Verslag Veldrit 2009

Zondag 1 november verzamelden alle medewerkers van de Veldrit zich om 7 uur bij Huis ten Halve. Na een lekker bakje koffie ging iedereen zich aan zijn taak wijden: de inschrijftafels werden ingericht, de soeppotten klaar gemaakt, de auto's met alle materialen voor de bevoorradingspost ingeladen, de rugzakken met reservepijlen op de rug gebonden, de fietsafspuitplaatsen klaar gemaakt... Het wachten was toen op de eerste deelnemers. Alhoewel officieel de inschrijving pas start om 8:30 uur staan traditioneel de eerste deelnemers al voor 8 uur te trappelen om te mogen starten. Ook dit jaar vormde daarop geen uitzondering: de eerste deelnemer arriveerde om 7:40 uur. Zijn voorbeeld werd al vlug gevolgd door vele anderen. Het toppunt van de drukte lag zoals gewoonlijk tussen 8:30 en 9:30 uur. In dat uur hadden de medewerkers bij de 3 inschrijftafels geen moment rust. In totaal mochten we deze dag 1254 deelnemers inschrijven, iets waar we natuurlijk weer heel blij mee zijn. De weerberichten hadden namelijk al de hele week voorspeld dat het rustige herfstweer in de nacht van zaterdag op zondag om zou slaan in een heel ander soort herfstweer met veel wind en veel regen. Gelukkig bleek ook deze keer dat onze geachte weermannen en weervrouwen er wel eens naast kunnen zitten. Ons afspuitteam had dan ook bijna niets te doen deze ochtend, want alle fietsen konden droog in of op de auto's mee terug naar huis. Het voorspelde slechte weer kwam pas 's middags om 14:00 uur, maar toen waren alle deelnemers al bij Huis ten Halve gearriveerd. Al was nog niet iedereen naar huis.

En de eerste deelnemer was ....!

Het bleef nagenoeg droog op de afspuitplaats....!

Gelukkig waren er weinig pechgevallen onderweg. De organisatie moest slechts een deelnemer ophalen die een kapotte voorvork had. Daarnaast konden ze ook nog een deelnemer aan een nieuwe binnenband helpen. Hij had onderweg twee keer lek gereden, had een behoorlijk eind moeten lopen tot hij terug bij Huis ten Halve was en moest ook nog op de fiets naar Zundert.

Hij hoefde niet per sÚ herkenbaar op de foto....!

Audax Klub Nederland bedankt onze sponsors Supermarkt Plus Hoogkamer (Pres. Kennedylaan Roosendaal)  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 7 november 2010 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

Tenslotte:

Deze dag mochten we weer veel complimenten ontvangen voor de bewegwijzering, de voorzieningen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen en de ravitaillering. Erg pijnlijk vond de organisatie het dan ook te moeten constateren dat de laatste groep deelnemers bij de rust geen banaan of krentenbol meer verstrekt kon worden en bovendien ook nog bij terugkomst in Huis ten Halve de hond in de pot vond in plaats van de beloofde soep. Wij bieden hen hiervoor op deze plaats dan ook (nogmaals) onze excuses aan. Degenen die zich bij de organisatie met deze klacht meldden, hebben we als pleister op de wonde een consumptiebon gegeven, maar we realiseren ons dat dat niet alles goed maakt. We hebben ondertussen ontdekt wat er fout is gegaan en zullen er dan ook alles aan doen om een herhaling hiervan komend jaar te voorkomen.

Het bestuur van Audax Klub Nederland