Verslag Veldrit 2013

Zaterdag 2 november werd 's middags de veldrit uitgepijld. De weersomstandigheden waren goed, droog en een graad of 13, en alle leden die een stuk van de route voor hun rekening namen waren present. Het uitpijlen verliep dan ook weer erg soepeltjes. Wel werd met de nodige zorg naar het weerbericht geluisterd en gekeken, want er werd na een regengebied in de avond voor de zondag een harde wind, grote buienkans en zelfs mogelijk onweer voorspeld.

Gelukkig hoefden de gezichten van de 74 leden die zich 's zondags inzetten om alles perfect te laten verlopen na afloop niet op onweer te staan. De zon scheen tot half 1, er was weliswaar behoorlijk wat wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 7 uur was iedereen present om de parkeerplaatsen gereed te maken, de soep te maken, materiaalpost en EHBO in te richten, routes te controleren, oversteekplaatsen te beveiligen, inschrijving te bemannen, bevoorrading bij de rust in te richten, foto's te maken, fietsafspuitplaats gereed te maken, enz.... Om kwart voor acht meldden zich de eerste deelnemers, die natuurlijk op de foto mochten!

Vanaf 8 uur begon de inschrijving meteen al goed te lopen en dat bleef uiteindelijk zo tot 10:00 uur toe. Uiteindelijk konden er ongeveer zo'n 1000 deelnemers ingeschreven worden. Zij konden genieten van 23 -33 of 43 km mountainbikeparcours, met halverwege bevoorrading met sportdrank, banaan en krentenbol en na afloop de keus uit vers gemaakte tomatensoep of erwtensoep.
Met zo'n groot deelnemersveld kan er natuurlijk altijd wel iets mis gaan, maar onze technische dienst had relatief weinig werk. Het bleef beperkt tot banden oppompen en fietsen ophalen met gebroken kettingen en derailleurs in het achterwiel. Helaas raakte een van de deelnemers een boom en moest hij met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht worden.
Om half 1 begon het te regenen, maar toen was de laatste deelnemer al weer binnen. Daarna werd er nog gezellig nabeschouwd bij Huis ten Halve.

Volgend jaar bestaat AKN 40 jaar en proberen we het jubileumjaar extra glans te geven door het weer net zo goed te doen, of misschien nog wel beter. We zien iedereen, deelnemers, leden, sponsors en iedereen die zich op de een of andere manier heeft ingezet om deze tocht tot een succes te maken, dan ook graag weer terug volgend jaar op 2 november.

N.B. Op de route is bij km 30 een tellertje gevonden. Inlichtingen bij de organisatie: pvanzinnen@online.nl

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor  onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 2 november 2014 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: