare en in Antwerpen.

 

 

Voor dit clubweekend hebben zich aangemeld:

 

     
 • Sjaak van Holten
 • Toine van Oers
 • Christ Schepers
 • Jan Bakker
 • Toon Jansen

 

 • Arnold van der Maat
 • Cees Mathijssen
 • Henk Kuijpers
 • Robert Buyle
 • Frans Sep
 • Toon van den Broek
   

 

DE KOMENDE WEEK:

Datum Activiteit Toerleider Afstand Vertrektijd
ZA 19-06 Clubrit Rilland Alfons Govers 100 KM 09:00 u.
ZA 19-06 Clubrit Groep 2 In onderling overleg 60-80 KM 09:00 u.
ZO 20-06 Eerste Regelmatigheidsrit

Na afloop om Ī11:30 uur huldiging clubkampioen Christ Couwenbergs

Bestuur en Tonnie Dekkers 50-60 KM 08:30 - 09:30 u.
 • Elke woensdag vertrekken er twee groepen om 09:00 uur bij Huis ten Halve voor een wegrit. Groep 1 rijdt in verband met de voorspelde warmte woensdag iets korter dan gewoonlijk: de Bruggentocht van ongeveer 100 km.  Koffiestop in Numansdorp. Groep 2  kijkt bij de start hoe de wind waait.

 

Gefeliciteerd:

Frank van Berkel 15 juni 75 jaar
Jac. Embregts 20 juni 74 jaar
     
     
     
     
     
     
     

 

Het ZOMERprogramma is HIER op onze site te vinden.